Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @smartcells lütfen kimse beni yanlış anlamasın ama bir şey söylemek istiyorum.

    Bu talep gelmeden evraklarınızı yollayın olayını kim çıkardı bilmiyorum ( Brit Simon olabilir) ama bence çok yanlış yapılıyor insanlara sık sık bu tavsiye edilerek.

    Şu ana kadar 1 tek kişi bile talep gelmeden kendi kendine yollayıp mülâkat alamadı benim bildiğim.

    Böyle yapmak sadece KCC' nin maillerini patlatır ve işimiz giderek zora girer bence.
    Onların kimden ne zaman ne isteyeceğini bildiklerine adım gibi eminim. Talep gelmeden belge yollamak bence sadece onlara rahatsızlık veriyor.

    Bunlar tamamen benim düşüncelerim, eğer ki talep gelmeden evraklarını gönderip mülâkat alabilen 1 kişi duyarsam ben de hemen yarın yollayacağım belgelerimi bu da böyle biline.


  • @FUAT-ARI İngiltere' de muayene olacağınız doktoru arayıp sorarsanız kesin bilgi almış olursunuz.


  • DV2022 (2022 Green Card Lotosu"> Aşamaları

    @smartcells lütfen kimse beni yanlış anlamasın ama bir şey söylemek istiyorum.

    Bu talep gelmeden evraklarınızı yollayın olayını kim çıkardı bilmiyorum ( Brit Simon olabilir) ama bence çok yanlış yapılıyor insanlara sık sık bu tavsiye edilerek.

    Şu ana kadar 1 tek kişi bile talep gelmeden kendi kendine yollayıp mülâkat alamadı benim bildiğim.

    Böyle yapmak sadece KCC' nin maillerini patlatır ve işimiz giderek zora girer bence.
    Onların kimden ne zaman ne isteyeceğini bildiklerine adım gibi eminim. Talep gelmeden belge yollamak bence sadece onlara rahatsızlık veriyor.

    Bunlar tamamen benim düşüncelerim, eğer ki talep gelmeden evraklarını gönderip mülâkat alabilen 1 kişi duyarsam ben de hemen yarın yollayacağım belgelerimi bu da böyle biline.

    Bende merak ediyorum. Bilen var mı?


  • Sorular arasinda daha önce başka ülkede bulundunuz mu sorusu vardı.cevapladik diye düşünüyoruz ama boş olarak gözüküyor evet-hayir yeri.bu durumla karşılaşan var mi?formu yeniden actirmam gerekir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @sekuba Boş bırakmış olsaydiniz formu gonderemezdiniz. Bu nedenle formu açtırmaniza gerek yok.


  • @Sono bende öyle düşünüyordum aslında,orası boş olunca sormak istedim.çok teşekküler.


  • Bu ileti silindi!

  • @Ironsmasher33 eskisi hala geçerlidir ve vize de vardı.Ama daha önceki pasaportum vize yoktu ve tarihi geçmişti.onuda iade ettiler.


  • Merhabalar, ds260 formunu açtırma talebime karşılık formumu bugün açmış bulunmaktalar. Ancak sorun şu ki ds 260 formunu yollarken adresleri girdiğimiz kısımda son ikamet yeri olarak yazdığım adresten formu doldurduktan sonra taşınmış olup kısa süreliğine (4 ay) dönmüş bulunmaktayım. Acaba formu tekrar yollarken taşınmış olduğum son adresin adresini uzatıp formu gönderdiğim günün tarihini mi yazayım sonra şu an kısa süreli dönmüş olduğum (adreslerde ilk olarak belirtmiş olduğum ev adresi) adresi tekrar mı yazmalıyım sizce ne yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim


  • @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells
    Merhabalar. Profilimde imza güncellememi yaptım. Fakat yukarıdaki tabloya manuel mi ekleme yapmam gerekiyor. Birde kcc den gelecek olan evrak talep maili neye göre geliyor. Çünkü çok dağınık bir görünüm var 100 numaralarada gelmiş 10.000 Li numaralarada ama asla sıralı değil sanırım.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    arada birileri bozabiliyor ama arkadaslar zaten hemen duzeltiyor: https://bit.ly/3ep3byM

    siz en asagiya bilgilerinizi ekleyin, ilgilenen arkadaslar uygun yere tasiyip, listeyi duzenleyeceklerdir.


  • @Ironsmasher33, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Annem memur, bundan dolayı pasaport başvurularımızı yeşil pasaporta yapmıştık. Büyük ihtimal yeşil pasaportun sağladığı haklardan dolayı pasaportu geri istediler.

    peki pasaportun fotokopisi yok mu sizde?

    e-devletten bilgilerine bakabildiniz mi?


  • @batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir soru aklımı çok kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim. Greencard için geçen sene başvurduğumda 1 yılı biraz geçmiş fotoğrafı koymuştum bu fotoğraf aynı zamanda 2019daki aldığım amerikan vizesi fotoğrafıydı. Greencard sonucu açıklandığında kazandım ancak vize alırken problem çıkartılır mı?

    sorun olmaz, mulakata guncel bir fotograf goturun.


  • @dolunay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    Aranıza yeni katıldım, umarım herkes için sorunsuz ve istediği şekilde sonuçlanan bir süreç olur.
    Sizlere danışmak istediğim bir durum var. 2022 talihlisiyim ama henüz DS260'ı göndermedim. Sebebi de yakın zamanda evlenecek olmam. Evlendikten sonra başvurmak istiyorum ki eşimle birlikte bu sürece dahil olalım. En geç ne zaman formu doldurup göndermem gerekiyor? Sizin tavsiyeleriniz nedir? Nikahın önümüzdeki seneye sarkma durumu var nişanlımın işi dolayısı ile. Seneye başvuru yaparsam çok mu geç olur? Teşekkürler

    DS-260 formunu bu yil bitmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim.


  • @gurars, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir soru aklımı çok kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim. Greencard için geçen sene başvurduğumda 1 yılı biraz geçmiş fotoğrafı koymuştum bu fotoğraf aynı zamanda 2019daki aldığım amerikan vizesi fotoğrafıydı. Greencard sonucu açıklandığında kazandım ancak vize alırken problem çıkartılır mı?

    merhaba, ben de buna benzer bir sorun yaşayacağımdan buraya yazmak istedim hazır konu açılmışken.

    eşimin amerika'ya yerleşmek gibi bir düşüncesi olmadığından başvuru da yapmıyor. kendim başvuru yapmak istediğimde de "evli" seçeneğini seçince onunla ilgili bilgileri girip fotoğrafını yüklemem gerekiyor. fakat kendisi fotoğrafını da çektirmiyor :) acaba daha önceki yıllarda çekilmiş bir fotoğrafını kullanmam sıkıntı yaratır mı?

    güncel bir fotoğraf istediklerini okuyordum hep ve ona göre başvuru yapıyordum ancak şimdi sevgili batosemo'nun eski fotoğraf ile başvurup hem de kazandığını görünce merak ettim. kendi fotoğrafım güncel, oğlumunki güncel fakat eşimin 1-2 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafını kullansam sorun yaşar mıyım?

    bu dediginiz durumda eski fotograf kullanabilirsiniz. zaten vize almayacagi icin bir sakincasi olmaz.


  • @capon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar bir sorum olucak idi Türkiye'de sağlık işleri ve Konsolosluktan geçip vizeyi aldıktan sonra yani tüm işleri hallettikten sonra Türkiye'de bir eş ve koca boşanıp Amerika'ya öyle gidebilir mi? sorun çıkar mı Türkiyede boşanıp amerika'ya öyle gidebilir mi? greencardlarını almadan.

    Insanlar genelde bu kadar hizli bosanmiyorlar, elinizdeki vizeyi son gunune kadar kullanmak zorundasiniz, hatirlatmak isterim...

    Eger cekilisten once evli iseniz o durumda sorun cikmama ihtimali yuksek lakin vatandaslik surecinde karsiniza cikabilir bu durum, bilginize. Su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/354/vatandaslik-basvurusu-hangi-durumlarda-reddedilir


  • @sekuba, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sorular arasinda daha önce başka ülkede bulundunuz mu sorusu vardı.cevapladik diye düşünüyoruz ama boş olarak gözüküyor evet-hayir yeri.bu durumla karşılaşan var mi?formu yeniden actirmam gerekir mi?

    sorun sizden kaynaklanmiyor, o soruda bir sikinti var. O nedenle yeniden actirmaniza gerek yok.


  • @Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, ds260 formunu açtırma talebime karşılık formumu bugün açmış bulunmaktalar. Ancak sorun şu ki ds 260 formunu yollarken adresleri girdiğimiz kısımda son ikamet yeri olarak yazdığım adresten formu doldurduktan sonra taşınmış olup kısa süreliğine (4 ay) dönmüş bulunmaktayım. Acaba formu tekrar yollarken taşınmış olduğum son adresin adresini uzatıp formu gönderdiğim günün tarihini mi yazayım sonra şu an kısa süreli dönmüş olduğum (adreslerde ilk olarak belirtmiş olduğum ev adresi) adresi tekrar mı yazmalıyım sizce ne yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim

    Butun bilgileri bugune gore duzenleyip yeniden formu gonderin.


  • Daha evvel kcc den mail talebi gelmeden evraklarını mail atıp sonrasında evrak talep maili alan var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik DV2022 özelinde var mı bilmiyorum ama DV2021'de talihlilerden evrakları kendileri gönderse de sıraları gelince normal evrak talep maili ile KCC evrak talep edebiliyordu.


  • @Güler-Özçelik "instagram da yayınlanan bir habere göre.."

    bu forumu bunun için seviyorum..


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum