Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CerenDen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @yonca_2020 NVC onayından sonra 5. haftamızda aldık tarihi. sizin imzada gördüğüm kadarıyla size de bugün yarın çıkar diye umuyorum 🙂
    ben mülakat tarihini bir ay, bir buçuk ay sonrasına vermelerini bekliyordum aslında ama 2 hafta sonrasına verdiler. Bu arada bizim başvurumuz 28.01.2021 de yapıldı.

    Bu arada @crazycells forum içerisinde bir türlü mülakat tecrübelerinin sıralandığı doğru başlığı bulamadım. Yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum...

    Tecrubeler yine bu baslik altinda sayin @CerenDen ama zaten aile sponsorlu vize oldugu icin mulakat dediginiz sadece belgeleri verip vizeyi almaktan ibaret... dolayisiyla beklentiniz cok buyuk olmasin 🙂 sadece giseye cagrilmayi bekleyeceksiniz. Benzer mulakat deneyimlerinin derleme basligi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri

    Tek fark, sizin durumunuzda vize ucreti odenmemesi (zaten NVC asamasinda odediniz) olacak...


  • @CerenDen bizim durumumuzda okudugum kadariyla bazen sosyal medya yazismalari istiyorlar bazende istemiyorlar. Her ihtimale karsi ben esim giderken onun dosyasina bir cikti koyucam.


  • Merhaba
    I-130 formunu online dolduruyorum ama son 5 yıldır oturduğum adres aynı. Oturmaya başladığım tarih ve present olması lazım ama online da present diye bir seçenek yok.illa bir tarih yazmam gerekiyor. Ne yapacağım yardımcı olur musunuz? Aynı şey şu anki eşimle evli olduğum tarihte de var.present yok.evlilik ne zaman bitti diye tarih soruyor.ne saçmalık anlamadım


  • @ipek1907 bugunun adresini yazin. Problem olmaz.


  • Merhabalar.

    Buradaki işlem sürelerini takip ediyoruz. Fakat Potomac SC yok. NBC sanırım Ulusal Fayda Merkezi. NBC, Potomac SC ile aynı yer mi?
    Sizin işlem süresini takip ettiğiniz, doğru zamanı gösteren, başka internet adresleri var mı?


  • @MYusuf merhaba sanırım bu site aradığınız
    Uscis sitesine girin orada vaka işlem süreleri kismindan görebilirsiniz tarihleri


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf merhaba sanırım bu site aradığınız
    Uscis sitesine girin orada vaka işlem süreleri kismindan görebilirsiniz tarihleri

    Teşekkürler.
    Resmi sitedeki zaman aralıkları geniş tutulmuşa benziyor. Servis merkezleri oraya göre daha ilerde. Gerçek zamana yakın giden, başka internet adresleri var mı acaba diye merak ettik.


  • @MYusuf visajourney.com'da ortalama hesaplamalar yerine en son update edilen birebir case'lere bakmanizi oneririm. Buradan en son guncellenen timeline'lar goruntulenebiliyor. Kasim, Aralik 2020 gibi gorunuyor Potomac'teki son onaylar. Bir de I-130 takibi icin facebook gruplari oluyor, ve burada kisiler timeline'larini paylasiyor onay aldikca. Bunu da onerebilirim.


  • @MYusuf aslına bakarsanız biz avukatımızla en çok bu konuda iletişim kurduk ve aldığımız cevap hep aynı oldu o tarihleri çok dikkate almayın dedi. Ancak sizin vatandaş eşleri olarak işlemleriniz olabildiğince hızlı ilerliyor ve uscisin sitesi fikir verme amaclı benim gördüğüm yeterli çünkü ülkemizden yapılan başvuruların sonuçlarına baktığımda geneli verilen tarih aralığıyla tutarlı. Umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız.


  • @GMT bizde kendi kategorimizdeki başvuruları verdiğiniz siteden arada takip ediyoruz ama sanki başvurulan ülkede önemli orada çok tutarsız tarihlerde var. ancak süreç o kadar uzun ve belirsiz ki insan biraz olsun fikir sahibi olmak adına her bilgiyi dikkatle inceliyor.


  • @ecom evet kesinlikle katiliyorum, cok belirsiz bir surec. Umarim en kisa zamanda onay alirsiniz siz de.


  • Temmuz'dan beri Ankara ve diger konsolosluklarin verdikleri vize sayilari aciklanmiyor. Ayda kac IR1/CR1 vizesi veriyorlar bilmiyoruz. NVC bu hafta itibari ile asiri yavasladi nerdeyse 90 gune cikti dosyalari DQ yapmalari. Cok sinir bozucu bir durum.


  • @GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf visajourney.com'da ortalama hesaplamalar yerine en son update edilen birebir case'lere bakmanizi oneririm. Buradan en son guncellenen timeline'lar goruntulenebiliyor. Kasim, Aralik 2020 gibi gorunuyor Potomac'teki son onaylar. Bir de I-130 takibi icin facebook gruplari oluyor, ve burada kisiler timeline'larini paylasiyor onay aldikca. Bunu da onerebilirim.

    Teşekkürler.
    Ortalama hesaba göre 14 Ocak tarihini geçti.
    Umutlanıyoruz bir ilerleme olmayınca kötü oluyor.


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf aslına bakarsanız biz avukatımızla en çok bu konuda iletişim kurduk ve aldığımız cevap hep aynı oldu o tarihleri çok dikkate almayın dedi. Ancak sizin vatandaş eşleri olarak işlemleriniz olabildiğince hızlı ilerliyor ve uscisin sitesi fikir verme amaclı benim gördüğüm yeterli çünkü ülkemizden yapılan başvuruların sonuçlarına baktığımda geneli verilen tarih aralığıyla tutarlı. Umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız.

    Doğru. Söylediğiniz gibi süreç belirsiz olunca öyle miydi? böyle miydi? diye gördüğümüz tüm bilgileri önemsiyoruz. Umutlanıyoruz maalesef.
    Bekleyen herkesin işlemleri, hayırlısıyla en yakın zamanda olumlu sonuçlanır inşAllah.


  • @MYusuf , Visajourney'deki başvuru sahiplerinin timeline'larına göre mi şu an 14 Ocak 2021 başvurularını Potomac SC'da onaylamaya başlamışlar?


  • Merhaba herkese,
    NVC asamasinda applicant'tan (yani sadece TR vatandasindan) istenen belgeler su sekilde midir, bir eksik var mi bu listede? Ve birkac soru da ekledim, destek olabilen olursa cok sevinirim:

    Arsiv kayitli adli sicil kaydi (Ingilizcesi direk edevletten alinabiliyor)
    Vukuatli nufus kayit ornegi (Bunun ingilizceye tercume edilmesi gerekiyor mu?)
    Pasaport ID page
    Military records (Kadinlar icin sanirim boyle bir belge yok degil mi?)
    Marriage certificate (Amerikan marriage certificate disinda aile cuzdaninin tercume edilmesi gerekiyor mu?)

    Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin.


  • @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf , Visajourney'deki başvuru sahiplerinin timeline'larına göre mi şu an 14 Ocak 2021 başvurularını Potomac SC'da onaylamaya başlamışlar?

    Dün Visajourney'nin ortalama sürelerine baktığımızda NBC 18 Ocak 2021 tarihi gösteriyordu. Bugün 18 Aralık 2020 tarihine gerilemiş.
    NBC ile Potomac SC aynı yer mi bilmiyorum. Listede Potomac SC yok. NBC'nin Potomac SC olduğunu düşündüm.


  • @GMT NVC ye belgeleri Turkce yuklemeniz yeterli dedi bana avukatim. Ama sizin zaten nufus kayit orneginin ingilizceside olmasi lazim I-130 basvurusundan. Hem ingilizce hem turkcesini ayni PDF te yukleyebilirsiniz. Biz oyle yaptik.


  • @MYusuf lawfully diye bir uygulama var. Ben onu indirmistim ve benim USCIS surecini cok guzel tahmin etmisti. Ben sizin yerinizde olsam onu yuklerdim ve takip ederdim ordan.


  • @yonca_2020

    Teşekkürler. Yükleyeceğim 🌼


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum