Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@semra-karababa Sayın @ayvalik10 ’un dediklerine ek olarak, KCC’nin istediği belgeleri E-Devletten hızlıca temin edip gönderebilirsiniz. Ozel birkaç belge varsa belki biraz vakit alabilir.

Bence vakit kaybetmeden gönderin.

• @Sono
    Merhabalar
    e-devletten alınan diploma yani mezun belgesi geçerli oluyor mu aslında geçerli olmasa oraya koyarlarmıydı ?

• @ibrahim1 sadece mahkeme - boşanma ve yurtdışı evrakları gibi evraklar tercüme ediliyor. Geriye kalan TÜM evraklar e devletten alındığı zaman geçerli oluyor.

• @ayvalik10 çok teşekkür ederim içim rahatladı.

• @ibrahim1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Sono
    Merhabalar
    e-devletten alınan diploma yani mezun belgesi geçerli oluyor mu aslında geçerli olmasa oraya koyarlarmıydı ?

Diplomanın aslını görmek istiyorlar. Diploma yerine mezuniyet belgesi verilirse o zaman destekleyici belge olarak e-devlet belgesini de istiyorlar.

• @smartcells Bununla ilgili bir yazı veya hiç emsal durumla varmıdır acaba bildiğiniz.

@smartcells Bununla ilgili bir yazı veya hiç emsal durumla varmıdır acaba bildiğiniz.

2021'lerden diplomasını veremeyen bir arkadaştan ek belgeler istediler ve bu yüzden idari işlemlere kaldı. Diploma şart. Diploma yoksa Mezuniyet belgesi + e-devlet çıktısı olarak ilerleyeceksiniz..

• @smartcells
    Teşekkürler…

• Kcc istenilen belgeler pasaport, adlı sicil kaydı (yurt disi/yurt ici), nüfus kaydı örneği
    Buna göre
    1-pasaport ds260 formundaki aynı pasaport..
    Bu yüzden tekrar mı scan edeceğim..
    2-nufus kayıt örneği aile olanı mi?
    3-adli sicil kaydı elimde ingilizce ve türkçe olanı mevcut..ama 18 mayısta almıştım.. verilecek yer amerikan konsolosluğu yazıyor..
    Geçerlilik süresi ne kadar ve ya geçerli mi?
    Teşekkürler

• ⭐⭐

@ibrahim1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells Bununla ilgili bir yazı veya hiç emsal durumla varmıdır acaba bildiğiniz.

Yazılı kurallara göre 12 yıllık ortaöğretim tamamladığınızı kanıtlamanız gerekiyor. Burada mülakatınızı yapacak konsolosun tavrı devreye giriyor. Mezuniyet belgesi yeterli görebilir, diploma aslını isteyebilir, diploma varken sahtecilik şüphesiyle (özellikle lise diplomalarında) edevlet çıktısı bile isteyebilir. Mümkün olduğunca fazla destekleyici evrak götürülmesinde fayda var.

• Herkese merhaba; bugün evrak talebi mailini aldık. Telegram grubundan paylaştım buradan da paylaşmak isterim.

Bizim sürecimiz şöyle;

CN 20xxx
    Ds260 formunun;
    Ilk gönderim :12 Mayıs
    Form açtırma talebi : 27 haziran
    Açılma onayı : 18 Ağustos
    Güncelleme : 22 Ağustos
    Evrak talebi : 23 Eylül

Not: Asıl talihli benim ve benim ds260 formumu açtırdık, eşimin formu hiç açılmadı yani onun tarihi sistemde 12 Mayıs.

Hepimiz için güzel bir süreç olsun.

• arkadaşlar merhaba , iyi akşamlar herkese. KCC evrak talebi için bende uzun süredir beklemedeyim. Sıram 5600'lerde ama evrak gönderim tarihim ağustos ayı. Forumda yazılanları takip ettiğimde evrakları geç gönderenler sıralamaları yüksek olsa dahi beklemedeler. Birkaç arkadaş acaba evrakları göndersem mi diye sorduğunda KCC'nin istemesi daha iyi olur diye cevap verilmiş. Bende hala beklemedeyim fakat içim biraz huzursuz, beklemeye devam etmeli miyim acaba yoksa göndermek mi daha makul olur ?

• Bence mail atarlar beklesen iyi olur

• Herkese merhaba 11 ağustosda evrak isteği geldi 16 ağustos'da evrakları gönderebildim askere gitmediğim, bekar olduğum, yurtdışında da yaşamadığım ve mahkemeyle de işim hiç olmadığı için sadece üç evrak gönderdim arşivli ingilizce adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ve pasaportun ön bilgi sayfasının fotoğrafını çekip pdf e dönüştürdüm Bunları doğru mu yapmışım yoksa bir yerde hatam var mı size de danışmak istedim

• @ertosavage tebrikler. Gözünüz aydın

• @ayvalik10 Benim 12 yıl önce yaşım kimlikte yanlıştı onu mahkeme yoluyla düzeltmiştim. Bu belgeyi tercüme ettirmeli miyim ? Ayrıca bunu konsolosluğa mı yoksa kcc'den gelen evrak isteğinde mi yollayacağım ? yoksa ikisine de mi ibraz etmeliyim ?

• @cgokhan mahkeme derken boşanma yada adli vakalar mahkemesi sadece bu yaş için gerekmiyor

• @sultanofhearts, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba 11 ağustosda evrak isteği geldi 16 ağustos'da evrakları gönderebildim askere gitmediğim, bekar olduğum, yurtdışında da yaşamadığım ve mahkemeyle de işim hiç olmadığı için sadece üç evrak gönderdim arşivli ingilizce adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ve pasaportun ön bilgi sayfasının fotoğrafını çekip pdf e dönüştürdüm Bunları doğru mu yapmışım yoksa bir yerde hatam var mı size de danışmak istedim

Doğru göndermişsiniz.

• Merhabalar,

Adli sicilde yer alan mahkeme evraklarinin ingilizceye yeminli tercuman tarafindan cevrilmesi gerekiyor anladigim kadariyla. Peki bosanma mahkeme belgelerinin de ayni sekilde ingilizceye cevrilmesi gerekiyor mu?

Bence mail atarlar beklesen iyi olur

Bilmediğimiz konularda yorum yazmayalım lütfen.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k