Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐

@ozengnr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar @crazycells ,

Bugun itibariyle 5 yilimdan 90 gun almaktayim ve vatandasliga basvurabiliyorum. Formumu sorunsuzca doldurdum, yalniz travel history kismina geldigimde dogru doldurmak icin I-94 dokumanima bakayim dedim. Tabii ki CBP veritabanlari tam bir kesmekes oldugu icin benim verilerimi bulamadi. Ben de pasaport damgalarina gore tam tarihleri girdim. Bu tarihlerde hata oldugunu dusunmuyorum fakat I-94 belgesini mulakatta istediklerini duydum. Ayrica online N-400 basvurumda da ek kanitlar arasinda I-94 koymaniz oneriliyor. Bu durumda ne yapmaliyim?

FOIA kapsaminda I-94 formumu CBP'den istedim ama gelmesi aylar surebilir. Basvurumu bu sekilde gondersem herhangi bir problem olur mu?

Tesekkurler

Sorun olmaz. Tarihlerin dogru olduguna eminseniz basvuruyu yapabilirsiniz. Mulakatta o belgeyi istemezler diye dusunuyorum. Bizden istemediler. Yetisirse yaniniza alirsiniz.

• @ozengnr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar @crazycells ,

Bugun itibariyle 5 yilimdan 90 gun almaktayim ve vatandasliga basvurabiliyorum. Formumu sorunsuzca doldurdum, yalniz travel history kismina geldigimde dogru doldurmak icin I-94 dokumanima bakayim dedim. Tabii ki CBP veritabanlari tam bir kesmekes oldugu icin benim verilerimi bulamadi. Ben de pasaport damgalarina gore tam tarihleri girdim. Bu tarihlerde hata oldugunu dusunmuyorum fakat I-94 belgesini mulakatta istediklerini duydum. Ayrica online N-400 basvurumda da ek kanitlar arasinda I-94 koymaniz oneriliyor. Bu durumda ne yapmaliyim?

FOIA kapsaminda I-94 formumu CBP'den istedim ama gelmesi aylar surebilir. Basvurumu bu sekilde gondersem herhangi bir problem olur mu?

Tesekkurler

I-94 formu, gocmen olmayan vize sahipleri icin bilgi veriyor, sizin durumunuzda ise yaramayacaktir. Pasaport damgalarina bakip bilgileri yazabilirsiniz.

• Merhabalar, ben bugun Oct 29 da Tampa'da Amerikan vatandasi oldum. Bilgi olsun diye tarihler ve surec hakkinda bahsetmek istedim.
    Interview de 6 sorunun hala 3 unu hatirlamiyorum ama hatirladigim sorular:

1. If both the President and the Vice President can no longer serve, who becomes President?
    2. What are two Cabinet-level positions?
    3. There were 13 original states. Name three.

N400 filed: 17 Ocak 2021
    Bio appointment: 15 Nisan 2021
    Interview: 26 Ekim 2021
    Oath Ceremony: 29 Ekim 2021

Surecte olan yada yeni baslayan herkese basarilar dilerim.

• Merhabalar askerlik ve Amerikan vatandasligi hakkinda bir sorum var. Yeni Amerikan vatandasi oldum, 30 yasindayim, Turkiye'de askerlik yapmadim ve askerligim erteli halde. Internette okuduguma gore baska bir ulke icin askerlik hizmeti yaparsak ABD vatandasligimizi kaybetme durumu varmis. Bedelli askerlik yapsam bile uzaktan eğitimi tamamlamam gerekiyor. Turkiye'de bedelli askerlik yaparsam Amerikan vatandasligini etkiler mi? Uzaktan egitim almak zorunda oldugumuz icin askerlik yapmis gibi olur muyuz? Acikcasi bu durum kafama takildi. 35 yasina kadar erteli askerligim ve bildigim kadariyla 35 ten sonra ertelemek mumkun degil. Peki bu durumda Turk pasaportumu birakmak zorunda miyim?

• @mrcarlisle, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar, ben bugun Oct 29 da Tampa'da Amerikan vatandasi oldum. Bilgi olsun diye tarihler ve surec hakkinda bahsetmek istedim.

1. If both the President and the Vice President can no longer serve, who becomes President?

tebrikler, elinize saglik...

congrats usa

Merhabalar askerlik ve Amerikan vatandasligi hakkinda bir sorum var. Yeni Amerikan vatandasi oldum, 30 yasindayim, Turkiye'de askerlik yapmadim ve askerligim erteli halde. Internette okuduguma gore baska bir ulke icin askerlik hizmeti yaparsak ABD vatandasligimizi kaybetme durumu varmis. Bedelli askerlik yapsam bile uzaktan eğitimi tamamlamam gerekiyor. Turkiye'de bedelli askerlik yaparsam Amerikan vatandasligini etkiler mi? Uzaktan egitim almak zorunda oldugumuz icin askerlik yapmis gibi olur muyuz? Acikcasi bu durum kafama takildi. 35 yasina kadar erteli askerligim ve bildigim kadariyla 35 ten sonra ertelemek mumkun degil. Peki bu durumda Turk pasaportumu birakmak zorunda miyim?

Askerlik hizmetini gerceklestirmeden TC vatandasligindan cikamiyorsunuz.

Siz, bedelli degil dovizli askerlik yapacaksiniz. Ikisi birbirinden farkli... Aktif gorev olmayacagi icin bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. Su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/729/dovizle-askerlik-basvurusu-basvuru-sureci-gun-saydirma-vs

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@mrcarlisle, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar, ben bugun Oct 29 da Tampa'da Amerikan vatandasi oldum. Bilgi olsun diye tarihler ve surec hakkinda bahsetmek istedim.

congrats usa

Cok tesekkur ederim. Uzun yillardir sizin yorumlariniz ve cevaplarinizi okuyorum. @crazycells Bir cok kisiye oldugu gibi banada cok faydaniz dokundu. Bu yolculugu tamamladigim icin cok mutluyum. Umarim herkes hayallerine ulasir.

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar askerlik ve Amerikan vatandasligi hakkinda bir sorum var. Yeni Amerikan vatandasi oldum, 30 yasindayim, Turkiye'de askerlik yapmadim ve askerligim erteli halde. Internette okuduguma gore baska bir ulke icin askerlik hizmeti yaparsak ABD vatandasligimizi kaybetme durumu varmis. Bedelli askerlik yapsam bile uzaktan eğitimi tamamlamam gerekiyor. Turkiye'de bedelli askerlik yaparsam Amerikan vatandasligini etkiler mi? Uzaktan egitim almak zorunda oldugumuz icin askerlik yapmis gibi olur muyuz? Acikcasi bu durum kafama takildi. 35 yasina kadar erteli askerligim ve bildigim kadariyla 35 ten sonra ertelemek mumkun degil. Peki bu durumda Turk pasaportumu birakmak zorunda miyim?

Askerlik hizmetini gerceklestirmeden TC vatandasligindan cikamiyorsunuz.

Siz, bedelli degil dovizli askerlik yapacaksiniz. Ikisi birbirinden farkli... Aktif gorev olmayacagi icin bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. Su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/729/dovizle-askerlik-basvurusu-basvuru-sureci-gun-saydirma-vs

Cevabiniz icin cok tesekkurler.

@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

congrats usa

Cok tesekkur ederim. Uzun yillardir sizin yorumlariniz ve cevaplarinizi okuyorum. @crazycells Bir cok kisiye oldugu gibi banada cok faydaniz dokundu. Bu yolculugu tamamladigim icin cok mutluyum. Umarim herkes hayallerine ulasir.

Sizin icin sevindim :) ABD deneyimlerinizi foruma aktarmaktan cekinmeyin :thumbs_up:

• Sorum askerlik üzerinden vatandaşlık başvurusu yapıp, vatandaş olanlara, bu süreçte başvuruyu orduda onlar mi yapıyor ve interview vb. bekleme süresinde normal başvuru yapanlardan farklı bir ayrıcalık var mı?

• Umarım bu sene Green Card'ı kazandıktan tam 4 sene sonrasında bu gönderiyi tekrar okuma şansım olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Vatandaşlık görüşmesi randevum 3 Aralık'a verildi. Bekleme süresi hala 16 ay görünüyor ama o kadar sürmeyecek gibi görünüyor.

uscis-n400.JPG

• @Erbatur, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Sorum askerlik üzerinden vatandaşlık başvurusu yapıp, vatandaş olanlara, bu süreçte başvuruyu orduda onlar mi yapıyor ve interview vb. bekleme süresinde normal başvuru yapanlardan farklı bir ayrıcalık var mı?

Hayir, siz online olarak yapiyorsunuz. Formu online doldururken,

Are you a member of the U.S. armed forces?

U.S. armed forces include the U.S. Army, Navy, Air Force, Marine Corps, Coast Guard, and certain components of the National Guard and the Selected Reserve of the Ready Reserve.

sorusuna yes cevabi vermeniz gerekiyor.

https://www.uscis.gov/military/naturalization-through-military-service

• Merhaba,
    hiç yemin törenine gitmeden birisi vatandaş olmuşdu duydunuzmu böyle birisini.
    Yemin törenine gitmedende vatandaş olma şansı oluormu?

• @no-name-dzjd, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba,
    hiç yemin törenine gitmeden birisi vatandaş olmuşdu duydunuzmu böyle birisini.
    Yemin törenine gitmedende vatandaş olma şansı oluormu?

Bazi durumlarda olabiliyor (ABD disindaki bir ulkede tum vatandaslik islemlerini tamamladiginiz takdirde). Ama bu forumda o kategoriye girebilecek birisinin oldugunu sanmiyorum.

• @knnrn Sureciniz umarim basarili bir sekilde sonuclanir. Bu duruma gore 6 ay gibi cok kisa bir surede tamamlanmis olacak. Nereden basvurdugunuzu sorabilir miyim?
    Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Onboard Houston'dan başvuru yaptım.

• Konudaki bütün iletleri okudum ve sonra dedim ki vay be! Daha gün 2017 talihlileri sayfasında kime randevu geldi bize gelmedi muhabbeti yaparken şimdi burada vatandaşlığa başvuru aşamaları için bilgi edinmeye çalışıyorum😱
    Herkese selamlar,
    Belki iletilerde gördüm kafam karıştı belki de görmedim derken sorayım dedim.
    •Uscis te kendime hesap açtım, eşim de kendisi için bir hesap açmalı mı ? Onu kendi hesabımdan ekleyebiliyor muyum green carddaki gibi ?
    • Eşimin askerlik belgesini ibraz etmelimiyiz? Çevirelim mi ? Emin olamadım.

• ⭐⭐

@gizemyavuz92, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Konudaki bütün iletleri okudum ve sonra dedim ki vay be! Daha gün 2017 talihlileri sayfasında kime randevu geldi bize gelmedi muhabbeti yaparken şimdi burada vatandaşlığa başvuru aşamaları için bilgi edinmeye çalışıyorum😱
    Herkese selamlar,
    Belki iletilerde gördüm kafam karıştı belki de görmedim derken sorayım dedim.
    •Uscis te kendime hesap açtım, eşim de kendisi için bir hesap açmalı mı ? Onu kendi hesabımdan ekleyebiliyor muyum green carddaki gibi ?
    • Eşimin askerlik belgesini ibraz etmelimiyiz? Çevirelim mi ? Emin olamadım.

-Green card i aldiktan sonra esinizin sizinle bagi kalmiyor. Onunda hesabi ve dosyasi ayri olacak.

• esinizin selective service system (sss) e kaydi varsa bunu belirtirsiniz. Ben abd ye girdigimde 26 yasindan buyuk oldugum icin sss ye kayit olmamistim. Bunu da formda belirttim. Herhangi bir belge eklemedim

• @goodluck Ben aslında terhis belgesinden bahsetmek istemiştim.

Benzer Başlıklar

• Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    756 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Türkiye'de doğan çocuğun ABD Vatandaşlık Belgesi

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    23
    0 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    erncndrE
    Merhabalar TRde doğan kızım için 10 kasımda konsolosluktaki randevumuzda vatandaşlık belgesi ve pasaportu onaylandı. Ancak hala pasaport ve belge evimize gelmedi. Pasaport 17 kasım tarihinde konsolosluğa gönderilmiş. Doğum belgesi de 20 kasım günü evimize postalanmış. Ancak bugune kadar ne gelen ne giden var postalandıktan sonra eve gelmesi ortalama kaç gün sürmekte bilgisi olan var mı? Toplam sürecin 18. Gününü bitiriyoruz bazı arkadaşlar 14. Günde belgelerin kendilerine teslim edildiğini söylüyorlar. ANG kargo şirketi yollayacaktı belgeleri ve konsoloslukta verdikleri küçük bir kağıda gönderim adresini ve iletişim bilgilerimizi yazmıştık.
  • Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim?

Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-Sönmez, içinde söyledi: Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim? Amerikan passcard dan bahsetmiyorum.ben önceden amerikaya girdim ve Amerikan kimliği aldım.ama Amerikan pasaportum hala yok.şu anda türkiyedeyim.sadece amerikan kimliğimle amerikaya gidebilir miyim? "Amerikan kimligi" diye bir kimlik yok, kimlik yerine gecen pek cok farkli kart var. Yukarida da yazdim, diger arkadaslar da yazmis zaten, oncelikle bu sorunun net bir cevabini vermelisiniz sorunuza net cevap almak istiyorsaniz. Devletin gorevlendirdigi biri degilseniz (aktif ordu gorevlisi vs.) yani normal bir vatandassaniz ABD pasaportu ile giris yapmalisiniz. Eger pasaportunuz yoksa en yakin ABD konsolosluguna gidip pasaport basvurusu yapmalisiniz.
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k