50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
-
@redsat2000 Merhaba, bahsettiğiniz işler için İngilizce bilinmesi zorunluluğu var mı acaba ? Burada güzel köşeye sıkıştırıldık. Ssn numaralarımız da gelmedi henüz. En azından eşim için acil iş bulmamız lazım ama ingilizcesi sıfır yaşı 50 değil 42 ama ne yapacağımızı bilmiyoruz kendimize güvenimiz gitti 3 haftada. Sizin konuyu görünce sormak istedim.
-
@BelmaSarvan SSN gelmeden fazla bir seceneginiz yok. Eger yakinlarda Turk veya Yunan isyerleri varsa, belki onlar size veya esinize is verebilirler. SSN gelinceye kadar idare edebilirsiniz bu sekilde. Tabii ki SSN olmadigi icin cash ucretle calisirsiniz bir sure.
-
@BelmaSarvan hangi eyalettesiniz facebook gruplarına yazdınız mı sonra ücretsiz dil kursları için ssn gerekmiyor ayrıca tüm amerika da bulunan sadece bayanların dayanışma grubu var zorda olana yardım ediyorlar zorda derken iş ev araba gibi https://www.instagram.com/turkishgirlsonly/
-
@ayvalik10 Tesekkur ederım, gruba dahıl olmak ısterım. New Jersey'deyiz.
Guvendıgımız ınandıgımız bırı oldu ama ısteklerı fazlasıyla hem de fazlasıyla ağır. Bu yuzden yolları ayırdılar. Canları sağolsun bir şey diyemem. Teşekkur ederım grupla ırtıbata geceyım o zaman. -
@MySea Tesekkur ederım. Kımler Turk kımler Yunan bılsek gıdıp konusacagız da :)) Tesekkur ederım yıne de
-
@BelmaSarvan NJ de cok Turk var. Ozellikle eger kuzey NJ deyseniz, Patterson ve Clifton bolgelerine yakinsaniz, oralarda cok Turk var. Girin bir restaurant veya markete sorun. Google da Turkish market veya restaurant diye aratin. Mutlaka birilerine denk gelirsiniz.
-
@BelmaSarvan aşağıdaki bayanla irtibata geçerseniz sizlere yardımcı olur. Kendisini new jersey tanımayan yoktur. Hatta amerika muhtarı bile diyorlar. Ayrıca kendilerinin açtığı kurslar oluyor. İngilizce üzerine Bir de burada biz aileyiz tabiki de birbirimize yardımcı olacağız. 2. ve 3. sıradaki linkleri inceler misiniz. Sizler forumun new jersey kısmında yazan kişilere ulaştınız mı forumdan mesaj atın. New jersey yaşayan kişiler sizlere yardımcı olacaktır. Burada sadece amerikaya kadar gönderip arkasından mendil sallayıp su dökmüyoruz oraya gidince de yardımcı oluyoruz.
https://www.facebook.com/groups/1593485834198321/user/542690208/
https://yesilkartforum.com/forum/topic/40/new-jersey?_=1638944637250
-
Mülakata girip vizemizi alabilirsek 51 yaşında giriş yaparak ben de 50+ yaşla gelenlerden biri olacağım.
Ama nedense iş bulma endişesini hiç yaşamıyorum. Çünkü çalışmak istemiyorum :) -
@smartcells Mandira Filozofu?
-
@MySea, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
Yeterince çalıştım. Bu dünyaya ölene kadar çalışmaya mı geldik? ABD'ye gelirsem mecburen belki 1 yıl çalışabilirim. En azından yeterince credit history oluşuncaya kadar. Düzenli bir gelir göstermeden bir çok şeyi yapmak çok zor, olduğundan çok daha pahallıya gelir.
-
@smartcells, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
Yeterince çalıştım. Bu dünyaya ölene kadar çalışmaya mı geldik? ABD'ye gelirsem mecburen belki 1 yıl çalışabilirim. En azından yeterince credit history oluşuncaya kadar. Düzenli bir gelir göstermeden bir çok şeyi yapmak çok zor, olduğundan çok daha pahallıya gelir.
Bu sekilde bir dusunce bende de var. 3 yil sonra erken emekli hakkim basliyor isyerinden ve bazen esime emekli olsam da artik heryeri rahatca gezmeye baslasak diyorum.
-
@smartcells, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
Bu sekilde bir dusunce bende de var. 3 yil sonra erken emekli hakkim basliyor isyerinden ve bazen esime emekli olsam da artik heryeri rahatca gezmeye baslasak diyorum.
Dostum 50 yaş nedir ki? Daha gençsin işleyen demir ışıldar sözü doğrudur. Tavsiyem stresi az bir iş olsun .Yeterki bir iş olsun:beaming_face_with_smiling_eyes:
-
J. Lo (Jennifer Lopez) “ Half Time” diye biyografik Netflix dizisini seyrettim. J. Lo 2019 yilinda 50. Doğum gününü kutlarken “ I really feel like my life is just beginning . “ diye bir sözü var. Bu söz tamda 50 yasindan sonra başlanan Abd macerami anlatiyor. Yorulmadan yılmadan tüm zorluklara rağmen ayakta kalarak gecen bu serüven sonunda “ This land is your land “ şarkısındaki ruhla umut ediyorum taçlanacak. Hayat devam ediyor burada Türkiye Savannahtan kucak dolusu selamlar .
-
@redsat2000 “ I really feel like my life is just beginning. “
50 yasinda birisi olarak, bence Sevgili Jennifer cok guzel bir spirit ortaya koymus. 😉 Kadehimi kendisine kaldiriyorum 🍻
-
Daha mutlu yaslariniz olsun...
-
-
nice keyifli 50 lere diyelim @redsat2000
-
@cnpist, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak
nice keyifli 50 lere diyelim @redsat2000
@cnpist Kismetse Kasim da 55 yasi kapatiyorum . 😁
-
@redsat2000 nice 55ler o zaman :)
-
Tesadüfen gördüm bu postu. Benim için damdan düşen adamsınız. Eylül'de 50 oluyorum. Eşimin şamsı ile 2023 çekilişini kazandık. Bu arada eşim de bu ay 52 oluyor. Şimdi olurda bir aksilik çıkmaz ve mülakata çağrılırsak mülakat sırasında yaş konu ediliyor mu veya sorun çıkarıyor mu?
Muhtemel cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum