Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @The-inception ben olsam bunun için açtırmam ama karar sizin tabi, belki daha önce böyle bir örnekle karşılaşan varsa yazar.

    Aslında doldururken çok dikkatli yavaş yavaş doldurmalı insan, eğer ds260 daha göndermemiş olan varsa çok dikkat etsin, emin olmadıklarını buraya sorsun ki sonra bir daha uğraşmasın.


  • Teşekkürler, umarım sizlerde yakın zamanda alırsınız 🙂 @ayla-can @Kitapsever Aslında bugün telegram için doldurulması gerekenleri doldurdum, rica etsem kontrol edebilir misiniz @smartcells ?

  • ⭐⭐⭐

    @Aytek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Teşekkürler, umarım sizlerde yakın zamanda alırsınız 🙂 @ayla-can @Kitapsever Aslında bugün telegram için doldurulması gerekenleri doldurdum, rica etsem kontrol edebilir misiniz @smartcells ?

    Birazdan alınacaksınız gruba


  • arkadaşlar merhaba. Sıralamam görece iyi olmasına rağmen evrak talebi gelmemişti bende ekim ayında kcc'yi beklemeden evraklarımı gönderdim. Fakat aklıma bir şey kurcalıyor. Acaba evrak isteği gelmemesi gibi bir şey söz konusu olur mu ? Yani bizim için gerekli süre ne kadar ? Dv 2022 açıklanana kadar bizim mülakatları dahi bitirmiş olmamız mı gerekiyor ? Ne kadarlık bir zamanımız kaldı acaba bunu merak ediyorum. Biraz korku var evrak isteği ve onayı gelmeyecek diye açıkçası. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. 😞


  • @gumuspsy 30 eylul 2022 ye kadar vizemizin basilmasi gerekiyor.


  • @gumuspsy 30 eylül 2022'ye kadar zamanımız var


  • @FUAT-ARI
    Merhabalar. 2021 yılında yaşanmış olayları dinleme, inceleme imkanınız olursa sayfa yöneticilerinin önerdiği “evraklarınızı bir an önce gönderin” tavsiyesinin tavsiyeden çok bilgiye dayalı yaşanmış olaylardan kaynaklı olduğunu görmüş olursunuz. Sn. @gucarslan ın tavsiyesi ile ben de evrak talebi gelmeden evraklarımı gönderdim. Ve bir pişmanlık yaşamadım. Tercih sizin.


  • @starpt inşallah hocam.


  • @darkside inşallah hepimiz mutlu haberleri alırız.


  • Ben kuralcıyımdır, aman istemeden yollamayayım hem iş yükleri de artmasın filan gibi düşünüp yollamayacaktım evrakları ama göndermenin zararı olmayacağı fikrine varınca ve tavsiyeleri de göz ardı etmemek adına gönderdim geçen gün. Ancak hem CN yüksek, hem DS'yi aman yanlışlık olmasın diye ertele ertele 10. ayda yolladım. Üstelik vaziyet normal koşullarda ilerlemiyorken...
    Yine de şimdilerde rahatım, inşallah bir kaç ay içinde normalleşir umudundayım sürecin.
    Eğer bahara kadar iyi bir şeyler olmazsa o zamandan itibaren endişe etmeye başlarım diye düşünüyorum 🙂
    Dava vs açılırsa katılırım.
    Ama süreç böyleyken Amerika'da yaşam konularını da okuyamıyorum, Eyalet şehir konularında netleşmedim çünkü etraflıca araştırmamı yapamadım.
    Yani kendim için düzgün bir planlama başlatamadım henüz.
    Benimle aynı durumda olan var mı merak ediyorum.
    Sizler bu konuda bir şeyler yapıyor musunuz?


  • Merhaba. Türkiye de forumda olan 600 kişinin 260 ı mayıs ayında submit etmiş. Haziran Temmuz ve Ağustosta 260 kişi var..Hala mayıs ayını bitiremediler. Sizce kcc bu dosyaları işlerken isleyiş normal mi yavaş mı? hızını nasıl değerlendiriyorsunuz bu aşamada.Hala mülakat ta belli sayıya ulaşamadı. Aralık geldi mayis bitmedi. bu hızla ağustos eylülde ds 260 submit edenleri ne zaman bitirebilirler..Yapsalar sanki 600 kisinin hepsine rahat rahat mülakat verirler. CN in hala bir belirleyiciligi varmi?cevaplarınız için teşekkürler.


  • @AYSY33 Merhaba, olmasi gereken Case Number i dusuk olanlari nizami bir sekilde telkin ve tavsiyelerle submit ettirilmesi gerekirdi . KCC de onune gelen ds-260 dosyalari islerdi ve Case Number i dusuk olanlarin evrak onay sureci kisa surede ve net bir sekilde sonlanirdi. Malesef insanlar nasil olduysa ilk ay bile mulakat alamayacaklar mayis ta cekilis sonucu kazandigini ogrenir ogrenmez gonderilmesi de kollektif bilinc/ sorumluluk babinda dogru etki yaratmamistir aksine anarsiye kaosa hizmet etmistir farkinda olunmadan.

    Ben KCC yetkileri olsam bundan sonra Case Number a gore dosya gonderme zamanlari araliklari ay ay belirler buna uymayanlarin da bekletilmesini saglayan tatli eksi bir nizam beklerim . Isin garibi dunya genelinde de kazananlar MAYIS ayinda gonderenler daha cok. Bunu yabanci kaynaklardaki paylasimlardan da gormekteyiz ...

    CN ( Case Number ) belirleyiciligi olmamasi icin aylik bultenlerde Case Number a gore yayinlanmadigi ilan edilmesi gerekir ki suana kadar oyle bir kural uygulanmadi . Bir ihtimal herkesini current yapabilirler o da son ay filan bu kozu kullanabilir Amerikali ilgili yetkililer kanimca .

    Teme seviyede bazi bilgilere vakif olursak aslinda bireysel durusumuz da net olacaktir bircok soru da netlesecektir. Elbette beklenmedik gelismelere karsi da aninda hareket etmeliyiz. Tetikte olmaliyiz surekli takip guncel olmaliyiz.

    Biden Yonetimi birkac ay once KCC personel sayisini artirma karari almisti ve Tier dayatmasi da kalkti . KCC ayaginda akicilik bekleniyor ozellikle YIL SONUNA kadar .

    Yazili olmayan kurallar hayatimizda uygulanmazsa olagana akislar engellenirse de KCC elbette yeni kurallar cikartarak anarsik megillige onlem alabilir de. Bekleyip gorecegiz.

    Sahsen sureci mevcut Case Number i current olan araliktalielrin evrak onayi da tamamlanmis mulakati bekler hazir olanlarin durumlarini gelismelerini takip ediyorum . Keske bunu global olcekli takip edilebilecek bir platform olsa da gereken adimlari da atabilsek ( Class Action: Toplu Dava gibi ) ... Bireysel Davalarin sonu bastan belli malum Toplu Dava ya donusturuldu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 kesinlikle yavaş.. hatta çalışmıyorlar bile diyebilirim.
    kalan dosyaları ne zaman bitirebilirler bilmiyorum, yorum yapmam mümkün değil ama; şunu biliyorum ki rezalet durumdalar.

    CN in hala bir belirleyiciligi varmi?

    olmalı! diğer türlü seçilirken verilen cn'nin hiçbir anlamı yok.
    hatta açıklanan bültenin de bir anlamı kalmıyor.
    bunu bir şekilde düzene sokacaklardır, sokmalılar..

  • ⭐⭐⭐

    Bizim en başından beri, geçmiş yıllarda yaşaşananların tecrübesine dayanarak verdiğimiz tavsiyeyi son yıllarda açılan davaların avukatı Curtis Morrison da tavsiye etti en sonunda ==> Evraklarınız tamam ise istek gelmesini beklemeden bir an önce gönderin!
    DR: Document Rqeuest

    Curtis Morrison
    In my view, you shouldn’t wait for DR. You should submit your documents when you have them ready. We have found in past years KCC reviews submitted documents that are submitted prior to when they are requested, so waiting for the DR puts you at a disadvantage.

    Submitting documents to KCC

    Even if you did not get a letter to submit all your required documents to KCC, we recommend that submit them anyway. All documents should be saved in .jpeg or .pdf format and submitted to [email protected].

    Please indicate your KCC case number in the subject line. You can check the list of required documents at: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html.

    Please ensure to follow the guidelines provided in the link above and pay attention to the requirements of police certificates. You may need to submit a police certificate from more than one country, as mentioned in the guidelines.

    *From State Department instructions: *

    “All documents should be submitted as attachments to the email.

    You should use the following method to name and attach your files:

    • Your DV case number;
    • The full name of the applicant whose document you scanned; and
    • The document name or form number.

    For example:
    2020AF00938653_John_Doe_Passport.pdf
    2020AF00938653_Jane_Doe_Birth_Certificate.pdf

    Use your case number as the subject of the email.

    The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email.”

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smartcells aklın yolu bir..

    same idea


  • @muse merhaba, hemen hemen ayni durumdayim. CN yuksek ve 260'i temmuzda submit ettim. Bekliyorum bos bos. Bundan once de yazmistim. Umudumu tamamen kaybetmedim, cok cok yaklastim kaybetmeye ama belki 2022'de bir seyler degisir ve hizlanir diye bekliyorum ama umudum ilk ciktigi andaki gibi de degil tabii. Unutmaya calisiyorum boyle bir ihtimali artik daha fazla uzulmemek, yipranmamak adina. Henuz evraklarimi yollamadim, duruma gore 2022'de istek gelmeden yollayabilirim diye dusunuyorum ben de. 2023'e de basvurdum hazir elimde pasaport varken 🙂 alistim artik napayim. Cikmazsa eskiden uzuldugum kadar uzulmeyecegim, cikarsa da eskisi gibi 3-5 ay icinde ABD'de olmayacagimin bilincinde olacagim. Kendimi bu hususta azcik da olsa bilgili sanarken, Dv2020 ve Dv2021 talihlilerinin yasadiklarini onceden okumus, bilmis olsaydim, boylesi hayal kirikligi yasamazdim. Bu da bizlerin hem sansimizmis, hem de sanssizligimizmis. Cok ilginc gercekten, elden hicbir sey gelmiyor. Beklemeye ve umut etmeye devam, napalim 🙂


  • @smartcells Hatta, bununla ilgili DV-2021 davasında, hükumet avukatlarının bir savunmasını da örnek gösterdi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @datanist sürekli bu örneği verdim ben de forumda ve bu dava dosyasını paylaştım daha önce de.
    JacobvBiden davasında hükümet avukatı meşhur valerie hanım'ın savundukları tez, bizim verdiğimiz tavsiyelerin neden önemli olduğunu bir kere daha gösteriyor.

    hükümet şuan, DV2022 sürecinde kcc'nin çalışması sistemini; JacobvBiden davasında yaptıkları o saçma savunmaya dayandırıyor. çünkü yapmasalar, yargıç Chen'e sarf ettikleri bu sözleri yemiş olacaklar.

    örnek net;
    CN1000 mülakat alamamışken, CN80086 mülakat alıyor ve hükümet bunu "evraklarını erken gönderdi o yüzden aldı" diye savunuyor.

    burada yaptığım/z yorumları her zaman bir metne, deneyime, sarf edilen bir söze dayandırmaya çalışıyorum ve çalışacağım. "bence" gibi ucu açık, temelsiz söylemlerin insanların süreçlerini ne hale sokacağının farkında olduğum için. ben, bu kurumlar ve yasaklar yüzünden vizesini alamamış bir DV talihlisiyim. bunun insana ne kadar acı vereceğini en iyi deneyimleyenlerden biriyim kısaca. tek amacım, bunu daha fazla insan yaşamasın.

    hepsi bu..


  • @gucarslan peki bizim taraftaki avukatlar demedi mi; o zaman yazılan talimatlar( kcc den mail gelecek ve belgeleri yollayacaksınız gibi) ve case number boşa düşüyor ayrıca current olmanın da anlamı kalmıyor diye?? Ben bunu merak ediyorum
    Belki de avukatlar kötü, ben bazen bunun avukatlarla devlet arasında bir anlaşma olduğunu düşünüyorum. Biz hem az göçmen alalım hem de ülkedeki avukatlar para kazansın diye...

    Ayrıca tekrar ediyorum tamam erken göndereni işlesinler önce onu da kabul ettik diyelim ama bu kadar da yavaş işlenmez ki...
    Sanki bilmediğimiz farklı bir şey var gibi...


  • @gucarslan merhabalar sizi tekrar rahatsız ediyorum
    21 yaş konusu için maili [email protected] adresine hangi içerikte bir mail hazırlamam daha etkili ve efektif olur acaba ? sizin görüşlerinizi rica edebilir miyim ?
    age-out durumundayız. Child Status Protection Act (CSPA) kullanacağız. Kccdocument s mail adresine evrakları yolladık. önceliklendirme konusunda yardımınızı rica ediyoruz. gibi bir yazı uygun mudur ? farklı önerileriniz olabilir mi ? çok tşk


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum