Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @itsmebb umutsuz olmayın biz 20 aydır bekliyoruz ilerleyen zamanlarda hızlanacaklardir


  • @itsmebb bununla ilgili malesef yapılabilecek bir şey yok kendi çalışma yoğunluklarına göre bu transferleri yapıyorlar. Biz bir avukatla çalışıyoruz iyide bir avukat fakat bize beklemekten başka yapilacak bir şey olmadığını söyledi. Avukatla çalışmanın bence en büyük avantajı eksik ve yanlış evrak yüklemekten kaynaklı gecikmeleri engelliyor. Ancak umutsuz olmayin zamaninda nebraska çok yavaş berbat diyenler oluyordu belli olmuyor bu işler 30 ay gösterirken tablo 11 ayda onay alan duydum. O yüzden umutsuz olmayın ve o tabloya çok takılmayın.


  • Eğer kısmet olursa ben de kızla nikah yapıp işlemlere başlayacağım bu sene. Umarım herkesin işi rast gider.
    @ecom Eğer özel değilse, avukata ne kadar para ödediniz bu iş için ? Belki uğraşmamak için ben de avukat tutarım ya da forumdan okuyarak tek başıma yapmaya çalışırım. Artık duruma göre bakacağım.


  • @ecom , @bologna arkadaslar teselliniz icin ve yardimlariniz icin tesekkur ederim. Umarim, bir seyler duzelir. Zaman gectikce ister istemez sabrim azaliyor cunku. Guzel haberler beklerken aksine bide isimizin uzadigini ogrenmek cok can sıkıcı..


  • @itsmebb maalesef inanın beklemekten başka bir çare yok 😞 herşey normal olsa bile en az 12-14 ay düşünmelisiniz NOA2 nin alınmasını. Avukat sizin tercihiniz ama bu sürece extra katabileği bir hız maalesef olmayacak, o da beklemeniz gerektiğini söyleyecek sadece. Ama şahsi fikrim CA da verilen zamanlamalar şu sancılı süreci idare etmek için verilen hayli yüksek zamanlar, gerçeği daha düşük olacak ve zaten sizin onayınız gelene kadar hızlanacaktır.


  • Teşekkür ederim @hulyaek peki noa2 alındıktan sonraki süreç tahmini ne kadar sürüyor, siz de pandemi mağdurusunuz biliyorum ama… ortalama olarak süreci merak ediyorum. Keşke 24 ayda Gc alıcaksınız deseler sayılı gün geçer ama bu belirsizlik insanı ister istemez yıpratıyor.


  • @itsmebb noa2 den sonra 3-4 ay NVC süreci diye düşünün, ancak NVC ye eksiksiz istemeseler bile her türlü dökümanı yükleyin, sonradan bir evrak talep ederlerse gene 3-4 ay atar. Sonrası randevu beklemek, sizin zamanına gelene kadar konsolosluklardaki bu birikmeler azalır muhtemelen. O da DQ dan sonra 3-4 ay alabilir. Yani 24 ayda bitmiş olmalı normal şartlarda


  • @Orhan-Cabarov hakkınızda hayırlısı olsun. Ödeme işleriyle eşim ilgilendiği için sizi yaniltmayayim kendisine sorup size yazarım. Evet iyi bir avukata denk gelirseniz hiç bir şeyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz rahat ilerliyor süreç.


  • @Orhan-Cabarov eğer çok karışık komplike bir durumunuz yoksa, ingilizceniz de yeterliyse inanın avukatın extra yapabileceği bir durum yok


  • @Orhan-Cabarov Avukat hic birsey yapmiyor , biraz ingilizceniz var ise para odemeye gerek yok.


  • Bizim dosya da California da. Yaklasik olarak 20 ay oldu. Su an icin beklemek disinda yapilabilecek pek bir sey yok gibi. Insallah bir an once hizlanir.


  • @ecom @nevermore @hulyaek Çok teşekkür ederim. Nikah yaptıktan sonra bu işin üzerine iyice düşeceğim. Benim ingilizcem iyi değil ama forumdan okuyarak ve takıldığım yerleri sorarak yaparım diye düşünüyorum. Evlenmek istediğim kızın ingilizcesi çok iyi, onunla beraber yaparız inşallah. 🙂


  • @Orhan-Cabarov daha öncede diğer arkadaşımıza yazdığım gibi avukatin gecikmeler için yapabileceği bir şey yok evet. Başvuru basit bir form ile yapılıyor ve bazı evraklar yüklüyorsunuz. Kendinizde çok rahat yapabilirsiniz. Yada yoğun bir hayatınız vardır uğraşmak istemezsiniz avukat sizin adınıza başvurur ve takibini yapar. Örneğin ben ilk başvuruda çocuklar için ücret odemedim çünkü gereksizmis belli şartlarda, avukatsız başvuruyu yapıp odeyen insanlarda duydum yada eksik yanlış evrak yükledikleri için süreci uzayan insanlar. Avukatla çalışıp avukatından memnun olmayanda. Tamamen tercih ve maddi imkanlarla ilgili forumdada kendisi sorunsuz başvurusunu yapan arkadaşlarimizda oldu avukatla çalışan arkadaşlarda oldu herkesin kendi tercihi mutlak doğru değil siz karar vermelisiniz. Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom Çok teşekkür ederim hocam. 🙏


  • Bu sabah 9:45'te Unganlar'da randevum vardi. Sekreter pasaportumu, case number'in yazdigi kagidi ve asi kartimi (asi kartimin ciktisini almistim) istedi. Daha sonra fotografimi cektiler. Benden onceki kisi fotografim var demesine ragmen biz fotografi cekiyoruz dediler. 3. Kata Duzen laboratuarina inip kan verdim ve akciger grafisi cekildikten sonra yukariya ciktim. Bu arada Duzen laboratuarina 421 tl odedim. Dolar olarak da odeme yapabiliyorsunuz.
    10:15'te bitirmis olmama ragmen 13:15'e doktor randevusu verildi. Ogleden sonra gittigimde 13:20 gibi odaya aldilar. Doktor bir sure sonra geldi ve muayene etti ve bazi sorular sordu; ameliyat olup olmadigim, kullandigim ilaclar, gecirdigim hastaliklar vb. Sonra asilarimi yapti. Dr. ofisine de 250 dolar odedim. Akciger grafisinde sorun olmadigini ama kan sonuclarimin henuz cikmadigini soyledi sekreter. Kan sonuclarinda sorun olmazsa aramayacaklarini ve ofise tekrar gelmeme gerek olmadigini soyledi. Eger bir sorun olursa daha ileri tetkik icin ertesi gun oglene kadar arayacaklarmis. Yapilan asilarin kartini email yoluyla gondereceklerini bunun ciktisini almami ve ABD'ye giriste gostermem gerektigini soyledi ama konsolosluga goturmeme gerek olmadigini belirtti. Pazartesi randevuya girince onun icin de ayrintili bir mesaj yazarim.


  • @zytn çok teşekkür ederim bizede en güncel örnek oluyorsunuz


  • @zytn Merhaba. Sizin süreciniz ne kadar sürdü ? İmzanızda DQ 11 ağustos 2020 yazıyor o günden itibaren mi oluyor yoksa onun öncesi de var mı ?


  • @Orhan-Cabarov tam olarak neyi ne zaman gonderdik hatirlamiyorum ama Temmuz 2019'da esim sureci benim icin baslatmisti. Avukatimiz normal sartlarda 15-18 ay surer demisti ilk basvurdugumuzda ama covid nedeniyle surec uzadi.


  • @zytn Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @zytn Tebrikler. Vize mülakatınızda bol şans dilerim. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum