Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@civilengineer bahsettiğiniz bir üstteki iletimde yazdiklarimsa eğer; konu geçen yıl curtis morrison'un dile getirdiği ve bu sene de yine tavsiye ettiği bir aksiyona dayanıyor.

21 yaş konusundan muzdaripseniz, bunun için bir endişeniz varsa ve eğer ABD'de yaşayan abd vatandaşı bir akrabanız da bulunuyorsa, onun yaşadığı eyaletin kongre üyelerine durumu anlatıp yardım istemesi durumu.

faydası olur olmaz bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.
    belki onun sayesinde daha erken mülakat alma durumu olabilir, 21 yas engeline takilmadan.

• @sanaldeniz evet, doğru.

• @huseyinme merhaba anne kizlik soyadı konusunda ne karar verdiniz. Bende aynı durumdayimda. Farklı bir bilgiye ulasabildinizmi

• Merhaba bu konuyu yine hortlatıyorum kusura bakmayın sayın @gucarslan ve @smartcells. Çünkü Kafamda bu konuyla ilgili çok soru işareti oluşuyor . Şimdi benim pasaportumun süresi 05.05.2022 de son bulacak eşimin ise 2024 de son bulacak. Green card talihlisi olan benim ve ds-260 Forumuna bu pasaportumun bilgilerini ekleyip yolladım. Geçen haftada evrak talebi geldi ve aynı şekilde bu pasaportumun bilgilerini yolladım ve şuan pasaportumun süresinin bitmesine 6 ay var. Numaram 26 binde olduğu için ds-260 formunu açtırıp sürecimi uzatmak istemiyorum. Bildiğiniz üzere kcc ds-260 formuna göre işlem yapıyor. Şuan yeni pasaport çıkarmadım ve bekliyorum acaba sürecimi uzatmamak için ve en mantıklı şekilde hareket etmek için nasıl bir yol izlemeliyim ? Evrak onay mesajı gelirse eğer geldikten sonra yeni pasaport çıkartıp mı mülakat sıramı beklemeliyim veya mülakata yeni pasaportla mı gitmeliyim. Bu konuda aydınlatılmaya çok ihtiyacım var.. kusura bakmayın uzun bir ileti oldu acaba benim gibi bir durum yaşayan bir arkadaş var mıydı geçen senelerde.🙏 bu konuda derin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım.

• ⭐⭐⭐

@Kitapsever Sizin durumunuzda KCC'ye yeni pasaportunuzu göndermenize gerek yok. Eski pasaport ile onay alacaksınız, sonra da yeni pasaport çıkartıp mülakata hem eskiyi hem de yeniyi götüreceksiniz. Vizenizi de yeniye basacaklar.

• @The-inception , üsdatların tavsiyesi ve aile olarak değerlendirmemiz neticesinde Ds yi açtırmama kararı aldık. Sabırla bekleyip süreci takip edeceğiz. Nasip olursa Mülakat aşamasında güncelleme yapmayı düşünüyorum. Umarım ileride bir pişmanlık yaşamayız. Saygılarımla

• ⭐⭐⭐

@huseyinme Anne kızlık soyadı için açtırmayın zaten. Hele ki böyle bir dönemde. Konsoloslukta düzelttirirsiniz. Belgelerinizi alan Türk görevli zaten Anne kızlık soyadını size tekrar hatırlatıp soruyor. Deneyimlerle sabit.

• @Sono aynen. Saygılarımla

• ⭐⭐⭐⭐

@Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba bu konuyu yine hortlatıyorum kusura bakmayın sayın @gucarslan ve @smartcells. Çünkü Kafamda bu konuyla ilgili çok soru işareti oluşuyor . Şimdi benim pasaportumun süresi 05.05.2022 de son bulacak eşimin ise 2024 de son bulacak. Green card talihlisi olan benim ve ds-260 Forumuna bu pasaportumun bilgilerini ekleyip yolladım. Geçen haftada evrak talebi geldi ve aynı şekilde bu pasaportumun bilgilerini yolladım ve şuan pasaportumun süresinin bitmesine 6 ay var. Numaram 26 binde olduğu için ds-260 formunu açtırıp sürecimi uzatmak istemiyorum. Bildiğiniz üzere kcc ds-260 formuna göre işlem yapıyor. Şuan yeni pasaport çıkarmadım ve bekliyorum acaba sürecimi uzatmamak için ve en mantıklı şekilde hareket etmek için nasıl bir yol izlemeliyim ? Evrak onay mesajı gelirse eğer geldikten sonra yeni pasaport çıkartıp mı mülakat sıramı beklemeliyim veya mülakata yeni pasaportla mı gitmeliyim. Bu konuda aydınlatılmaya çok ihtiyacım var.. kusura bakmayın uzun bir ileti oldu acaba benim gibi bir durum yaşayan bir arkadaş var mıydı geçen senelerde.🙏 bu konuda derin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım.

Aynen sn @Sono 'nun dediği gibi yapacaksınız. KCC ile ilgili hiç bir şey yapmayın. Önce onayınızı sonra da mülakatınızı bekleyin. Yeni pasaportunuzu çıkardıktan sonra mülakata eskisi ve yenisiyle birlikte götürün. Mülakat tarihiniz belli olduğunda konsolosluğa ([email protected]) pasaportun biometrik sayfasını email ile gönderirsiniz ve yeni pasaportun bilgisini mülakat öncesinde bu şekilde bildirirsiniz.

• Sayın @Sono @smartcells çok teşekkür ederim karşılıksız yardımlarınızdan dolayı 🙏 affınıza sığınarak, evrak onay maili veya mülakat maili pasaportumun son geçerlilik tarihi içersinde gelmezse bir sorun teşkil eder mi acaba ? Örneğin Mayıs'ta pasaportun süresi bitti ve Haziran oldu halen evrak onayı veya mülakat beklediğimi varsayarak.

• @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sayın @Sono @smartcells çok teşekkür ederim karşılıksız yardımlarınızdan dolayı 🙏 affınıza sığınarak, evrak onay maili veya mülakat maili pasaportumun son geçerlilik tarihi içersinde gelmezse bir sorun teşkil eder mi acaba ? Örneğin Mayıs'ta pasaportun süresi bitti ve Haziran oldu halen evrak onayı veya mülakat beklediğimi varsayarak.

Bu yıl bitmeden onayınız gelir. Zaten uygun görmezlerse pasaportla ilgili eksik evrak maili gönderiyorlar.

• @smartcells anladım çok teşekkür ederim 😊

• @gucarslan Sn Güçarslan 21 yaş konusu ile ilgili ben de fikrinizi almak isterim. CSPA yı inceledim. Basitçe hesaplandığında DV entry tarihi ile sonuçların açıklandığı tarih arasındaki farkı bir nevi kredilendiriyor. Bu da 7 ay gibi çıkıyor. Benim çocuğum Haziran 2022 de 21 den gün alacak. Bu durumda üzerine 7 ay koyduğumuzda Aralık 2022 tarihini elde ediyoruz. Mali yılın 30 Eylül 2022 de bittiğini düşünürsek bu durumda hiçbirşey yapmadan süreyi sonuna kadar kullanabiliriz diyebilirmiyiz?

• Sn. @gucarslan;
    "peki onaysız, küçük cn'ler?
    orada benim fikrim net; düşük cn'lerin mülakat alamama gibi bir durumu olmaz. onayları her şekilde verilecektir ve bu onlar için bir kayıp olmaktan çıkacaktır. gecikeceklerdir orası kesin"

Mevcut ortamda yine de tırsıyorum.Çünkü vize için bu bir hak değil bir şans deniliyor. Dolayısıyla son dakikada tüm case leri current yapıp ellerinde ki onaylı dosyalara mülakat verilmeye başlanır.Digerleri yetişmedi diyerek kestirip atabilirler. Böyle bir şeye ihtimal bile vermek istemiyorum ama, insanı böyle düşünmeye sevkediyorlar.saygilarımla.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Nico eğer hesaplamanizda sorun yoksa ve bundan eminseniz, sorun yok görünüyor. dediğiniz gibi 30 eylül öncesi vizeniz basıldığında 21 yaş konusunda sorun da yoksa tamamdır.

• @AYSY33 risk her zaman var elbette.
    ama önünüzde 10 ay gibi bir süre var ve düşük caselerin mulakat almamasi çok düşük olasılık. dediğim gibi geçilebilir ama bir şekilde vizenizi alacağınıza inanıyorum.

• Sn.@gucarslan; Afrika da başlayan nu varyantı ve uçuş yasakları vb.gibi şeyler süreci etkilerse aos için yardımınıza bilgilerinize ihtiyacım olacak. Sizin bilgilerinize ve görüşleriniz çok değerli.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla..

• Merhaba evrakları istediler yolladım. 20 gün oldu yanıt yok. Normal midir. Bekler miyim daha. teşekkür ederim yanıtlarınız için
    Dosya Numarasi: 2022EU19XX
    DS-260 Gonderimi: 20/05/2021
    KCC Evrak Istegi: 05/11/2021
    KCC Evrak gönderim: 09/11/2021
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy ()

• ⭐⭐⭐

@Mirali-Doğan Onay için yapmanız gereken sabırla beklemek.

• @gucarslan Teşekkürler. Ayrıca yarın ben de Kilisede olucam, bakalım John gelecek mi? 😀😀 (Affınıza sığınarak biraz da gülümseyelim istedim.)

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k