Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuyu, genel B1/B2 ziyaretci vize basvurularindan ziyade, ABD vatandasi ya da Green Card sahibi kisilerin aile veya akrabalari icin yapacaklari turistik vize basvurulari icin olusturuyorum.

    Bir aile uyenizin ABD'de vatandas ya da gocmen statusunde bulunmasi, turist vizesi alirken ABD'de kalma ihtimalinizi arttiracagindan Turkiye ile olan baglarinizi daha guclu gostermeniz gerekebilir. Eger aile uyelerinize gocmen basvurusu yaptiysaniz ve bu basvurunuz sirasinda bir turist vizesi almayi amacliyorsaniz, gocmenlik isteginizden dolayi bu vize basvurusunun reddi mumkundur. Bu durumda, bu seyahatin gecici sureli olduguna ve Turkiye'ye doneceginize konsolosu ikna etmeniz gerekmektedir. Bu tur basvurularinda olumlu sonuclar almis uyelerimiz bu deneyimlerinizi bu konuda paylasirlarsa, herkes bu deneyimlerden faydalanmis olur.

    Yine faydali olacagindan ve ayni durum gecerli oldugundan B1 ve B2 vizesi basvurusu yapan tum arkadaslara forum tavsiyelerimizi su konunun ilk iletisinde ve hemen asagidaki alintida bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Forum Tavsiyeleri:

    B1 vizesi, ABD'de is toplantilarina ve konferanslara katilmak icin;
    B2 vizesi, ABD'de tatil yapmak, birilerini ziyaret etmek veya tibbi tedavi almak icin kullanabilir.
    B1/B2 vizesini de iki amacli kullanabilirsiniz. Eger ABD'ye bu amaclarla seyahat etmek istiyorsaniz o durumda basvuracaginiz vize turu B1/B2 olmali.

    2017 yilinin istatistiklerine gore B1/B2 vizesine Turkiye'den basvuranlarin kabul orani ~%82'tir, maalesef B1/B2 vizesini almayi garanti edecek sihirli bir formul yoktur ama konsolosluk bu basvurunuzu onaylarken bazi kriterleri goz onunde bulundurarak karar verir. Basvuru yaparken sunlari goz onunde bulundurmalisiniz:

    1. Basvuru nedeniniz ve seyahatinizin ayrintilari:

    Goz onunde bulundurmaniz gereken ilk ve en onemli durum, B1/B2 basvuru nedeninizdir. ABD'ye seyahat amacinizi, tum nedenleriyle ve iyi bir planla aciklayabilmeniz gerekir. Yukarida bu vizelerin ne icin verildigini yazdim, eger konsolos bu vizeleri belirtilen amaclar disinda kullanacaginiza kanaat getirirse vize basvurunuzu onaylamaz.

    Ornegin, ABD'de 1 hafta tatil yapmak istiyorsaniz ama hangi tarihlerde nerede olacaginizi, ABD'de hangi eyalete gideceginizi bilmiyorsaniz konsolos bu seyahatinizin amacini sorgulayabilir ve durumu supheli bulabilir. Fakat gunu gunune belirlenmis, gezilecek yerlerin listesi cikarilmis, ucak biletleri arastirilmis bir gezi planini konsolos daha samimi ve gercekci bulacaktir. Ayrica yine bu gezi planinda nerede ne kadar sure konaklayacaginizi da belirlemeniz yine dosyaya olumlu yansiyacaktir.

    B1/B2 vizesiyle ABD'ye girince size 6 aylik bir I-94 suresi verilecek (I-94 formu sizin ABD'ye vize ile giris yaptiktan sonra ABD'de ne kadar kalabileceginizi soyleyen formdur). 6 aylik sure amaciniza gore degisebilir ama cogunlukla 6 ay veriliyor. Fakat yine de amaciniza gore planlarinizi daha kisa sureli yapmanizi tavsiye ederim. Ornegin turistik amacla basvuru yapiyorsaniz, 5-6 ay boyunca ABD'de tatil yapacaginizi soylemeniz cok gercekci bulunmayabilir.

    2. Gocmenlik isteginiz ve ulkenizle olan baglar:

    B1/B2 vizeleri gocmen olmayan vize turleridir ve gocmenlik istegine sahip kisilerin bu vizeleri almasi zordur. Bu vize basvurunuzun onaylanabilmesi icin acik bir sekilde ABD'den Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebilmeniz gerekmektedir. Konsolosluk butun basvuru sahiplerini "gocmenlik istegi var" olarak degerlendirir ve vizeyi alabilmek icin bunun aksini sizin gosterebilmeniz gerekmektedir.

    Turkiye ile olan iliskilerinizin ne kadar guclu oldugunu gosterebildiginiz surece konsolosu ikna etmeniz kolaylasir:

    • Meslek baglari:

      Turkiye'de meslek sahibiyseniz bu dosyaniza olumlu yansir. Tabii ki sadece is sahibi olmaniz 'vize onayi' anlamina gelmez, konsolos su anki ve onceki is yerlerinde ne kadar uzun sure calistiginizi, nasil bir ise sahip oldugunuzu, is yeri sahibi olup olmadiginizi ve maasinizi goz onunde bulundurarak buna karar verir. Ayrica ABD'de gecireceginiz sure de yaptiginiz isin dogasina uygun olmalidir. Ornegin, bir sirketin onemli bir pozisyonundaysaniz, fakat vize basvurusunda 6 ay ABD'de tatil yapacaginizi belirtirseniz konsolos dogal olarak bu durumu supheli bulur.

    • Aile baglari:

      Bakmakla sorumlu oldugunuz yasli anne ve babaniz, ya da okula giden cocuklariniz varsa bu tur durumlar da vize basvurunuza olumlu yansir. Konsolos, bu aile iliskilerinin sizi Turkiye'ye geri getirip getirmeyecegini verdiginiz bilgilere gore degerlendirir. Ne kadar cok aile uyeniz Turkiye'deyse bu o kadar iyi bir durumdur. Ornegin konsolos; annesi, babasi ve 2 kardesi de ABD'de yasayan ve bekar olan bir kisinin Turkiye'ye geri donecegine daha zor ikna olur.

    • Finansal baglar:

      Turkiye'de kendi evi, gayrimenkulu, mali (sahip oldugunuz araba ve araclar), yatirim fonlarinda yuksek miktarda paralari olan bir kisinin Turkiye'yi terkedip geri gelmemesi daha dusuk bir ihtimaldir.

    • Egitim baglari:

      Eger ogrenciyseniz, konsolosun geri donup mezun olacaginizi bilmesi basvuru dosyaniza olumlu yansiyacaktir. Misal bir universite ogrencisinin daha universiteye yeni baslamis olmasi cok guclu bir bag sayilmayabilir ama 3. sinifi bitirmis bir universite ogrencisinin geri donup mezun olacagina konsolosun ikna olmasi daha kolay olur. Ayrica iyi notlara sahip bir ogrenciyseniz, not belgelerinizi (transcript veya karnelerinizi) de yaninizda bulundurun. Cevremden gozlemledigim kadariyla iyi notlara sahip ogrencilerin vize basvurularinin onaylanma ihtimali daha yuksek oluyor.

    • Cevrenizle olan diger sosyal baglar:

      Bunlar da yukarida yazdiklarimin disinda sizi ulkeye baglayan diger nedenler olabilir. Ornegin sahibi oldugunuz dernek veya vakiflar varsa; gonullu olarak baska kurum ve kuruluslarda surekli gorev aliyorsaniz; koyunuzde, mahallenizde veya cevrenizde cesitli organizasyonlarda yer aliyorsaniz bunlar da konsolosun gozunde dosyaniza olumlu yansiyabilecek diger noktalar.

    3. Daha onceki gezileriniz:

    Eger daha once Turkiye disina ciktiysaniz, onceki seyahatlarinizda gittiginiz ulkede izin verilenden uzun kalmadiysaniz ve ulkenize zamaninda donduyseniz konsolos bu bilgileri de olumlu degerlendirecektir.

    4. Finansal durum:

    Butun seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi birikiminizin oldugunu gostermelisiniz. Bunu yapmanin en kolay yolu banka hesabinizdaki birikimi ve/veya maasinizi gostermektir. Ne kadar cok birikim gosterebilirseniz o kadar olumlu yansiyacaktir dosyaniza.

    Eger ABD'de olan biri ya da Turkiye'deki anne/babaniz veya baska bir akrabaniz size sponsor olup seyahat masraflarini karsilayacaksa, yine size maddi yeterliligi gosteren belgeleri vermeliler siz de bunlari mulakat gunu konsolosluga goturmelisiniz. Bu belgeler, banka hesap bilgileri, maas bordrolari ve konsolosluga hitaben yazilmis bir mektup olabilir. Konsolos, tum seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi yeterliliginiz oldugunu gormeli.

    5. Dogru ve tam bilgiler:

    Hem basvuru formunda hem de mulakat sirasinda sorulan sorulara dogru ve tam bilgiler vermelisiniz. Vereceginiz yanlis veya yaniltici bir bilgi bile, dosyanizda geri kalan her sey olumlu olsa dahi vize basvurunuzun red edilmesi icin yeterlidir. Ozellikle mulakat sirasinda sorulabilecek konsolosluk sorularina hazirlikli olmalisiniz ve sorulara mumkun oldugu kadar az, oz ama doyurucu cevaplar vermelisiniz. Konsolosluk, klasik bir mulakat sirasinda, seyahatinizin amacini ve ayrintilarini (ne zaman, nereye gideceksiniz? nerede kalacaksiniz?), kiminle seyahat edeceginizi, seyahat masraflarini kimin odeyecegini, nasil bir is yaptiginizi vs. sorabilir... Bu tur sorulara hazirlikli olmalisiniz.

    Ayrica mulakat sirasinda konsolosun sorularina ciddi cevaplar vermelisiniz ve kendinizden emin olmalisiniz; laubali hareketler veya guvensiz, net olmayan cevaplar vize basvurunuzu olumsuz etkileyebilir.


  • Crazycells'e teşekkürler başlık için.

    Green card alıp Amerika'ya yerleşenlerin ya da yerleşecek çoğu kişinin aklında bu soru vardır eminim. Anne ve Babanınızın sizi ziyaret etmek istediğinde nasıl vize alacağı ve nasıl bir süreç olduğu. Biz bu ay içinde hem kendi anneme hem de eşimin annesi için B1/B2 turist vizesi alabildik. Green card sürecine göre çok daha kolay ve hızlı bir süreç. Deneyimimiz şöyle;

    Öncelikle DS160 formunu en doğru ve güncel bilgilerle vizeyi alacak anne veya babanızın doldurması gerekiyor. Formu doldururken en kritik soru "Do you have any immediate relatives in US" Bu soruya kesinlikle EVET demeli ve açılan alt başlıklarda CHILD ve Relative's status kısmını U.S. LEGAL PERMANENT RESIDENT(LPR) olarak seçmeniz gerekiyor. Formdaki en kritik kısım burası. Bu kısımla muhtemelen sistemde green card sahibi kişilerle eşleştirip doğrulunu kontrol ediyor ve mülakatta ona göre anne/babanız sorularla karşılaşıyor. Açıkçası green card sahiplerinin anne ve babaları için çok büyük kolaylık oluyor da diyebilirim.

    Formu doldurmanızı takiben https://ais.usvisa-info.com/ sitesinden "Nonimmigrant" kısmında vize randevusu ve kredi kartı ile 160 USD vize başvurusunu ödüyorsunuz. Daha sonra randevunuzu konfirme edip anne/babanızın vize gününüzü bekliyorsunuz.

    Biz ne olur ne olmaz diye vize görüşmesi için bir çok belge hazırladık destekleyici olması için ancak DS160 formu, 2 adet fotoğraf ve pasaport dışında hiç bir ek evrak veya belge mülakat sırasında talep edilmedi ailelerimizden. Destekleyici belgeler şöyle olabilir; anne/babanızın gelirini veya işini gösteren belgeler, banka dökümleri, eğer gelir veya işle ilgili onlar belge gösteremiyorsa sizin çalışma belgeleriniz ve banka dökümanlarınız da olabilir. Hatta biz davet mektubu bile yazıp gönderdik. Ancak dediğim gibi ne eşimin annesinden ne de benim annemden bu tip bir belge talep edilmedi. (mülakatları farklı haftalarda gerçekleşti)

    İlginçtir ki onlardan aldığımız bilgilere göre mülakatta her ikisine de tamamen aynı sorular sorulmuş ve orada bulunan diğer turist vizesi adaylarına çok soru sormalarına ve zorlamalarına rağmen onların mülakatları çok kısa sürmüş. Mülakatta sorulan sorular;

    Konsolosluk Temsilcisi: Ne sebeple Amerika'yı ziyaret etmeyi düşünüyorsunuz?
    Cevap: Çocuğum orada yaşıyor. Onları görmek ve onların yaşadığı şehri gezmek için. (turist vizesi alacakları için "gezme" kısmı kritik 🙂 )

    Konsolosluk Temsilcisi: Ne kadar süredir Amerika'da yaşıyorlar?
    Cevap: 3 ay (KESİNLİKLE aileleriniz için yerleştikten ve belirli bir süre geçtikten sonra vize alın)

    Konsolosluk Temsilcisi: Başka çocuğunuz var mı?
    Cevap: Evet, x yerde çalışıyor.

    Konsolosluk Temsilcisi: Vizeniz ONAYLANDI, en kısa zamanda seçtiğiniz PTT'ye ulaşacaktır.

    Süreç kabaca böyle. Vizeler 3 iş günü içinde 10 yıl süreli olarak ailelerimize ulaştı 🙂
    Bunların dışında ek sorusu olan varsa lütfen yazsın. Ama dediğim gibi benim önerim aileleriniz için vize başvurusunu mutlaka yerleştikten sonra belirli bir süre geçtikten sonra yapmanız yönünde olur.

    Herkese kolay gelsin!


  • @sorusuvar Bilgilendirme için teşekkürler.
    Aileniz 10 yıllık vizede kaç gün amerikada kalabiliyorlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar elinize saglik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock I-94 gununu 6 ay sonraya veriyorlar, o gune kadar ABD'de kalabiliyorlar.

    Eger sureyi uzatmak icin nedeniniz varsa su konudan yararlanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/176/b1-b2-turist-vizesi-i̇le-amerikada-uzun-süre-kalabilmek


  • @toprock max 6 ay kalabiliyorlar


  • Merhaba benim durumum da şöyle 2018 talihlisiyiz eşim ve ben green cardımızı aldık 12 agustosta amerikaya giriş yapacagız.Anneme de çıkmıştı grren card bu yıl 35 bininci oldugu için sıra gelmedi. Bu durum vize almasına engel olur mu ya da konsoloslugu nasıl ikna ederiz sürekli kalmayacağına nihayetinde green card çıkmıştı ama sıra gelmedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @discordiaaa ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    Merhaba benim durumum da şöyle 2018 talihlisiyiz eşim ve ben green cardımızı aldık 12 agustosta amerikaya giriş yapacagız.Anneme de çıkmıştı grren card bu yıl 35 bininci oldugu için sıra gelmedi. Bu durum vize almasına engel olur mu ya da konsoloslugu nasıl ikna ederiz sürekli kalmayacağına nihayetinde green card çıkmıştı ama sıra gelmedi.

    "vize almasina engel olur mu?" olabilir ya da olmayabilir...

    Konsolos, herkesi potansiyel gocmen olarak dusunur ve sizin Turkiye'ye doneceginize dair isteginizi gosterebilmeniz gerekir.

    ilk post'taki forum tavsiyelerini okuyabilirsiniz. Annenizin Turkiye olan iliskilerinin guclu oldugunu gosterebilmeniz gerekiyor. Geride kalacak aile uyeleri varsa, onlarla olan iliskiden bahsedebilirsiniz. Gocmenlik konusunda hicbir soruya yalan ya da yanlis cevap vermeyin, annenizin basvurusunu gorebilecekler.


  • Selamlar. Yakinlarimiz 10 yillik 6 ay girisli vize aldigi ve bu 6 ayi ilk 2-3 yilda doldurdu. Peki tekrar bize basvurusu yapabilior mu ? Ya da daha uzun kalmalarini nasil saglayabiliriz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    Selamlar. Yakinlarimiz 10 yillik 6 ay girisli vize aldigi ve bu 6 ayi ilk 2-3 yilda doldurdu. Peki tekrar bize basvurusu yapabilior mu ? Ya da daha uzun kalmalarini nasil saglayabiliriz?

    Sayin @toprock ben sorunuzu anlayamadim. ABD'ye turist vizesiyle girerken 6 aylik I-94 veriliyor, 6 ay icinde cikip sonra Turkiye'den belli bir zaman sonra ABD'ye tekrar gelirseniz yine 6 aylik sure veriliyor.

    Turkiye'de uzun sure kalmadan tekrar tekrar giris yapmaniz supheli algilanabilir ve kapidaki gorevli bir yerden sonra giris yapmaniza izin vermez. Su konudaki bilgileri bir gozden gecirin isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/176/b1-b2-turist-vizesi-i̇le-amerikada-uzun-süre-kalabilmek

    Daha sonra sorunuzu bir daha sorun isterseniz.


  • @crazycells Yani nasıl yazdıysam, kendi yazdığımı kendim anlamadım 😃 (cepten yazmıştım, hep yanlış harflere basmışım)
    inceliyorum diğer konuyu.


  • @sorusuvar elinize sağlık, içime su serptiniz. Aile büyüklerinizin daha önceden yurtdışı seyahati var mıydı acaba? Yoksa ilk kez ABD'ye seyahat etmek üzere mi pasaport aldılar?
    Biz de anneme B2 vizesi için başvuru yapacağız ama hiç yurtdışına çıkmadı daha önce. Sizce bu durumun olumsuz bir etkisi olabilir mi?


  • @meto_jeo Sn meto_jeo bizim annelerin bir tanesi daha önce yurtdışına çıkmıştı bir tanesi daha önce hiç çıkmamıştı. Ama ikisi de çok rahat bir şekilde aldılar vizeyi. Siz şuan Amerika'dasınız değil mi? Amerika'ya geldikten 2-3 ay sonra anneniz için başvuru yapmanızda fayda var. Buarada formu doldururken mutlaka immadiate relative olarak seçim yapmayı unutmasın anneniz.


  • @crazycells Her ne kadar emekli olmaları, burada bir evleri (yaşantıları) ve sosyal bağları olduğu gözönüne alınsa da bence GC başvurusu göçmen olmaya niyetli olduklarının bir göstergesi. Bu nedenle bence durum vize (B1/B2) alamamaları lehine gibi. Ama eşimin teyzesi ve eşi çok uzun yıllardır (20 vardır) çocuklarını görmek için vize alabiliyor. Bence ev, emeklilik, diğer görev ve sosyal bağlar vb. vize almayı kolaylaştırır. Geri dönmek için somut olarak görünebilecek nedenler yaratın. İhtimali arttırırsınız.


  • @sorusuvar Bir yılı geçti Amerika'dayız. Immadiate relative olarak seçim yapacağız. Bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yarın kolları sıvıyorum DS-160 için, umarım olumlu sonuçlanır.


  • @meto_jeo ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    @sorusuvar Bir yılı geçti Amerika'dayız. Immadiate relative olarak seçim yapacağız. Bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yarın kolları sıvıyorum DS-160 için, umarım olumlu sonuçlanır.

    Kolay gelsin! Şimdiden bol şans 🙂


  • arkadaşlar green kartlı olan bir kişinin eşi için başvuru yapıp 1,5 yıl beklemek yerine B1 vizesi ile eşini ve çocuğunu yanına alması için nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Eşim b1 başvurusu yaparken Benim green cardım olduğunu söylemeli mi? Orada bir tanıdıktan davet mektubu faydalı olurmu? ne dersiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @savas ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    arkadaşlar green kartlı olan bir kişinin eşi için başvuru yapıp 1,5 yıl beklemek yerine B1 vizesi ile eşini ve çocuğunu yanına alması için nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Eşim b1 başvurusu yaparken Benim green cardım olduğunu söylemeli mi? Orada bir tanıdıktan davet mektubu faydalı olurmu? ne dersiniz

    Boyle bir yol izleyemezsiniz maalesef sayin @SAVAS , B1/B2 vizeleri gecici amacla ABD'de kalabileceklerin alabilecegi turde vizelerdir. Eger esiniz ve cocugunuz Turkiye'de yasamak istemiyorsa geri donmeyecekleri icin turist vizesi alamazlar. Gocmenlik surecini ABD'de gecirmek icin bu tur vizeyi kullanamazsiniz. Su konuda turist vizesiyle ilgili ayrintili bilgiyi bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Sizin basvuru yapmaniz gereken F2A sureci ile bilgiyi de surada bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • @savas ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    arkadaşlar green kartlı olan bir kişinin eşi için başvuru yapıp 1,5 yıl beklemek yerine B1 vizesi ile eşini ve çocuğunu yanına alması için nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Eşim b1 başvurusu yaparken Benim green cardım olduğunu söylemeli mi? Orada bir tanıdıktan davet mektubu faydalı olurmu? ne dersiniz

    new yorkta yasayan birisi var kendısı vatandaslık beklıyor eşide b1 b2 ile yanına gitmiş statu degıstırmıs dıl okulu aracılıgı ıle esının vatandas olmasını beklıyor suan. bu sırada ulkeden cıkmama durumu var elbette. birde kişiye ozel olabılır ama cok sıkıntı cekıyorlar eşi çalışamadıgı ıcın adamın canına ot tıkanıyor resmen.


  • @sorusuvar ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    Crazycells'e teşekkürler başlık için.

    Green card alıp Amerika'ya yerleşenlerin ya da yerleşecek çoğu kişinin aklında bu soru vardır eminim. Anne ve Babanınızın sizi ziyaret etmek istediğinde nasıl vize alacağı ve nasıl bir süreç olduğu. Biz bu ay içinde hem kendi anneme hem de eşimin annesi için B1/B2 turist vizesi alabildik. Green card sürecine göre çok daha kolay ve hızlı bir süreç. Deneyimimiz şöyle;

    Öncelikle DS160 formunu en doğru ve güncel bilgilerle vizeyi alacak anne veya babanızın doldurması gerekiyor. Formu doldururken en kritik soru "Do you have any immediate relatives in US" Bu soruya kesinlikle EVET demeli ve açılan alt başlıklarda CHILD ve Relative's status kısmını U.S. LEGAL PERMANENT RESIDENT(LPR) olarak seçmeniz gerekiyor. Formdaki en kritik kısım burası. Bu kısımla muhtemelen sistemde green card sahibi kişilerle eşleştirip doğrulunu kontrol ediyor ve mülakatta ona göre anne/babanız sorularla karşılaşıyor. Açıkçası green card sahiplerinin anne ve babaları için çok büyük kolaylık oluyor da diyebilirim.

    Formu doldurmanızı takiben https://ais.usvisa-info.com/ sitesinden "Nonimmigrant" kısmında vize randevusu ve kredi kartı ile 160 USD vize başvurusunu ödüyorsunuz. Daha sonra randevunuzu konfirme edip anne/babanızın vize gününüzü bekliyorsunuz.

    Biz ne olur ne olmaz diye vize görüşmesi için bir çok belge hazırladık destekleyici olması için ancak DS160 formu, 2 adet fotoğraf ve pasaport dışında hiç bir ek evrak veya belge mülakat sırasında talep edilmedi ailelerimizden. Destekleyici belgeler şöyle olabilir; anne/babanızın gelirini veya işini gösteren belgeler, banka dökümleri, eğer gelir veya işle ilgili onlar belge gösteremiyorsa sizin çalışma belgeleriniz ve banka dökümanlarınız da olabilir. Hatta biz davet mektubu bile yazıp gönderdik. Ancak dediğim gibi ne eşimin annesinden ne de benim annemden bu tip bir belge talep edilmedi. (mülakatları farklı haftalarda gerçekleşti)

    İlginçtir ki onlardan aldığımız bilgilere göre mülakatta her ikisine de tamamen aynı sorular sorulmuş ve orada bulunan diğer turist vizesi adaylarına çok soru sormalarına ve zorlamalarına rağmen onların mülakatları çok kısa sürmüş. Mülakatta sorulan sorular;

    Konsolosluk Temsilcisi: Ne sebeple Amerika'yı ziyaret etmeyi düşünüyorsunuz?
    Cevap: Çocuğum orada yaşıyor. Onları görmek ve onların yaşadığı şehri gezmek için. (turist vizesi alacakları için "gezme" kısmı kritik 🙂 )

    Konsolosluk Temsilcisi: Ne kadar süredir Amerika'da yaşıyorlar?
    Cevap: 3 ay (KESİNLİKLE aileleriniz için yerleştikten ve belirli bir süre geçtikten sonra vize alın)

    Konsolosluk Temsilcisi: Başka çocuğunuz var mı?
    Cevap: Evet, x yerde çalışıyor.

    Konsolosluk Temsilcisi: Vizeniz ONAYLANDI, en kısa zamanda seçtiğiniz PTT'ye ulaşacaktır.

    Süreç kabaca böyle. Vizeler 3 iş günü içinde 10 yıl süreli olarak ailelerimize ulaştı 🙂
    Bunların dışında ek sorusu olan varsa lütfen yazsın. Ama dediğim gibi benim önerim aileleriniz için vize başvurusunu mutlaka yerleştikten sonra belirli bir süre geçtikten sonra yapmanız yönünde olur.

    Herkese kolay gelsin!

    Tesekkurler paylaşımınız icin. Biz de seneye yazın gelsinler istiyoruz. Vakit yaklaşınca başvuracağız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum