Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @GKC Evet class action artık söz konusu değil. Sadece named plaintiff olarak addedilen kişilerle ilgili süreç işleyecek.


  • @alfio, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Uygun başlık burası mı tam olarak bilmiyorum ama genel olarak burda konuşulmuş, bende ulaşabildiklerim kadırıyla Meng Immigration Amendment'da bizi ilgilendren kısımları çıkarmaya çalıştım.
    Genel olarak 2017-2021 arasında Muslim-ban ve Covid, Trump yüzünden kullanılmayan diversity vizelerin 2022 fiscal year ve sonrasında vizeler basılana kadar kullanılması hedefleniyor ama genel olarak metinlerde 2022 fiscal year'da kullanılacağı vurgusu sıklıkla kullanılıyor.
    Amendment'da geçen vaatleri yerine getirmek içinde 2022 Homeland Security Funding Bill'deki ödeneklerle; bizi ilgilendiren kısmıyla konsolosluk ve uscis'de backlogları azaltmak için yeni fonlar oluşturulacağından bahsediyor, daha detayında Uscis çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin artırılacağından ve ek elemanlar alınacağı söyleniyor. İşin Konsolosluk kısmı için detaylı bilgiler yok yada ben göremedim ama gördüğüm kadarıyla department of state ile backlog'u eritmek için iş birliği yapılacağı yazıyor. Açıkcası eğer bill bu haliyle geçerse Ankara gibi birden çok millete bakan en yoğun olan konsoloslukların iş yükü çok artıcak ama orada ciddi bir plan göremedim,belki ben bulamadım. Ama bu konuda iyimserim insanların belirsizliklerden, yıllar süren bekleme sürelerini önlemek ve araflardan çıkmasını hedefleyen bir tasarı aynı sorunları katlandırmamak için etkili bir çözüm bulacaktır diye ümit ediyorum. Yanlış olduğum yerler olabilir, daha iyi bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin. Kaynakları da aşağı ekliyorum daha detaylı bilgilenmek isteyenler bakabilir.

    2017-2021 arası kısmı nerede acaba


  • @funnelweb tesekkur ederim cevabiniz icin


  • 2021'ler beklerken, 2022'lere evrak onayi verilmesi konusunda. Oncelikle 2022 lere hayirli olsun. Hakkinda hayirli olacak herkes gitsin.

    Diger taraftan, KCC, DoS ve Avukat tarafinda:

    Sayin @gucarslan, konuyu dava basligi altina tasimak daha makul gozuktu. Saglik olsun, bugune kadar Amerika ile ayaklarimiz uzerinde durmadik. Olmasa da olur. Zaten yapacaklari her turlu sacmaliga hazir olmak gerektigini de yazmistik. ''Ancak davranis anlaminda bu kadari artik zurnanin zırt dedigi yer.''

    Bu cercevede Curtis ve ekibine soylenecek iki sey var maille.

    1 DoS ve KCC hakimin iyi niyet kararini dinlemedi ve hic bir aksiyon almadi.
    2 Kentucky'e evrak onayi vb. attiginiz mailleri hice sayip, surec 2021'ler icin bu kadar kritik iken ve sayili gunler kalmasina ragmen, 2022'ler icin isi evrak onayi asamasina kadar ilerletmis ve evrak onaylarina baslamis olmasi.

    Bence su sayili gunde avukata verilecek bilgi de bunlar bizim ortak ifade bicimimiz olsun ki ''Amerika'ya vize randevu sansini devam ettirmek bir tarafa'' bu is yuku KCC calisanlarinin sirtinda kalsin, DoS bu yukten kurtulamasin. Bu cercevede forumda bu sayfada gordugum davacilardan aktif kullanici olanlari avukata mail atmaya davet ediyorum. @islek @Berk-Şendil

    ''Biliyoruz ki bu yapabilecegimiz son atak.'' Yargicla gorusmesi 27 Eylul'de.


  • @fortuneormisfortune ben hazırım mail atmaya. ne yazalım curtis'e peki? ingilizce olarak yazabilir misiniz?


  • @fortuneormisfortune durum gerçekten çok sinir bozucu
    Kesinlikle size hak veriyorum
    Şunu bilin ki dv2022 çok daha kötü durumda;
    Dv2021e baktığımızda hiç değilse ds260 dolduranlardan hızlıca evrak isteği alındığını görüyoruz fakat dv2022 için böyle bir durum yok.
    Her ne kadar talep ve onay almış bir avuç kişi olsa da bu çok rastgele yapılmış görünüyor.
    Amerika bence artık kimseyi istemiyor ama böyle eski bir çekilişi yapmıyorum artık da diyemiyor o yüzden de ayak oyunları yapıyor.


  • @funnelweb bu ne demek oluyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can "Şunu bilin ki dv2022 çok daha kötü durumda"

    gerçekten çok iddialı bir yorum olmuş bu, gerçekten.

    biraz daha açar mısınız mesela nasıl daha kötü durumda?
    henüz resmi olarak başlamamış bir sürecin nasıl olur da kötülüğünden bahsedebilirsiniz ki?
    DV2021'in bitmesine 9 gün kalmışken ve bütün dünyada toplamda 10,000 vize basılmışken, 45,000 vize boş boş konsoloslukları kasasında beklerken nasıl olurda DV2022 daha kötü durumda olabilir merak ettim açıkçası.

    derdim X yıl Y yıldan daha kötü, siz daha iyisiniz karşılaştırması yapmak değil ama tutup henüz başlamamış bir mali yıl için "daha kötü" demek biraz abeste iştigal oluyor.

    vereceğiniz örnekler sakın gelen / gelmeyen evrak talepleri, onayları, DS260 submit tarihi filan olmasın lütfen. lütfen bütün hayalleri 9 gün sona bitecek insanlara "biz daha kötü durumdayız, şükredin.." dercesine yaklaşmayın, lütfen.

    koskoca DV sürecini sadece evrak talebinin gelip gelmemesinden ibaret olarak görmek, geçmiş yılların yaşadıklarını etüt etmeden yorumda bulunmak buradaki insanları biraz yaralar emin olun. benim taraf nasır bağlamış o ayrı ama siz yine de bunu pek dile getirmeyin.

    çünkü;
    bütün hayallerinin bitmesine 9 günü kalmış insanlara üzüntüden bahsedemezsiniz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune merhaba sn. @fortuneormisfortune
    duygularınızı çok iyi anlıyorum ve durumun baktığınızda ne kadar "adaletsiz" göründüğünün de farkındayım.

    ancak; Curtis'in (ya da başka bir avukatın) koskoca bir mali yıl içinde KCC'nin DV2021 sürecini ne kadar berbat ettiğini 9 ay süren Rosales (Jabob) davasında hem CA'da yargıç Chen'e, hem de DC'de yargıç Mehta'ya anlatamayıp, son 9 günde anlatmasını beklemek çok da gerçekçi olmaz kanaatindeyim.

    elbette bu yorumum sizi yapmak istediğinizden vazgeçirmek için değil, öyle anlaşılmasın.
    sadece durumun bir de bu tarafından bakmanız gerektiğini düşünüyorum.

    hatta bu iletiyi yazmadan, sizin yazdığınızı okumadan önce curtis'e yine aynı konu için uzun bir ileti yazdım telegramdan. kısaca bir çok cephede savaşıyoruz..

    sadece ben daha az manzaralı olanı seçtim.
    klavyenize kuvvet, her daim yanınızdayım!


  • @gucarslan inanın sizi çok iyi anlıyorum
    Çok da haklısınız ama ben hissettiklerimi yazdım
    Gerçekten kötü bir niyetim kimseyi üzmek gibi bir amacım yok
    Hatta insanların bu kadar yıpratılmasına son derece öfkeliyim.

    Benim anlatmak istediğim Amerika mı dersin KCC mı deriz her ne ise onların Diversity vize diye bi şeyi takmamaları istememeleri.
    Şu an evet haklısınız çünkü zaman bitti size göre ve 2022lerin zamanı yeni başladığı için hatta daha başlamadığı için bana kızıyorsunuz ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki 2022 hiç iyi gitmiyor.
    Eğer normal olsaydı şimdiye kadar Ekim mülakat mailleri gelirdi.
    Ben sadece insanların üzüntülerine hayal kırıklıklarına ortak olduğumu onlara destek verdigimi belirtmek istedim.

    Yanlış anlaşıldıysam çok çok özür dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @şeyma DV kazananı iseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    class action talebi, bir davada bütün herkesi (sadece davacıları değil) kapsayan bir talep tipi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can özür dilenecek bir durum yok, sonuçta siz de ben de fikirlerimizi paylaşıyoruz.
    sadece bazı şeylerin henüz kıyas kabul edecek seviyeye gelmediğinden dem vurdum. bunun kıyasını yapacaksak 21 eylül 2022'de yapmamız en doğrusu olacaktır.

    ki buna da hiç gerek olduğunu düşünmüyorum..


  • @fortuneormisfortune atılması gereken son kurşunumuz varsa tabiki de atalım

  • ⭐⭐

    Sonra da hoca demiş ki bana damdan düşeni getirin. İşte o damdan düşenlerden biri de benim, o yüzden dikkatle okuyun.

    • GC sizin için ne kadar önemli, bunun için maddi manevi ne kadar fedakarlık yapabilirsiniz, bu soruya dürüstçe yanıt verin. Olmasa da olur diyorsanız devamını okumanıza gerek yok, keyfinize bakın, sonra mülakat maili alırsanız yeni haberim oldu der düşman çatlatırsınız.
      Evet gelelim bu yazının asıl muhataplarına:
    • Mehta sadece 2021’ler için bir karar verdi. Tier sistemi illegal demesinin bize bile çok bir faydası olmadı, sizi ise hiç etkilemeyecek ve KCC, DoS vs bildiğini okumaya devam edecek.
    • Göçmen vize backlog olduğu yerde duruyor. Radikal adımlar atılmadıkça 2-3 yıldan önce erimesi beklenmiyor, bu da DV’nin dış kapının mandalı konumda kalması devam edecek demek.
    • Mahkemeler karar verebilmek için sonuca bakıyor. Sonucun şekillenmesi ise Eylül’ü buluyor ve bundan önce bir karar vermeye yanaşmıyorlar. Çok önce açılacak bir dava ya red yer ya da FY sonunu bekler.
    • PP olmadığını ve Tier sisteminin devam ettiğini varsayarsak Ankara için 20K üzeri büyük tehlikede. Eğer Ankara oturumlu yabancıları da baştan dahil ederse 15Klara kadar iner.
    • Pek kimsenin dillendirmediği diğer bir tehlike ise Afganlara verilen SIV vizeleri. Bunlar DV ile aynı tierda hatta geçici olarak Tier 1e çekildi. Hadi tekrar Tier 4 oldular diyelim. SIV kapsamı genişletildi ve onbinlerce kişiden bahsediliyor. Türkiye konsolosluğu da bu yükü çekecek ana noktalardan . Matematiği siz yapın artık.

    Başta sorduğum soruya dönelim , GC sizin için ne kadar önemli? Vereceğiniz cevaba ve yukarda saydığım risk durumunuza göre alternatif çözümler ise:

    • Farklı ülkede oturum alın. Karadağ (DV’ye Belgrad bakıyor), Kosova ve Makedonya şirket kurarak en kolay oturum alabilecekleriniz. Uni’ye kayıt olarak da 1 yıllık oturum alabilirsiniz birçok ülkeden. Bu sizi ne kadar öne geçirir ona birşey diyemem. DV talihli sayısı az, performansı yüksek konsoloslukların olduğu ülkeleri seçmelisiniz.
    • Bu işin ultimate çözümü ise AOS. Zaten numaranız 20K üzeri ise ve vizeniz varsa, maddi imkanları da zorlayıp gidin. Şubatta giriş yapar, 90 gün sonra da başvurursunuz. Zaten Mayıs gibi herkes current olur, numaranızdan bağımsız başvuru hakkınız olur.

    Bol şans!


  • Sn @goblis burda ne demek istediğinizi anlayamadım açıklar mısınız ? Bu mesela bizim gibi davaya katılmayanlar ve onaylanmayanlar icinde gecerli mi ?

    "Bu işin ultimate çözümü ise AOS. Zaten numaranız 20K üzeri ise ve vizeniz varsa, maddi imkanları da zorlayıp gidin. Şubatta giriş yapar, 90 gün sonra da başvurursunuz. Zaten Mayıs gibi herkes current olur, numaranızdan bağımsız başvuru hakkınız olur."


  • @fortuneormisfortune sizde davacı mısınız ? Yoksa bizim gibi katilamayanlardan mısınız ?

  • ⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur 2022lerle ilgili mesajları görünce yazmıştım. Başlığın 2021 olduğunu sonradan farkettim 🙂 Biz tamamen konu dışıyız


  • @İpek-Dedemen-Erdur
    @goblis in mesajındaki tavsiyeleri 2022lere verdiğini tahmin ediyorum. Mesaj başlangıcında belirtmese de içerikten bunu anladım.

    (ben mesajı yazarken kendisi de açıklama yapmış, benimki anlamsız olmuş 🙂 )


  • @goblis bence artık 2021 sayfasına 2022 konuları konusulmamali onların ayrı bir sayfası var oradan yazılmalı böyle bir gelişme mi var diye umutlanıyoruz. 😞


  • goodluck için telegram grubu var mıydı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum