Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yarın dolar 1 lira olsun, yine de gitmek fikrinden vazgeçmeyeceğim. Çünkü bildiğiniz üzere maalesef insanımız(kurunun yanında yaş da yanıyor) aç gözlü ve cahilliği diz boyu... belki gittiğim yerde de bu durum değişmeyecek ama. En azından yabancı yerdeyim deyip sineye çekebilirim. Burada bunu başaramıyorum.

    Ya en basitinden örnek vereyim.

    • Metro ve marmaray vb. yerlerde dışarı çıkmak için resmen savaşıyorum. Yaşlısından tut gencine kadar böyle. Ya arkadaş yerde çizgiler var neden orada beklemeyip çıkan kişilere engel oluyorsun. Hem seferler aksıyor hem de sinirlerim bozuluyor.

    • Aynı şekilde yürüyen merdivenlerde sol tarafta öküz gibi bekleyen insanlar.

    • Her yerde torpil ile iş görülüyor. Sonra hak hukuktan bahsediyorlar.

    • Siyaseti hiç anlatmama gerek yok.

    • Alım gücü desen oda yok.

    sanırım bu sebepler yeterli. Avrupa ülkeleri de tercihlerim arasında.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    özellikle dakika olarak 21:47 sonrasını izleyin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam dün eşimle izledik çamaşır yıkama olayı hariç hepsi bizim için uygun ama en uygunu yani gitmek için başlıca sebeplerimizden birisi zaten son madde. eşim bunu duyunca inanılmaz mutlu oldu. ben kendisi ile dalga geçiyorum sen önceki hayatında kesin kraliçenin soyuna aitsin diye. bunu görünce eşimin resmen gözünün içi parladı. çünkü kendisi gerçekten bu konuda mustarip. bu yüzden güzel oldu bizim için yani ekstra bir motivasyon kaynağı oldu. bu arada bu çiftin tüm videolarını izledik gerçekten başarılılar. tavsiye ederim. bana bu kanalı tavsiye eden size de ayrıca şükranlarımı sunuyorum hocam. saygılar.


  • Bu ileti silindi!

  • rec... abi var mahalle kahvesinden okey yancılarıyla tüm masaları tutmuşlar sana burda rahat yok, mesleğinide yapamazsın, buradan gideceksin dedi.


  • Az once okudugum haber:


  • @mysea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Az once okudugum haber:

    @MySea Tekirdağ Çerkezköy OSB de de aynı durum var.


  • Amerikaya greencard cikarsa gitme sebeplerim soyle

    Bazi yazdiklarim Abd de icinde de olabilir orayi daha goremedik 😅

    Turkiye de malesef tanidik ile isleri hizlandirir yada sonuclandirirsin. Yani torpil ayyuka cikmis durumda Bos beles insanlarin nerelerde ve ne is yaptigina cevresinden herkes sanirim 1 tane bile olsa ornek gosterebilir

    Asgari ucretli bir insan karnini doyurup faturalarini odeyebiliyorsa mutlu olmasi gerektigi beynine kodlaniyor.

    Salak sacma siyasi tartismalar donmesi

    Milletin 20 liraya icecegi corbayi tbmm lokantinda vekillerin 4 liraya icmesi ( adalet kokuyor inanin)

    Trafikte ve sosyal ortamlarda insanlarin patlamaya yer aramasi

    Insanlarin en dogal ve ulasilabilor olmasi gereken Ev ve arac alabilmek icin omur boyu odenecek borc yukune girmesi gerektigi

    Universitesi ve mezunu bol bir ulke de İssizler ordusu. Ve insanlarin mezun oldugu isi yapamiyor olusu.

    Markette yarin fiyatin nereye cikacagini bilememe ve korkunc enflasyonla mucadele.

    Insanlarin birbirine ustunluk taslayip makam mevkiye itibar gostermesi ya da gosterilmesini istmesi

    15 yasinda bir cocugun mutlu olamamasi ( bu bile ayri bir baslik olur)

    Artan nufus yuzunden is ve kaynaklarin tukenip enerjinin pahalanmaya dogru gitmesi

    Dunyanin en pahali yakitini kullanma

    Hastanelerin sadce yatak kapasitesini artirmanin basari sayildigi bir zihniyet. Yakin zamanda ozellikle istanbul da yada merkezi bir yerde hastaneye gidenler genelde çile cekildigini ve hizmetin ne kalitede alindigini bilirler.

    Kamu kurumlarinda ki sozum meclisten disari yuzune bakilmamasi ve insan yerine konulmuyor olusu.

    Yolda yuruyen bir kadinin her an tacize ugrama potansiyeli

    Bilim ve teknolojinin geri kalmasi.

    Goruslerim genel olarak boyle. En kisa sure de hayallerinizde ki yasama ulasabilmeniz dilegiyle. Ya burda ya da abd de.

  • ⭐⭐

    @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @nicely Dolar olmuş şu anda 10.85. Tabi Türkiye sevdalısı olacan 🙂

    "Aged like milk" diye bir deyim var ingilizcede bu mesaj da ona benzemiş. Dolar şimdi 10.85'e dönse millet göbek atar. 3 ayda gelinen nokta bu maalesef. En kötüsünü gösterip kötüye razı ediyorlar.


  • İşte bu bu 27 sayfa boyunca yazılan maddeleri çocuklarımın da yaşamaması için.


  • Öncelikle kabuğu bir kere deldiğim için. Bu Haziran'da 24 yaşıma gireceğim üniversiteyi ölü yatırım olarak görüp bir şekilde Avrupa'ya girmiştim Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde kaldım ama bir şekilde tutunamadığım için geri döndüm tutunamamam çok derin bir konu nedenlerimi yazsam sığmaz buraya. Bide ingilizce bildiğim için anadili İngilizce olan ingilizce konuşan ülkelerin de en özgür ve yaşanılabilir olduğunu düşündüğüm ülke Amerika'yı tercih ediyorum.

    O kadar ülkeyi gördükten sonra Türkiye'de yaşamak bana biraz işkence gibi geliyor tabi ki bu tamamen benim hissettiklerim ve görüşlerim kimisi için Türkiye de yaşamak daha iyi olabilir huzur açısından vs. ama gerek ekonomik olsun gerek gelecek kaygısı olsun Türkiye bana göre değil ben Türkiye'de yaşamak için fazla fakirim. Gerçekten Türkiye gerek doğası gerek sosyokültürel yapısı gereği güzel bir yer ama bir o kadar da aslında pahalı bir yer. Türkiye'de yaşamak için gerçekten çok iyi bir paraya sahip olmanız gerekiyor ortası yok yani. Benim Amerika'ya ve batı ülkelerine yönelme nedenlerimden bir tanesi de ülke ekonomisinde enflasyonunda para biriminde onlarca yıldır gelen bir stabilizasyonu var bizde ki gibi bir gecede aritmi hastasının ekg sonuçları gibi bir zik-zak olmuyor paran durduğu yerde değer kaybetmiyor çünkü bir güven ortamı var ve tamamen bir serbest piyasa ekonomisi herhangi bir totaliterlik doğrudan yozlaşma vs yok.

    Daha yazacak çok şey var buraya tercih sebepleri için. Bu arada batı ülkelerinde sokaklardan para süpürülmediğini, oralarda da zorluklar olduğunu biliyorum. Ama oralarda o zorluklarla yüzleşmek mücadele etmek, Türkiye'de ki zorluklarla mücadele etmek kadar zor olmadığını düşünüyorum.


  • çok haklısın dostum çok...


  • @notron
    Birçok ülke görme şansın olduğu ve trde para olması gerekiyor dediğin için meraktan sormak istedim. TRde aylık en az ne kadar gelirin olsa biyere gitmem dersin.


  • @avar boğazda bir evim olsa 10.000 usd kılçıksız gelirim olsa gitmekten vazgeçerim.. şaka şaka :d burada güven ortamı olmadığını düşünüyorum güvenden kasıt her an her şey olabiliyor bir bakıyorsun dolar fırlamış bir bakıyorsun düşüş olmuş, enflasyon, devlet teşviklerinin olmaması, emeğin değeri olmaması gibi gibi bir çok neden var. Çok zengin olsaydım burada bu forumda olmazdım hayata bakış açım daha farklı olurdu yani aslında sorunun kısa bir cevabı yok :d


  • @notron, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @avar boğazda bir evim olsa 10.000 usd kılçıksız gelirim olsa gitmekten vazgeçerim.. şaka şaka :d burada güven ortamı olmadığını düşünüyorum güvenden kasıt her an her şey olabiliyor bir bakıyorsun dolar fırlamış bir bakıyorsun düşüş olmuş, enflasyon, devlet teşviklerinin olmaması, emeğin değeri olmaması gibi gibi bir çok neden var. Çok zengin olsaydım burada bu forumda olmazdım hayata bakış açım daha farklı olurdu yani aslında sorunun kısa bir cevabı yok :d

    Hocam siz tum forum uyelerine caktirmadan fakirsiniz mi demek istediniz? 🤣

    Bizim gonlumuz zengin! 🧐


  • @mysea benim gönlümde fakir köreltti burası iyice .d

  • ⭐⭐

    ...ben amerikada yasamiyorum,turkiyeye temelli olarak donsem,hic bir sekilde maddi SIKINTIM olmaz normallerin cok ustunde daha rahat gecinirim.....sabahlari bir kac gazete basligina bakarim, turkiyede oyle hadiseler oluyorki insan korkuyor, yan baktin diye insan olduruluyor, trafikde yol vermedi diye insan olduruluyor,yasli ve yalniz kisiler tuzaklara dusuruluyor,bazi programlarda goruyorum genc kizlar kolayca kandirilip kotu tuzaklara cekiliyorlar.
    bir soz vardir dostunu yakin tut,dusmanini daha yakin tut diye,aileler icinde kimse kimseye guvenmiyor..duygusal hislerle kadinlar kandirilip butun varliklari ellerinden aliniyor,bankalardak kredi cektirilip kadinlari kurusa muhtac birakiyorlar.

    ..kendini bilen insanlarin yurt disinda yasam aramalari cok normaldir.


  • @notron, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    bir bakıyorsun dolar fırlamış bir bakıyorsun düşüş olmuş, enflasyon

    Bunlardan o kadar etkilenmeyeceğin bi mesleğin olsa mesela. Dolarla maaş alan bi iş yapıyosun. en kötü 8k-9k gelirin var. Ekonomik hareketlilikten pekte şikayetin yok ?? 🙂 ozaman?

    devlet teşviklerinin olmaması

    Bunu söylüyorsan kesinlikle avrupadan dışarı çıkmamalısın bence. TRden sonra ABDde devlet teşviğini çok ararsın gibi. (gidip görmedim, öyle dediler)

    Çok zengin olsaydım burada bu forumda olmazdım

    Ben bu forumda şuanda sizin zengin kriterinizi karşılayacak kişiler olduğuna eminim. Ama ıspatlayamam 🙂
    Şaka bi yana benim haddime değil ama bence sizin aradığınız yer amerika değil avrupa. Bana öyle geldi yani. Evet 3 cümleden hemen anladım bunu 🙂


  • @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    ...ben amerikada yasamiyorum,turkiyeye temelli olarak donsem,hic bir sekilde maddi SIKINTIM olmaz normallerin cok ustunde daha rahat gecinirim.....sabahlari bir kac gazete basligina bakarim, turkiyede oyle hadiseler oluyorki insan korkuyor, yan baktin diye insan olduruluyor, trafikde yol vermedi diye insan olduruluyor,yasli ve yalniz kisiler tuzaklara dusuruluyor,bazi programlarda goruyorum genc kizlar kolayca kandirilip kotu tuzaklara cekiliyorlar.
    bir soz vardir dostunu yakin tut,dusmanini daha yakin tut diye,aileler icinde kimse kimseye guvenmiyor..duygusal hislerle kadinlar kandirilip butun varliklari ellerinden aliniyor,bankalardak kredi cektirilip kadinlari kurusa muhtac birakiyorlar.

    ..kendini bilen insanlarin yurt disinda yasam aramalari cok normaldir.

    Amacım itiraz etmek değil. Söylediklerinizin hepsi Türkiye'de yaşanmakta. Fakat olaya direk bu şekilde bakmakta biraz yanlış yönlenmemize sebep oluyor sanki. Mesela youtubeda bi kanal vardı "kensington avenue" videoları paylaşıp amerikadan uzak durun amerika bu halde falan diyordu. Mesela ben İstanbula gitmeden önce haberlerde gördüğüm kadarıyla başıma kesin bişey gelir diye düşünürdüm yıllarca kaldım hiçbişey gelmedide olumsuz bişey yaşamadımda. Cem yılmazın dediği gibi şehre bakıp şiirler yazanda var, seni yenicem diye hırs yapanda var. Nasıl bakmak isterseniz.
    Sonuç olarak bu dedikleriniz Türkiyede var evet. Ama sırf bunlar varmış gibi söylediğimizde ABD kensington Avenue'den ibaretmiş gibi söyleyen kişi gibi davranmış oluyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mysea Sadece gönlünüz değil memleketiniz de zengin Türkiyenin en çok zam yapan şehri oldu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum