Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can elbette dile getirdiler. bütün hearingleri birebir dinleyen biri olarak net şekilde söyleyebilirim..
    ama davalar sizin tahmin ettiğiniz gibi geçmiyor. yani yargıç, "aa öyle mi tamam o zaman" diyerek sizi haklı bulmaya ya da diğerin haksız bulmaya meyilli değiller.

    izledikleri yol, bütün savunmaları dinleyip en uygun kararı vermek. bunu verirken DV çekiliş mantığını anlamaya çalışırken, bir yandan da politik baskıların, siyasi durumların da elbette etkisi altında kalıyorlar. hiçbir zaman abd mahkemelerinin de tamamen bağımsız olduğunu düşünmedim, bu dv davaları sürecinde. eminim ki benimle birlikte takip eden bütün arkadaşlarım da aynı fikirdedir.

    özellikle Biden'in seçildikten sonra açılan DV davalarında (Jacob, GoH, Goodluck ve diğeri) yargıçların yeni başkana karşı bir karar vermeme çabasını bizzat yaşadık. verdiler mi? evet ama hakettiğimiz gibi değil.

    avukatlatın kötü / iyi olmasını değerlendirecek durumda değilim.
    çünkü daha iyi savunacak bir avukat bilmiyorum, hakeza abd yasalarını da.
    bundan iyi bir avukat/lar varsa dava açsınlar bir de onları izleyelim. başkaları bu topa girmedikçe en iyilerinin bunlar olduklarını kabul etmek durumundayız, kısıtlı hukuk bilgilerimizle.

    ..ben bazen bunun avukatlarla devlet arasında bir anlaşma olduğunu düşünüyorum.

    buna katılmıyorum, aslı kanıtlanmadıkça.

    Sanki bilmediğimiz farklı bir şey var gibi...

    aslında yok. göçmen politikaları, abd hükümetlerinin her zaman en kirli işi oldu.
    dv de bunların en meşhur oyuncusu..


  • Merhaba
    Üniversite okuyorum. Gelecek sene başvuru yapacağım. Henüz mezun olmadan başvurursam başvuruda bir sıkıntı çıkar mı? Cevaplarsaniz çok sevinirim


  • Sn. @gucarslan Umarım CN larin önemini bize hissettirirler. Yada isleri hızlandırarak topu topu 600 700 dosyaya mülakat verirler..Bilgilendirdiginiz için teşekkürler.


  • @Eme-ll lise mezunu olmak yeterli

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gulyc durumu net bir şekilde açıklayacak her mail içeriği uygundur aslında.
    sadece kişisel bilgilerinizi (ad-soyad, cn, doğum tarihi) bilgilerinin net şekilde belirtmiş olun.
    kısa ve öz olmasına özen gösterin.

    bu arada, curtis morrison'un aşağıdaki tavsiyesini de denemenizde fayda var.
    eğer abd vatandaşı bir tanıdığınız varsa, bulunduğu eyaletin kongre üyelerine ulaşıp durumu açıklayan bir mail atmasını isteyin.


  • Sn. @gucarslan merhaba,
    Tavsiyenizi biraz daha açar mısınız?
    Teşekkürler.


  • @gucarslan https://www.congress.gov/members?q={"congress"%3A117} internette gezinirken buldum ama, bu site amerika kongre üyelerinin sitesi olabilir mi acaba


  • Facebook Houston grubunda paylaşılan bir ileti,,,,,,,,Merhaba, annem için vize başvurusunda bulunuyorum fakat randevu tarihleri 2023ün ortasından başlıyor. Sanki bu grupta bir arkadaş iptal edilen randevuları takip edip daha önceye bir tarih alabiliyordu yaptığı yazılımla. Grupta aradım fakat bulamadım. Bilen varsa bana yazabilir mi?
    Teşekkürler,,,,


  • Merhaba ,
    4 Eylül'de gerekli belgeleri gerektiği gibi kccdocument'a gönderdim. Benden sonra evrak gönderen bazı arkadaşlarım, özellikle eylül ve ekim aylarında evrak gönderenler onay aldılar. sizce yanlış bir şey mi yapıyorum? belge durumu hakkında kcc'ye yazmalı mıyım?

  • ⭐⭐⭐

    @adamsmith, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba ,
    4 Eylül'de gerekli belgeleri gerektiği gibi kccdocument'a gönderdim. Benden sonra evrak gönderen bazı arkadaşlarım, özellikle eylül ve ekim aylarında evrak gönderenler onay aldılar. sizce yanlış bir şey mi yapıyorum? belge durumu hakkında kcc'ye yazmalı mıyım?

    Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenleyin ki hangi aşamada olduğunuzu bilelim de ona göre yorum yapalım
    LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer bahsettiğiniz bir üstteki iletimde yazdiklarimsa eğer; konu geçen yıl curtis morrison'un dile getirdiği ve bu sene de yine tavsiye ettiği bir aksiyona dayanıyor.

    21 yaş konusundan muzdaripseniz, bunun için bir endişeniz varsa ve eğer ABD'de yaşayan abd vatandaşı bir akrabanız da bulunuyorsa, onun yaşadığı eyaletin kongre üyelerine durumu anlatıp yardım istemesi durumu.

    faydası olur olmaz bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.
    belki onun sayesinde daha erken mülakat alma durumu olabilir, 21 yas engeline takilmadan.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sanaldeniz evet, doğru.


  • @huseyinme merhaba anne kizlik soyadı konusunda ne karar verdiniz. Bende aynı durumdayimda. Farklı bir bilgiye ulasabildinizmi


  • Merhaba bu konuyu yine hortlatıyorum kusura bakmayın sayın @gucarslan ve @smartcells. Çünkü Kafamda bu konuyla ilgili çok soru işareti oluşuyor . Şimdi benim pasaportumun süresi 05.05.2022 de son bulacak eşimin ise 2024 de son bulacak. Green card talihlisi olan benim ve ds-260 Forumuna bu pasaportumun bilgilerini ekleyip yolladım. Geçen haftada evrak talebi geldi ve aynı şekilde bu pasaportumun bilgilerini yolladım ve şuan pasaportumun süresinin bitmesine 6 ay var. Numaram 26 binde olduğu için ds-260 formunu açtırıp sürecimi uzatmak istemiyorum. Bildiğiniz üzere kcc ds-260 formuna göre işlem yapıyor. Şuan yeni pasaport çıkarmadım ve bekliyorum acaba sürecimi uzatmamak için ve en mantıklı şekilde hareket etmek için nasıl bir yol izlemeliyim ? Evrak onay mesajı gelirse eğer geldikten sonra yeni pasaport çıkartıp mı mülakat sıramı beklemeliyim veya mülakata yeni pasaportla mı gitmeliyim. Bu konuda aydınlatılmaya çok ihtiyacım var.. kusura bakmayın uzun bir ileti oldu acaba benim gibi bir durum yaşayan bir arkadaş var mıydı geçen senelerde.🙏 bu konuda derin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım.

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever Sizin durumunuzda KCC'ye yeni pasaportunuzu göndermenize gerek yok. Eski pasaport ile onay alacaksınız, sonra da yeni pasaport çıkartıp mülakata hem eskiyi hem de yeniyi götüreceksiniz. Vizenizi de yeniye basacaklar.


  • @The-inception , üsdatların tavsiyesi ve aile olarak değerlendirmemiz neticesinde Ds yi açtırmama kararı aldık. Sabırla bekleyip süreci takip edeceğiz. Nasip olursa Mülakat aşamasında güncelleme yapmayı düşünüyorum. Umarım ileride bir pişmanlık yaşamayız. Saygılarımla

  • ⭐⭐⭐

    @huseyinme Anne kızlık soyadı için açtırmayın zaten. Hele ki böyle bir dönemde. Konsoloslukta düzelttirirsiniz. Belgelerinizi alan Türk görevli zaten Anne kızlık soyadını size tekrar hatırlatıp soruyor. Deneyimlerle sabit.


  • @Sono aynen. Saygılarımla

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bu konuyu yine hortlatıyorum kusura bakmayın sayın @gucarslan ve @smartcells. Çünkü Kafamda bu konuyla ilgili çok soru işareti oluşuyor . Şimdi benim pasaportumun süresi 05.05.2022 de son bulacak eşimin ise 2024 de son bulacak. Green card talihlisi olan benim ve ds-260 Forumuna bu pasaportumun bilgilerini ekleyip yolladım. Geçen haftada evrak talebi geldi ve aynı şekilde bu pasaportumun bilgilerini yolladım ve şuan pasaportumun süresinin bitmesine 6 ay var. Numaram 26 binde olduğu için ds-260 formunu açtırıp sürecimi uzatmak istemiyorum. Bildiğiniz üzere kcc ds-260 formuna göre işlem yapıyor. Şuan yeni pasaport çıkarmadım ve bekliyorum acaba sürecimi uzatmamak için ve en mantıklı şekilde hareket etmek için nasıl bir yol izlemeliyim ? Evrak onay mesajı gelirse eğer geldikten sonra yeni pasaport çıkartıp mı mülakat sıramı beklemeliyim veya mülakata yeni pasaportla mı gitmeliyim. Bu konuda aydınlatılmaya çok ihtiyacım var.. kusura bakmayın uzun bir ileti oldu acaba benim gibi bir durum yaşayan bir arkadaş var mıydı geçen senelerde.🙏 bu konuda derin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım.

    Aynen sn @Sono 'nun dediği gibi yapacaksınız. KCC ile ilgili hiç bir şey yapmayın. Önce onayınızı sonra da mülakatınızı bekleyin. Yeni pasaportunuzu çıkardıktan sonra mülakata eskisi ve yenisiyle birlikte götürün. Mülakat tarihiniz belli olduğunda konsolosluğa ([email protected]) pasaportun biometrik sayfasını email ile gönderirsiniz ve yeni pasaportun bilgisini mülakat öncesinde bu şekilde bildirirsiniz.


  • Sayın @Sono @smartcells çok teşekkür ederim karşılıksız yardımlarınızdan dolayı 🙏 affınıza sığınarak, evrak onay maili veya mülakat maili pasaportumun son geçerlilik tarihi içersinde gelmezse bir sorun teşkil eder mi acaba ? Örneğin Mayıs'ta pasaportun süresi bitti ve Haziran oldu halen evrak onayı veya mülakat beklediğimi varsayarak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum