Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, District of Columbia eyaletinde ehliyet alma sürecini deneyimlemiş arkadaş var mı acaba? Bu eyaletteki süreçle ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eire elinize saglik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CoinLocker, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Bilgi icin tesekkurler. Ben de bugun NJ dmvye gittim malesef bi haberler kendi kurallarindan. Ilk gorevli bunu kullanamazsin bu ulkenin degil bu dedi. Ben israr edince ustunu cagirdi. Yeni gelen soyle bir bakti turk dimi bu dedi. Evet dedim tamam kullanabilirsin sorun yok dedi. Ne kadar sure kullanabilirim dedim. Gecerlilik tarihine bakti 2027ye kadar suresi varmis o zamana kadar kullanabilirsin dedi 🙂 hic sanmiyorum tabi oyle oldugunu. Polislerin soyledigi 6 ay dogrudur diye dusunuyorum.

    evet, devlet dairelerinde calisan kisilerin yurtdisi ile ilgili konularda genelde bilgileri yetersiz kaliyor 🙂 o nedenle polisin dedigini ciddiye almaniz daha iyi olur 🙂


  • Merhaba arkadaslar.Ny'da Turk ehliyeti olanlar icin direksyon sinavina girmek zorunlu oluyor mu?


  • @katakomp Evet Direksiyon Dersine Girmek Zorundasın Newyork'ta
    Eskiden Tr ehliyetinle Bir Yıl Kasko ve Arabayı üzerine Alabiliyordun
    Sonra sigortadan yazı geliyordu Ehliyetini Değiştir diye Bana öyle Oldu
    Şimdi 6 Ay olmuş


  • Arkadaşlar herkese merhaba. New york ta direksiyon sınavına girince ne tür sorular soruluyor. Ben hiç İngilizce bilmiyorum. Yakın zamanda direksiyon sınavına giren arkadaşlar varmı. Teşekkürler.


  • @mardin47-47 Ben tennessee de girdim 4 ay kadar once. Tum kitabi calisip girdigim icin hic yanlisim yoktu ama acikcasi calismadan gitseydim yapamazdim. Calismadan gitmeminizi oneriririm

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mardin47-47, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Arkadaşlar herkese merhaba. New york ta direksiyon sınavına girince ne tür sorular soruluyor. Ben hiç İngilizce bilmiyorum. Yakın zamanda direksiyon sınavına giren arkadaşlar varmı. Teşekkürler.

    Tamamen buradaki unitelerden cikiyor:

    Sorularin cok buyuk bolumu de buradaki hazirlik sorularindan olusuyor.


  • Tennessee eyaleti için öncelikle knowledge test randevusu almanız gerekiyor. Ben appointment randevusu olarak almıştım ancak gişedeki hanımefendi bir dahakine knowledge alırsın dedi, gerek kalmadı çünkü sınavı geçtim. 2 adres proof, ssn ve id'niz olması gerekiyor. İnternetten randevu alırsanız hemen size verdikleri sıra numarası geliyor, fazla beklemiyorsunuz. Fotoğraf çekimi ve göz testini yapıyorlar akabinde 30 soruluk sınav odasına geçiyorsunuz. Bilgisayar üzerinden sınavınızı yapıyorsunuz sanırım türkçe sözlük(offline-kitapçık formatında) yanınızda alabilirsiniz, yine de görevliye sorun sınava girmeden. 30 soruda en az 24 tanesini doğru bilmeniz gerekiyor, zaman sınırlaması yok, 24 doğruya ulaşınca ekran sonlanıyor ve sınav bitince işlemlerinizi yapan görevliye geri gidiyorsunuz, eğer sınavınızı geçerseniz learner permit belgenizi hazırlayıp size veriyor, üzerinde ehliyet numaranız yazıyor. Daha sonra ehliyet numaranız ile online randevu sistemine tekrar giriş yapıp road skill test randevunuzu almanız gerekiyor.
    Tennessee için pdf formatında kitapçığa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Kitapçığı okuyup ve biraz soru çözerseniz sınavı geçersiniz.


  • Merhabalar, bugün 2. el arac aldım (Los Angeles) . Sigorta bedeli için teklif aldığım yerler Türk ehliyetim olduğu için x2 fiyatlar verebildi.Sorum şu olacak, bugün ehliyet testini oldum ve geçtim. Sürüş testi için randevu alacağım. Sürüş testini arkadaşımın aracıyla yapabilir miyim ? Onun sigortası var..Maksat ehliyet alındıktan sonra düşük bedelli sigorta yaptırmak.


  • @cüneyt-tarıkman arkadasınızın aracının sigortası ikinci sahisi kapsaması gerekebilir. +12132736410 dan İlker beye danısabilirsiniz. ayrıca mesai saatlerinde dmv chat yardımcı olur soruya.


  • @cnpist, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @cüneyt-tarıkman arkadasınızın aracının sigortası ikinci sahisi kapsaması gerekebilir. +12132736410 dan İlker beye danısabilirsiniz. ayrıca mesai saatlerinde dmv chat yardımcı olur soruya.

    Teşekkür ederim dostum öyle yapacağım.


  • Herkese Merhaba, Maine eyaletinde yaşıyorum ve en son olarak belgeleri vs gönderdik 'AOS' ve 1 ay olmasına rağmen hala belgeler alındı aşamasındayız . Şimdi ehliyet almak için elimde I-485 ve diğer belgeler bulunuyor sadece, başka bir vizem yok. Araştırdığıma göre bu durumdayken New york tan ehliyet alabiliyorum hata kaçaklar bile alıyormuş oradan. Yanlız oraya kadar gidip adres vs gösterecek durumum yok, bana yakın eyaletlerden birinden AOS Proces sürecindeyken nereden ehliyet alabilirim acaba? Tecrübe yada tavsiyesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new jersey de neden kimse dmv randevu alamıyor yada ileri tarih vermenin nedenini aşağıdaki videonun 21:03 - 21:40 kısmın da açıklıyor. Kaçak kişilere new york gibi new jersey de artık bu kişilere de ehliyet vermeye başlamış.


  • California da driving teste giderken yanınızda California sürücü ehliyeti olan biri getirin yazıyor. Benim arkadaslarımın işi gücü var hep. 1 saat oraya cagırmakta içimden gelmiyor. Tek başıma gitmem sorun olur mu ? Katı olarak kontrol edilen bir şey midir ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera elinize saglik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chrissmith-07, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Herkese Merhaba, Maine eyaletinde yaşıyorum ve en son olarak belgeleri vs gönderdik 'AOS' ve 1 ay olmasına rağmen hala belgeler alındı aşamasındayız . Şimdi ehliyet almak için elimde I-485 ve diğer belgeler bulunuyor sadece, başka bir vizem yok. Araştırdığıma göre bu durumdayken New york tan ehliyet alabiliyorum hata kaçaklar bile alıyormuş oradan. Yanlız oraya kadar gidip adres vs gösterecek durumum yok, bana yakın eyaletlerden birinden AOS Proces sürecindeyken nereden ehliyet alabilirim acaba? Tecrübe yada tavsiyesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

    ehliyeti sadece yasadiginiz eyalette alabiliyorsunuz maalesef. Eger calistiginiz eyalet Maine degilse belki o eyalet de ehliyet almaniza izin verebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    California da driving teste giderken yanınızda California sürücü ehliyeti olan biri getirin yazıyor. Benim arkadaslarımın işi gücü var hep. 1 saat oraya cagırmakta içimden gelmiyor. Tek başıma gitmem sorun olur mu ? Katı olarak kontrol edilen bir şey midir ?

    Evet, genelde sorun oluyor maalesef. Eger re-entry permit varsa zaten tek basiniza surmenizi istemiyorlar, o nedenle kurallara uydugunuzu gostermek icin ehliyet sahibi baska birisi yaninizda bulunmali.

    eger cevrenizde birini bulamazsaniz, craigslist gibi sitelerde ilan verebilirsiniz sanirim.

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhaba,

    24 Ekim’de Dallas’tan giriş yaparak başladığım Teksas’taki serüvenimde 15 Aralık itibariyle ehliyetimi aldım. Aşama aşama ehliyet alma deneyimimi paylaşmak istiyorum izninizle.

    Öncelikle ehliyet sürecinden DPS yani Department of Public Safety sorumlu olduğunu belirteyim. Sürecinizi baştan sonra bu arkadaşlarla ilerleteceksiniz. DPS’in bu süreçte bizden beklediği 3 önemli kriter var.

    30 Gündür Texas’ta Oturma Şartı

    Bu süreçteki en önemli ve zaman alan kriter eyalet içerisinde en az 30 gündür oturma şartı. Ve bunu sözle değil, mutlaka yazılı olarak beyan etmeniz gerekiyor. Daha önceki deneyimler 30 güne takılmayan arkadaşlar olmuş ancak bende öyle olmadı, kesinlikle 30 gündür Teksas içerisinde olduğuma kanaat getirmeden işlemlere devam etmediler.

    7 Aralıktaki DPS randevuma yanımda 13 Kasım günü BofA’nın adresime gönderdiği statement ve kasım sonuna doğru kesilmiş Verizon faturamı götürdüm. Görevli önce Verizon faturasını gördü, “Bu olmaz. Çok yakın tarihli.” dedi. Ardından BofA’nın Statement’ına baktı ve malum cümleyi kurdu “İki belge de 30 günden geçmişi göstermiyor. Üzgünüm sürece devam edemezsin bu belgelerle.” dedi. Ben yine her zamanki gibi aptala yatarak “aslında ilk randevum aralık sonuna doğruydu, bu yüzden BofA statement’ının yeterli olacağını düşünerek başka belge almadım.” deyince “Ben bunun açıklamasını sormadım ki.” diye güzel bir cevap verdi 🙂 Tam sinir olacakken görevliye, beni utandıracak bir şekilde “İlk banka hesabı açtığında gönderilen bir statement yok mu?” diye gayet yardımsever bir soru yöneltti. Kendisine o belgede yazan adresimle şu anki adresimin farklı olduğunu söyledim. Kendisi “Teksas içerisinden bir yere aitse o adres sorun olmaz.” deyince; hemen BofA Mobil’e girip, hesabın açılışında üretilen statement’ı PDF olarak görevlinin mail adresine gönderdim. Kendisi bu belgenin 5 Kasım’da düzenlendiğini görünce, bu belgenin yeterli olduğunu belirterek işlemleri yapmaya başladı.

    Ayrıca belirteyim Proof of Residency olarak 2 belge istiyorlar. Benden aldıkları bir belge 30 günden daha eski, diğeri ise hemen hemen 25-30 günlüktü.

    Yazılı Sınav ya da Özel Online Eğitimin Tamamlanması

    DPS’de beklenen diğer belge ise trafik eğitimi almış olmanız ve bunun sonucunda yazılı sınav ya da online sınavı geçmiş olduğunuzu gösteren ADEE-1317 sertifikasının alınması. Bunun için ben özel kurs üzerinden online eğitim almayı tercih ettim. Bu eğitimin fiyatları 30 ile 60 dolar arasında değişiyor. Minimum 6 saat süren bir eğitim, slaytları okuya okuya geçiyorsunuz ama açıkçası benim beklediğimden daha uzun süren bir eğitim oldu. Eğitimi tamamladıktan sonraki sınav ise son derece kolay. Slaytları üstün körü geçmek yerine biraz dikkatli incelerseniz, sorunsuz şekilde sınavı geçersiniz. Minimum geçme notunun 70 olduğunu belirteyim.

    Kurs olarak ben American Safety Council’i tercih ettim. Sınavı başarıyla geçtikten sonra sonucunuzu hem adresinize, hem de elektronik olarak mailinize atıyorlar.

    Yeri gelmişken kurs listesini aşağı bırakıyorum:

    IMPACT Videosunun İzlenmesi ve Sertifikasının Düzenlenmesi

    Yaklaşık 2 saatlik bir video olan IMPACT videosu üç bölümden oluşuyor ve her bölümde trafikte yaşanmış acı olaylardan kesitler sunarak, sürücü adayının mutlaka dikkatli olması gerektiğini öğretmeye çalışıyor. Videoları izleyip, aralardaki kısa sorulara doğru cevap verdikten sonra eğitimi tamamlıyorsunuz ve sistem sizin IMPACT eğitimini tamamladığınızı gösteren elektronik sertifikayı düzenleyip mail adresinize gönderiyor.

    Hemen küçük bir detay vereyim, bu IMPACT videolarını izlemek için ADEE-1317 sertifikasının adınıza düzenlenmiş olması gerekiyor. Çünkü IMPACT için form doldururken online sınavı geçtiğinizi gösteren sertifikada yer alan, size özel olan kodu yazmanız gerekiyor.

    İlk defa Teksas ehliyeti alacak olan 25 yaş üstü kişilerin, adult versiyonu henüz olmadığı için. 18-24 yaş arası için yapılan IMPACT Texas Young Drivers’ı tamamlaması gerekiyor. Belki bu satırları okurken adult versiyonu hazırlanmış olabilir, o yüzden dikkatli olmak lazım:

    Bu üç belgeye ek olarak DPS’e götürmeniz gereken diğer belgeler şunlar:

    Bu belgeleri tamamladıktan sonra yapmanız gereken en yakın DPS’den randevu alıp, belgelerinizi teslim etmek, ücreti ödemek, fotoğrafınızı çektirmek, parmak izi vermeniz. Özellikle COVID döneminde DPS’den yer bulmak zoru olabiliyor. Ben biraz şans eseri 7 Aralık’a boş bulunca randevu alabildim, yoksa alabileceğim randevular hep aralık sonuydu. Ama daha sonra öğrendim ki tüm DPS’ler kısıtlı da olsa Walk - in olarak hizmet veriyorlarmış; ama bunlar çok kısıtlı sayıda olduğu için sabah erkenden doluyormuş. Bu yüzden randevunuz olmasa da sabah 7:30 - 8:00 gibi giderek belgelerinizi teslim edebilirsiniz.

    Belgelerinizi teslim ettikten sonra görevli size kısıtlı olan ve ancak Texas ehliyetine sahip biri eşliğinde araç kullanabilmenizi sağlayacak Learner’s Permit’i veriyor. Learner’s Permit’in bizler açısından önemi ise DPS’de ya da özel bir sürücü kursunda direksiyon sınavına girebilmemizi sağlaması.

    Learner’s Permit’i aldığımız bu ilk DPS randevusunda ödediğim tutar 33 dolardı.

    Ben Permit’i aldıktan sonra küçük bir araştırma yaparak bana en yakın sürücü kursu olan Travis Driving School’dan bir hafta sonrasına randevu aldım. Bu sınav için 80 dolar ödedim, iki kez girme hakkım bulunuyordu direksiyon sınavına. Tüm kurs listesi için linki aşağı bırakıyorum:

    14 Aralık sabahı 09:30’da sisli bir Austin havasında, West Palmer ile I-35’in kesişiminde olan Travis Driving School’da direksiyon sınavına girdim. Sınav boyunca bana eşlik eden görevli şu başlıklarda beni değerlendirdi:

    • Control
    • Observation
    • Position
    • Signal
    • Parallel Parking

    Sanırım yaklaşık 20 dakika çevreyi turladık. Sonrasında kursa geri döndük ve sınav kağıdına bakarak bana bazı geri bildirimlerde bulundu. Bunları aklınızda bulunması açısından not düşmek istiyorum:

    • Hız sınırının 50 MPH olduğu yerde 40 MPH ile gitme. Polisler ceza keser.
    • Şeritler büyük olduğu için araçların ölü noktalarına başını hafif çevirerek göz atmayı unutma (Türkiye’de şeritler küçük olduğu için aynalara bakmak yeterli oluyor ama Teksas’ta biraz daha dikkatli olmak gerekiyor)
    • Stop Sign’larda mutlaka 3 saniyeden önce hareket etme.
    • Kırmızıda güvenli olduğu sürece sağa dönmemezlik etme.

    Çok şükür sınavı sorunsuzca atlattıktan sonra istikamet yine DPS. Çünkü direksiyon sınavını da başarıyla tamamladıktan sonra sınava girdiğiniz sürücü kursu sınav sonuç belgenizi ve IMPACT sertifikanızı bir sarı zarfa koyup mühürlüyor; ve bu zarf ile gidip Learner’s Permit’i Driver License’e çevirmeniz gerekiyor. Bunun için de adres malum DPS.

    DPS’in randevu sistemine girip, hemen Change or Replace / Renewal DL / Permit seçeceğini seçerek DPS’den 15 Aralık sabahına randevu aldım. Bu sabah da DPS’e giderek elimdeki belgeleri (Green Card, sarı zarf ve orada dolduracağınız yeni DL-14 A başvuru formu) vererek görevlinin işlemleri tamamlamasını bekledim. Bu işlemler sırasında da fotoğrafınız bir kez daha çekiliyor, ve parmak iziniz bir kez daha alınıyor. İşlemler sonunda size kağıt halinde ehliyetinizi veriyorlar, normal kart şeklinde gelmesiyse 2-3 haftayı buluyormuş.

    Bu ikinci ziyaret esnasın, Permit’in DL’e dönüştürülmesi için ödediğim tutar 11 dolardı.

    Böylelikle trafik eğitimi için yaklaşık 40 dolar, sürücü kursu için 80 dolar, Permit için 33 dolar, DL’e dönüşüm için de 11 dolar olmak üzere toplamda 164 dolar ödemiş oldum.

    İnşallah darısı diğer tüm DV talihlisi olup Teksas'a yerleşen arkadaşlarımızın başına.


  • @Sono Anlatım ve içerik olarak çok güzel bir yazı olmuş.
    Hem yazınız için, hemde yeni ehliyetiniz için sizi kutlarım.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 14
  • 19
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum