Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowflake DV2020 için halen bir gelişme yok, halen nihai karar bekleniyor.
    ve elbette DV2023'e başvuru yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu arada dün Travel State,
    hem DV2020, hem de DV2021 davalarını ingilendiren bir güncelleme yayınladı resmi sitesinde.
    buraya da eklemiş olalım;

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2020-and-2021-updates.html#.YV3PzqJkhQ4.twitter


  • @gucarslan selamlar, Bu vizeler hakkinda ne zaman dagıtılacagıyla ilgili bir tahmin var mi? Yani son kararin verilmesi ve mulakatlarin baslamasi ile ilgili bir ongoru paylasildimi hic?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstf hayır ne yazık ki.
    şuan beklenen de zaten o bilgi.


  • @gucarslan "On August 17, 2021, the U.S. District Court for the District of Columbia in Gomez v. Biden ordered the Department to "process DV-2020 applications in random order until all 9,905 diversity visas have been granted." However as of September 30, 2021, the Court had not issued a final order establishing a time frame for processing."
    şimdi bu kadar hukuki ingilizceye maalesef bazen ingilizcem yetmeyebiliyor o nedenle yardımcı olmanızı rica ederim. "in random order" demiş, yani burada davaya taraf olan kişiler arasında rastgele bu 9905 vizenin dağıtılacağını mı anlamalıyım? Bu durumda case numaralarının bi anlamı kalmayacak dimi?


  • ogrencılıgım sona erdıgı ıcın daha dogrusu mezun oldugum ıcın gecen sene pasaportumda vızesı bıtmıs oldu pasaportu vıze yaptırmadan green carta basvurabılıyormuyum yenı sıstemde yoksa ılla vızze yaptırıp harc yatırmam gereklı mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hussein, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    ogrencılıgım sona erdıgı ıcın daha dogrusu mezun oldugum ıcın gecen sene pasaportumda vızesı bıtmıs oldu pasaportu vıze yaptırmadan green carta basvurabılıyormuyum yenı sıstemde yoksa ılla vızze yaptırıp harc yatırmam gereklı mı?

    "vize yaptirmak" derken suresinden mi bahsediyorsunuz acaba? Eger pasaport gecersizse veya suresi bittiyse yeni bir pasaport cikartip islemlere devam edebilirsiniz (veya Green Card cekilisine basvuru yapabilirsiniz).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan "On August 17, 2021, the U.S. District Court for the District of Columbia in Gomez v. Biden ordered the Department to "process DV-2020 applications in random order until all 9,905 diversity visas have been granted." However as of September 30, 2021, the Court had not issued a final order establishing a time frame for processing."
    şimdi bu kadar hukuki ingilizceye maalesef bazen ingilizcem yetmeyebiliyor o nedenle yardımcı olmanızı rica ederim. "in random order" demiş, yani burada davaya taraf olan kişiler arasında rastgele bu 9905 vizenin dağıtılacağını mı anlamalıyım? Bu durumda case numaralarının bi anlamı kalmayacak dimi?

    "Rastgele"den ziyade belli bir siraya ve sarta bagli kalmadan diye okumak daha dogru kanimca... Yani buyuk ihtimal normal surece gore KCC dosyalari islemeye devam edecek, mahkeme karari bu konuda herhangi bir kisitlama yapmiyor...


  • @crazycells pasaportumun suresi bitti.


  • sanirim greencartin yeni bir eleme sistemi galiba bu pasaport olayi daha once yoktu.

  • ⭐⭐⭐

    @Hussein, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells pasaportumun suresi bitti.

    O zaman yeni bir pasaport çıkartın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus merhaba.
    sn. @crazycells'in de dediği gibi DV çekilişinde olduğu gibi "random" ifadesindeki durumun mahkeme dosyasına geçmesi. açıkçası net bir ifade kullanmak ben de istemiyorum bu konuda. bekleyip görmek istiyorum çünkü orada yaşanacak her şey DV2021 davalarına da emsal olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gomez Davası Final Kararı

    DV2020 kazananlarının uzun süredir beklediği Gomez davasının final kararı açıklandı.

    J Mehta, rezerv edilen 9095 vizenin 30 Eylül 2022'ye kadar verilmesini emretti.

    bütün DV2020 kazananlarının gözü aydın olsun!

    242 Gomez order.pdf

    🇺 🇵 🇩 🇦 🇹 🇪

    J. Mehta, karardaki yazım hatasını düzelterek kararını 9095 olarak yeniden yayınladı.


  • Hayırlı olsun arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan elinize saglik. forumdaki tum bekleyen DV2020 talihlilerine sira gelmesi dilegiyle, herkese hayirli olsun...

    DV2022 talihlileri ve DV2020 talihlileri sureci beraber tamamlayacak...


  • umutlar yine yeserdi, planlar yine degisti 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Gomez Davası Final Kararı

    DV2020 kazananlarının üzün süredir beklediği Gomez davasının final kararı açıklandı.

    J Mehta, rezerv edilen 9095 vizenin 30 Eylül 2022'ye kadar verilmesini emretti.

    bütün DV2020 kazananlarının gözü aydın olsun!

    242 Gomez order.pdf

    Hayırlı olsun, Kazananlar kadar takip ediyordum bu konuyu. İşin açığı hiç böyle müjdeli bir haber beklemiyor, çok üzülüyordum 2020 lerin 2021 lerin hali ne olacak diye. Her ne kadar herkes alamasa da 9000 kişinin yüzü gülse bile faydadır.


  • Bu arada karar metninde verilecek olan vize sayısı 9095 yerine sürekli 9905 şeklinde geçmiş. Yani bir typo söz konusu olsa bile bütün metinde tekrarlanmazdı diye düşünüyorum. Mehta son kıyağını yapıp +810 vize eklemiş sanırım. 🙂

    Edit: Maalesef, Mehta yine 9095 olarak düzeltmiş kararı.


  • @gucarslan @crazycells

    1. sorum... ben green card başvurusu yaptım ancak 2 yıllık önlisans meslek yüksek okulu mezunuyum ama ben University Degree'yi işaretledim sonuçta ben üniversite mezunuyum ve diplomamda üniversite yazıyor konsolosluk bunu sorun eder mi ?
    2. sorum...ve şuanda da açık öğretim olarak da lisansa yani (4 senelik üniversiteye kayıt yaptırdım) yani hem öğrenci olarak gözüküyorum hem de diplomam var, kazandıktan sonra öğrenciliğimi iptal edip gittiğimde öğrenci değilim 2 senelik meslek yüksek okulu mezunuyum demelimiyim gerek var mı öğrenciliği iptal etmeye ? yoksa diplomamı görseler yeterli mi ? sonuçta onlar sistemden öğrenci olup olmadığımı görmüyor öyle değil mi ?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serhatokcu_ lütfen sorularınızı uygun konu başlıklarında sorun.
    yanlış konu başlığındasınız.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/7101?page=356


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum