Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hopasej Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım siz de en kısa sürede gönlünüzdekine kavuşursunuz, biz de size "Amerika'ya hoşgeldiniz" deriz.


  • Herkese merhabalar,

    21 Kasım Pazar tarihli THY İstanbul-Atlanta Hartsfield–Jackson uçuşu ile ABD’ye ilk girişimi gerçekleştirdim.

    İstanbul’da kontrolü bilindiği üzere Gözen yapıyor. THY banko sırasında önce ayaküstü vize/green card kontrolü yapılıyor. Sıra devam ederken yine vize/green card kontrolü yapıp pasaportunuza kontrole dair sticker yapıştırılıyor. Son olarak da bankoda PCR, aşı ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra valizimi teslim edebildim.

    Pasaport kontrolünde memur harç pulu konusunda biraz ısrarcı oldu. Ama diretip geçtiğimiz hafta bu şekilde giriş yapan arkadaşım olduğunu belirtince yandaki memura sorup onay verdi. Daha sonra uçak kapısına girmek için yine bir dizi kontrol ile karşılaştım. 3 kişi vize/gc/bilet kontrolü yaparken 4. ve son kişi de çantamı sırt çantamı masanın üstüne boşaltıp dedektör ile üstümü aradı. Bu uzun süren aşamaları sorunsuz atlatıp nihayet uçağa binebildim.

    Uçak sakindi, isteyen istediği koltuğa oturdu gibi bir durum vardı. Hala giriş yapmamış arkadaşlara seyahat yastığı veya mini yastık götürmelerini öneriyorum. Covid-19 sebebi ile sınırlı sayıda yastık olduğunu ve veremeyeceklerini söyleyip 5-6 tane battaniyeyi üst üste koyup yastık gibi kullanabileceğimi söylediler.(Baş üstü dolaplardan bir tanesi yastıkla dolu olmasına rağmen vermediler maalesef.)

    İniş sonrası turist sırasına girdim. Siyahi ve sert bir pasaport polisi zarfı teslim aldı, telefonda birkaç görüşme yaptı ve şimdi gelecek olan bir görevliyi takip etmemi söyledi. Sarı zarfı teslim alan görevli ile birlikte başka bir gişeye geçtik. Gişe yolunda eşlik ettiğim görevli nereden geldiğimi sordu. Konuşma sırasında Turkey yerine özellikle birkaç sefer Türkiye dediğini duydum, Türkiye’yi ziyaret etmiş. Gişeye kadar Türkiye üzerine küçük bir sohbet ettik. Görevli, gişe yanında bulunan koltukta oturup ismim ile çağırdıklarında gişeye gitmemi belirtti ve gitti. Seslendiklerinde gişedeki polis Amerika’da yaşayacağım adresi sordu, değiştireceğimi ilettim ve yeni adresimi verdim. Pasaportumdaki vizemin 1 yıl geçerli olduğunu ama turist vizesi olmadığını, sonrasında ise 6 aydan fazla ülke dışında bulunmamam gerektiğini belirtti. Yanımda ne kadar para olduğunu, evcil hayvanımı, yemek olup olmadığını vs. sormadı. Tüm bunlar birkaç dakika sürdü. Parmak izimi almaya gerek olmadığını söyledi, Unganlar CD’sini iade edip hayatımda başarılar diledi.

    Şimdi Türkiye’ye geri döndüm. Yaza doğru şehire karar verip temelli olarak yerleşmeyi düşünüyorum.
    Umarım dava bekleyen arkadaşlar da bir an önce vizelerine ulaşır ve ABD herkese güzel günler getirir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuzuf hayırlı olsun, tebrikler.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum.
    daha güzel deneyimlerinizi okumak dileğiyle..


  • @kevineleven @yuzuf Hayırlı olsun hoş geldiniz


  • @yuzuf Hayırlı olsun yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @kevineleven Tebrikler,hayırlı olsun. Amerika'da başarılar dilerim.


  • @yuzuf Hayırlı olsun. Bundan sonrası için başarılar dilerim.


  • @yuzuf Hocam geçmiş olsun üzerinizden büyük bir yük kalkmış, gerisi umarım çorap söküğü gibi gelir, bundan sonraki sürecinizde her şey gönlünüzce olsun...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kevineleven hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuzuf tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim 🙂


  • @yuzuf allahım bize nasip etsin işalllah 🙂 hayırlı olsun sizede.


  • 8 Aralık günü Houstondan ile giriş yaptım.

    Havaalanı çok kalabalıktı. Uçuştan 3.5 saat önce gittim ama ilk Polis, Gözen, check-in, kedi ödemesi, pasaport, 2. Polis, 2. Gözen derken ancak binebildim uçağa. Uçak (THY) planlandığı gibi 14:30 da kalktı.

    THY ile direkt uçuş tercih ettim Houston'a. 787 ile idi uçuşum, koltuklar dar ama uçak onun dışında oldukça güzel. Özellikle para ile önceden (kedi ile online checkin olmadığı için seçemeyeceğim için) arakalardan cam kenarı seçtim. Arakalar genelde tercih edilmez ve boş olma ihtimali daha yüksektir. Yanımdaki 2 koltuk da boş kaldı ve rahat rahat seyahat ettim. Ta ki Kanadaya yaklaşana kadar.

    Okyanus üzerinde iken yarım saat ara ile iki kere doktor istediler ve bu aşamada belliydi pürüz çıkacağı. Maalesef hasta yolcu sebebi ile Montreal'e acil iniş yaptık. Yolcu indi, bagajı indi, yakıt alındı veeee Arap bir yolcu güvenlik kontrolü esnasında laptobum çalındı diye tutturdu. 20 sıra arkada bir yerde çıktı ki kendi koymuş sonra hatırladım dedi.

    Tekrar kalktık ve 3.5 saat sonra sonunda Houston'a indik. Pasaport kontrolde iki sıra vardı US citizen ve LPR tourist vs hepsi bir. Bu sıra da biraz uzundu, sıram gelince de odaya aldılar. Bana paralel sıradaki GC hanımefendileri almadılar, herhalde tipimi beğenmediler 🙂

    Elimdeki kediyi görünce onu (sohbet sadece sanırım) sordu içeride bir görevli. Ben de fırsatı bulup hayvan 20 saattir kafeste dedim o da hızlı yaparım merak etme dedi. Hakikaten 10 dk sürmedi odada oturmam. Ve sorunsuz giriş yaptım.

    Havaalanı biraz sıkıntılı inşaat sebebi ile kaybolmak kolay. Uber yerini bulmam (giriş yaptığım terminalinki kapalı) 1 saat sürdü, bundan da 2 saat sonra otele check-in yaptım ve kediyi besleyip, tuvaletini kurup yattım. 17 saat uyumuşum 🙂


  • @isik biraz maceralı ve yorucu olmuş, yeni hayatınızda mutluluklar. Kediyi merak ettim ben 🙂 Herhangi bir ilaç verdiniz mi ? O kadar saat yolculuktan nasıl etkilendi ? Bunları çok merak ediyorum. Darısı başımıza...


  • @Stiff Teşekkürler. İlaç vermedim. Çok stres oldu belliydi ama kabinde alabildiğim için onu biraz olsun rahatlatabildim. Sırf kafesi kucağıma almam bile hayvana iyi geliyordu belli. Ödül maması da almıştım uçağa ama hiç ilgilenmedi. Otelde de ortamı beğenmedi tabi ki ilk başta ama şu an uyum sağladı. Açıkçası geçmiş tecrübelerime göre beklentimden iyiydi.

    Kont Efendi Otelde


  • @isik, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    a b

    Tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun 🙂

    Aynı temennimi yenileyeceğim, bir gün bu konuya ilk tecrübelerimi yazabilmek için gerçekten çok ama çok sabırsızlanıyorum. Umarım şans sizinki gibi bizim de yanımızda olur.

    ABD'de ki hayatınızda tüm şansların sizinle olmasını diliyorum ve fırsat buldukça bizlere ışık tutabilmesi için deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Hayırlı olsun sayin @isik biraz yorucu geçmiş olsa da çok şükür sağ salim varmışsınız. Yolculuk arkadaşınız da kısa süre içerisinde yolculuk yorgunluğunu atıp, oyunculuk günlerine dönecektir.

    ABD’ye hoş geldiniz. ☺


  • @isik Hayırlı olsun 🙂 biraz sancılı bir uçuşun ardından 17 saatlik uyku ilaç gibi gelmiştir 🙂 yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkürler.
    maceracı olmuş ama sağ salim varmanız sevindirici. yavrunuzla birlikte güzel bir yaşam diliyorum sizlere..


  • @isik Hayırlı olsun. Bundan sonrası için Amerika'da bol şanslar ve başarılar dilerim. Umarım herkes iyi insanlara rast gelir.


  • @isik Hocam gözünüz aydın, biraz gergin geçmiş ama sonunda geçmiş, bundan sonraki hayatınızın dilediğiniz gibi olması dileğiyle. Paylaşım için ayrıca Teşekkürler...


Benzer Başlıklar

  • 97
  • 10
  • 7
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum