Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @bologna benim dosya da 14 aydır onay bekliyor California da. Eğer vizeniz varsa sorun olmaması lazım. Bu şekilde girip çıkan vardı forumda.


  • @israfil bu caliFornia bizi daha ne kadar bekletecek :(


  • Merhaba tekrardan, ne yazık ki bugün çok üzücü bir haber aldık ve forumdaki birçok arkadaşımızın başına geldiği gibi bizimde dosyamız california da çıktı. Oysaki gelen receipt mail inde dosyanın “nebraska center”da işleneceği yazıyordu mailler ss ler elimizde ancak hiç bir güncelleme maili gelmeden dosyanın california centera aktarıldığını öğrendik. California center da centerlar arasında en kötüsü. Bununla alakalı yapılabilcek bir şey yok mu? @crazycells
    Bu durumla alakalı sürece avukat ile devam etmeyi düşünüyoruz sizce bir faydası olur mu?
    California centerdaki processing times a göre F2A vizesine kavuşmam bence 3 seneyi geçecektir bu da eşim Amerikada ben Türkiyedeyken dayanılacak bir durum değil başka bir çözüm yok mu biz mağdurlar için resmen insan haklarına aykırı bir durum bu.


  • Dosyanın californiya'da ya da başka bir eyalette olması neye bağlı ? Rastgele mi veriliyor ?


  • @Orhan-Cabarov keşke bilsem.. Nebraska da diye seviniyorduk nebraska bizim günü geçince mail attık ve dosyanın california da olduğunu öğrendik.


  • @itsmebb Anladığım kadarıyla en kötüsü Californiya oluyormuş. :D


  • @Orhan-Cabarov evet şuan için öyle ne yazık ki..


  • @Orhan-Cabarov neye bağlı bilmiyorum fakat şans diyelim ama asla seçim değil artık nereye denk gelirse önceden dosya transfer edildiğinde bilgi geliyormuş şimdi oda yok nerde olduğu belli değil bizede ilk california dendi sonra nebraskada guncellemesi aldık fakat sorduğumuzda california çıktı ilginç bir karmasa ne yazıkki


  • @itsmebb umutsuz olmayın biz 20 aydır bekliyoruz ilerleyen zamanlarda hızlanacaklardir


  • @itsmebb bununla ilgili malesef yapılabilecek bir şey yok kendi çalışma yoğunluklarına göre bu transferleri yapıyorlar. Biz bir avukatla çalışıyoruz iyide bir avukat fakat bize beklemekten başka yapilacak bir şey olmadığını söyledi. Avukatla çalışmanın bence en büyük avantajı eksik ve yanlış evrak yüklemekten kaynaklı gecikmeleri engelliyor. Ancak umutsuz olmayin zamaninda nebraska çok yavaş berbat diyenler oluyordu belli olmuyor bu işler 30 ay gösterirken tablo 11 ayda onay alan duydum. O yüzden umutsuz olmayın ve o tabloya çok takılmayın.


  • Eğer kısmet olursa ben de kızla nikah yapıp işlemlere başlayacağım bu sene. Umarım herkesin işi rast gider.
    @ecom Eğer özel değilse, avukata ne kadar para ödediniz bu iş için ? Belki uğraşmamak için ben de avukat tutarım ya da forumdan okuyarak tek başıma yapmaya çalışırım. Artık duruma göre bakacağım.


  • @ecom , @bologna arkadaslar teselliniz icin ve yardimlariniz icin tesekkur ederim. Umarim, bir seyler duzelir. Zaman gectikce ister istemez sabrim azaliyor cunku. Guzel haberler beklerken aksine bide isimizin uzadigini ogrenmek cok can sıkıcı..


  • @itsmebb maalesef inanın beklemekten başka bir çare yok :( herşey normal olsa bile en az 12-14 ay düşünmelisiniz NOA2 nin alınmasını. Avukat sizin tercihiniz ama bu sürece extra katabileği bir hız maalesef olmayacak, o da beklemeniz gerektiğini söyleyecek sadece. Ama şahsi fikrim CA da verilen zamanlamalar şu sancılı süreci idare etmek için verilen hayli yüksek zamanlar, gerçeği daha düşük olacak ve zaten sizin onayınız gelene kadar hızlanacaktır.


  • Teşekkür ederim @hulyaek peki noa2 alındıktan sonraki süreç tahmini ne kadar sürüyor, siz de pandemi mağdurusunuz biliyorum ama… ortalama olarak süreci merak ediyorum. Keşke 24 ayda Gc alıcaksınız deseler sayılı gün geçer ama bu belirsizlik insanı ister istemez yıpratıyor.


  • @itsmebb noa2 den sonra 3-4 ay NVC süreci diye düşünün, ancak NVC ye eksiksiz istemeseler bile her türlü dökümanı yükleyin, sonradan bir evrak talep ederlerse gene 3-4 ay atar. Sonrası randevu beklemek, sizin zamanına gelene kadar konsolosluklardaki bu birikmeler azalır muhtemelen. O da DQ dan sonra 3-4 ay alabilir. Yani 24 ayda bitmiş olmalı normal şartlarda


  • @Orhan-Cabarov hakkınızda hayırlısı olsun. Ödeme işleriyle eşim ilgilendiği için sizi yaniltmayayim kendisine sorup size yazarım. Evet iyi bir avukata denk gelirseniz hiç bir şeyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz rahat ilerliyor süreç.


  • @Orhan-Cabarov eğer çok karışık komplike bir durumunuz yoksa, ingilizceniz de yeterliyse inanın avukatın extra yapabileceği bir durum yok


  • @Orhan-Cabarov Avukat hic birsey yapmiyor , biraz ingilizceniz var ise para odemeye gerek yok.


  • Bizim dosya da California da. Yaklasik olarak 20 ay oldu. Su an icin beklemek disinda yapilabilecek pek bir sey yok gibi. Insallah bir an once hizlanir.


  • @ecom @nevermore @hulyaek Çok teşekkür ederim. Nikah yaptıktan sonra bu işin üzerine iyice düşeceğim. Benim ingilizcem iyi değil ama forumdan okuyarak ve takıldığım yerleri sorarak yaparım diye düşünüyorum. Evlenmek istediğim kızın ingilizcesi çok iyi, onunla beraber yaparız inşallah. :)


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum