ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@mrcarlisle, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar, bir ay icinde vatandaslik icin interview e girecegim. Bana gelen belgede birth certificate istedikleri yazmiyor fakat bazi yorumlarda gordugum uzere bazi arkadaslar yanlarinda bu belgeyi goturmusler. Yakin zamanda mulakata giren veya konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslar bilgilendirebilir mi?
Goturmek zorunda degilsiniz. Isteyebilirler diye goturseniz de sorun olmaz. Karar size kalmis...
-
Bu ileti silindi! -
@Can-Uğur-0 bu yazı karakterlerini küçültürseniz size cevap yazabilir çünkü YASAK büyük harflerle yazı yazmak
-
@ayvalik10 bilgilendirmeniz için teşekkür ederim
-
@crazycells nişanlımın vatandaşlık başvurusu 4 martta kabul edildi diye sistemde baktığımızda n-400 başvuru evraklarının ulaşıp kabul edildiğini gösteriyor . şuanda vatandaşlık mülakatı ne zamana sonuçlanıyor bilmiyoruz kendisi türkiye de çok uzun kalmayacak 1 ay gibi kalacak biz en iyisi hangi yolu yapmalıyız hangi yol abd ye gelmem konusunda kısadır vatandaş olmasını bekleyip k1 vizesimi yoksa türkiyede evlenerek mi işlemlere başlamamız gerek
-
@Can-Uğur-0, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells nişanlımın vatandaşlık başvurusu 4 martta kabul edildi diye sistemde baktığımızda n-400 başvuru evraklarının ulaşıp kabul edildiğini gösteriyor . şuanda vatandaşlık mülakatı ne zamana sonuçlanıyor bilmiyoruz kendisi türkiye de çok uzun kalmayacak 1 ay gibi kalacak biz en iyisi hangi yolu yapmalıyız hangi yol abd ye gelmem konusunda kısadır vatandaş olmasını bekleyip k1 vizesimi yoksa türkiyede evlenerek mi işlemlere başlamamız gerek
Eger evlilige hazirsaniz o durumda en ideali hemen Turkiye'deyken evlenip surece baslamasi olur...
I-130 formunu doldurarak islemlere baslamasi lazim, zaten forumdaki ilgili basliklardan takip edebilirsiniz sureci.
Once GC sahibi esi olarak F2A kategorisinde islemlere baslayacaksiniz, ama daha sonra vatandas olunca USCIS'i bu konuda bilgilendirip kategoriyi IR-1'e aldiracaksiniz... Bu degisiklik zamaninda "priority date"iniz degismeyecek.
-
@Onboard Ben 49 gun oncesi my USCIS hesabimda gordum benim icin interview schedule edildigini. 26 gun kaldi

-
@crazycells cok tesekkurler cevabiniz icin sanirim goturmeyecegim.
-
@crazycells 2020’ de basvurdum Parmak izini verdim ama Hala 12 ay var diyor neden acaba?
-
@gul_bencee Basvurdugunuz eyalet ve sehir neresi?
-
@Onboard San Francisco benimle Ayni zamanda basvuran arkadasim Aldi
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells 2020’ de basvurdum Parmak izini verdim ama Hala 12 ay var diyor neden acaba?
Suradaki bekleme suresine gore hala size sira gelmesine zaman varsa o durumda telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok demektir.
-
@crazycells ama benimle basvuran herkes aldi. Basvurudan iki yil sonra gelmesi tuhaf degil mi. Bilemedim
-
@crazycells ama benimle basvuran herkes aldi. Basvurudan iki yil sonra gelmesi tuhaf degil mi. Bilemedim
eger bekleme suresine gore tarih gecmediyse o durumda bir sikinti yok. Bazilarinin background search islemleri daha hizli tamamlanabilir.
-
Merhaba ben 21017 yılında green kartımı aldım ve 2019 yılı mart ayına kadar altı ayda bir Amerikaya giriş yaparak yaklaşik 20 gün kaliyordum 6 aylik sureyi hiç aşmadim ama kalan surelerde Türkiye de yaşiyordum 2019 mart ayindan beri Amerikada yaşiyorum 2017 yilini 5 yillik süre için başlangıç olarak alabilirmiyim? Cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@zafer34, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba ben 21017 yılında green kartımı aldım ve 2019 yılı mart ayına kadar altı ayda bir Amerikaya giriş yaparak yaklaşik 20 gün kaliyordum 6 aylik sureyi hiç aşmadim ama kalan surelerde Türkiye de yaşiyordum 2019 mart ayindan beri Amerikada yaşiyorum 2017 yilini 5 yillik süre için başlangıç olarak alabilirmiyim? Cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Alabilirsiniz. Green Card’ın üzerindeki tarihten itibaren 5 yılın dolmasına 89 gün kala vatandaşlık başvurunuzu yapabilirsiniz. Vatandaşlık başvurusu yaptığınızda, 5 yıllık Green Card sahibi, 180 günden fazla ABD dışında kalmamış ve 5 yılın 30 ayını ABD’de geçirmiş olacaksınız. Koşulları sağlıyorsunuz bu şekilde.
-
@Ryback teşekkür ederim.
-
@Ryback hepsini bu sekilde yaptim parmak izini verdim. Ama hala 12 ay var diyor. Normalde parmak izinden 1 ay sonra Sinav oluyordu
-
@Ryback hepsini bu sekilde yaptim parmak izini verdim. Ama hala 12 ay var diyor. Normalde parmak izinden 1 ay sonra Sinav oluyordu
O kadar surmez diye tahmin ediyorum. Bir anda mulakat verebilirler.
-
sadece USCIS'ten haber beklemelisiniz, daha erken de gonderebilirler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum