T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
-
balıkesir tarafı boş eğer gelen olursa haber verin ki yardımcı olayım
-
-
Bu ileti silindi! -
Beyler 9 eylülde başvurduğum pasaportu sorguladığımda Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır. Diyor ne zaman basılır bu ?
-
@İsveçCadısı Haber sitelerinde "Yurt içinde 5 ile 7 iş günü içerisinde basılır ve PTT'ye verilir." yazıyor.
https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport-hizmetleri
"35. Pasaportlar Başvuru Yapıldıktan Kaç Gün Sonra Teslim Edilir?
kişiselleştirilen pasaportlar 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü, içinde PTT kargo tarfından teslim edilebilmektedir."Devletin sitesinde ise böyle yazılmış. Muhtemelen PTT'den eve geliş süresinden bahsediyor.
-
@Mayki Evet ama benimki hala basılmadı bile.
-
@İsveçCadısı Ben bir gecikme olduğunu zannetmiyorum. Biraz daha bekleyin, derim. :grinning_face:
-
@Mayki TC nüfusa yazdım dün sağ olsunlar bugün basılmış dağıtıma çıkacak :) Ya ben fotoğraçı'da fotoğraf çekindim de sanki boynumda bir oynama var yüzümü kapatıp atsam bir bakabilir misin? Elenme sebebi olur diye korkuyorum.
-
@İsveçCadısı Çekilişe katılmak için, pasaporttan bağımsız, ayrı bir resim gerekiyor (biyometrik fotoğraf ve vize fotoğrafı aynı şey değil) ama çekilişi kazandıktan sonra KCC'ye pasaport biyografik sayfasını göndermeniz gerekiyor. Ayrıca mülakat için konsolosluğa gittiğinizde pasaportunuza bakmak isteyeceklerdir.
Bahsettiğiniz oynama elenme sebebi olur mu bilmiyorum. @crazycells 'in incelemesi daha iyi olur. -
@Mayki, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@İsveçCadısı Çekilişe katılmak için, pasaporttan bağımsız, ayrı bir resim kullanabilirsiniz ama çekilişi kazandıktan sonra KCC'ye pasaport biyografik sayfasını göndermeniz gerekiyor. Ayrıca mülakat için konsolosluğa gittiğinizde pasaportunuza bakmak isteyeceklerdir.
Bahsettiğiniz oynama elenme sebebi olur mu bilmiyorum. @crazycells 'in incelemesi daha iyi olur.Resmi sana gönderebileceğim sosyal medya hesabın var mı içim rahat değil şuan?
-
@İsveçCadısı Bana gönderebilirsin, resmi incelerim ama bahsettiğin bozukluk sorun yaratır mı bilmiyorum; ne desem yalan olur. Bu yüzden @crazycells 'in ya da diğer yetkin arkadaşların bakması daha doğru olur. Mutlaka bilen vardır. :grinning_face:
-
@Mayki, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@İsveçCadısı Bana gönderebilirsin, resmi incelerim ama bahsettiğin bozukluk sorun yaratır mı bilmiyorum; ne desem yalan olur. Bu yüzden @crazycells 'in ya da diğer yetkin arkadaşların bakması daha doğru olur. Mutlaka bilen vardır. :grinning_face:
Tamam teşekkür ederim 😅
-
Merhaba arkadaşlar, pasaport çıkartırken ve Green Card başvurusunda aynı fotoğrafı kullanabilir miyiz? Green Card başvurusunda 5x5cm fotoğraf talep edilirken pasaport işlemi için 5x6cm'lik bir ayrım bulunmakta fakat bununla sanırım süreç sınırlı değil, şöyle ki, pasaport başvurusunda ''biyometrik fotoğraf'' talep edilirken Amerikan vize işleminde böyle bir talebe-kendi okumalarımda rastlamadım-denk gelmedim. Kısacası pasaport işleminde kullanacağımız fotoğrafı Green Card online formunda dijital olarak kullanabilir miyiz? Aynı fotoğrafı her iki süreçte de kullanmamızda bir sakınca bulunur mu?
-
@Yalnız-gezen iki resim özellikleri farklı olduğu için kullanamazsın pasaport için biometrik resim çekilirken green kart içinse oranlara göre resim hazırlanıyor bu oranlamaya biometrik resim uymaz green kart için fotoğrafçıdan ilk makineden çektiği oynanmamış ham halini vesikalık halini mail ile istiyorsunuz daha sonra aşağıdaki programla green kart uygun hale getiriyorsunuz
https://www.idphoto4you.com/
Daha sonra bu resmi 2 adet siteden de kontrol ediyorsunuz
https://greencardphotocheck.com/tr/
https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker -
@İsveçCadısı Bir bilgilendirme yapayım size, yukarıda yanlış yazmış olabilirim:
@ayvalik10 'un dediği gibi pasaport ve green card için gereken resimlerin özellikleri farklı bu durumu incelerseniz sizin için faydalı olur. -
@Mayki Evet ben greencard için çekindim fotoğrafçı ona göre çekti.
-
@ayvalik10 @Mayki @İsveçCadısı Yanıtlarınız, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalınız.
-
@İsveçCadısı, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@Mayki TC nüfusa yazdım dün sağ olsunlar bugün basılmış dağıtıma çıkacak :) Ya ben fotoğraçı'da fotoğraf çekindim de sanki boynumda bir oynama var yüzümü kapatıp atsam bir bakabilir misin? Elenme sebebi olur diye korkuyorum.
Yuzunuzde oynama yoksa yani fotograftan taninabiliyorsaniz sorun olmaz.
Fotoyu [email protected] adresine gonderebilirsiniz.
-
@Yalnız-gezen, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
Merhaba arkadaşlar, pasaport çıkartırken ve Green Card başvurusunda aynı fotoğrafı kullanabilir miyiz? Green Card başvurusunda 5x5cm fotoğraf talep edilirken pasaport işlemi için 5x6cm'lik bir ayrım bulunmakta fakat bununla sanırım süreç sınırlı değil, şöyle ki, pasaport başvurusunda ''biyometrik fotoğraf'' talep edilirken Amerikan vize işleminde böyle bir talebe-kendi okumalarımda rastlamadım-denk gelmedim. Kısacası pasaport işleminde kullanacağımız fotoğrafı Green Card online formunda dijital olarak kullanabilir miyiz? Aynı fotoğrafı her iki süreçte de kullanmamızda bir sakınca bulunur mu?
Ayni fotoyu kullanabilirsiniz ama orijinal fotoyu fotografcidan almaniz lazim.
Cunku ABD vize islemleri icin normal kalipla 5 x 5 cm fotograf gerekecek.
TC pasaportu icin ise biyometrik kalip 5 x 6 cm fotograf gerekecek.
Yani iki fotonun hem olculeri hem de kaliplari farkli. O nedenle ancak orijinal genis acili fotograf sizdeyse bu dediginizi yapabilirsiniz.
-
@crazycells, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@İsveçCadısı, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
Yuzunuzde oynama yoksa yani fotograftan taninabiliyorsaniz sorun olmaz.
Fotoyu [email protected] adresine gonderebilirsiniz.
Gönderdim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum