Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Papa-Giorgio, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam, sitenizi yeni buldum, kardeşim DV2022 talihlisi, kendisi Hong Kong’ta yaşıyor, mülakat zamanı eşim ve çocuğum Türkiye’ye gelemeyebilir, bu bir sorun teşkil eder mi diye sordu, bütün aile bireyleri mülakatta bulunmalı mı yoksa sadece talihli girebilir mi, teşekkürler.

Green Card almak isteyen herkes mulakata katilmali...

• @Megatron acaba su an icin diger konsolosluklarda durum nedir onu bilmeden yorum yapamam ama surecin yavasligi daha dogrusu ilerlememesinin sebebi abd hukumeti kararidir, KCC calismiyo falan hikaye gibi geliyo bana. Yoksa koca hukumet 3-5-10 adam daha alamayacak degil ya. Tamamen siyasidir benim gorusum.

• Şuan Tr dışı diğer ülkelerde Greencard süreci nasıl işliyor ? @gucarslan @crazycells

Örneğin Avrupa ülkelerinde mülakatlar veriliyor mu tıkır tıkır ?

Cevaplarsanız çok sevinirim.

• @smartcells Bilginiz için teşekkürler peki Çin’den mülakata girenler hakkında bir bilginiz var mi?

• @smartcells selamlar ,bu sayılar iyi mi? bende mülakatımı kanadaya aldırmayı düşünüyorumda burada kriter olarak neyi almamız gerekiyor max cn numarasını mı?kanada şuan max cn olarak EUda 8100 gösteriyor,ve aynı zamanda bu veriler güncel veriler mi yoksa geçen senenin olanlar mı acaba ?

• @muratcan Direkt aldırın Kanadaya. Şuana kadar trde 1 kişiye mülakat verildi. Tereddüt dahi etmeyin.

Tr süreci umutsuz bir vaka gibi gözüküyor şimdilik.

• ⭐⭐⭐⭐

@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells selamlar ,bu sayılar iyi mi? bende mülakatımı kanadaya aldırmayı düşünüyorumda burada kriter olarak neyi almamız gerekiyor max cn numarasını mı?kanada şuan max cn olarak EUda 8100 gösteriyor,ve aynı zamanda bu veriler güncel veriler mi yoksa geçen senenin olanlar mı acaba ?

Numaranız itibariyle acele etmenizi gerektirecek bir durum yok. Kanada'nın performansı Ankara'dan daha iyi değil. Geçen sene Kanada'dan mülakat alamadığı için Ankara'ya aldırıp buradan vize alan biri vardı doğru hatırlıyorsam. Öncelikle numaranızın current olmasına yakın bir zamana kadar bekleyin ki bu süreçte hangi ülkenin performansı daha iyi gözlemleyebilir ve ona göre de transfer kararı alıp girişimde bulunabilirsiniz.

• @Megatron covid durumu nasıl yok? Vakalar top seviye...

• @Ai123 Vakalar top seviye olsa abd tüm kara ve hava sınırlarını yabancı ülke vatandaşlarına 8 Kasım’dan itibaren açmazdı.

• @Megatron artık vakaların bir önemi kalmadı. Siyasi vakalar canımızı daha çok yakacak gibi duruyor. Pazartesi sabah dolar 10 tl yi deler geçer bence. Çünkü cuma akşam 5 ten sonra haberlere 10 büyükelçi damgasını vurdu.

• Mülakatlar hala başlamadı acaba gidişat ne olacak

• Durum iyice sarpa sardı. 17 ağustosta evrak talep edildi. Aynı gün evrakları gönderdim fakat hala evrak onay maili almadım case no:3xxx olmasına rağmen hiçbir dönüş yok 2.5 ay oldu. Bir de yetmezmiş gibi elçilik krizi gündemde böyle giderse DV2021 den bir farkımız kalmayacak. Herkes buna hazırlıklı olsun. Umarım yanılırım umarım mülakatlar bir an önce başlar ama şu süreçte çok zor. Herkese iyi pazarlar...

• Bilgisi olan yazabilir mi LÜTFEN ?

Diğer ülkelerde mülakat durumları ne durumda ?
    Örneğin avrupa ülkelerinde durum nasıl ?

Bunu telegram grubundan sorar mısınız ? Burada cevap gelmiyor :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bilgisi olan yazabilir mi LÜTFEN ?

DV2022 süreci şu anda bütün dünya çapında yavaş ilerliyor. Şimdiye kadar gelen mülakat haberi 10 civarında.
    1 Londra, 1 Ankara, 1 Varşova, 1 Doha ve bir kaç tane de Afrika ülkelerinde mülakat verildi (Fas, Cezayir, Kamerun vs).
    Türkiye ve İngiltere'deki Kasım, diğerleri Aralık ayına verildi.

• @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bilgisi olan yazabilir mi LÜTFEN ?

DV2022 süreci şu anda bütün dünya çapında yavaş ilerliyor. Şimdiye kadar gelen mülakat haberi 10 civarında.
    1 Londra, 1 Ankara, 1 Varşova, 1 Doha ve bir kaç tane de Afrika ülkelerinde mülakat verildi (Fas, Cezayir, Kamerun vs).
    Türkiye ve İngiltere'deki Kasım, diğerleri Aralık ayına verildi.

Cevap için teşekkürler hocam

• @Megatron global sorun var. KCC nin agir giden hareketleri yüzünden tum ulkeler ayni şekilde sinurli sayida mulakat haberi ya da hic mulakatsiz devam ediyor

• @Papa-Giorgio, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells Bilginiz için teşekkürler peki Çin’den mülakata girenler hakkında bir bilginiz var mi?

Yok.

• Bu sorunun hala covid ile ilgili old dusunuyorum. Ulkeler arasindaki gerilim etkilemez kanimca ve merak etmeyin ABD yi yonetenler Turkiye deki zeki gorunumlu beyinsiz adamin tum Turk halkini temsil etmedigini gayet iyi biliyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

Trump'ın yasakları ve Covid nedeniyle birikmiş yüzbinlerce göçmen vize dosyası var. Yüzbinlerce insan eşi, nişanlısı, çocuğu, anası, babasını yanına getrmek için başvurmuş ve aylardır, yıllardır bekliyorlar. Bütün post'lar Tier uygulması nedeniyle önceliği bu türdeki göçmen vizelerine vermiş durumdalar.

DV vizeleri hem process olarak hızlı hem de yoğun mülakat verilerek hızlıca ilerleyebilecekleri bir vize türü olduğundan hazır dosyaların birikmesini bekliyorlar diye düşünüyorum. Bunu DV2021'lerde net olarak gördük. Sadece Ağustos ayında, yani 1 ay içinde toplamda 10 günde (haftada 2 gün, Perşembe ve Cuma günleri olarak) 210+ mülakat gerçekleştirdiler Ankara konsolosluğunda. Yeterince hazır dosya biriktiğinde (evrak isteği ve onayı tamamlanmış dosyalar) haftada yine 2 gün mülakat yaparak 3-4 ayda bütün DV2022 adaylarını mülakata alıp hepsini bitirebilirler.

KCC konsoloslukların talebi doğrultusunda normalden biraz daha yavaş bir tempoda çalışsa da onların da bu yıl sonuna kadar hemen hemen bütün CN'lerin evrak işlerini bitirerek herkesi mülakata hazır duruma getireceği düşüncesindeyim. Kısmen Aralık ayında başlayıp 2022 ilk aylarından itibaren yoğun bir mülakat döenmine gireceğimize ve paralel olarak mahkeme kararlarıyla önceki dönemlere de verilecek mülakatlarla bu forumun bayram yerine döneceği inancındayım. Bunu fazlasıyla ve çoktan hakketmiş bu arkadaşlarımızla hep beraber kutlayacağız.

Aynı zamanda numarası current olanların ve ABD vizesi olanların AOS gibi bir fırsatı var. AOS candır ve bu işin en kestirme yollarından biridir. Vizeniz varsa, sizi orada 5-6 ay geçindirecek para + avukat parasını karşılayacak maddi gücünüz varsa dakika kaybetmeden AOS peşine düşmenizi öneririm.

Hep söylediğim bir şeyi tekrar etmek istiyorum: DV sürecinin %90'ı hiç bir şey yapmadan sabırla beklemekten ibarettir.
    Sabırlı ve pozitif bakış açısı sizi amacınıza ulaştıracaktır.

• pozitif düşünmek en mantıklısı şu aşamada hocam eline sağlık

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k