Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

Göçmenlik Sohbetleri
33 18 2.9k 13

  • Benim tavsiyemi hemen yazayım.

    Öncelikle ben risk almanız taraftarıyım ama ne zaman?

    Şuan amerika halen cafe/restaurant açmak için uygun seviyeye gelemdi toparlayamadı. Virüs ve Black Live Matter olaylarından dolayı bu sektör ciddi darbe aldı. Haberlerde pek yansıtmamaya calıssalarda dananın kuyruğu yakında kopacak, Enflasyon oranları arttı hemde son yıllarda görülmemiş kadar çok!

    Bu durumda şuan 2021 içinde buraya gelmeniz çoooooooook çoook çoook aşırı riskli! Birikiminizi riske atacaksanız 2 yıl daha bekleyin sabredin, bu 2 yılda greencard'ı deneyin. Sonrasında Amerika normalleşecektir eğer bir dalga falan daha gelmezse, işte tam o sırada risk alın. riskinizi normalleştirmiş olacaksınız. Bu dediklerim şaka değil gerçekten şuan çok risk almış olursunuz mümkünse bu yolu izlemenizi öneririm, sevgiler.


  • @nicely Her şey çok iyiyken gelmek bir yer satın almak devir almak zordur ama her şey kötü iken bir yer almak daha ucuz ve kolaydır. Bu hep kötü gitmeyecek seneye belki her şey normale dönecek. Geleceği düşünerek yatırım yapma taraftarıyım

  • ⭐⭐⭐⭐



  • @smartcells Harika bir yazı. Gerçekten ilham veren bir yazı ve o kadar haklısınız ki. Kendimden benzer parçalar buldum. Ben şuanda Orta Afrika'dayım sizinde bahsettiginiz yaşta olmasam da 2010 yılından beri yerleşik bir düzenim yok ve bu sıkıntıları çekip Amerika hayaliyle geçen 11 seneyi kaybeder miyim endişesini bir nebze olsun kıra bir yazı. Çalışan insana mücadele insana bir şekilde istedikleri geliyor.

    Ama bazen de şans faktörü önemli tabi


  • @smartcells Bu tarz düşünceler bana ilham veriyor, elinize sağlık. 32 yaşındayım, bir aksilik çıkmazsa 33 yaşında gitmiş olacağım. Bazen düşünüyorum; geç gibi geliyor. Ama 25 yaşımda Green Cardr kazansam muhtemelen gidecek param olmamış olacaktı. Konfor alanından çıkma konusunda sizin gibi düşünüyorum. Biliyorum ki konfor alanımdan sadece kısa bir süreliğine çıkacağım, sonrasında zaten o konforu orada da sağlayacağım. 20 yaşımdan beri çalışıyorum, son 5 yıldır rahatım sadece. İstediğimi kendime son 5 yıldır alabiliyorum. Anne baba ayrı büyüyüp, bir de genç yaşta kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başlayınca çok emin olduğum bir şey var. Duygusal olarak çok güçlü biri değilim, eksikliğini hissettiğim çok duygu oldu. Ama psikolojik olarak çok güçlüyüm.

    Birikimi kaybetme korkusu demeyelim de; düşüncesi bende de olmuştu. Ama oraya başaramamaya değil, başarmaya gitmek istiyorum. Tabii ki hayat şartları ne getirir belli olmaz, belki dönmek zorunda da kalırız. Ama öyle bile olsa hedef koyup ona göre hareket etmeyi planlıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    7261dec0-4dc1-4f6c-ab8c-f4811cb570ed-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐

    hiç öyle bir korkum yok. hatta burada kalırsam diye daha çok korkuyorum.


  • Turist vizesi ile ABD'ye gidip nasıl kalınabilir? Önerileri olan var mıdır?


  • @Eshotcan, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Turist vizesi ile ABD'ye gidip nasıl kalınabilir? Önerileri olan var mıdır?

    Sorunuzun bu konu başlığıyla hiç bir alakası yok.
    Sorularınızı uygun başlıklarda sorun.


  • @smartcells sayin @smartcells bir duzeltme yapayim, bu yazdiginiz Nietzsche'ye ait bir soz degil :) Sebnem Ferah'in kendisine ait olan "Korkarak Yasiyorsan" sarkisinin sozleri :) https://www.youtube.com/watch?v=Yl_1RzHOjYg

    Turkce siir ve sarki sozlerinin altina yabanci yazarlarin isimlerinin yazilip sakasinin yapildigi bir donem vardi; bu da o donemden kalan bir gorsel olsa gerek...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    @smartcells sayin @smartcells bir duzeltme yapayim, bu yazdiginiz Nietzsche'ye ait bir soz degil :) Sebnem Ferah'in kendisine ait olan "Korkarak Yasiyorsan" sarkisinin sozleri :) https://www.youtube.com/watch?v=Yl_1RzHOjYg

    Turkce siir ve sarki sozlerinin altina yabanci yazarlarin isimlerinin yazilip sakasinin yapildigi bir donem vardi; bu da o donemden kalan bir gorsel olsa gerek...

    Hahaha. Şunun gibi olmuş

    af1dfbed-c96d-4698-9a18-f7db3347eb46-image.png


  • @Eshotcan, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Turist vizesi ile ABD'ye gidip nasıl kalınabilir? Önerileri olan var mıdır?

    Sorularinizi dogru basliklar altinda sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/176/b1-b2-turist-vizesi-i̇le-amerikada-uzun-süre-kalabilmek


  • Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.


Benzer Başlıklar

  • Evi satıp bütün birikimle yatırımcı vizesi kovalama fikri?

    Göçmenlik Sohbetleri
    35
    2 Oy
    35 İleti
    1k Bakış
    serkanistS
    Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ... Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam . işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur. selamlar.
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • Amerika vs. Avrupa

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum