Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Biz de ev alma surecindeyiz yaklasik 6 aydir. 4 teklifimiz geri cevrildi, biri 30 bin $ ustu teklif olmasina ragmen. Bu hafta bir teklif daha yapacagiz. ben de kisa vadede bir dusus beklemiyorum, ozellikle enflasyon ve sektorel sorunlar birlesince pek olasi gorunmuyor. Ayrica faizlerde de bir miktar yukari yonlu degisim var.


  • @AE123 Evet dogru. $200k lik evler $250-270k araliginda satiliyorlar.

    Is yerinden bir arkadasim anlatti. Yasadigi sokagin sonundaki ev satilikmis. Normalde $250k civari olmasi gerekirken, $350k den satisa cikartmislar. Haftasonu 2 gun boyunca evin oldugu sokakta sagli sollu tum yol uzerinde arabalar park halindeymis. Once birisi parti veriyor sanmis. Sonra farketmis ki insanlar surekli olarak eve bakmaya, evi gezmeye geliyorlarmis. 2 hafta icinde satilmis. O derece yani, cok fazla talep var.


  • Bugun Mayis ayi enflasyon verileri aciklandi. 5% cikti. Beklenti 4.7% idi. Hep dis minnaklarin oyunu bunlar 😛


  • @MySea TÜİK hesaplasa 2.5% altı garanti.


  • Yatirim amacli olarak yasadiginiz eyaletten baska bir eyalette ev satin almak mantikli mi ? Vergiler o zaman nasil olur , bilgisi olan var mi ? Tesekkurler


  • @cnpist Property tax konusunda evi alacaginiz eyaletteki ve hatta countydeki vergi kurallarini arastirmaniz gerecek.


  • @MySea tesekkurler


  • Merhabalar , Florida da apartman dairesi satın almak istiyoruz.banka örneğin 200000 dolar kredi veriyor diyelim dairede 200000 dolar olsun bu down paymnt tutarı bu paradan düşebiliyor muyuz ? Diğer bi sorum da bu örnek olarak 200000 dolarlık evin ekstra giderleri ne kadar oluyor yani tapunun komple elime geçmesi süresinde ekstralar ne kadar olur ortalama.Daire yeni çok eski olmamak kaydıyla mortgge hariç ekstra aylık ne ödemelerim oluyor.İlk evimiz olacağı için hiç bilgimiz yok yardımcı olabilir seniz sevinirim .Teşekkürler


  • @charmysea down payment sizin koydugunuz cash tutar. siz oncelikle odeyebileceginiz down paymenti belirliyorsunuz sonra kredi hesaplaniyor. yani krediye dahil degil. bunlarin disinda bir de closing cost var o da evine gore degisiyor; icerisinde evin 1 yillik vergisi lander ucretleri vs var. 200.000 lik bir ev icin asagi yukari 7-8 k olur diye dusunuyorum. landerla gorustugunuz zaman vereceginiz teklif icin bir breakdown isteyin tum masraflari gosteren bir dokum vereceklerdir.


  • Teşekkürler bir sorum da şu şimdi banka down payment yüzde 5 olacak şekilde kredi veriyor bize mail atmış.Bu yüzde 5lik down payment ev sahibi için mi önem arzediyor yoksa bankanın bana bu krediyi vermesi için yüzde 5 lik down payment tutarının bende cash olması gerekiyor.Genelde yüzde 20 falan diyorlar çünkü down payment için ama banka bana yüzde 5lik vereceği şekilde kredi Proforması yolladı.tam bilmediğim için bunu da cvplarsanız çok sevinirim 🙏


  • @charmysea Ev sahibi zaten satis islemi yapilinca, bankadan evin bedelini alacak. 5% down payment bankaya olan mortgage kredi borcunuzdan dusulecek, yani $200k yerine $190k borclanmis olacaksiniz.

    Closing cost olayi yukarida aciklanmis. Aylik mortgage payments disinda normal utility bills olur yani elektrik, su, gas falan. Eger HOA varsa, o olabilir. Birde cop icin aidat olur. Ayrica yillik sewer bill gelir.

    Ev sigortasi ve property tax, escrow accounttan banka tarafindan odenir. Sizin aylik mortgage paymentslara bunlarda eklenir.

    Tum bu detaylari emlakciniz ve banka yetkilisinin size yazili sekilde vermesi gerekir. Closing yapmadan once. Vermezlerse, sorun isteyin.


  • @charmysea %3 minimum down payment odemeniz gerekiyor. bunu %0'a ceken bazi eyalet programlari var ama ekseriyeti %3 ve yukarisi. %20 down payment koyarsaniz PMI (sigorta) odemezsiniz. bkz; https://www.investopedia.com/ask/answers/09/pmi.asp
    eger daha az koyarsaniz toplam odemeniz %20ye ulasana kadar bu sigortayi odemeye devam edersiniz. Ev almayi dusundugunuz county/state'in first time home buyer egitimleri muhakkak vardir. incelemenizi ve eyalet yardimi var mi diye sormanizi tavsiye ederim.


  • Benimde bir sorum var PMI ile ilgili, örneğin almak istediğimiz ev $400K , yaklaşık olarak PMI tutarı ne olur, bununda bir yüzdesi var mı hesaplamak için?

    İkinci bir soruda sizce 20% down payment yapmak mantıklı mıdır yoksa nakit paranın kenarda durması adına yüzde 10 - 15 vs. koyup PMI ödemek mi mantıklıdır?


  • @AE123 Genel olarak, yillik bazda PMI sizin mortgage loanin 0.5% ile 2% arasinda bir miktara denk gelir. Bankaya PMI oranini sormaniz lazim. Sizin kredi skorunuza gore ve odeyeceginiz down payment miktarina gore degisir. Yani $200k lik bir ev icin, yillik $1k ile $4k arasinda bir miktar olabilir. Bunu loan alacaginiz banka ile konusup ogrenmeniz gerekir.

  • ⭐⭐⭐

    AMERİKAN RÜYASININ SONU MU?

    ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca ev sahibi olamayacağını düşünüyor. X ve Y kuşaklarında ev sahipliğine ilişkin endişeler artış gösterirken Türkiye'de durum daha da vahim.

    Sizce doğru mu yoksa birazcık abartı mı?


  • @hadi-BE Su an icin dogru. Pandeminin neden oldugu bir takim sebeblerden dolayi ev fiyatlari artmis durumda. O yuzden su an icin ev almak cok karli bir durum gibi gorunmuyor.

    Ama genel olarak degerlendirirsek, ev sahibi olabilmek icin veya iyi bir mortgage imkani alabilmek icin:

    1- Duzenli aylik gelir
    2- Duzgun kredi history ve skoru
    3- Bir miktar para (downpayment ve closing cost icin)

    Gereklidir. Bunlari saglayabiliyorsaniz, ev almak kirada yasamaktan daima iyidir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hadi-BE Alamazlar tabii. Devlet stimulus yatırıyor, koşa koşa Xbox almaya gidiyorlar. Ben stimulus parasıyla evin pencerelerini yenilettim.

  • ⭐⭐⭐


  • Diğer konu başlığın da belirttim buraya da ekliyorum umarım faydalı olur.

    İlk defa ev alacak arkadaşlar için Joa Biden’ın söz vermiş olduğu üzerinde çalışılan yakın zaman da karara bağlanması beklenen bir yasa var.Aslında 2 adetti lakin diğerinin akıbetinden emin değilim.Bu yasaya göre belli kriterlere göre ilk defa ev sahibi olanlara $15000' a kadar tax credit verilecek.

    İlginen arkadaşlar Biden First Home Buyer Act olarak aratıp ayrıntılı bilgilere ulaşabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

59
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum