Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.5k 438

• @hadi-BE ben de o sekilde gormustum forumda ama sanirim eyaletten eyalete degisen bir durum o yuzden direkt NJ icin net bilgi var mi ogrenmek istedim. Bir-iki unofficial sitede NJ icin 1 yil gibi bir bilgi buldum ama dedigim gibi resmi siteler degil bunlar.

• @eire merhaba, en yakin NJ ehliyet deneyimini sizin girdiginizi gordum. NJ’de turk ehliyetimiz ne kadar gecerli biliyor musunuz acaba?

• ben su an nj deyim, biraz once State polisine sorduk, turk ehliyetinin Nj de 6 ay gecerli oldugunu soyledi, bilginiz olsun,

• ⭐⭐⭐

@keops, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

ben su an nj deyim, biraz once State polisine sorduk, turk ehliyetinin Nj de 6 ay gecerli oldugunu soyledi, bilginiz olsun,

Vize türü farketmeksizin değil mi? Yani göçmen de turist de aynı, 6 ay?

• @hadi-BE evet dogrudur, turist vizesi icinde ayni sure dedi.

• Bilgi icin tesekkurler. Ben de bugun NJ dmvye gittim malesef bi haberler kendi kurallarindan. Ilk gorevli bunu kullanamazsin bu ulkenin degil bu dedi. Ben israr edince ustunu cagirdi. Yeni gelen soyle bir bakti turk dimi bu dedi. Evet dedim tamam kullanabilirsin sorun yok dedi. Ne kadar sure kullanabilirim dedim. Gecerlilik tarihine bakti 2027ye kadar suresi varmis o zamana kadar kullanabilirsin dedi :) hic sanmiyorum tabi oyle oldugunu. Polislerin soyledigi 6 ay dogrudur diye dusunuyorum.

• Herkese merhaba, District of Columbia eyaletinde ehliyet alma sürecini deneyimlemiş arkadaş var mı acaba? Bu eyaletteki süreçle ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• @eire elinize saglik

• @CoinLocker, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Bilgi icin tesekkurler. Ben de bugun NJ dmvye gittim malesef bi haberler kendi kurallarindan. Ilk gorevli bunu kullanamazsin bu ulkenin degil bu dedi. Ben israr edince ustunu cagirdi. Yeni gelen soyle bir bakti turk dimi bu dedi. Evet dedim tamam kullanabilirsin sorun yok dedi. Ne kadar sure kullanabilirim dedim. Gecerlilik tarihine bakti 2027ye kadar suresi varmis o zamana kadar kullanabilirsin dedi :) hic sanmiyorum tabi oyle oldugunu. Polislerin soyledigi 6 ay dogrudur diye dusunuyorum.

evet, devlet dairelerinde calisan kisilerin yurtdisi ile ilgili konularda genelde bilgileri yetersiz kaliyor :) o nedenle polisin dedigini ciddiye almaniz daha iyi olur :)

• Merhaba arkadaslar.Ny'da Turk ehliyeti olanlar icin direksyon sinavina girmek zorunlu oluyor mu?

• @katakomp Evet Direksiyon Dersine Girmek Zorundasın Newyork'ta
    Eskiden Tr ehliyetinle Bir Yıl Kasko ve Arabayı üzerine Alabiliyordun
    Sonra sigortadan yazı geliyordu Ehliyetini Değiştir diye Bana öyle Oldu
    Şimdi 6 Ay olmuş

• Arkadaşlar herkese merhaba. New york ta direksiyon sınavına girince ne tür sorular soruluyor. Ben hiç İngilizce bilmiyorum. Yakın zamanda direksiyon sınavına giren arkadaşlar varmı. Teşekkürler.

• @mardin47-47 Ben tennessee de girdim 4 ay kadar once. Tum kitabi calisip girdigim icin hic yanlisim yoktu ama acikcasi calismadan gitseydim yapamazdim. Calismadan gitmeminizi oneriririm

• @mardin47-47, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Arkadaşlar herkese merhaba. New york ta direksiyon sınavına girince ne tür sorular soruluyor. Ben hiç İngilizce bilmiyorum. Yakın zamanda direksiyon sınavına giren arkadaşlar varmı. Teşekkürler.

Tamamen buradaki unitelerden cikiyor:

https://dmv.ny.gov/driver-license/drivers-manual-practice-tests

Sorularin cok buyuk bolumu de buradaki hazirlik sorularindan olusuyor.

• Tennessee eyaleti için öncelikle knowledge test randevusu almanız gerekiyor. Ben appointment randevusu olarak almıştım ancak gişedeki hanımefendi bir dahakine knowledge alırsın dedi, gerek kalmadı çünkü sınavı geçtim. 2 adres proof, ssn ve id'niz olması gerekiyor. İnternetten randevu alırsanız hemen size verdikleri sıra numarası geliyor, fazla beklemiyorsunuz. Fotoğraf çekimi ve göz testini yapıyorlar akabinde 30 soruluk sınav odasına geçiyorsunuz. Bilgisayar üzerinden sınavınızı yapıyorsunuz sanırım türkçe sözlük(offline-kitapçık formatında) yanınızda alabilirsiniz, yine de görevliye sorun sınava girmeden. 30 soruda en az 24 tanesini doğru bilmeniz gerekiyor, zaman sınırlaması yok, 24 doğruya ulaşınca ekran sonlanıyor ve sınav bitince işlemlerinizi yapan görevliye geri gidiyorsunuz, eğer sınavınızı geçerseniz learner permit belgenizi hazırlayıp size veriyor, üzerinde ehliyet numaranız yazıyor. Daha sonra ehliyet numaranız ile online randevu sistemine tekrar giriş yapıp road skill test randevunuzu almanız gerekiyor.
    Tennessee için pdf formatında kitapçığa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Kitapçığı okuyup ve biraz soru çözerseniz sınavı geçersiniz.
    https://www.tn.gov/content/dam/tn/safety/documents/DL_Manual.pdf

• Merhabalar, bugün 2. el arac aldım (Los Angeles) . Sigorta bedeli için teklif aldığım yerler Türk ehliyetim olduğu için x2 fiyatlar verebildi.Sorum şu olacak, bugün ehliyet testini oldum ve geçtim. Sürüş testi için randevu alacağım. Sürüş testini arkadaşımın aracıyla yapabilir miyim ? Onun sigortası var..Maksat ehliyet alındıktan sonra düşük bedelli sigorta yaptırmak.

• @cüneyt-tarıkman arkadasınızın aracının sigortası ikinci sahisi kapsaması gerekebilir. +12132736410 dan İlker beye danısabilirsiniz. ayrıca mesai saatlerinde dmv chat yardımcı olur soruya.

• @cnpist, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@cüneyt-tarıkman arkadasınızın aracının sigortası ikinci sahisi kapsaması gerekebilir. +12132736410 dan İlker beye danısabilirsiniz. ayrıca mesai saatlerinde dmv chat yardımcı olur soruya.

Teşekkür ederim dostum öyle yapacağım.

• Herkese Merhaba, Maine eyaletinde yaşıyorum ve en son olarak belgeleri vs gönderdik 'AOS' ve 1 ay olmasına rağmen hala belgeler alındı aşamasındayız . Şimdi ehliyet almak için elimde I-485 ve diğer belgeler bulunuyor sadece, başka bir vizem yok. Araştırdığıma göre bu durumdayken New york tan ehliyet alabiliyorum hata kaçaklar bile alıyormuş oradan. Yanlız oraya kadar gidip adres vs gösterecek durumum yok, bana yakın eyaletlerden birinden AOS Proces sürecindeyken nereden ehliyet alabilirim acaba? Tecrübe yada tavsiyesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

new jersey de neden kimse dmv randevu alamıyor yada ileri tarih vermenin nedenini aşağıdaki videonun 21:03 - 21:40 kısmın da açıklıyor. Kaçak kişilere new york gibi new jersey de artık bu kişilere de ehliyet vermeye başlamış.

https://www.youtube.com/watch?v=AwdOQGjSPyw

Benzer Başlıklar

• Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır?

Ehliyet ve Araba
    5
    3 Oy
    5 İleti
    796 Bakış
    EdelweissE
    @ismailayaz Supersiniz. Bilgiler icin çok teşekkür ederim.
  • Türk ehliyetini amerikada kaybetmek

Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    ATS16A
    @dutperest Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvv-surucu-belgesi-kayip-bildirimi
  • Ehliyet icin Seattle’de adres ariyorum.

İlan ve Duyuru seattle ehliyet wisconsin
    1
    0 Oy
    1 İleti
    720 Bakış
    Ahmet EfiloğluA
    Merhaba yesilkartforum.com Ben ve 2 arkadasim Wisconsin’da work and travel yapiyoruz. Vize suremiz bitmeden 5 yillik Us ehliyeti almak istiyoruz, bunun icinde Seattle’de adres gostermemiz gerekli. Adres konusunda yardimci olabilecek, sonrasinda ehliyeti bize gondermekte yardimci olacak ev sahibi ariyoruz. 25 Agustos’ta Seattle geliyoruz, oneri ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • Abd Ehliyet Süreleri

Ehliyet ve Araba
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    arelA
    @crazycells Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi: z. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz. Teşekkür ederim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k