Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2017 mulakatlari ile ilgili yapmaniz gerekenler soyle:

    • Mulakat zamaninizi ogrendikten sonra, CSC'ye kayit olup vizenin gonderilecegi PTT subesini secip, mulakat icin belgelerinizi hazirlamaya baslayabilirsiniz.

    Mulakat icin gereken belgeler soyle:

    • Su anki ve daha once pasaportlariniz
      [Not: Uzerinize vize basilacak pasaportunuz, mulakat gunu en az 8 ay daha gecerli olmali.]
    • Pasaport teslim alma yeri kaydi.
    • Diploma [Lise ya da daha ust bir diploma]
      [Not: Eger hala ogrenciyseniz, okuldan alacaginiz ogrenci belgesi ve transcript belgesi de yeterli.]
    • Nufus kayit ornegi
    • Arsiv kayitli adli sicil belgesi (belge 'arsiv kayitli' olmali!)
    • Evli iseniz evlilik cuzdaniniz
    • Banka hesap cuzdani
    • Amerikan vizesi standartlarina uygun 2 tane 5x5 fotograf

    (Bu belgeleri mulakat tarihiniz aciklanmadan toplamaya baslamanizi onermem, mulakat gunu 'belgeler guncel degil' diye bir daha toplamaniz gerekebilir).

    Bunlar disinda kendi durumunuzla alakali ekstra belgelere de ihtiyac duyabilirsiniz. Bu konudaki ayrintili bilgiyi buraya tiklayarak resmi yonergeden elde edebilirsiniz.

    Konsolosluga goturulecek belgeler ya ingilizce ya da turkce olmalidir, eger belgelerinizdeki dil ingilizce ya da turkcenin disinda bir dil ise ingilizceye tercume ettirmeniz gerekir.

    ABD'ye giris yaptiktan sonra oraya yerlesene kadar devlete yuk olmamaniz icin sizden yeterli maddi duruma sahip oldugunuzu belgelemenizi bekleyecekler. Banka hesabinizda para gostermenin disinda, uzerinize olan mal ve mulkler de kabul edilebiliyor. Eger banka hesabi gostermeyecekseniz nelerin gecerli olabilecegine iliskin bilgiler icin resmi yonergenin 5. sayfasina bakabilirsiniz.

    Eger maddi durumunuz yeterli degilse, size birilerinin sponsor olmasi gerekiyor. Sponsorun vergilerini odeyen ve ABD'de yasayan GC sahibi ya da ABD vatandasi olma sarti araniyor ve size sponsor olan kisi "Form I-134, Affidavit of Support" formunu doldurmali. Siz de bu formu mulakata getirmelisiniz. Bu konuda daha ayrintili bilgi icin resmi yonergenin 6. sayfasina bakabilirsiniz.

    DV2016 mulakatlarinda tek kisi icin bankada minimum ~$15.000 gostermek yetiyordu. Tabii, ne kadar yuksek miktarda para gosterebilirseniz, sizin icin o kadar garanti olur. Eger aile iseniz, ilk kisi icin minimum ~$15.000 ve sonraki her uye icin + ~$5.000 gostermelisiniz. Yani misal 4 kisilik aile icin (15.000+5.000+5.000+5.000=30.000) minimum 30.000 dolar civari bir para gostermeniz gerekiyor. Fakat durumunuza ve paranin yeterliligine dosyaniza bakan konsolos karar verecek. Ne kadar yuksek miktarda para gosterirseniz, genel olarak dosyanizin kabulu o kadar hizli olacaktir. Daha onceki yillarda nelerin kabul gordugunu yazdim, ona gore hesabinizi yapabilirsiniz.

    Eger mulakat zamani, belgelerinizden birisi eksikse size "belgeleriniz eksik" anlaminda bir kagit verilir ve bu kagidin uzerinde neyin eksik oldugunu, bu eksik belgeyi hazir ettikten sonra konsolosluga gondermeniz gerektigi yazar. Eger eksik belgeniz varsa, acilen tamamlayip gondermenizi oneririm, eger cok gec kalirsaniz DV2017'nin suresi gececeginden (tum islemler icin bitis suresi 30 Eylul 2017) vizeniz basilmayabilir.

    Randevu Teyit Mektubu ve Pasaport Teslim Kaydi

    Mulakat tarihinizi ogrendikten sonra, mulakat gunu gelmeden CSC'ye kayit olup ( usvisa-info.com adresinden ) bir PTT subesi secmeniz ve bu islemin kaydini mulakat sirasinda yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Gocmen vizeniz onaylandiktan sonra vize paketiniz bir hafta icerisinde sectiginiz PTT subesine gonderilecektir. usvisa-info.com sitesine online olarak ya da telefonla 0850 252 6355 (Türkiye’den) / (703) 439-2348 (Amerika’dan) numaralarini arayarak ulasabilirsiniz.

    Duyurular | A.B.D. - DİPLOMATİK Temsilcilikleri, Türkiye

    PASAPORT TESLİM YERİ KAYDI
    Tüm göçmen vize başvuru sahipleri görüşme günlerinden önce www.usvisa-info.com sitesini ziyaret ederek pasaportlarının teslim yerini seçmelidirler. Başvuru sahipleri ya da istek yapan kişiler ayrica Türkiye’den 0850 2526355 nolu ya da Amerika’dan (703) 439-2348 nolu telefodan Vize Bilgi Servisi’ni arayarak pasaport teslim yeri kayıtlarını yaptırabilirler. Bu kayıt her aile bireyi (asıl başvuru sahibi ve çocuklar da dahil olmak üzere tüm aile bireyleri)için ayrı ayrı yapılmalıdır. Yapılan başvurunun ardından başvuru sahipleri kayıt makbuzlarını basmalı ve görüşme günlerinde yanlarında getirmelidirler. Pasaport teslim yeri kaydınızı yapmamanız vize işlemlerinizde gecikmeye yol açabilir.

    CSC kaydi icin resmi yonergeyi inceleyebilirsiniz...

    Saglik raporu

    Mulakat zamani vermeniz gereken en onemli belgelerden biri de saglik raporudur.
    Bu saglik yoklamalari sadece ve sadece asagida listesi verilen ABD Konsoloslugu tarafindan onaylanmis doktorlar tarafindan yapilmaktadir.

    Istanbul Amerikan Hastanesi ile anlasmalari bitmistir, su an icin sadece Ankara'dan saglik raporu alinabiliyor.

    Ankara:

    Isim__________________Adres_________________Telefo n________Calisma saatleri
    Dr. Mehmet Ungan___Atatürk Bulvarı 237/45__ +90-312- 427-6626__ Hafta ici 09:00-19:00
    Dr. Handan Ungan___ Kavaklıdere, Ankara____ +90-532-245-1388__ Cumartesi 09:00-13:00

    Randevu icin lütfen su adrese tıklayınız: www.doctorun.com
    [email protected]

    Bu saglik raporunun en onemli kisimlarindan biri de alacaginiz vizenin suresini belirlemesidir.
    Eger aktif tuberkuloz'unuz yoksa, 6 aylik saglik raporu veriliyor ve raporun son gunu size verilen vizenin de son gunu oluyor. Ve bu sure bitmeden ABD'ye ilk adiminizi atmaniz gerekiyor.
    Eger daha once tuberkuloz gecirdiyseniz izleri rontgende belli olacaktir ve bu nedenle balgam testi yapilacaktir. Eger balgam testi negatif cikarsa -yani aktif tuberkuloz'unuz yoksa- size 3 aylik saglik raporu veriliyor ve vizeniz 3 aylik oluyor. (Aktif tuberkulozun varsa, saglik raporu olumsuzdur ve vize verilmez)

    Size vakit kazandirmasi amaciyla mulakattan 4-5 gun once saglik raporuna basvurmanizi oneririm. Ne kadar erken basvurursaniz, vizenizin suresi o kadar erken bitecektir.

    saglik raporu hakkinda ayrintili bilgi icin (ucretler, asilar vs.) su siteyi inceleyebilirsiniz:
    Sağlık Raporu Yönergeleri

    • Eger butun belgeleriniz tam ise, mulakat sirasinda $330 toplam vize islem ucretini (kisi basi $330) odedikten sonra vizeniz pasaportunuza basilir ve adresinize gonderilir ($330'i dolar seklinde odemek zorundasiniz, TL kabul edilmiyor). Vizenizin basili oldugu pasaportla ABD'ye giris yaptiktan sonra, formlarda yazdiginiz adrese Green Card'iniz ve eger istediyseniz SSN kartiniz gonderiliyor. Bu adresten emin degilseniz ya da kalacaginiz adresi degistirirseniz ABD'ye giriste kartlarinizin gonderilecegi adresi degistirebileceginizi unutmayin!

    • Mulakattan sonra $165 USCIS ucreti

    DUYURULAR | A.B.D. - DİPLOMATİK Temsilcilikleri, Türkiye

    Tüm Göçmen Vize Başvuru Sahipleri Göçmen Vizelerini Aldıktan Sonra, Amerika’ya Seyahat Etmeden Önce 165 Dolar Amerikan Göçmenlik Ofisi (USCIS) Göçmen Ücretini Ödemelidirler.

    1 Şubat 2013 tarihi itibarıyla Amerika’da daimi yaşamak isteyen ve göçmen vize alan başvuru sahipleri Amerikan Göçmenlik Ofisi (USCIS) Göçmen ücretini ödemelidirler.

    165 Dolarlık bu ücret Amerikan Göçmenlik Ofisi’nin başvuru ücretlerini düzenleme amaçlı çıkardığı ve 24 Eylül 2010 tarihinde yayınladığı hüküme dayanmaktadır.

    1 Şubat 2013 ve sonrasında herhangi bir Amerikan Büyükelçiliği yada Konsolosluğu’ndan göçmen vize paketini ve göçmen vizesini alan tüm başvuru sahipleri (Kanada ve Meksika dahil) Amerikan Göçmenlik Ofisi Göçmen Ücretini ödemelidirler.

    Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenmeli
    Başvuru sahipleri bu ücreti Amerikan Göçmenlik Ofisi (USCIS) resmi web sitesinden ödeyebilirler. Başvuru sahipleri ödemeyi Elçilikten vize paketini ve pasaportu aldıktan sonra ve Amerika’ya seyahat etmeden önce yapmalıdır.

    Başvuru Sahipleri ödemeyi Amerikan Göçmenlik Ofisi sitesinden sorulara cevap vererek ve istenilen bilgileri sağlayarak yapabilirler:

    Çek Hesabı Numarası veya
    Debit yada Kredi Kartı Bilgisi
    Sadece Amerikan Bankası çekleri kabul edilmektedir.

    Başvuru sahibi bu ödemeyi yapamazsa başka birisi başvuru sahibi adına ödemeyi yapabilir.

    Ücreti Ödememek
    Başvuru sahipleri Amerikan Göçmenlik Ofisi (USCIS) Göçmen Vizesi ücreti ödenmeden yeşil kart (green card) alamayacaklardır.

    Ücretin ödenmemesi, başvuru sahibinin yasal statüsünü etkilemez. Başvuru sahibinin pasaportu Amerika’da yasal statü sahibi olduklarını gösterecek şekilde damgalanacaktır. Bu damga bir yıl için geçerlidir fakat göçmen statüsü kazanan bireylerin Yeşil Kartlarını (Green Card) almada gecikme yaşamamaları Için mümkün olan en kısa zamanda gerekli olan bu ücreti ödemelerini tavsiye ederiz.

    Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki web sitesini ziyaret ediniz:

    USCIS - USCIS Immigrant Fee

    Eger USCIS fee hakkinda sorun yasiyorsaniz, su konulara da goz atmanizi oneririm:

    USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

    • Ayni cinsiyet es icin Green Card almak

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel vatandaslar artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik DV2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program

    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.
    Tum Kazananlara Bol Sans!

    • Ayrica ABD'de yasayan ya da yasamayi dusunen forum uyelerinin facebook grubumuza da uye olmalarini tavsiye ederim...

    Yesilkart Forum Facebook Grubu

    Lutfen DV2017 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2017 mulakat deneyimleri" adli konuda, DS-260 formu ve surecle ilgili diger sorularinizi "DV2017 (2017 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun.

    Konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler.


  • Herkese merhabalar,

    İsmim Ozan, 21 yaşındayım.2015 yılında ilk defa Greencard çekilişi için başvuruda bulundum. 2016 Mayıs da açıklandı ve bana çıkmadı.2016 yılı Eylül ayında gece 1 civarında telefonuma bildirim geldi, açtım baktım mail gelmiş, diversity Visa filan başlığında bir maildi. İçeriği Dvlottery.state.gov sitesindeki durumunuzu kontrol edinizdi. Girdim baktım tekrardan durumumuz değiştiğini has been selected yazdığını gördüm önce ne olduğunu anlamayıp birkaç facebook sayfasında paylaştıktan sonra Fatih isimli bir arkadaşlar mesaj yoluyla görüştük ve greencard çıktığı konusunda hem fikir olduk. Bunu anlatmamın sebebi ikinci bir çekiliş olabileceği için arada bir kontrol etmenizin iyi olacağı. Sonra arkadaş bana forumu tavsiye etti ve Kenan ağabeyle tanıştık (Çok yardımcı oldu kendisi her konuda bıkmadan usanmadan yardım etti cevap verdi) Her ne ise ben Letonya da Erasmus yaparken bir yandan da 251xx olan case numaram için sıra bekliyordum. Önceki senelere göre yavaş ilerliyordu sürekli Kenan abiye yazıyordum heyecandan abi bize gelir mi sıra filan derken normalde hiç olmayan bir şey oldu ve açıklanan Mayıs bülteninde bütün numaraların aktif olduğu açıklandı. Mülakatımın 5Mayıs olduğuna dair bir mail aldım 28Mart tarihinde. Daha sonra hazırlık aşamalarında forumla baya haşır neşir oldum. 25Nisanda Türkiye ye döndüm ve hazırlıklara başladım istenen evraklar için.hepsini toplamam 3günden fazla sürmedi. 3Mayıs tarihinde ankaraya geldim ve mülakat için teyzem de kaldım. Mülakat günü ilk sıra bizimdi saati 7.30 du ben 7.00da oradaydım önceki gece heyecandan hiç uyuyamadım. WhatsApp grubundan Mehmet abi ve Emre abinin de mülakatları o gündü gidince orda sohbet muhabbet derken içeri almaya başladılar. İlk sırada ben vardım içeri ilk ben girdim güvenlikten geçtikten sonra (üstümde ne kemer ne cüzdan nede telefon vardı poşet dosya vardı sadece elimde.)içeriye ilk girdiğim için ilk sırada benimdi oturma yerlerine oturup beklemeye başladım daha sonra mehmet abi ve Emre abi de geldi. Diğer Green card talihlileri ile de sohbet ediyorduk. Daha sonra karşı da benim sıra numaram göründü, askere uğurlanır gibi uğurlandım. Son derece güler yüzlü bir hanımefendi evraklarımı aldı. (öğrenciler için transkript gerekli değil sanırım istemedi çünkü öğrenci belgesi ve lise diplomanın aslı gibidir yazanı aldı çünkü üniversiteler diplomaları muhafaza ediyorlar bu gibi durumlarda için aslı gibidir yapıp fotokopi veriyorlar). Evrakları teslim ettikten sonra bekleme yerine geri döndüm o sırada bir iki kişi daha çağrıldı ve yine benim numaram yandı bu sefer başka bankoda. Bu bankada vize ücretini nakit olarak teslim ettim ve tekrar bekleme yerine geri dönüp oturdum yaklaşık 30dk bekledikten sonra bir kez daha yandı numaram ve yine başka bir bankoya gittim bu mülakat dedikleri kısım için. Herkesin bahsettiği sarışın bayan gelicek diye bekliyordum fakat aşırı güleryüzlü biraz türkçesi garip olan muhtemelen amerikan vatandaşı bir hanımefendi geldi. Çok güleryüzlüydü gülerek karşıladı ve günaydın türkçe mi yapmak istersiniz yoksa ingilizce mi dedi ben de Türkçeyi tercih ettim (bunun herhangi bir dezavantajı yok avantajı var bana kalırsa) yaklaşık 30-40saniye sorular sordu peşisıra amerika da napıcaksın Türkiye de ne iş yapıyorsun gibi. Gemi kaptanlığı öğrencisi olduğumu söyledim, vaov tarzında gülücüklü bir tepki aldım. Daha sonra hiç başka ülkeye gittin mi diye sordu bende 15kadar olduğunu söyledim hangileri olduğunu sordum saymaya başladım(bu sadece bir sohbet gibiydi mülakatım parçası mı bilmiyorum). bittiğinde merak etmeyin herşey yolunda vizeniz onaylandı dedi ve bazı evrakları geri veriyordu bense o sırada içimden We are the champions şarkısını söylüyordum. Daha sonra üzerinde daha sonra yapmam gereken şeyleri olduğu ve vizemin onaylandığı yazan bir kağıt aldım. 9.30da herşey bitmişti 2saatten fazla sürmedi. Pasaportumun gelmesi yaklaşık 2hafta sürdü ve uscis sitesindeki durumum hiç değişmedi bir anda Issue oldu (normalde yönetici durumuna geliyor ve sonra Issue oluyor). USCİS ödemesini yaptım ve 17Haziran da Los Angeles'tan giriş yaptım.1hafta sonra SSN numaram 2.5hafta sonra da greencardım geldi. Bu süreçte büyük yardımı olan Kenan ağabeye, Ali beye ve foruma çok teşekkür ederim. Bu posta özel yaşadıklarımdan başına gelen olursa özel mesaj atabilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @richmond tebrik ederim! Hem SSN hem de GC'ye kavusmussunuz kisa surede 🙂 gozunuz aydin 🙂

  • ⭐⭐

    Merhaba, DV2018 ilk grubunun mülakat tarihi ne zaman açıklanır acaba? (Case number 7xxx)


  • @edelweiss 2017 yilinda ilk 5 bini ekim ayinda cagirmislardi. bu varsayimla yola cikarsak sizinki de buyuk ihtimalle kasim ayina gelebilir

  • ⭐⭐

    @evrenvetorpil Teşekkürler. Açıkcası Aralık hatta Ocak'a sarkması işime gelir ama böyle bir ihtimal yok sanırım. DS260 formunu doldurup göndermiştim hemen 🙂


  • Merhaba arkadaşlar

    Amerika da 3 yıllık öğrenciyken 2017 Eylül ayında yapılan ek seçimlerde bana gc cıktığını öğrendik. Napar ne ederiz diye avukat avukat dolaştık. GC a 6 yıldır aralıksız başvuruyordum basvuru sureci hakkında da hep kulaktan dolma bilgilere sahiptim. Ilk basta avukatları dolastık. Avukatların icinde hala Kentucy den sarı zarf gelmesini beklememi soyleyen bile oldu Fakat genel olarak benim için "change of status" dedikleri halihazır amerikadayken statunu değiştirme islemine basvurmayı pek onermediler. Sebep birincisi numaram 26 binlerdeydi ve mulakat acısından beni zorlayacak sorular karsıma cıkabilirdi. Ki Amerikadaki yetkililer her seyi ince ince arastırıyorlar diye duymustuk.Biz de bu yuzden butun islemleri Turkiyede yaptırma kararı aldık. Biz derken nisanlımla amerikadayız ve evlenmemiz cok yakın. Benim ogrenci vizemin bitmesine 2 yıl var onunki ise 1 sene once bitti.1

    1 ekimde ds260 formu submit ettik.Mart ayında 15 mayıs icin randevu tarihi verildi bana. Doktor randevusu vs derken mülakat olumlu geçti. Vizem onaylanınca nisanlım ilk ucakla Turkiye ye geldi. 25 mayısta hemen evlendik. Ertesi gunu ben konsolosluga e-mail attım ben evlendim diye belgeleri istediler yeniden. 8 haziranda randevu tarihi verildi ikimiz için. Belgeler konusunda bazı aksilikler oldu o gun oyuzden mülakatı gerçekleştiremedik. Yeniden randevu talebinde bulunduk. Israrla randevu tarihi isteyince 13 haziranda konsolosluk esimi aradı ve yarın ne zaman musaitsiniz diye sormus boyle yaptıklarını da bilmiyordum resmen is bi an once olsun bitsin diye onlar bizden daha cok istiyor gibiydiler.

    Velhasıl randevu tarihini 14 hazirana verdiler. Sabah konsolosluga gittiğimizde ilk etapta belgeleri teslim ettik. İkinci etapta paraları ödedik. Bize gelen e-mail de tam 660 dolar getirmemiz gerektiği yazıyordu ama bizim bozdurmaya zamanımız yoktu 700 dolar verdik ve artanını aldık. 3. etap ise baba etap. sarısın tatlı mı tatlı bir bayanla yaptık mulakatımızı. Baslamadan önce yemin ettik. ardından parmak izleri.
    Derken soru bombardımanına basladı. Ne zaman tanıstık nerde tanıstık ne zaman evlilik teklifi etti ne zaman nisanlandık, (evliligin ispatı icin gonderdigimiz belgeler arasında arkadaslarımızla beraber cekindigimiz fotograflar da vardı onlarla nerde tanıstık ve uyrukları neler ona kadar sordu)neden amerikada evlenmedik(crazycells atıf ediyorum sana keske gelmeden evlenseydik )) esimin okulu hakkında bilgiler sordu aldıgı dersleri vs tum ayrıntısına kadar sordu. ailelerimiz yurtdsında yasamamıza ne diyor amerikaya dondugumuzde dugun yapacak mıyız nerde yapacagız kimleri cagıracagız... ben artık herhalde onaylamayacak bahane bulmaya calısıyor diye dusunuyordum. Derken benim duymaktan korktugum soru geldi...

    SSN var mı ikinizde de dedi evet var dedik. Amerikadayken calıstınız mı diye sordu. Ben af buyur abla duymadım dedim yalandan ama anladım da dusunmeye zaman kazanmak istedim. Ki biz bu konuyu Yesilkart ailesiyle New York ta dısarda bulustugumuz bir günde canlı canlı gelen tum arkadaslarla konusmustuk herkesin onerisi kesinlikle yalan soyleme idi. Danıstıgımız avukatlar yalan soyle anlamazlar gormezler dedi hep. Ben tıkandım orda esim devreye girdi ve evet calıstık dedi. ne isler yaptıgımızı soyledik. bir de isimizi sevip sevmediğimizi sordu donunce devam edecek miyiz diye sordu derken bundan sonra gelen söz vizeleriniz onaylandı idi. yalan soylemeden aldık ya cok sevindim gerçekten içim çok rahat bu konuda.mulakatımız 14 hazirandaydi 15inde esimin pasaportunu postaladılar. Ertesi gunu teslim aldik. Daha benimkinden haber yoktu. bikac gun sonra manisa ptt mudurunden e-mail aldim. soyismi benzerliginden dolayi benim pasaportumu baska birine teslim etmisler. o sahis da paketi acma gafletinde bulunmus. uzerinde her ne kadar bu paketi acmayiniz yazsa bile. cok stresli donemler gecirdik cunku icinde eksilen bir belge olabilirdi bizim icin telafisi zor olan. belgelerin kopyalarini yapmamistik ve abd den getirmistik. ( bu durumda belgeleri teslim etmeden kopyalarini almak da iyi fikir olabilirdi onu anlamis olduk) ptt mudurunden paketi konsolosluga geri iade etmelerini rica ettik. esim de konsoloslugun icindeki ptt ile telefon gorusmesi gerceklestirdi. paketi en kisa surede yeniden kapatip benim adresime postaladilar. 5 temmuz gunu de JFK havaalanindan giris gerceklestirdik. Odaya vs alinmadik hatta gumruk memuru mecbur olmadikca konusmadi bile yuzumuze bile bakmadi 🙂

    ilk isimiz USCIS immigrant fee yi odemek oldu. Ardindan ssn I degistirmek oldu cunku ogrenciyken aldigimiz ssn lerde 'bilmem ne izniyle calisabilir' yaziyordu. Ben soyadimi degistirdigim icin sistemlerinde onu guncellemeleri 1 hafta fazladan zaman aldi. 15 gun sonra da greencardlarimiz evimize geldi. Dilerim buraya gelmeyi umut eden herkesin isleri rast gider. Soru sormaktan cekinmeyin burada her sorunuza cevap var.

    Epey uzun bir yazı oldu ancak belki ben de yardım arayan deneyim okumak isteyen arkadaslara bir nebze olsun yardımcı olayım istedim. Buradan yardımını esirgemeyen bilgisini paylaşan herkese cok tesekkurler ozellikle amerikada Bareburger da bulusmamızdaki konusmalarımız benim mulakatta nasıl konusacagımı belirleyen temel an olmustur. Ozellikle Crazycells tesekkurler iyiki varsıniz <3A


  • @edelweiss formu hemen doldurdugunuz icin size ocaktan once gelmesi yuksek ihtimal. Erteletme imkaniniz var ama hickimse tavsiye etmiyor. Bazen hatalar olabiliyormus unutulabiliniyormus ertelenen case ler. Bence beklemeyin bi an once isinizi halledin bitsin 🙂


  • magnetius2015 isimli Üye şuanda online konumundadır
    Member
    magnetius2015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Üyelik tarihi
    Apr 2017
    Mesajlar
    53
    Herkese merhaba, crazycells 2017 mülakat deneyimlerimi yazmam hakkında mesaj yazmıştı, nasıl geçti , neler yaşadınız diye, benim konumum biraz farklı idi, o yüzden nasıl geçtiğini size anlatayım, belki biraz şans biraz da kısmet oldu benim ki sanırım. 2015 yılının amayıs ayında GC icin başvuru yaptım, hiç çıkacağını sanmazdım,ama yine de şansımı denemek istedim, abim 10 yıldan fazladır CA yaşıyor onun israrlariyla başvurumu yaptım, 2016 yılının ekim ayında kazandığımı öğrendiğim bir mail aldım, KCC dan, daha sonra mülakat için yeni bir mail daha geldi, 2017 yılının mayıs aynının 17 sine saat 08 :00 e bu süre zarfında sağlık raporlarını v.s. almak için Ankara da olan Unganlardan Dr. Randevunuz aldık , mülakat tarihinin bir ay öncesi yani 12 mayıs gibi randevu aldik ,neyse Ankara'ya yola koyulduk, biz 3 kişilik bir aileyiz onu da belirteyim, bekleme salonuna alındık ve beklemeye başladık, önce her bir aile bireyin web camdan fotoları çekildi, daha sonra sırasıyla asıl talihliler başlayarak muayene odasına alınmaya başladık, ilk ben girdim, kilo boy ölçüldü, bu arada yalnızca iç çamaşırıniz kalacak şekilde soyunuyorsunuz, üstünüze giyecek gömlek ve terlik veriliyor, Dr.Handan hanım bizi muayene etti, klasik sorular soruyor , ilaç kullanıyorsanız onu söyleyin ameliyat v.s. olduysanız onları soruyor, bu arada saçma sapan gelen sorularda var tabi, mesela, kendinize zarar verdiniz mi, psikolojik tedavi gördünüz, uyuşturucu kullanıyormusunuz falan gibi sorular sorulurken , aşı kısmına geldik onu oldunuz mu? bunu oldunuzmu ? Diye sordu yok dedim, bana ve esime iki aşı, kızıma ise 3 aşı yapıldı, kızım 19 yaşında olduğu için, gençlere yapılan bir aşı varmış onlarında ne olduğunu bilhare yazarım size, bize yapilanlar sunlardi, kizmak, kızamıkçık , şu çiçeği, bir de tetanoz yapıldı sanırım. Göz muayenesi yapıldı ve bitti toplam 10 dk sürdü bu yazdıklarım, sonra her bir birey icin ayni seyler yapıldı, üçümüz için 1, 1-5 saat falan bekledik, sonra acı kısmı geldi tabi ki


  • Alıntı DustyBlue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun devamı yok mu? mülakat?
    Anakara'daki Dr.bölümünde kalmıştık sanırım ,bu işlemlerin sonucu olarak eşim ve bana 180 +180 +kızım için de 360 $ =720 $ karşılığı 2.368 TL ödedik tabii bitemdi, pasaportalarımızı vererek alt katta bulunan düzen labaratuarına yönlendirildik, bankoya teslim ettiğimiz evraklarımızı ile beklememiz söylendi, 10 dk falan sonra Asıl talihliden başlayarak çağırmaya başladılar, önce bir kan alındı arkasından idrar tahlili ve son olarak da akciğer röntgeni çekildi, hepimize aynı işlemler yapıldı , toplam süre yarım saat 40 dk. falan sürdü , bu işlemler için de ödediğimiz rakam yanlış hatırlamıyorsam 1200-1300 TL gibi birşeydi, tekrar üst kata Unganlara çıktık ve pasaportlarımızı tekrar iade ettik, ve işimizin bittiğini sonuçları bir kaç gün sonra gelip elden teslim alabileceğimizi söyledi bankoda oturan kızcağız ve gidebileceğimizi söyledi, İstanbul'a doğru yola çıktık, devamını tekrar silinir falan diye yeni bir kutu açıp yazacağım.


  • 12 Mayıs günü olan Dr. randevumuzdan sonra İstanbul'a döndük, aşılardan dolayı kollarda biraz ağrı şiş ve kızarıklıkla hafta sonu geçti,16 mayıs günü tekrar ailecek Ankara'ya Tren ile yola koyulduk, sağlık raporlarını almak için , öğleye doğru Unganlara vardık ve, elden meşhur açmamız gereken sarı zarfları ve açıkta verilen aşı kağıtlarımızı teslim aldık, aşı kağıtlarından çoğaltıp saklamamızı söylediler ABD ye girdikten sonra bir kaç yerde bunları sizden isteyecekler fotokopi ile çoğaltın dendi,daha sonra otele yerleştik ve ertesi günkü randevu için evrakları tekrar gözden geçirdim....Mülakat sabahı 07:30 gibi konsolosluk önündeki sıraya girdik, yanınızda cep telefonu çanta ,v.s. hiç birşey içeri almıyor bilginize, bayanların çantaları bile almıyorlar o kadar diyim.. sadece gerekli evrakları yanınıza alın , eğer bırakacak yerim yok diyorsanız hemen elçilik karşısında büfeye emanet olarak bırakabilirsiniz.Neyse görevli memur tek tek sırayla içeri üst araması için bizi sıraya soktu, ve içeri girdik sonunda kapıda bir kaç kişi masada oturuyor ve sizin o gün için randevunuz varmı diye listeden kontrol ediyor , bir sorun yoksa her aile için bir sıra numarası veriyor ve beklemeye başlıyorsunuz, bekleme kısmı biraz heycanlı ve stresli onu söyliyim, en azından benim için öyle oldu,neyse 10 dk. bekledikten sonra numaramız yandı, bu arada GC. numaraları 200 ile başlıyor, 12. bankoda numaramız yandı ve türk olduğunu düşündüğüm bayana gittik. kibar bir şekilde selamladı ve sırasıyla evrakları vermemizi istedi, burada benim en çok gerildiğim kısma geldik Son okulunuzun diploması dedi, ben ilk ve tek diploma var o da ilkokul diploması neyse verdim bi baktı suratıma ,Lise diplomanız yoksa çekilişe katılamasınız falan dedi, tabi bende bir ter sormayın, bende hemen kendisine ; ama benim iş deneyimim var dedim, elinizde bunu ispatlayacak bir yazı var mı deyince patt diye önüne koydum İngilizce tercüme edilmiş evrağı neyse baktı sesini çıkarmadı, sırasıyla 2 adet 5*5 resim , Adli sicil kaydı, vukaatlı nüfus örneği evlilik cüzdanı ve mali belgeleri istedi , bu arada ben hiç bir şeyi ingilizce tercüme yaptırmadım istemiyorlar çünkü boşuna masraf etmeyin , DS- 260 formunu bile istemedi, 4 tane evrak verdim o kadar, ama siz yinede ne isteniyorsa yanınızda götürün, bu arada banka dökümünde sadece 11.400 euro vardı onu da belirteyim, sadece eşimin üstüne kayıtlı bir evimiz var, onun mali değerini gösteren 9 sayfalık bir gayrimenkul değer yazısı hazırlattık arkadaşımıza SPK nın yaptığından bir fark yok ve bedelsiz halettik, verdiğimiz evrakları bir dosya oluşturdu ve oturmamızı söylediler ... devamını yazacağım.


  • 15 dakika kadar bekledik sanırım, tekrar numaramız yandı, sanırım 7 numaralı bankoydu, , bu banko sadece para alıyor, benden 330 $ istedi, çil çil ayırdığım 330 $ dan orada ayrıldım ve tekrar oturun bekleyin dendi, inan bundan sonraki bekleyiş diğerlerine hiç benzemedi, çünkü çok uzun sürdü, muhtemelen evraklarımız inceleniyor diye düşünüyorum ama benden sonra olan numaralar teker teker yanarken benim numaradan tık yok ,sinirlerim iyice gerildi , karşımda olan tv ye bile bakmıyorum artık , sadece ekranda yanan sönen numaralara odaklandım , aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum , takk numaramız tekrar yandı bu sefer ki 8 numaraydı, tatlı bir Amerikalı olduğunu düşündüğüm bayan, önce yemin edeceksiniz dedi daha sonra parmak izlerimiz alındı, o arada ekrana bir şeyler yazıp duruyor, ve asıl talihli olan bana sorular gelmeye başladı lise mezunu olmadığımı görünce direkt iş konusundan girdi, önünde duran dosyamdan sorular sormaya başladı, bana ne iş yaptığımı, o iş yerinde neler yaptığımı , kaç yıldır çalıştığımı v.s. v.s. bir sürü soru sorarak ikna olmuş olacak ki, eşime sormaya başladı,bu arada mülakat Türkçe oluyor eşimde da kısaca ev hanımıyım ve emekliyim deyince mülakatımız 10 dk. geçmeden bitti sanırım , hatta yemin esnasında kızım da elini kaldırınca sen indir, sana gerek yok dedi, kızım biraz bozuldu ama çok da takmadı ,tekrar ekranına notlar aldı ve ayağa kalktı, bana ve kızıma dönerek, sizin ve kızınızın vizesi onaylandı , eşinizin ise doğum belgesi eksik onu da bana ulaştırınca onun da vizesini onaylayacağım dedi. Benim hanım Almanya doğumlu ve Türkiye'ye 10 yaşında gelmişler, açıkcası benim aklıma doğum belgesini götürmek hiç gelmemişti, Allah'dan evde saklıyorduk onu da, İstanbul'a gelir gelmez kağıdı buldum ve İngilizce tercüme ettirip PTT den yeni kayıt açarak bu sabah itibari ile tekrar elçiliğe yolladık , bu arada bizim pasaportlar PTT ye gelmiş yarın sabah ilk iş açılır açılmaz postanenin kapısındayım
    Asıl iş şimdi başlıyor zaten , uçak bileti Green card için kişi başı 220 $ kart ücreti v.s. v.s. gelişmeler oldukça bilgilendirmek adına yazarım , kafanıza takılan bir şey varsa lütfen sorun. Vakit ayırıp okuduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Herkese bu yolda bol şans dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss DV2017 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba, DV2018 ilk grubunun mülakat tarihi ne zaman açıklanır acaba? (Case number 7xxx)

    DV2018'in ilk mulakatlari Ekim'de olacak, Ekim ayinin mulakat tarihleri Agustos sonuna dogru aciklanmaya baslar. Case numaraniz kucuk, o nedenle sizin mulakat tarihinizin Ocak'a kadar sarkmasi zor, ama gecerli nedenleriniz varsa ertelemeyi deneyebilirsiniz.


  • @crazycells DV2017 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sayin @richmond tebrik ederim! Hem SSN hem de GC'ye kavusmussunuz kisa surede 🙂 gozunuz aydin 🙂

    Çok teşekkür ederim.Forum ve sizler olmasa danışman firmalara sürüyle para ödemek zorunda kalıcaktım


  • Fraghera'nin mulakati...

    Herkese selam;

    Mülakatım Ankara'da 13 Şubat'taydı. Pazartesi gününe denk geldiği için doktor randevusunu cumaya almaya düşündüm, sonradan belki bir sorun çıkar diyerekten bir gün daha erkene aldım. Çarşamba gecesi Izmir'den Ankara'ya doğru yola çıktım. Yolda otobüsü iki adımda bir jandarma-polis durdurdu kimlik kontrolü vs. yaptılar.

    Doktor randevusunun olduğu perşembe günü sabah 8 gibi Aşti'ye indim. Zamanım olduğu için yürüye yürüye yavaştan Kuğulu Park'ın oraya doğru gideyim dedim ama sonra yolun yarısında canım sıkıldı, metroyla Kızılay'a indim, ordanda Kuğulu Park yakın zaten. doktor randevusu çok kolay ve basit bir süreçti. Ardından öğrenci evlerinde geçen iki gün ve pazartesi sabah 8:30'daki randevum için 8'de konsolosluğun önündeydim. Herkes sıra olmuş, uzun bir kuyruk vardı. meğerse yarım saattir kimseyi almamışlar. sırada beklerken diğer vize görüşmesine gelenlere yardımcı oldum, telefon, anahtarlık metal eşyalarınızı karşı büfeye bırakın diye uyardım. sonra sırayla herkesi almaya başladılar. kemerleri çıkardık cepleri boşalttık, sigara pakedimi ve dosyaları içine koyduğum poşeti çöpe attılar ve bekleme salonuna geçtik. o sabah green card görüşmesine gelen 3 katılımcı vardı, ben Enes ve iranlı bir aile. Orda 10 tane görüşme bölmesi var, sadece birinde greencard görüşmeleri yapılıyor diğerlerinde diğer vize türleri için görüşmeler oluyor. Içerisi ağzına kadar doluydu ve sıralar çok çabuk akıyordu çünkü konsolosluk görevlileri önüne gelene ret veriyordu. görüşmeye giren herkes başı öne eğik salonu terk ediyordu. Bir ara bizim de greencard tehlikeye girdi diye düşündüm ama beklemeye devam ettim. bana sıra gelinceye kadar salon boşalmıştı ve sayısız ret alan insan görmüştüm. 330 Usd gc ücretini aldılar, belgeleri aldılar, yemin ettik ve sonunda esas görüşmeye girdik. bana 25-30 yaşlarında genç çok tatlı bi Amerikalı konsolos bayan denk gelmişti. görüşmeyi Türkçe yaptı, standart günlük şeylerden konuştuk. Amerika'da nerede yaşayacağımı planımın ne olduğunu falan sordu. Sonra gülümseyerek her şey yolunda vizeniz onaylandı tebrikler dedi. Tek sorun Amerika'da yaşayacağım adresi yanımda götürmemiştim, küçük bi kağıda mail adresini yazdı, adresinizi buraya yazın güncelleyelim dedi. Ben de konsolosluktan çıktıktan sonra Amerika adresimi cep telefonumdan buraya mail attım ve anında bilgileriniz güncellendi diye cevap geldi. Vize paketimi o gün kargoya vermişler. Ben o gün gece izmir'e geldim ve bir gün kardeşimde kaldım. Ertesi gün cep telefonuma kargonuzu teslim alabilirsiniz diye sms geldi ama daha ben bile şehrime geri dönmemiştim. deyim yerindeyse pasaportum benden önce vardı. Ertesi gün gidip kimliğim ile pasaportumu teslim aldım. Simdi uçak bileti araştırmalarına başladım 1-2 hafta içerisinde Amerika'ya giriş yapacağım.

    Belgeleriniz tamamsa süreç çok basit, endişe edilecek hiçbir durum yok. Yardımları için forumda deneyimlerini paylaşan tanıştığım ve tanışmadığım tüm üyelere teşekkürler. Süreci önceden bilerek oraya gitmek benim için artı olmuştu.


  • BSR'nin deneyimi...

    Heyecanla greencard araştırması yapan ve yolu buraya düşen şanslı insan Merhaba ! 🙂

    Benim greencard görüşmem 13 Subat'ta Eskişehir'den Ankara'ya yolculuğumla başladı birtakım sebeplerden dolayı muayene randevumu vize görüşmemden sadece iki gün öncesine aldım ama merak etmeyin yetişiyor ve hiçbir sorunda olmuyor 🙂

    13 Şubatta öncelikle Düzen labaratuvarında kan idrar tahlili yaptırıp ardından da gögüs röntgeni çektirip 118 Dolar ödeme yaptım daha sonra Mehmet Ungan tarafından muayene edilip 240 Dolarcık daha ödedim. Söylemeden geçemicem tabiki aşı kartım olmasına rağmen üç tane gereksiz aşıda buna dahildi. Ertesi gün rapor sorunsuz bir şekilde saat 4 'te elimdeydi.

    Vize görüşmem 15 Subat saat 8:00 daydı. Ben 7:40 gibi sıradaydım ve daha 7:30 randevularını alıyorlardı. İçeriye evrakların bulunduğu dosya dışında çanta telefon kulaklık vb hiçbir şey almıyorlar hatta ilk güvenlik taramasından sonra kemerinizi ve montunuzuda çıkarmanızı istiyorlar. İçeride ikinci güvenlik taramasında x-ray cihazından geçiş oluyo hatta bir polis boynunuzun arkasına vs de bakıyo benim boynumda kolye vardı heyecanla çıkaramasamda altına baktılar. Sonraki aşamada ise binaya giriyosunuz. Zaten öyle gözünüzde büyütmeyin adeta bir banka 😃 Girişte masada öncelikle pasaport fotoğrafınız kontrol ediliyor ve ödeme yapacağını söyleniyor sonrada size verilen sırayı takip etmek kalıyo geriye. Numaranız 3defa yanıyor ilkinde belgeleri veriyorsunuz ikincisinde ödeme yapıyorsunuz son olarak da ufak bir görüşme oluyor. Bana daha önceden gidip gitmediğim, orada ne iş yapacağım gibi bir iki soru yöneltildi. Çok tatlı bir kadındı ama ben stresten suratında ki en ufak mimik değişikliğinden bile korktum. Neyse ki sorunsuz vizem basılıp iki gün sonra verdiğin ptt şubesine ulaştı. Ben başka şehirde olduğum için aradım annem kimliğiyle teslim aldı.

    Amerika'ya giriş için şuanda mezuniyetimi ve yazı bekliyorum. Benim hayatımın dönüm noktasının greencard olduğunu düşünüyorum. Umarım bu güzel şansa isteyen herkes sahip olur..


  • Buda benim 2 Subat'ta ki deneyimim... Birilerine faydali olmasi amaciyla buraya ekliyorum...

    Çok Şükür bunu yazmak nasip oldu...

    2 Şubat Randevumuza geceden yola çıktık. İnsanlara siz risk etmeyin dediğim halde maalesef ben geceden çıkmak zorunda kaldım... Şuan sadece 15 dakikalık uyku ile geri döndüm ve bilgisayarın başına oturdum...

    Saat 5 gibi konsolosluğun bir iki sokak yanında ufacık bir park yeri bulduk... Çok şükür arabamızda ufaktı ve girdi

    8de randevu için kapıdaydık... Çok soğuktu... Büyük nazlı oğlum soğuktan isyan bayrağı açınca kapıda ki görevli dayanamadı onu önden içeri aldı biz girene kadar Sonrasında pasaportlarımız kontrol edildi ve içeriyi girdik. İçeride numara verecek arkadaş eşimin resminin standartlara uygun olmadığını söyledi... Ben bana gelen mailde çıktısını koydum önüne... Mırın kırın etti, ve tekrar resim çekildi eşim (Kulakların açık olmasını istedi paşam!)

    Sonra sıramızı aldık, önce evrakları verdik, sonra ödemeyi yaptık ve sonrasında tatlı sarışın Konsolos Hanım bizi çağırdı... İlk dakikadan çok iyi iletişim kurdu bizim 1 numara Sohbet havasında geçti... Eşim "görümce" ne demek onu bile öğretti

    Sorular:

    Nereye gideceksiniz, tanıdığınız var mı, mesleğiniz nedir ve daha önce ABD'de bulundunuz mu? idi... Cevaplarımızı verdik ve "her şey çok güzel görünüyor, vizeniz onaylandı, pasaportlarınızı göndereceğiz" dedi...

    Umarım pasaportlar elimize sorunsuz ulaşır ve biz de bir an önce umudumuza yolculuğa çıkarız...

    Mülakat herkesin söylediği gibi, sohbet havasında ve her şey tam ise vizenin basılması ile sonuçlanıyor... Beni tedirgin eden iki ülke arasında ki değişken siyasi durumlardı... Umarım bir sorun yaşamadan tüm 2017 kaderdaşlarımız vizelerini alır...

    Şimdi eşya dağıtma, onu bunu satma, bilet alma, valiz tepeleme vs zamanı...

    Forumda ki tüm arkadaşlara teşekkür ederim yardımları ve bu stresli 9 ayı beraber atlattığımız için... Arkadaşlarının çoğunu benzer forumlardan edinmiş, ortaklık kurmuş, beraber iş sahibi olmuş birisi olarak, bu tip forumların kıymetini bilmek gerekiyor... Aynı amaç için toplanılan bir yerde çok ciddi arkadaşlıklar kurulabiliyor. Umarım muhabbetimiz baki kalır... Ben şahsım adına güzel arkadaşlıklar edindim...

    Bazı ekler yapayım kendi özel durumlarımla alakalı tedirginlik yapmasın diye sizlerde:

    1. Mülakattan 1 hafta önce 14bin olmak kaydıyla 18bin dolar gösterdim (4 kişi)
    2. Arabamın Piyasa bedelleri (56bin) ve Kasko bedellerini (43bin) gösterdiğim bir yazıyı, ilgili sahibinden.com sayfası aramasınıda ekleyerek verdim...
    3. Hisse senedi gösterebiliyorsunuz
    4. Evimizin Tapusu daha çıkmadı (emlakkonut) yüklenici firmadan güncel piyasa bedeli ile yazı aldım, noter sözleşmesi ve sözleşme fotokopilerini koydum. Zaten Mali soru sormadılar hiç
    5. Bedelli askerlikle alakalı bir soru gelmedi
    6. Çocukların pasaportları d260ta belirtilmemişti, PTT kaydı dışında herhangi bir bildirim istenmedi
      7 Arşiv kayıtlı sicil kaydını alırken dikkatli olun... Direk konsolosluk adına alınca ARŞİV KAYDI yazısı çıkmadı. Diğer seçeneğine US Embassy yazdım ve öyle aldım... Son akşam farkettim...Aman dikkat

  • Arkadaşlar merhaba,
    Biz de bugünkü (7 Kasım 2016) vize görüşmemizi eşimle birlikte olumlu sonuçlandırarak, mulakat deneyimimizi aktaracağız. Paylaşmış olduğum bilgiler bizim yaşamış olduğumuz deneyimi, kendi bakış açımız ile aktarmaktadır. Unutmadan da öncelikle bu süreçte oldukça önemli destek sağlayan tüm forum yazarlarına da, başta crazycell olmak üzere, tek tek teşekkür ederim, oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

    Vize görüşmesi içn Eskişehir'den 1 gün öncesinde hızlı tren ile yola çıktık. USA konsolosluğuna yakın olan bir otelden daha önce rezervasyon yaptırmıştım ve 1 gece konakladık. Randevu saatimiz 08:30 olduğu için sabah yola çıkmak yerine, 1 gün öncesinden gitmeyi tercih ettik.

    Gelelim vize görüşmesi sabahına; 08:15 civarında konsolosluğun önündeydik. Epey bir kuyruk vardı, biraz gözümüzü korkutmadı değil. GC için bu sıra mıydı değil miydi derken, görevliler düzenleme yaparak 08:30 randevuları haricindekileri, sıradan çıkardılar(10 randevusu için bekleyip sıraya geçenler vardı) ve bir anonsla GC için bekleyenleri ön sıraya davet ettiler (bu kısmı beğendik) daha sonra montların önü açık bir şekilde güvenlik kontrol noktasında üzerimiz arandı, pasaportlarımızdan randevu saatimiz kontrol edildi ve daha sonrasında da içeriye girdik. Burada söylemek istediğim bir nokta tabii ki yanınıza kesinlikle çanta, telefon vb eşya bulundurmuyorsunuz fakat, evraklarınız için şeffaf dosya zarf vb kabul ediliyor.
    İçeri girdiğimizde önce pasaportlarımız ve resimlerimiz kontrol edildi ve sıra numarası verildi (aynı numaradan iki adet verilecek, birini evraklar ile birlikte görevliye vermeyi unutmayın az sonra detaylar).
    Sonrasında başladık salonda beklemeye. Belki Pazartesi oluşundandır emin değilim ama salon oldukça doluydu.100'lü, 200'lü, 300'lü ve 500'lü (muhtemelen farklı vize çeşitlerine göre kategorize edilmiş) numaralar mevcut, bizim 200'lü idi. Bu arada salona girip yerimize oturduğumuzda ilk saate baktığımda 09:00 civarı idi.
    Yaklaşık 1 saate yakın bir süre bekledikten sonra numaramız 12 No'lu gişe için yandı ve evraklarımızı teslim ettik. Daha önce kategorisini sormuştum burda; denildiği gibi özel bir sıralamaya ihtiyaç yok, siz hepsini verin onlar, her aday için ayırıyorlar. Finans evraklarının hepsinin 1 kişi üzerine olduğunu sorun olup olmayacağı sordum; sıkıntı yok dediler (iyi haber). tüm evrakların asıllarını da verdik (ruhsatlar dahil) ve elinizdeki sıra numarasının birini istiyorlar. Tekrar salona dönerek beklemeye devam.

    Yaklaşık bir 10 dk sonrasında 7. gişe için numaramız yandı ve nakit olarak 660 USD ödememizi yaptık (ne olur ne olmaz diye yanımda getirdiğimiz kredi kartını ruhsat ile birlikte teslim ettiğimizi de on an fark ettik neyse ki ihtiyaç olmadı-şaşkınlık işte-).

    Tekrar salona geri döndük ve işte nihayet 10 dk sonra 8. gişede tekrar numaramız yandığında görüşme için hazırdık. Aynen görevlinin sorduğu gibi, yüksek sesle hazırız dedik Yeminlerimizi ettik. Sorulan sorulara yanıtlarımızı verdik(nereye gideceksiniz, ne iş yapacaksınız, tanıdığınız biri var mı?) ve sonrasında "vizeniz onaylandı" cümlesi bizi epey mutlu etti ama fazla belli edemedik. Teşekkür ettik (Halbuki basın ateşesi Sarah Grow ile tanışmak istiyorduk şaka şaka). Bu arada görüşme yapmış olduğumuz tüm gişelerdeki görevliler oldukça güleryüzlü ve nazikti.

    Umarım deneyimlerimiz, bizden sonra görüşmesi olan arkadaşlar için faydalı olur.


  • DS-260 formunu doldururken son oturduğum adres bilgisini vermediğimi fark ettim. Tamamen aklımdan çıkmış.. Bugün Nüfus Müdürlüğü'nden nüfus kaydı çıkarırken bir de sistemden son oturduğum adresten kaydımın düşürüldüğünü öğrendim. İkametgahımı tekrardan bir önceki adrese (ailemin yanına) aldırdım. Bir diğer sorunum adres bilgilerimde sokak ve cadde isimleri farklı görülüyor (örneğin yalçın diye biliyorken yalçınkaya sokak olması gibi). Eksik beyan vermemek için güncel bilgileri ilgili birimlere iletmek istiyorum. Böyle bir iletişim adresi/mail var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gül-ağar Siz sanirim DV2018 talihlisisiniz? Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluga su adresten ulasip:

    formdaki bilgileri guncellemek istediginizi belirtebilirsiniz.

    Mulakattan once adres bilgilerinizi guncellemeniz bir sorun yaratmayacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum