Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167

• @emtee Haklısınız zaten işim hep hayal.. boş durmadım elimden geleni yaptım, ailem avrupadan eski göçmen, oradan vatandaşlık işlemleri için bir adım attım (eşim başta buna bile karşı çıktı bu kadar parayı çöpe atıyorsun dedi) ilerde çocuklarım teşekkür edecekler dedim ve net durdum kabul etmek zorunda kaldı, bir kaç yıl sonra en azından avrupaya giriş kolay olacak. amerika için ise ben dediğiniz gibi yaptıkça daha da düşman oldu yabancı ülkelere. artık kafasına düşecek bir tuğlaya kaldı işim yani :) yine de Allahdan ümit kesilmez diye hayal kurmaya, araştırma yapmaya devam ediyorum.

• Ben olsam belki derdimki, ben gidiyorum, eğer gelmezsen kendin kaybedersin..... Derdim. Baktım sıkıntı cıktı, sonra geri vites yapardım :D

• @nicely :) öyle bir yeme gelecek kişi değil, ayrıca bunu ne o bana yapar ne de ben ona. şimdilik konuyla ilgili youtube videoları atıyorum. izlemiyor, nolur izle fikrin değişmese bile beni anlarsın, belki önyargılı olduğun şeyleri fark edersin diyorum. olmuyo, olmuyo.

• Ekonomi...

• Yarın dolar 1 lira olsun, yine de gitmek fikrinden vazgeçmeyeceğim. Çünkü bildiğiniz üzere maalesef insanımız(kurunun yanında yaş da yanıyor) aç gözlü ve cahilliği diz boyu... belki gittiğim yerde de bu durum değişmeyecek ama. En azından yabancı yerdeyim deyip sineye çekebilirim. Burada bunu başaramıyorum.

Ya en basitinden örnek vereyim.

• Metro ve marmaray vb. yerlerde dışarı çıkmak için resmen savaşıyorum. Yaşlısından tut gencine kadar böyle. Ya arkadaş yerde çizgiler var neden orada beklemeyip çıkan kişilere engel oluyorsun. Hem seferler aksıyor hem de sinirlerim bozuluyor.

• Aynı şekilde yürüyen merdivenlerde sol tarafta öküz gibi bekleyen insanlar.

• Her yerde torpil ile iş görülüyor. Sonra hak hukuktan bahsediyorlar.

• Siyaseti hiç anlatmama gerek yok.

• Alım gücü desen oda yok.

sanırım bu sebepler yeterli. Avrupa ülkeleri de tercihlerim arasında.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

özellikle dakika olarak 21:47 sonrasını izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=ZzqQcl1yWDk

• @ayvalik10 hocam dün eşimle izledik çamaşır yıkama olayı hariç hepsi bizim için uygun ama en uygunu yani gitmek için başlıca sebeplerimizden birisi zaten son madde. eşim bunu duyunca inanılmaz mutlu oldu. ben kendisi ile dalga geçiyorum sen önceki hayatında kesin kraliçenin soyuna aitsin diye. bunu görünce eşimin resmen gözünün içi parladı. çünkü kendisi gerçekten bu konuda mustarip. bu yüzden güzel oldu bizim için yani ekstra bir motivasyon kaynağı oldu. bu arada bu çiftin tüm videolarını izledik gerçekten başarılılar. tavsiye ederim. bana bu kanalı tavsiye eden size de ayrıca şükranlarımı sunuyorum hocam. saygılar.

• Bu ileti silindi!

• rec... abi var mahalle kahvesinden okey yancılarıyla tüm masaları tutmuşlar sana burda rahat yok, mesleğinide yapamazsın, buradan gideceksin dedi.

• Amerikaya greencard cikarsa gitme sebeplerim soyle

Bazi yazdiklarim Abd de icinde de olabilir orayi daha goremedik 😅

Turkiye de malesef tanidik ile isleri hizlandirir yada sonuclandirirsin. Yani torpil ayyuka cikmis durumda Bos beles insanlarin nerelerde ve ne is yaptigina cevresinden herkes sanirim 1 tane bile olsa ornek gosterebilir

Asgari ucretli bir insan karnini doyurup faturalarini odeyebiliyorsa mutlu olmasi gerektigi beynine kodlaniyor.

Salak sacma siyasi tartismalar donmesi

Milletin 20 liraya icecegi corbayi tbmm lokantinda vekillerin 4 liraya icmesi ( adalet kokuyor inanin)

Trafikte ve sosyal ortamlarda insanlarin patlamaya yer aramasi

Insanlarin en dogal ve ulasilabilor olmasi gereken Ev ve arac alabilmek icin omur boyu odenecek borc yukune girmesi gerektigi

Universitesi ve mezunu bol bir ulke de İssizler ordusu. Ve insanlarin mezun oldugu isi yapamiyor olusu.

Markette yarin fiyatin nereye cikacagini bilememe ve korkunc enflasyonla mucadele.

Insanlarin birbirine ustunluk taslayip makam mevkiye itibar gostermesi ya da gosterilmesini istmesi

15 yasinda bir cocugun mutlu olamamasi ( bu bile ayri bir baslik olur)

Artan nufus yuzunden is ve kaynaklarin tukenip enerjinin pahalanmaya dogru gitmesi

Dunyanin en pahali yakitini kullanma

Hastanelerin sadce yatak kapasitesini artirmanin basari sayildigi bir zihniyet. Yakin zamanda ozellikle istanbul da yada merkezi bir yerde hastaneye gidenler genelde çile cekildigini ve hizmetin ne kalitede alindigini bilirler.

Kamu kurumlarinda ki sozum meclisten disari yuzune bakilmamasi ve insan yerine konulmuyor olusu.

Yolda yuruyen bir kadinin her an tacize ugrama potansiyeli

Bilim ve teknolojinin geri kalmasi.

Goruslerim genel olarak boyle. En kisa sure de hayallerinizde ki yasama ulasabilmeniz dilegiyle. Ya burda ya da abd de.

• ⭐⭐

@sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

@nicely Dolar olmuş şu anda 10.85. Tabi Türkiye sevdalısı olacan :)

"Aged like milk" diye bir deyim var ingilizcede bu mesaj da ona benzemiş. Dolar şimdi 10.85'e dönse millet göbek atar. 3 ayda gelinen nokta bu maalesef. En kötüsünü gösterip kötüye razı ediyorlar.

• İşte bu bu 27 sayfa boyunca yazılan maddeleri çocuklarımın da yaşamaması için.

• Öncelikle kabuğu bir kere deldiğim için. Bu Haziran'da 24 yaşıma gireceğim üniversiteyi ölü yatırım olarak görüp bir şekilde Avrupa'ya girmiştim Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde kaldım ama bir şekilde tutunamadığım için geri döndüm tutunamamam çok derin bir konu nedenlerimi yazsam sığmaz buraya. Bide ingilizce bildiğim için anadili İngilizce olan ingilizce konuşan ülkelerin de en özgür ve yaşanılabilir olduğunu düşündüğüm ülke Amerika'yı tercih ediyorum.

O kadar ülkeyi gördükten sonra Türkiye'de yaşamak bana biraz işkence gibi geliyor tabi ki bu tamamen benim hissettiklerim ve görüşlerim kimisi için Türkiye de yaşamak daha iyi olabilir huzur açısından vs. ama gerek ekonomik olsun gerek gelecek kaygısı olsun Türkiye bana göre değil ben Türkiye'de yaşamak için fazla fakirim. Gerçekten Türkiye gerek doğası gerek sosyokültürel yapısı gereği güzel bir yer ama bir o kadar da aslında pahalı bir yer. Türkiye'de yaşamak için gerçekten çok iyi bir paraya sahip olmanız gerekiyor ortası yok yani. Benim Amerika'ya ve batı ülkelerine yönelme nedenlerimden bir tanesi de ülke ekonomisinde enflasyonunda para biriminde onlarca yıldır gelen bir stabilizasyonu var bizde ki gibi bir gecede aritmi hastasının ekg sonuçları gibi bir zik-zak olmuyor paran durduğu yerde değer kaybetmiyor çünkü bir güven ortamı var ve tamamen bir serbest piyasa ekonomisi herhangi bir totaliterlik doğrudan yozlaşma vs yok.

Daha yazacak çok şey var buraya tercih sebepleri için. Bu arada batı ülkelerinde sokaklardan para süpürülmediğini, oralarda da zorluklar olduğunu biliyorum. Ama oralarda o zorluklarla yüzleşmek mücadele etmek, Türkiye'de ki zorluklarla mücadele etmek kadar zor olmadığını düşünüyorum.

• çok haklısın dostum çok...

• @notron
    Birçok ülke görme şansın olduğu ve trde para olması gerekiyor dediğin için meraktan sormak istedim. TRde aylık en az ne kadar gelirin olsa biyere gitmem dersin.

• @avar boğazda bir evim olsa 10.000 usd kılçıksız gelirim olsa gitmekten vazgeçerim.. şaka şaka :d burada güven ortamı olmadığını düşünüyorum güvenden kasıt her an her şey olabiliyor bir bakıyorsun dolar fırlamış bir bakıyorsun düşüş olmuş, enflasyon, devlet teşviklerinin olmaması, emeğin değeri olmaması gibi gibi bir çok neden var. Çok zengin olsaydım burada bu forumda olmazdım hayata bakış açım daha farklı olurdu yani aslında sorunun kısa bir cevabı yok :d

• @notron, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

@avar boğazda bir evim olsa 10.000 usd kılçıksız gelirim olsa gitmekten vazgeçerim.. şaka şaka :d burada güven ortamı olmadığını düşünüyorum güvenden kasıt her an her şey olabiliyor bir bakıyorsun dolar fırlamış bir bakıyorsun düşüş olmuş, enflasyon, devlet teşviklerinin olmaması, emeğin değeri olmaması gibi gibi bir çok neden var. Çok zengin olsaydım burada bu forumda olmazdım hayata bakış açım daha farklı olurdu yani aslında sorunun kısa bir cevabı yok :d

Hocam siz tum forum uyelerine caktirmadan fakirsiniz mi demek istediniz? 🤣

Bizim gonlumuz zengin! 🧐

• @mysea benim gönlümde fakir köreltti burası iyice .d

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Amerika'nın kültürel özeti Kapitalizm mi?

Göçmenlik Sohbetleri
    4
    0 Oy
    4 İleti
    393 Bakış
    N
    Fazla kasmaya gerek yok entegre olacam diye, unutmayınki Amerika hepimizi buraya çalışalım ve buraya katkı sağlayalım diye aldı yani Amerika kendini düşünerek bunu yaptı. Sizde kendinizi düşünün çalışın kazanın gelişin sonra Amerikaya teşekkür edip, bir kenara bırakın ve güzel ülkenize dönüp, mutlu mesut yaşayın.
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k