Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 68.5k 129

  • @gucarslan inanın sizi çok iyi anlıyorum
    Çok da haklısınız ama ben hissettiklerimi yazdım
    Gerçekten kötü bir niyetim kimseyi üzmek gibi bir amacım yok
    Hatta insanların bu kadar yıpratılmasına son derece öfkeliyim.

    Benim anlatmak istediğim Amerika mı dersin KCC mı deriz her ne ise onların Diversity vize diye bi şeyi takmamaları istememeleri.
    Şu an evet haklısınız çünkü zaman bitti size göre ve 2022lerin zamanı yeni başladığı için hatta daha başlamadığı için bana kızıyorsunuz ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki 2022 hiç iyi gitmiyor.
    Eğer normal olsaydı şimdiye kadar Ekim mülakat mailleri gelirdi.
    Ben sadece insanların üzüntülerine hayal kırıklıklarına ortak olduğumu onlara destek verdigimi belirtmek istedim.

    Yanlış anlaşıldıysam çok çok özür dilerim.


  • @şeyma DV kazananı iseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    class action talebi, bir davada bütün herkesi (sadece davacıları değil) kapsayan bir talep tipi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can özür dilenecek bir durum yok, sonuçta siz de ben de fikirlerimizi paylaşıyoruz.
    sadece bazı şeylerin henüz kıyas kabul edecek seviyeye gelmediğinden dem vurdum. bunun kıyasını yapacaksak 21 eylül 2022'de yapmamız en doğrusu olacaktır.

    ki buna da hiç gerek olduğunu düşünmüyorum..


  • @fortuneormisfortune atılması gereken son kurşunumuz varsa tabiki de atalım

  • ⭐⭐

    Sonra da hoca demiş ki bana damdan düşeni getirin. İşte o damdan düşenlerden biri de benim, o yüzden dikkatle okuyun.

    • GC sizin için ne kadar önemli, bunun için maddi manevi ne kadar fedakarlık yapabilirsiniz, bu soruya dürüstçe yanıt verin. Olmasa da olur diyorsanız devamını okumanıza gerek yok, keyfinize bakın, sonra mülakat maili alırsanız yeni haberim oldu der düşman çatlatırsınız.
      Evet gelelim bu yazının asıl muhataplarına:
    • Mehta sadece 2021’ler için bir karar verdi. Tier sistemi illegal demesinin bize bile çok bir faydası olmadı, sizi ise hiç etkilemeyecek ve KCC, DoS vs bildiğini okumaya devam edecek.
    • Göçmen vize backlog olduğu yerde duruyor. Radikal adımlar atılmadıkça 2-3 yıldan önce erimesi beklenmiyor, bu da DV’nin dış kapının mandalı konumda kalması devam edecek demek.
    • Mahkemeler karar verebilmek için sonuca bakıyor. Sonucun şekillenmesi ise Eylül’ü buluyor ve bundan önce bir karar vermeye yanaşmıyorlar. Çok önce açılacak bir dava ya red yer ya da FY sonunu bekler.
    • PP olmadığını ve Tier sisteminin devam ettiğini varsayarsak Ankara için 20K üzeri büyük tehlikede. Eğer Ankara oturumlu yabancıları da baştan dahil ederse 15Klara kadar iner.
    • Pek kimsenin dillendirmediği diğer bir tehlike ise Afganlara verilen SIV vizeleri. Bunlar DV ile aynı tierda hatta geçici olarak Tier 1e çekildi. Hadi tekrar Tier 4 oldular diyelim. SIV kapsamı genişletildi ve onbinlerce kişiden bahsediliyor. Türkiye konsolosluğu da bu yükü çekecek ana noktalardan . Matematiği siz yapın artık.

    Başta sorduğum soruya dönelim , GC sizin için ne kadar önemli? Vereceğiniz cevaba ve yukarda saydığım risk durumunuza göre alternatif çözümler ise:

    • Farklı ülkede oturum alın. Karadağ (DV’ye Belgrad bakıyor), Kosova ve Makedonya şirket kurarak en kolay oturum alabilecekleriniz. Uni’ye kayıt olarak da 1 yıllık oturum alabilirsiniz birçok ülkeden. Bu sizi ne kadar öne geçirir ona birşey diyemem. DV talihli sayısı az, performansı yüksek konsoloslukların olduğu ülkeleri seçmelisiniz.
    • Bu işin ultimate çözümü ise AOS. Zaten numaranız 20K üzeri ise ve vizeniz varsa, maddi imkanları da zorlayıp gidin. Şubatta giriş yapar, 90 gün sonra da başvurursunuz. Zaten Mayıs gibi herkes current olur, numaranızdan bağımsız başvuru hakkınız olur.

    Bol şans!


  • Sn @goblis burda ne demek istediğinizi anlayamadım açıklar mısınız ? Bu mesela bizim gibi davaya katılmayanlar ve onaylanmayanlar icinde gecerli mi ?

    "Bu işin ultimate çözümü ise AOS. Zaten numaranız 20K üzeri ise ve vizeniz varsa, maddi imkanları da zorlayıp gidin. Şubatta giriş yapar, 90 gün sonra da başvurursunuz. Zaten Mayıs gibi herkes current olur, numaranızdan bağımsız başvuru hakkınız olur."


  • @fortuneormisfortune sizde davacı mısınız ? Yoksa bizim gibi katilamayanlardan mısınız ?

  • ⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur 2022lerle ilgili mesajları görünce yazmıştım. Başlığın 2021 olduğunu sonradan farkettim :) Biz tamamen konu dışıyız


  • @İpek-Dedemen-Erdur
    @goblis in mesajındaki tavsiyeleri 2022lere verdiğini tahmin ediyorum. Mesaj başlangıcında belirtmese de içerikten bunu anladım.

    (ben mesajı yazarken kendisi de açıklama yapmış, benimki anlamsız olmuş :) )


  • @goblis bence artık 2021 sayfasına 2022 konuları konusulmamali onların ayrı bir sayfası var oradan yazılmalı böyle bir gelişme mi var diye umutlanıyoruz. :(


  • goodluck için telegram grubu var mıydı


  • @arda1 bana özelden yazın lütfen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2021 Davaları Brifing & Özet Karar Takvimi

    .

    J Mehta, birleştirilen DV 2021 davaları için brifing ve özet karar takvimini açıkladı;

    DV2021 Brifing Özet Karar Takvimi Kararı.pdf

    The court orders the following with regard to further proceedings in this matter:

    A.Plaintiffs’ Consolidated Complaint shall be filed on or before October 4, 2021.B.Defendants shall file the Certified Administrative Record on or before October 11,2021.

    Case 1:21-cv-01530-APM Document 53 Filed 09/21/21 Page 2 of 3
    C.Defendants’ consolidated motion for summary judgment shall be filed on or before November 19, 2021. The brief shall be limited to 65 pages.

    D.Plaintiffs’ consolidated opposition to Defendants’ motion for summary judgment and cross-motion for summary judgment shall be filed on or before December 19, 2021. The brief shall be limited to 65 pages.

    E.Defendants’ consolidated reply brief and opposition to Plaintiffs’ cross-motion shall be filed on or before January 21, 2022. The brief shall be limited to 40 pages.

    F.Plaintiffs’ consolidated reply brief shall be filed on or before February 18, 2022. The brief shall be limited to 40 pages.

    G.The parties shall file the Joint Appendix, as required by Local Civil Rule 7(n)(l), on or before February 25, 2022.

    kısaca takvim şu şekilde;

    a) 4 Ekim'e kadar davacılar birleştirilmiş şikayeti mahkemeye sunacak.
    b) 11 Ekim'e kadar hükümet tarafı idari kararı mahkemeye sunacak
    c) 19 Ekim'e kadar hükümet tarafı birleştirilmiş taleplerini mahkemeye sunacak.
    d) 19 Aralık'a kadar davacılar bu talebe itirazlarını mahkemeye sunacak.
    e) 21 Ocak'a kadar hükümet tarafı bu itiraza cevaplarını mahkemeye sunacak.
    f) 18 Şubat'a kadar davacılar bu itiraza cevap verecekler
    g) 25 Şubat ilgili sürecin son raporlarının mahkeye sunulacağı tarih olacak.

    bu tarihten sonra Mehta, DV2021 için nihayi kararını verip rezerv vizeler için sürecin nasıl işleyeceğini belirleyerek açıklamış olacak.

    herkese hayırlı olması dileğiyle.


  • @gucarslan Acaba 25 şubat'tan sonra belirli bir kanuni süre var mı işleyişin açıklanmasına dair yoksa sonsuz bekleyiş devam mı edecek? Tabi çok teknik bir soru bu ama belki avukatlarla ya da süreçle ilgisi yüksek seviyede olan arkadaşlar cevap verebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceronimo DV2020'den örnek vererek cevaplamam gerekirse; ucuz açık..
    Gomez davasın bu süreç sonrası belirsiz bir boşluk oluştu ve bu boşluk sanırım 5 ~ 6 ay civarı sürdü. şimdi bu kadar sürer mi? meçhul..

    şahsi kanaatim, sürmeyeceği ve max 1~3 ay içinde çözüleceği yönünde.


  • @gucarslan merhaba,1ila 3 ay derken 2022 ocak gibimi?


  • @islek evet vize rezerv karari verilmesini ve verilecek rezerv sayi miktarini etkileyeceginden mail atmali, hakkimizi aramaliyiz. Belki de verilecek fazla sayida vize miktari ileri de isinize yarayacak belki de yaramayacak ama en azindan denemis olacaksiniz.

    2021 icin gosterilen cabanin az veya cok ilerleyen donemler faydasini gorecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susadem elbette :) ama ocak değil, 25 şubat sonrası 1 ~3 ay olarak tahmin ettim.
    sonuçta brifing takvimi 2022'ye sarkıyor..


  • @fortuneormisfortune Ben mail atıyorum hem Ahmet Bey'e hem Curtis'e.


  • @gucarslan 30 Eylül'den önce kesin kararı bekliyorduk, bu durumda karar maksimum 25 Şubat'a kadar kaymış oluyor değil mi?


Benzer Başlıklar

  • DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    51
    7 Oy
    51 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Bu arada ABD'nin Afganistan'dayken askeri ve istihbarat birimlerine yardimci olan yaklasik 30 ile 70 bin arasinda Afganliyi Turkiye ve Katar uzerinden gocmen olarak ulkeye getirecegi uzerine haberler var. Rakamlar degisiyor, kimi yerde 20 bin ama aileleri ile birlikte 30 bin uzerinde Afganli denirken, kimi yerde toplamda 70 bin uzeri diye rakamlar soyleniyor.
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    332
    1
    12 Oy
    332 İleti
    18k Bakış
    melcemM
    @akdas Hocam öncelikle ayrıntılı hesap için emeğinize sağlık, sonra da benim olmadı madem, haksızlık yapıldı, neden böyle gibi laflar yerine case numarasına göre gitmeli adil olan budur diyebildiğiniz için size saygılarımı sunuyorum. Evet sizde bahsettiğiniz insanlar gibi kibar ve yardımsever olduğunuz ve ayrıca dürüst davrandığınız için Teşekkür ederim. Her gününüzün gönlünüzce geçmesini dilerim...
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum