Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yonca_2020 tek başıma gelmeyi düşünüyorum yaşım da daha genç 18'im yer fark etmiyor şehirin içinde veya yakınında olursa iyi olur işi gidip gelmede kolay olsun diye ufak bir oda bana yeter herhalde fazla lüks olmasına da gerek yok başlangıç için işimi görsün yeter o yüzden fazla para harcamak istemiyorum


  • @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

  • ⭐⭐

    @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

    @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

    ..arkadasim florida eyaletinin bazi bolgelerinde ocak ayinda gunun isi derecesi 10 derece yani sifirin altinda eksi 10 degil...siz akdeniz iklimine yakin bir bolge seciniz..yillar icinde insan vucudu bolge iklimine alisiyor....ben hindistanlilarla calistim benim sicaktan terledigim anlarda onlar usuyorlardi.....yeni bir ulkede yeni bir kultur icine girip yeni bir hayata basliyorsunuz,ilk isiniz o ulkeye kapagi atmak olsun ondan sonra gunun sartlarina gore kendi yasaminiza yon verirsiniz.


  • Valla ben aşırı sıcakları sevmiyorum. Kesinlikle sıcak-soğuk 4 mevsimin yaşandığı yerleri seçmeden yanayım. Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi. "List of U.S. states and territories by Human Development Index" bana epey fikir vermişti. Ben uzun süredir Virginia için iyi bir başlangıç yeri olarak düşünüyorum. Teksas ucuz mantığını pek sağlıklı bulmuyorum. Orada yaşayanlar da bana pek olumlu konuşmadı.


  • @sobrero Neden virginia artıları ve eksileri nelerdir araştırdığın kadar açıklar mısın ve teksas yani okuduğum kadarıyla insanlar iyi olduklarını söylemişelerdi ucuzluk bakımından başlangıç için güzel fln siz teksas ucuz ucuz mantığını neden sağlıklı bulmuyorsunuz ve orada yaşayanlar ne diyor bunu da açıklarsanız sevinirim GC çıkarsa gideceğim eyaletlerden 2 numaralı yer de teksas


  • @sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi.

    Ben bu kısmı hiç anlamadım açıkcası. Amerikada genel olarak böyle bi kabul mü var?


  • @avar bunu bende merak etim


  • @avar Havaların yıl içinde en soğuk olan eyaletlerde beyaz Amerikalılar büyük çoğunlukta oluyor. Siyahi ya da Meksikalı görme şansın çok düşük. Suç oranları da çok düşük oluyor. Bunu kastetmiş sanırım.

  • ⭐⭐⭐

    @avar böyle bir genelleme tabi ki olamaz. Örneğin günümüz dünyasının en büyük katma değerli hizmetlerini üreten, GPD'siyle ABD'nin en büyük eyaleti ve iklim olarak 4 mevsimi yaşamayan eyalet örneğin California. Onu takip eden 2. eyalet de Texas. 3. sırada New York geliyor ama onun arkasından da gelen eyalet Florida. Yani GDP açısından, ekonomik gelişmişlik açısından ilk 4 eyaletin yalnızca 1 tanesi kuzeyde, diğerleri sıcak iklim bölgesindekiler.

    Sadece söylenebilecek şey, ABD'nin kuzey doğusunda yer alan eyaletler yaygın şekilde İngilizlerin egemenliği altında kaldığı için, o eyaletlerin yaşam tarzı biraz daha Avrupai olduğu ve bu yüzden yaşam tarzı açısından sıcak iklimdeki eyaletlerden ayrıldığı. Sıcak iklimin söz konusu olduğu eyaletlerde insanlar biraz daha sıcak, cana yakın, biraz daha keyif düşkünü olabiliyor. Bu farklılık Avrupa'da da vardır örneğin, ve bu farklılık bu ekonomiye de yansır; Almanya daha çok değer üretir, İtalya daha az. Ama Amerika'da tam aksine, bu sıcak iklimdekilerin ekonomik gelişmişliği daha yüksektir.


  • Pacific West Cost'tan selamlar. Amerikada beyaz amerikali kalmadi ☺ kafanizi nereye cevirseniz hispanikler var. Nufus oranlari bayagi bir yuksek. Teknoloji sehirleri de hintli ve cinli istilasi altinda.
    Gdpa ile egitim seviyesi arasinda dogru oranti yok maalesef. Texas ve California nin gelurinin buyuk kiami petrolden. Sonra tarim ve teknoloji geliyor.


  • @sadıkkurtoglu
    @sono
    bilgilendirme için teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @avar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi.

    Ben bu kısmı hiç anlamadım açıkcası. Amerikada genel olarak böyle bi kabul mü var?

    Amerika içi eyaletler için bir şey söyleyemem ama genel olarak dünyada (istisnalar olsa da) bir "soğuk iklim=gelişmişlik" ilişkisi vardır. Dünyadaki en gelişmiş ülkeler hem güney yarım kürede hem kuzey yarım kürede kutuplara en yakın veya soğuk iklim kuşağında olan ülkelerdir. Dünya haritasını açıp gelişmiş diyeceğiniz veya burada yaşanabilir, ben buraya göç etmek istiyorum diyeceğiniz ülkelerin hemen hepsi soğuk kuşaktadır. Kuzeyde ABD-Kanada, Avrupa kıtasında İngiltere, Hollanda, Almanya, İskandinav ülkeleri. Avrupa'nın kuzeyi güneyine göre çok daha gelişmiştir. Güney yarım kürede Yeni Zellanda, Avustralya. Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi ise en güneyde, yani kutuba en yakın ülke olan Güney Afrika Cumhuriyetidir. Güney Amerika'nın en gelişmiş ülkeleri ise nerdeyse İsviçre standartında olan Uruguay ve ekonomik sorunlar yaşamasına rağmen kültür ve uygarlık açısından en Avrupai ülke olan Arjantin de bu bölgede kutuba en yakın ülkelerdir.

    Ekvator kuşağı veya ekvatora yakın sıcak bölgeler dünyanın en geri kalmış bölgeleridir. Tekrar ediyorum, bunun istisnaları vardır: soğuk kuşakta olmasına rağmen gelişmesi düşük veya sıcak kuşakta olmasına rağmen gelişmiş ülkeler de olabiliyor, ender de olsa. Sıcak havaların insanları, sıcaktan mıdır nedir, biraz tembel veya üşengeç oluyorlar, bir boşvermişlik ve lakayıtlık oluyor 🙂


  • @sabri-ft @avar Aslında @smartcells özetlemiş demek istediğimi. @Sono Texas, Florida yüksek ekonomi sahibi olmaları en kalabalık eyaletler. Birde petrol endüstrisi veya turizm bazlı sanıyorum. Benim demek istediğim insani gelişmişlik, eğitim seviyesi, politik tercihler, farklı kültüre olan bakışlar vs. Bunlar paylaştığım haritada kuzeye gittikçe artıyor.


  • @sabri-ft Virginia için orada olan gitmiş kişilerle iletişime geçtim. Maryland için de iyi şeyler söylendi. Gerçek Amerika'nın East Coast'da olduğunu düşünüyorum. Eğitim seviyesi yüksek yerlerde trafikte de, iş hayatında da sorun daha az yaşanıyor. Türkiye'de ortalama eğitim yanılmıyorsam orta 2 idi. Bunun her alanda doğru olduğunu görebiliyoruz. Buradan hesap edebiliriz. Paylaştığım wikipedia listesi insani gelişmişlik olarak eyaletleri ve ona denk gelen ülkeleri gösteriyor. Boston'da Norveç'e yakın bir oran varken, Virginia Finlandiya, Texas Slovenya'ya denk gösterilmiş. Bu tam doğru olmasa bile buna yakın olduğunu düşünüyorum. Hayat pahalılığı da beraberinde yüksek kazancın olduğu yerlerde oluyor. Yani Boston pahalı evet ama ona göre de yüksek kazanç elde ediliyor. Kiralar düşük ve yaşam gideri az diye kaçımız Türkiye'nin ucuz şehirlerine göç ediyor? Bence vizyonu daraltmamak lazım.

    Artılar; hem güneye hem kuzeye eşit mesafede olması, 4 mevsimin yaşanması, eğitim seviyesinin yüksek olması, demokratların nispeten çok olması (son dönemde oranlar eşitlendi gibi), metropolleri ve göçmenlerin fazla olması, deniz kıyısı olması, sahillerinin olması, güvenlik sorunu pek olmaması, ne ucuz ne pahalı olması, iş imkanlarının iyi olması, New York'a yakın olması, Türk yoğunluğun olması, ticaretin orada olması gibi sebeplerle son 4-5 aydır tüm araştırmalarım Virginia üzerine oldu. Konuştuğum herkesle buna dönük olumlu cevaplar aldım. Uzun süre Texas'a yoğunlaşmıştım. Bundan vazgeçtim.


  • @sobrero Kiralar düşük ve yaşam gideri az diye kaçımız Türkiye'nin ucuz şehirlerine göç ediyor? Bence vizyonu daraltmamak lazım.

    Güzel bir bakış açısı.

    Virginia eyaleti pek bilinmiyor sanırım ben pek adını bile duymadım ama biraz araştırınca gerçekten mantıklı geliyor.


  • @sobrero Virginia bende bilmiyordum şimdiye kadar dediğiniz gibiyse güzel başta CA düşündüğüm iklimi yüzünden ama pahalı bir yer başlangıç için uygun bir yer değil tüm paramı 1-2 aydı bitirmek istemem sonra teksasa baktım hem ucuz hem iklimi güzeldi başlangıç için güzel teksas dedim orda yaşarım ama arabasız da olmuyor insanın kısıtlı bir bütçesi olunca ve tanıdık kimse olmayınca imkansıza yakın virginia ise şimdi araştıracağım birde üniversite okumak istediğim için eyaleti ve şehri iyi seçmem gerekir yanlış bilmiyorsam GC 1+ kalınca indirim yapıyorlarmış doğrumu yanlış mı bilmiyorum doğruysa eğer ona göre bir yere geçmek istiyorum pahalı veya ucuz fark etmez güzel bir üniversite olsun yeter mezun olunca direk güzel bir iş bulup kalifiyeli eleman olalım ki biraz rahatlayalım maddi olarak


  • @sabri-ft Green kart olunca okulların fiyatı ucuz oluyor. Bir amerikan vatandaşı ne kadar ödüyorsa, siz de o kadar ödüyorsunuz. Yanlışım varsa düzeltsinler ama forumda okumuştum bunu.


  • @orhan-cabarov bilgi için teşekkür ederim bende bir videoda mı bir yerde mi gördüm hatırlamıyorum ama gc 1+ yıl üniversiteler indirim yapıyorlarmış diye biliyorum doğru bilgimi yanlış bilgimi emin değil bilen varsa açıklarsa sevinirim:)


  • Amerika çok büyük bir ülke. Yaşanacak çok güzel, nezih yerleri olduğu kadar transit bile geçmek istemeyeceğiniz kadar berbat yerleri de var.
    Ülke bu kadar büyük olunca yaşanacak eyalet seçimi de zorlaşabiliyor, aslında başka bir açıdan da bol seçenek olması herkesin gönlüne göre bir yere yerleşme şansını artırıyor diyebiliriz.
    Seçimi etkileyecek en önemli unsur göçmen kişinin sosyal statüsü. Evli mi bekar mı? Çocuklu mu çocuksuz mu? Okuyor mu? Yaşı? çocukların yaş ve eğitim durumları vs.
    Kanımca bekar ve nispeten genç insanlar her eyalete adapte olabilir, bir ailenin yerleşmek istemeyeceği metropollerde , şehirlerde, kasabalarda dahi bir düzen kurup mutlu olabilirler.
    Çocuklu ailelerde ise iyi okul ve güvenlik çok ön plana çıkıyor.
    Göçmenliğe hak kazanmış olsun veya olmasın forumdaşların en çok araştırdığı konu eyalet ,şehir seçimi konusudur herhalde.
    Ben de epeyce uzun ve geniş araştırmalarıma dayanarak çocuklu aileler için(çocuksuz aileler ve bekarlar da yerleşebilir 🙂 ) naçizane bir şehir önermek istiyorum;
    CARMEL, IN
    Carmel Indiana eyaletinin başkenti ve en büyük şehri (nüfus 870 bin) Indianapolis'in kuzeyinde ,Indianapolis merkezine araçla 25-30 dk. mesafede 110 bine yakın şehir ,250 bine yakın metropol nüfusu olan ABD'nin "döner kavşak başkenti" diye anılan trafik sorunu olmayan ,altın ödüllü parklara sahip ,hemen hemen her yıl çeşitli kuruluşlar tarafından ödüllendirilen güzel küçük bir şehir.
    Carmelde demografik olarak % 80 Beyazlar, % 11,5 Asyalılar, % 3.8 Meksika kökenliler, % 2.7 Afro-Amerikan siyahiler yaşamakta.
    Ortalama Hanehalkı geliri $ 69.500 olan Amerika ve $ 53.500 olan IN eyalet ortalamasının üstünde $ 113.000 (2019 yılı)
    İşsizlik ortalaması ABD % 6.3 IN % 4.9 Carmel % 3.6
    Toplam Doğal afet riski ABD Counties ortalaması % 4.9 Carmel'in bağlı olduğu Hamilton % 2.1 ( https://hazards.fema.gov/) Bu sitede ayrı ayrı yangın, deprem, tornado, kasırga, don, kuraklık vs bütün bilgileri bulabilirsiniz.
    Suç oranları ; citydata.com' a göre ABD ortalaması 200 üzeri , Carmel 57
    Ortaokul ve lise puanları 10/10 . Yine Carmel'e araçla 10-15 dk. mesafede olan Zionsville, Fisher ve Westfield yerleşim yerlerinde de suç oranları çok düşük ve okul puanları 9-10 /10
    Indiana eyalet üniversitelerinin sıralamasıda şu şekilde ;
    -Indiana University (IU) / Dünya 167. ABD 68. Dünya itibar sıralaması 91-100.
    -University of Notre Dame / Dünya 183. ABD 28 Dünya itibar sıralaması 126-150.
    -Purdue University / Dünya 105. ABD 47. Dünya itibar sıralaması 71-80.
    Indiana Üniversiteleri çok pahalı değiller. Indiana da yaşam nispeten daha ucuz.
    Indiana https://statetaxindex.org/ sitesine göre toplam vergi avantajında 9. sırada , yani vergi açısındanda ucuz hatta emlak vergisi en düşük olan eyalet.
    Pandemiden önce Carmel de 2 odalı apt. kiraları 900-1300 $ arasındaydı şimdi 1000-1500 $ arası gözüküyor.
    Dediğim gibi Carmel çok ödüllü bir şehir.Bunlar da Carmel'in aldığı ödüller:
    City Awards and Recognitions
    2021 - #1 Safest Midsize City in America (AdvisorSmith)
    2021 - #2 Best Places to Live (Money)
    2021 - #1 Best Places to Retire (Money)
    2021 - #4 Best Suburbs to Live in America (Niche)
    2021 - #1 Holiday Market in the USA (USA Today’s 10Best)
    2020 - #1 Best Places to Live in the Midwest (Newsweek)
    2020 - #4 Safest City to Raise a Child in America (Safewise)
    2020 - #1 Best City for Fit Lifestyle in Indiana (BarBend)
    2020 - #1 Best Places to Live in Indiana (Niche)
    2020 - #1 Best Places to Raise a Family in Indiana (Niche)
    2020 - #4 Best Suburbs to Live in America (Niche)
    2020 - #7 Best Places to Live in America (Niche)
    2020 - #1 Residents Most Financially Prepared For Retirement in Indiana (LendEdu.com)
    2020 - #1 Best Place to Live in Indiana (HomeSnacks.net)
    2019 - #5 Best Small City in America (WalletHub.com)
    2019 - #5 Best Christmas Market for Families in the U.S. (FamilyVacationCritic.com)
    2019 - Community Placemaking Award for Monon Boulevard project from Accelerate Indiana Municipalities (AimIndiana.org)
    2019 - Best Place to Raise a Family in the Midwest (Yahoo.com)
    2019 - #1 Best Suburb to Live in America (Niche.com)
    2019 - #1 Best Place to Live in Indiana (Niche.com)
    2019 - #1 Best Place to Raise a Family in Indiana (Niche.com)
    2019 - #1 Place with the Best Public Schools in Indiana (Niche.com)
    2019 - “Safest City” in the state of Indiana (with a population of more than 20,000) (SafeWise)
    2019 - One of the “Safest Cities in America” (SafeWise)
    2018 - #3 Best Place to Live in America (Money.com)
    2018 - Carmel is in the Top 1% of Cities with the Least Credit Card Debt in a recent study from the leading personal finance outlet WalletHub.com
    2018 - #2 Best Place to Live in Indiana (HomeSnacks)
    2018 - #1 Best Place to Live in Indiana (Money Magazine)
    2018 - #1 City with the Most Sustainable Credit-Card Debt (WalletHub Study)
    2018 - #3 The Best Places to Live in America (Realtor.com)
    2018 - #3 Safest City in Indiana (SafeWise)
    2018 - #2 Best Small City in America (WalletHub.com)
    2018 - Best Rooftop Bar in the State of Indiana – Sun King Spirits in Midtown
    2018 - #1 Best Place to Live in America (Niche)
    2018 - #1 Place to Launch a Career (Money Magazine)
    2017 - #1 City in America in survey of ‘most livable’ for USA Today (24/7 Wall Street)
    2017 - Ranked Top 2% in the Nation for comparative custom home cost, growing home values, affordability, population, educational values and low unemployment and crime rates (GoodCall.com)
    2017 - Best Small City in the U.S. to Raise a Family (SmartAsset)
    2017 - 4th "Best Cities for Families" in the nation (Apartment List)
    2017 - Best Place to Live in America (Niche)
    2017 - 6th Best Place to Raise a Family in America (Niche)
    2017 - Best Town to Raise a Family in Indiana (Niche)
    2016 - #1 Best City for Veterans (Military Times)
    2016 - Bicentennial Green Legacy Community Award (Sustainable Indiana 2016 and the Indiana Bicentennial Commission)
    2016 - Best small city for families in America (NerdWallet)
    2016 - #1 Safest City to Raise a Child (SafeWise)
    2016 - "Indiana Bird Town"
    2016 - City Livability Award for the Center for the Performing Arts (U.S. Conference of Mayors/Waste Management)
    2015 - Community of the Year (Indiana Chamber of Commerce)
    2015 - 8th Safest Small Cities for Retirement (BadCredit.org)
    2015 - City Livability Award for the Carmel Arts & Design District, U. S. Conference of Mayors/Waste Management
    2015 - Best Town to Raise a Family (Niche)
    2015 - Best Place to Raise a Family (MarketWatch)
    2015 - Best Place to get a Job in Indiana (Zippia)
    2015- Top 10 Best City for Kids (Livability.com)
    2014 - 4th Safest Suburb in America (SafeWise)
    2014 - #1 Safest Suburb in America (Movoto)
    2014 - #1 Best Small City in America (NerdWallet)
    2013 - 9th fastest-growing place in America for high-tech jobs (Forbes)
    2012 - #1 Best Places to Live in America (Money Magazine)
    2012 - IACT Green Community Award
    2012 - Best Adoption-Friendly Workplaces in the Government Industry Carmel and Commonwealth of Kentucky tie for No. 1 spot (Dave Thomas Foundation for Adoption)
    2012 - City and American Structure Point received Transportation Achievement Award for Facilities (Institute of Transportation Engineers (ITE))
    2010 - The Keystone Parkway project, specifically the roundabout interchanges at 106th and 126th Streets, was the top award winner at the 2010 Engineering Excellence Awards (American Council of Engineering Companies (ACEC) of Indiana)
    2010 - City Livability Award for Outstanding Achievement Small City Class A Biosolids (U.S. Conference of Mayor/Waste Management)
    2006 - Honorable Mention for Municipal Excellence (National League of Cities)
    2001 - City of Character Award for Discernment, Initiative and Diligence and many other character qualities that have been demonstrated in establishing a “culture of character” within the community (The International Association of Character Cities)
    1999 - Engineering Excellence Merit Award for the East 96th Street Transportation Project (United Consulting Engineers & Architects)
    1998 - Certificate of Appreciation for Outstanding Dedication and Service to the Community (Carmel Rotary Club)
    Environmental and Green Initiatives
    2019-Current - Tree Cities of the World (National Arbor Day Foundation)
    2010-Current - Groundwater Foundation’s Groundwater Guardian Award
    2009-Current - Hoosier Water Guardian Award “With Distinction”
    1994-Current - Tree City USA Certification (National Arbor Day Foundation)
    2020 - Carmel Clay Parks & Recreation selected for the National Gold Medal Award for Excellence in Park and Recreation Management
    2018 - Governor's Award for Environmental Excellence for the Urban Forestry Program
    2016 - Gold Leaf Award (International Society of Arboriculture)
    2015 - Carmel Forestry Program accreditation (Society of Municipal Arborists)
    First Place in the Climate Protection Awards (U.S. Conference of Mayors)
    2014 - Governor’s Award for Environmental Excellence-Recycling
    2013 - Carmel Chamber of Commerce Green Award-Recycling
    2012 - IACT Green Community Award
    2010 - Outstanding Project of the Year ‘Tree Stars Day’ (Indiana Urban Forest Council)
    2008 & 2013 - Carmel designated a Green Community (Indiana Association of Cities and Towns)
    2008 - National Runner-up of Excellence for Community Trees (Home Depot Awards)
    2008 - Governor’s Award for Environmental Excellence for Pollution Prevention for the UV wastewater disinfection
    2002 - Gold Leaf Award (International Society of Arboriculture)
    2001 - Current - Indiana Water Environment Association Outstanding Laboratory Award
    1999 - Outstanding Civic Organization (Indiana Urban Forest Council)
    1997 - Award of Excellence for Outstanding Operation and Maintenance of the Water Pollution Control Facility, Best in State (U.S. Environmental Protection Agency)
    1996-2016 - Tree City USA Growth Award (National Arbor Day Foundation)
    Bicycling and Alternative Transportation
    2019 - Silver Level Bicycle Friendly Community (League of American Bicyclists)
    2006 - Bronze Level Bicycle Friendly Community (League of American Bicyclists)
    Mayor Jim Brainard
    2013 - Joseph P. Riley Jr. Award – Honored at the 2013 International Making Cities Livable Conference with this award given to Mayor Jim Brainard for his inspirational leadership in creating a vibrant, multi-functional heart for the City of Carmel, Indiana through the development of City Center and the Arts & Design District including the Center for the Performing Arts.
    2012 - Public Service Award (American Council of Engineering Companies [ACEC] of Indiana)
    2012 - Butler University Robert Todd Duncan Alumni Achievement Award
    2011 - National Award for Local Arts Leadership (US Conference of Mayors)
    2007 - Distinguished Eagle Scout Award (Crossroads of America Council)
    2004 - Butler University 50 Under 50
    One of the “Most Powerful Hoosiers in the World” (Indianapolis Monthly)

    Son olarakda Carmel görüntüleri:

    Carmel de ailesi ile yaşayan genç bir forumdaşımız vardı diye hatırlıyorum. 🙂


  • Carmel, indiana'yı ilk defa duydum. Teşekkürler bilgilendirme için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum