Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @orhan-cabarov Green Card çıkarsa yerleşmeyi düşündüğüm en favori şehir.

  • Yasaklı

    @donturcos İnşallah çıkar. Bol şans dilerim.


  • @orhan-cabarov Çok teşekkürler, sizede Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.

  • Yasaklı

    @donturcos Çok teşekkür ederim. 🙂


  • @donturcos hocam ne yaptınız ya totalde 7-8 eyalet biliyoruz aralarından üçünü kafama koydum 1-2-3 diye GC çıkarsa kesin kalınacak eyaletler diye sizde indiana eyaletini bir anlatınız ki aklımı çeldiniz😀 şimdi gene aklımı 2-3 saat meşgul edicem ona mı gitsem diğerine mi?


  • @sabri-ft Fazla seçenekten zarar gelmez 🙂 Göç kesinleşince karar vermek daha kolaylaşır.


  • @donturcos Fazla seçenek olduğunda seçmek acayip zor oluyor her eyaletin kendine göre artı ve eksileri var yani hepsinin birbirinden güzel ve birbirinden kötü yanları var o yüzden çekiliş açıklanan kadar yeni bir eyalete kapalıyım bundan sonra😀


  • En güvenli şehir, En yaşanabilir şehir, Aile,Çocuk yetiştirmek için en iyi şehir gibi konulardaki onlarca ödülden öte bazı dikkat çekici ödüller Carmel'in karakteri ve kalitesi hakkında fikir veriyor.

    -2019 - Community Placemaking Award for Monon Boulevard project from Accelerate Indiana Municipalities (AimIndiana.org) ( Monon Bulvarı Projesi için ödül)

    -2018 - Carmel is in the Top 1% of Cities with the Least Credit Card Debt in a recent study from the leading personal finance outlet WalletHub.com ( Carmel, önde gelen kişisel finans kuruluşu WalletHub.com tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre En Az Kredi Kartı Borcu Olan Şehirler Arasında İlk %1'de yer alıyor)

    -2018 - #1 City with the Most Sustainable Credit-Card Debt (WalletHub Study) (En Sürdürülebilir Kredi Kartı Borcu ödülü 1.sıra)

    -2018 - #1 Place to Launch a Career (Money Magazine) (Kariyer Başlangıcı için Birincilik Ödülü)

    -2017 - Ranked Top 2% in the Nation for comparative custom home cost, growing home values, affordability, population, educational values and low unemployment and crime rates (GoodCall.com) (Karşılaştırmalı özel ev maliyeti, artan ev değerleri, satın alınabilirlik, nüfus, eğitim değerleri ve düşük işsizlik ve suç oranları için Ülkede İlk %2'lik sırada)

    -2016 - Bicentennial Green Legacy Community Award (Sustainable Indiana 2016 and the Indiana Bicentennial Commission) (İki asırlık Yeşil Miras Topluluk ödülü)

    -2016 - City Livability Award for the Center for the Performing Arts ( Gösteri Sanatları Merkezi için Kent Yaşanabilirlik Ödülü)

    2015 - City Livability Award for the Carmel Arts & Design District, U. S. Conference of Mayors/Waste Management ( Carmel Sanat ve Tasarım Bölgesi için Şehir Yaşanabilirlik Ödülü, ABD Belediye Başkanları Konferansı/Atık Yönetimi)

    -2015 - Best Place to get a Job in Indiana (Zippia) (Indiana'da İş Bulmak için En İyi Yer )

    -2013 - 9th fastest-growing place in America for high-tech jobs (Forbes) (Yüksek teknolojili işler için Amerika'da en hızlı büyüyen 9. yer Forbes Ödülü)

    2012 - Best Adoption-Friendly Workplaces in the Government Industry Carmel and Commonwealth of Kentucky tie for No. 1 spot (Dave Thomas Foundation for Adoption) ( Devlet Sektöründe En İyi Evlat Edinme Dostu İşyerleri Carmel ve Kentucky Birinciliği paylaşmış-Dave Thomas Evlat Edinme Vakfı)

    -2012 - City and American Structure Point received Transportation Achievement Award for Facilities (Institute of Transportation Engineers (ITE)) ( Ulaştırma Mühendisleri Enstitüsünden Tesisler için Ulaştırma Başarı Ödülü aldı )

    Başladım ama çok fazla uzun oluyor, kısaca Carmel Yeraltı Suları Korunması,UV atık su,Su Kirliliği,ABD Ağaç Şehri,Kentsel Ormancılık,Yeşil,Çevresel Mükemmellik,Çevre Koruma,İklim Koruma,Park ve Yol Projelerinde Mükemmel Mühendislik konularında bir sürü ödüle layık görülmüş nezih,kaliteli,karakterli bir ufak şehir.

    Yaşanabilir 🙂
    Approved 👍


  • Carmel guzel bir bolge, hemen dogusunda Fishers var. Zaten guneye gidincede Indianapolis var. I-465 loop disina cikinca kuzeydeki yerler yani.

    Daha once is nedeniyle birkac defa Indianapolis de bulundum ve her defasinda Fishers bolgesinde kaldim. Sakin ve guzel yerler.


  • internet uzerinden biraz newjersey i inceledim,gercekten pek iyi seyler yazilmamis,houston da yasam maliyeti biraz daha ucuz gorunuyor.


  • Her şehirde iyi, güvenli bölgeler olduğu gibi berbat mahalleler ve semtlerde var.
    İstanbuldan örneklersek E5'in iki yanı Ataköy-Şirinevler, Bakırköy-Bağcılar, Beylikdüzü-Esenyurt gibi.
    Houston da bütün dünyadan çok göç alan bir şehir. Geniş bir Türk nüfusda var. Dışardan bakıldığında Sugar Land, Pearland, Friendswood, Cinco Ranch,kuzeyinde Cypress gibi bölgeler daha güvenli ve yaşanabilir olarak aileler için tavsiye edilen yerler.

    Yine kuzeyindeki The Woodlands şehri nezih bir yaşam sunuyor gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donturcos sugarland tarafında @semavi yaşıyor


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @donturcos sugarland tarafında @semavi yaşıyor

    Evet biliyorum, forumda yazanların ve Amerikada yaşayan Türk Youtuber ların hangi şehir ve bölgelerde yaşadıkları hakkında bilgim var.

  • Yasaklı

    İsmi tatlıymış, sugarland. 😃

  • ⭐⭐⭐

    @orhan-cabarov @Sabri-FT Indirimli ucret icin basvuracaginiz okulun In-State olma sartlarina bakmalisiniz. Ornek: Qualifying for In-State Tuition | Virginia State University


  • @donturcos
    Tavsiye için çok teşekkürler. Çok çok güzel bi katkı olmuş.

  • Yasaklı

    @keysnambır Bilgilendirme için teşekkürler.


  • @keysnambır çok aradığım bir cevaptı teşekkür ederim


  • @DonTurcos Hocam öncelikle emeğinize sağlık, -insanın içini ısıtan bir şekilde- verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hemen o bölgedeki ev kiralarına baktım. Akşam atlayıp gitsem sorunsuz bir ömür geçer gibi. Benim sormak istediğim bu iç eyaletlerde ki 'beyaz insan' yoğunluğunun aynı zamanda, 'beyaz ama, bizim beyazlar' gibi bir takıntıları oluyor mu? Yani oraya hır gür çıkarmaya değil, -kırmızı ışıkta duran bir toplulukla beraber- çocuklarımı insanca yetiştirmeye gitmek istiyorum ama çoğu insanın yerli(en azından 1800'lerden sonraki yerli) olması yabancı beyazları kabul oranlarını, şekillerini merak ediyorum. Sonuçta her halükarda ilk yıl sıkıntıları, yardımsever insanların bol olduğu bir bölgeye itiyor... Şimdiden Teşekkürler ufkumuzu açtığınız için...


  • @melcem Teşekkür ederim.
    Indiana adı üstünde bizim tabirimizle "Kızılderili" yurdu demek. 1800 yılı öncesi tamamen onların yaşadığı bir yer.
    1800-1840 yılları arasında Avrupadan göç başlıyor. İngiltere, Galler, İskoçya, Fransa, Almanya, İrlanda dan insanlar gelmeye başlıyorlar. Birkaç Afrikalı da beyazlarla hizmet için geliyor. 1840 yerlilerle savaş sırasındada serbest olan ve kölelikten kaçan birkaç Afrikalı buraya yerleşiyor. Yine o savaş yıllarında birkaç İtalyan ,Kanadalı ve İsviçrelide geliyor.
    Indiana göçmenlik tarihi ile ilgili güzel bir pdf kaynak linki

    Bugüne gelirsek 2019 da yapılan bir araştırmaya göre Carmel sakinlerinin
    % 28'i Alman
    % 13'ü İrlanda
    % 12.6'sı İngiliz
    % 3.8'i İtalyan
    % 3.3'ü Polonya
    % 2.7'si İskoç
    % 2.3'ü Fransız
    % 1.3'ü Norveç
    % 0.4'ü Afrika kökenli.

    Carmel nüfusunun %13.8'i yabancı ülke doğumlu.

    Bu linklerde Carmel ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler var. Tam incelemedim ama kullandıkları kaynak aynı galiba.

    Carmel de yaşayan beyaz nüfusun kendi kökenleri dışındaki beyazlara ve diğer etnik göçmenlere önyargılı bir bakışları olacağını zannetmiyorum.
    Bana göre böyle endişeler biraz yersiz, siz topluma adapte olup kendinizi kabul ettirdikten sonra kimse sizin kökeninize, işinize, kazancınıza, dininize, dilinize, nasıl yaşadığınıza bakmaz diye düşünüyorum. İstisnalar her zaman olabilir, kendine güvenli bir birey kolaylıkla aşar o durumları.
    Göçmenler yerleştikleri toplumda bir iş bulup hemen kenara çekilmemeli. Oradaki yardım kuruluşlarına gönüllü katılım sağlamalı , kendi hobileri varsa sanatsal faaliyetleri, yoksa bile ilgilendikleri alanlardaki kuruluş dernek, spor organizasyonları vs. katılmalı çevre edinmeli ,yaşadıkları topluma katkı sunmaları hayatlarını çok kolaylaştıracaktır.
    Bunları gerçekleştirmek bizim ülkemizde çok zor ve maliyetli ama inanın oralarda çok kolay ve ek maliyeti çok ucuz, düşük geliri olan bir kişi bile bu kuruluşlara, organizasyonlara katılabilir kimse ona parasının miktarını sormaz.

    Bu İndiana göçmenlik merkezinin sitesi:

    Bu da Carmelin Amerikada yaşamak için en iyi yerlerden biri olduğuna dair bir makale:

    Umarım GC vize süreciniz sorunsuz ilerler ve orada hakettiğiniz güzel , kaliteli bir yaşama kavuşursunuz. 🙂


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 45
  • 37
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum