Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Merhabalar. F2A başvurusunu yaptıktan sonra süreç içerisinde dosyamızın nerede olduğunu kontrol edebilmek için hangi adrese mail atmamız gerekir? Daha önce bu konuda cevap alan arkadaşlar yönlendirebilir misiniz rica etsem?

• @wanderer size başvurunuzun kabul edildiğine dair 1-2 ay içerisinde bi evrak gelicek onun sol alt köşesinde yazıyor

• @cokbekledik86 teşekkürler, evet o kağıtta california service center yazıyordu ancak forumda daha önce haber verilmeden dosyası başka yerlere transfer edilenleri de okumuştum. Belli aralıklarla kontrol etmek istiyorum ondan mail yoluyla iletişime geçen arkadaşların nereye mail attıklarını merak ettim.

• @wanderer merhaba bize bunu sorduğumuzda avukatimiz sorgulatip bildiriyor yani ben denemedim ama deneyen insanların uscis sayfasından emmaya sor sekmesinden iletişime geçtiklerini orada algoritmadan cevap alamayanlarin canlı bir temsilci talep edip temsilciye sorup o kişinin net cevaplar verdiğini okudum. Ama her bunu yaptığında farkli servis ismi öğrenip en sonunda onayı ilginç bir şekilde ilk servisten aldığınıda okudum. Yani bu demek oluyorki ya dönüp dolaşıp dosya ilk servise geri döndü yada hiç oradan çıkmadı.

• Herkese mutlu sağlıklı huzur dolu en önemliside bu kategorideki insanlar için sevdikleriyle birlikte olabildikleri bir yıl diliyorum🙏🙏 umarım 2022 işleyişin hızlandığı hepimizin vizesini alabildiği şu covit belasindan tüm dünyanın kurtulduğu bir yıl olur🙏💐

• @yollardakiadam muhtemelen iki yıldan fazla sürecektir. Işler çok yavaş ilerliyor.

• @ecom teşekkürler

• Merhabalar.
    Dün itibariyle USCIS'ten ek kanıt talebi bildirimi aldık.
    Yani bizim dosyamıza sıra gelmiş.
    Bu bile sevindirici oldu.
    Başvuru yaparken 5-6 tane fotoğraf yüklemiştik. Yetersiz olmuş anlaşılan.
    Başka ne gibi kanıt yükleyelim? Daha fazla fotoğraf mı ya da ne olabilir?

• @myusuf
    whatsapp konusmalari , tatil biletleri , ikinize ait faturalar , banka hesaplari , dugun fotogralari , tatil fotograflari

• @nevermore, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@myusuf
    whatsapp konusmalari , tatil biletleri , ikinize ait faturalar , banka hesaplari , dugun fotogralari , tatil fotograflari

Teşekkürler.

• Biz evlilik cüzdanını İngilizce çeviri yapmadan yüklemiştik. Acaba bu yüzden ek kanıt istemiş olabilirler mi?
    Uscis bu çeviriyi istediğini bize belirtir mi?
    Eğer çeviri gerekirse nereden, nasıl çeviri yaptıralım? Güvenli online çeviri sitesini kullananlar var mı? Hangisi güvenli?
    Bu konuda bilgisi olan cevap yazarsa çok seviniriz.

• @myusuf nedenlerden biri olabilir . Turkiyedeyseniz , daha ucuza halledebilirsiniz .

• Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png

• @myusuf ben size avukatın başvuruyu yaparken istediğini söyliyeyim. Kendisi yeminli tercümana cevirtip gondermemizi istedi hatta tercümanda bu konuda tecrübeli olduğundan gönderdiğim sayfanın yanlış olduğunu söyleyip yönlendirmişti. Uscis her belgeyi yeminli tercümandan ingilizce istiyor demişti avukatımız. Böyle yükleyip sorun yaşayan duymadım bence muhtemelen sorun bu olmalı.

• Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
    Evet evlilik cüzdanının tercümesini ve doğum belgesini istemiş.
    Doğum belgesi nedir?

• @myusuf muhtemelen vukuatlı nüfus kayıt örneği olmalı biz onu yüklemiştik e devletten alıp yeminli tercümana cevirtmistik onuda

• @myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.

• @cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png

Biz sadece 3 sayfayı yüklemişiz. O yüzden kabul edilmedi. Tercüme istemişler.

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.

Allah razı olsun.
    Pazartesi günü tercümana gideceğim.

• @myusuf bizim tanıdığımız tercüman arkadaş vardı. Bir hafta sonu işim acil olduğundan kendisine çeviri yaptıracağım belgeleri mail olarak pdf formatında göndermiştim kendiside sağolsun kırmayıp çevirileri evde yapıp pazartesi sabah ofisinde kaşe imzalayıp hemen mailime atmıştı bende hesabına online bankacılıktan ödemeyi göndermiştim. Müsait olduğum bir ara ofisine uğrayıp elden kağıt olarakta almıştım belgeleri bana gereken zaten pdf yeterliydi ama kendisi siz alın yine elinizde bulunsun demişti. Yazınca uzun olsada pratik ve hızlı bir yöntem bildiği yeminli tercümana acil ihtiyacı olan kişiler böylede yaptırabilir diye buraya yazmak istedim. Umarım biran önce onayınızı alırsınız.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 17 Oy
    2k İleti
    281k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k