Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)
-
@serkanist inşallah hakkinizda hayırlısı olur. Hayallerinizi gerceklestirirsiniz.
-
@Mgulcan hepimiz hocam işallah.
-
Herkese merhaba. Bu konu oldukça dikkatimi çekti. Zevkle okudum. Katkı sağlayan herkese teşekkürler.
-
Burayi editleyecegim bir ara
-
@sefa süper bir yazı olmus..
-
Teşekkürler sayın @kivooo
-
Artılar:
- Barış içinde birbirine saygı duyarak ve kurallara uyarak yaşayan medeni bir toplum
- Bağımsız yargı ve güçler ayrılığına dayalı, güven veren demokratik anayasal sistem
- Yaşanabilir şehirler, çevre ve doğa
- Çok daha iyi ve erişilebilir eğitim imkanları —> Çocuklar için daha iyi bir gelecek
- Göçmen ülkesi olması sebebiyle ayrımcılığa uğrama ihtimalinin görece zayıflığı
- Alım gücünün yüksekliği, daha iyi hayat standartları
- Türkiye'deki sınırlayıcı etkenlerden kurtulup kendini gerçekleştirme ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı
- Türkiye'nin siyasi, ekonomik, sosyal durumunun yarattığı kaygılardan uzaklaşmak
Eksiler:
- Trafik ve şehir hayatı yüzünden görüşmek Türkiye'de de zor olsa da, ana baba, kardeşler ve sınırlı sayıdaki arkadaşlardan çok uzak olmak
- Alışkın olduğumuz kurulu düzeni geride bırakıp yeni bir düzen kurmanın geçici zorlukları
- Başka bir kültüre uyum sürecinde yaşanacak geçici zorluklar
Amerika'ya göç etmenin artılarını ve eksilerini tarttığımda ibre artılardan yana gösteriyor.
-
@sefa sizi bu güzel yazınız için tebrik ediyorum. Arafta kalmış talihliler için çok güzel ifade etmişsiniz. Size yapacağınız seçiminizde başarılar diliyorum.
-
Bu ileti silindi! -
Sayın, @zafery çok teşekkürler.
-
Sayin @hadi size su noktada katilmiyorum .oda su 30 40 yildir abd de yasayan biri turkiyede yasamayi unutuyor onun standartlari turkiye degil artik amerika standartlari oluyor .geriye de bence turkiye adina ozlem kaliyor.tr deki hayati unutuyor sorunlari gormezden geliyor bu nedenlede bakacak olursak burayi ozleyip geri gelen almancilarin buyuk kismi buraya ayak uyduramayip alistigi standartlari burda goremeyince tekrar almanyaya gidiyor.bu nedenle 4 5 yildir amerikada yasayana veya daha az gunumuz turkiyesine daha yakin bi tarihte ayrilanlar aradaki farki daha net gorebiliyor.ama tabiki uzun yillardir amerikada olanlarin tecrubeleri ,tavsiyeleri paha bicilemezdir.
-
@Sefa Sn Bey yazı için teşekkür ederim . Güzel bir yazı ve katkı .
-
@hadi Bu arada olayı biraz araştırdım merak etmiştim gecen bir iki yıl içinde böyle olaylar oldu .
-
Bu ileti silindi! -
@serkanist Ben teşekkür ederim Serkan Bey.
-
@hadi Teşekkürler uyarılar için. ABD'nin veya başka herhangi bir ülkenin toz pembe, sorunsuz bir yeryüzü cenneti olduğunu sanıyorum kimse iddia etmiyor. Her yerin kendine göre artıları, eksileri var. Her yerde bazı olumsuz örnekler bulunur. Mesele sorunların derinliği, sıklığı, yoğunluğu ile ilgili. Verdiğiniz olumsuz ABD örneklerine karşı çok sayıda bizim memleketten örnekten söz edebilirim, ama bunu istemiyorum. Türkiye'yi seviyorum ve olumsuzluklarından söz etmek içimden gelmiyor. Buna gerek de duymuyorum, bunları burayı okuyanların da bildiğini düşünüyorum. Sadece şunu söylemeden geçemeyeceğim ama, bahsettiğiniz LA olaylarını okumak için verdiğiniz bağlantı, dünyanın en geniş ve müşterek internet ansiklopedisinden ve biz bütün özgür dünyanın yararlandığı o kaynağa VPN kullanmadan giremiyoruz. Dahası, bu ülkede artık VPN kullanmak bile bir "şüpheli" olma sebebi oluyor giderek, merak edenler VPN kullanımıyla ilgili devletin haber ajansında çıkan haberlere şöyle bir bakabilirler...
-
Bu ileti silindi! -
@hadi Saldırı olarak algılanacak bir sözüm olduysa kusura bakmayın, niyetim o değildi. Göçmenlik niyetinde olanların kendilerini kötüye de hazırlamaları için sağladığınız katkılar için teşekkürler. İfade özgürlüğünden yanayım.
-
Bu ileti silindi! -
Sayin hadi size katiliyorum sadece olumlu taraflari dusunerek gidince buyuk hayal kirikliklariyla karsilasabilir bu yuzdende farkli acilardan bakmak her zaman daha faydali olacaktir.ancak amerika oyle degil bazen fazlaca abartiyorsunuz gibi seyler diyorsunuz muhakkak dogrudur ama ne oldugunu belirtmek neyin abartili oldugunu dusunmek ve sizce dogrusunu belirtmek daha iyi olmazmi? Yani biri bi tez ortaya attiginda "hayir o oyle degil "demek bi anti tez olusturmuyor.bunun dogrusu bu oyle degil demek daha dogru degil mi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum