IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf merhaba sanırım bu site aradığınız
Uscis sitesine girin orada vaka işlem süreleri kismindan görebilirsiniz tarihleri
https://egov.uscis.gov/processing-times/Teşekkürler.
Resmi sitedeki zaman aralıkları geniş tutulmuşa benziyor. Servis merkezleri oraya göre daha ilerde. Gerçek zamana yakın giden, başka internet adresleri var mı acaba diye merak ettik. -
@MYusuf visajourney.com'da ortalama hesaplamalar yerine en son update edilen birebir case'lere bakmanizi oneririm. Buradan en son guncellenen timeline'lar goruntulenebiliyor. Kasim, Aralik 2020 gibi gorunuyor Potomac'teki son onaylar. Bir de I-130 takibi icin facebook gruplari oluyor, ve burada kisiler timeline'larini paylasiyor onay aldikca. Bunu da onerebilirim.
-
@MYusuf aslına bakarsanız biz avukatımızla en çok bu konuda iletişim kurduk ve aldığımız cevap hep aynı oldu o tarihleri çok dikkate almayın dedi. Ancak sizin vatandaş eşleri olarak işlemleriniz olabildiğince hızlı ilerliyor ve uscisin sitesi fikir verme amaclı benim gördüğüm yeterli çünkü ülkemizden yapılan başvuruların sonuçlarına baktığımda geneli verilen tarih aralığıyla tutarlı. Umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız.
-
@GMT bizde kendi kategorimizdeki başvuruları verdiğiniz siteden arada takip ediyoruz ama sanki başvurulan ülkede önemli orada çok tutarsız tarihlerde var. ancak süreç o kadar uzun ve belirsiz ki insan biraz olsun fikir sahibi olmak adına her bilgiyi dikkatle inceliyor.
-
@ecom evet kesinlikle katiliyorum, cok belirsiz bir surec. Umarim en kisa zamanda onay alirsiniz siz de.
-
Temmuz'dan beri Ankara ve diger konsolosluklarin verdikleri vize sayilari aciklanmiyor. Ayda kac IR1/CR1 vizesi veriyorlar bilmiyoruz. NVC bu hafta itibari ile asiri yavasladi nerdeyse 90 gune cikti dosyalari DQ yapmalari. Cok sinir bozucu bir durum.
-
@GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf visajourney.com'da ortalama hesaplamalar yerine en son update edilen birebir case'lere bakmanizi oneririm. Buradan en son guncellenen timeline'lar goruntulenebiliyor. Kasim, Aralik 2020 gibi gorunuyor Potomac'teki son onaylar. Bir de I-130 takibi icin facebook gruplari oluyor, ve burada kisiler timeline'larini paylasiyor onay aldikca. Bunu da onerebilirim.
Teşekkürler.
Ortalama hesaba göre 14 Ocak tarihini geçti.
Umutlanıyoruz bir ilerleme olmayınca kötü oluyor. -
@ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf aslına bakarsanız biz avukatımızla en çok bu konuda iletişim kurduk ve aldığımız cevap hep aynı oldu o tarihleri çok dikkate almayın dedi. Ancak sizin vatandaş eşleri olarak işlemleriniz olabildiğince hızlı ilerliyor ve uscisin sitesi fikir verme amaclı benim gördüğüm yeterli çünkü ülkemizden yapılan başvuruların sonuçlarına baktığımda geneli verilen tarih aralığıyla tutarlı. Umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız.
Doğru. Söylediğiniz gibi süreç belirsiz olunca öyle miydi? böyle miydi? diye gördüğümüz tüm bilgileri önemsiyoruz. Umutlanıyoruz maalesef.
Bekleyen herkesin işlemleri, hayırlısıyla en yakın zamanda olumlu sonuçlanır inşAllah. -
@MYusuf , Visajourney'deki başvuru sahiplerinin timeline'larına göre mi şu an 14 Ocak 2021 başvurularını Potomac SC'da onaylamaya başlamışlar?
-
Merhaba herkese,
NVC asamasinda applicant'tan (yani sadece TR vatandasindan) istenen belgeler su sekilde midir, bir eksik var mi bu listede? Ve birkac soru da ekledim, destek olabilen olursa cok sevinirim:Arsiv kayitli adli sicil kaydi (Ingilizcesi direk edevletten alinabiliyor)
Vukuatli nufus kayit ornegi (Bunun ingilizceye tercume edilmesi gerekiyor mu?)
Pasaport ID page
Military records (Kadinlar icin sanirim boyle bir belge yok degil mi?)
Marriage certificate (Amerikan marriage certificate disinda aile cuzdaninin tercume edilmesi gerekiyor mu?)Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin.
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf , Visajourney'deki başvuru sahiplerinin timeline'larına göre mi şu an 14 Ocak 2021 başvurularını Potomac SC'da onaylamaya başlamışlar?
Dün Visajourney'nin ortalama sürelerine baktığımızda NBC 18 Ocak 2021 tarihi gösteriyordu. Bugün 18 Aralık 2020 tarihine gerilemiş.
NBC ile Potomac SC aynı yer mi bilmiyorum. Listede Potomac SC yok. NBC'nin Potomac SC olduğunu düşündüm. -
@GMT NVC ye belgeleri Turkce yuklemeniz yeterli dedi bana avukatim. Ama sizin zaten nufus kayit orneginin ingilizceside olmasi lazim I-130 basvurusundan. Hem ingilizce hem turkcesini ayni PDF te yukleyebilirsiniz. Biz oyle yaptik.
-
@MYusuf lawfully diye bir uygulama var. Ben onu indirmistim ve benim USCIS surecini cok guzel tahmin etmisti. Ben sizin yerinizde olsam onu yuklerdim ve takip ederdim ordan.
-
Teşekkürler. Yükleyeceğim :blossom:
-
Selamlar arkadaslar , 4 Temmuz'da gönderdigimiz I-130 Formu için 5 Temmuz'da ilk notice gelmişti. Bugün
" Request For Additional Evidence Was Sent
On October 27, 2021, we sent a request for additional evidence for your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number (RECEİPT NUMBERIMIZ) The request for evidence explains what we need from you. We will not take action on your case until we receive the evidence or the deadline to submit it expires. Please follow the instructions in the request for evidence. If you do not receive your request for additional evidence by November 11, 2021, please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address."
tarzında bir bildirim geldi fakat online olarak göremiyoruz nasıl bir ek kanıt istediklerini. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyiz bilgi verebilir misiniz? -
@fenercag mektup olarak Amerika adresine gelmesin biraz vakit aliyor. Ben online hesabimndan gormustum. Documents kismina bakin orda olmasi lazim.
-
@GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese,
NVC asamasinda applicant'tan (yani sadece TR vatandasindan) istenen belgeler su sekilde midir, bir eksik var mi bu listede? Ve birkac soru da ekledim, destek olabilen olursa cok sevinirim:Arsiv kayitli adli sicil kaydi (Ingilizcesi direk edevletten alinabiliyor)
Vukuatli nufus kayit ornegi (Bunun ingilizceye tercume edilmesi gerekiyor mu?)
Pasaport ID page
Military records (Kadinlar icin sanirim boyle bir belge yok degil mi?)
Marriage certificate (Amerikan marriage certificate disinda aile cuzdaninin tercume edilmesi gerekiyor mu?)Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin.
ilk iletiyi inceleyebilirsiniz, liste mevcut.
NVC asamasinda -mahkeme kayitlari disinda- tum belgeleri Turkce veya Ingilizce yukleyebiliyorsunuz. TC evraklarini ingilizce cevirmenize gerek yok.
-
@yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf lawfully diye bir uygulama var. Ben onu indirmistim ve benim USCIS surecini cok guzel tahmin etmisti. Ben sizin yerinizde olsam onu yuklerdim ve takip ederdim ordan.
Merhaba.
Önerdiğiniz uygulamayı telefona yükleyemedim.
Lawfully bilgisayardan açılabiliyor mu? -
@yonca_2020 Documents kısmında malesef first notice belgesi duruyor :(
-
@MYusuf hayir telefona yuklemeniz lazim. Belki esiniz yapabilir sonra file numaranizi giriceksiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum