Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Yolculuk
249 93 33.4k 94

• Ben bu firmayı kullanıyorum tavsiye ederim.
    Polonya Nakliye
    Portekiz Nakliye
    Yunanistan Nakliye

• Herkese merhaba,
    Ben bilgi almak amacıyla daha önce uçak kargo bilgisi almıştım. 150 kg kadar koli olarak uçak ile kargo yaparsanız 1500 Usd olacağını öğrenmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 3 gün içinde teslim ediliyormuş. İsteyen olursa telefonu saklamıştım arayabilirsiniz.

• @crazycells merhaba crazecell. Sizden bir ricam olucak . Uluslararasi kargo şirketleri taniyormusunuz ? Ben isdiyorum ki , Hollandaya ev eşyaları , yatak odalarını , götürmək isdiyorum .

• @sami-nur, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@crazycells merhaba crazecell. Sizden bir ricam olucak . Uluslararasi kargo şirketleri taniyormusunuz ? Ben isdiyorum ki , Hollandaya ev eşyaları , yatak odalarını , götürmək isdiyorum .

Maalesef Hollanda icin bildigim bir nakliye sirketi yok. Sadece Turkiye-ABD icin su sirketi tavsiye edebilirim: http://turamcolines.com/contact-us.html

• Eşyaları bir şirketle gönderip, uçup, adresi sonra belirlemek (evi gidince kiralamak) mümkün mü, soran ya da böyle yapan oldu mu? Konteynrı depoda bekletebilirler herhalde bir süre. Gidip gelip tekrar gitmek istemiyorum ama eşya götürmem şart.

• @isik, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Eşyaları bir şirketle gönderip, uçup, adresi sonra belirlemek (evi gidince kiralamak) mümkün mü, soran ya da böyle yapan oldu mu? Konteynrı depoda bekletebilirler herhalde bir süre. Gidip gelip tekrar gitmek istemiyorum ama eşya götürmem şart.

sanirim boyle bir seyi yasal olarak yapmak mumkun degil. Sonucta yurtdisindan gelen urunun nereye, ne amacla gidecegi kayit altina aliniyor... Sanirim iki asamali yapmaniz mumkun olabilir, once kiralayacaginiz bir depoya, sonra da oradan ikinci kez tasima ile gideceginiz adrese...

• .turkiyede ki elektrikle calisan beyaz esyalar veya diger aletler 220 wolt ile woltage calisirlar, amerikanin evelere saglanan elektrik woltage si 120 dir.amerikaya elektrikle kullanilan esyalar getirilirken arastirma yapilmasini oneririm.

• @crazycells Yasal olmayan kısmı anlayamadım. Eşyaların ben ayrıldıktan sonra yola çıkacak olması mı?

@crazycells Yasal olmayan kısmı anlayamadım. Eşyaların ben ayrıldıktan sonra yola çıkacak olması mı?

ABD'ye nereye gidecegi belli olmayan esya yollanmasi.

O nedenle adres yoksa nakliye sirketlerinin tasiyacagini sanmiyorum.

• @crazycells Türkiye'de depoda bekletip, adresi iletince gönderemezler mi? O zaman adres belli yola çıkmış olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@isik, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@crazycells Türkiye'de depoda bekletip, adresi iletince gönderemezler mi? O zaman adres belli yola çıkmış olur.

Bu soruları kargo şirketine sormalısınız.

@crazycells Türkiye'de depoda bekletip, adresi iletince gönderemezler mi? O zaman adres belli yola çıkmış olur.

Omsan ın buna benzer bir uygulaması vardı. Yıllar önce fiyat almıştım konteyner için. Biraz maliyetli gelmişti Omsan ın fiyatları, sonra başka alternatiflere bakmıştım, Ankara'da ikamet ediyordum o esnada. TR sınırları içinde sorun olmaz ancak konteyner - ABD transferi ile ilgili deneyimim yok ne yazık ki.

• Bazı firmalar sadece ticari ürün taşımacılığı yapar,bilginiz olsun. Ek olarak eşyaların Amerikan gümrüğündeki clearance işlemlerinin de yapılması gerekecektir. Firma sadece taşımacılık hizmeti verir ama customs brokerage hizmeti vermezse, bu sefer bağımsız bir brokerage firması bulmak durumundasınız Amerika'da.

• @isik Merhaba bu hizmeti bildiğim 2 firma veriyor hala ihtiyacınız varsa iletişime geçebilirsiniz. https://www.mmtlojistik.com.tr/esya-depolama/
    https://www.avcilarnakliyat.com/

• Uluslararası ev eşya taşımacılığı https://www.mmtlojistik.com.tr/esya-depolama/ var. Taşınanlar bir görüşebilirler avrupanın her yerine var da amerikayı bilmiyorum sorup öğrenebilirsiniz. Krefelde anannem taşınırken bu firma ile getirdik çok temiz güvenilir iş yaptılar bizim için en önemlisi oydu.

• Adres belli olmadan da yapılıyormuş nakliye. Eşya ulaşana kadar adres belli olmaz ise depolama ücreti alıyorlarmış. 1 oda dolusu mobilyasız eşya için 3 firmadan teklif alma aşamasındayım, fiyatları buraya yazarım.

Adres belli olmadan da yapılıyormuş nakliye. Eşya ulaşana kadar adres belli olmaz ise depolama ücreti alıyorlarmış. 1 oda dolusu mobilyasız eşya için 3 firmadan teklif alma aşamasındayım, fiyatları buraya yazarım.

Merakla bekliyorum :)

• Henüz teklif gelmedi ama şu ana kadarki süreci anlatayım:

Ayın 20'si civarı BAFA Lojistik, MCS Lojistik ve bir firmanın daha online ücretsiz ekspertiz talep formunu doldurdum. Ertesi gün Asya Lojistik'in bize ulaşın formunu doldurdum. Bu ilk 3 firmadan dönüş olmadı, Asya Lojistik ise sonra dönüş yaptı. BAFA Lojistik'in aynı formunu yaklaşık ücret istemek amacı ile birkaç ay önce de doldurmuştum ve cevap alamamıştım ama herhalde ciddi değil henüz diye cevap vermediler demiştim. Durum bu değilmiş malesef, okumuyorlar.

23 Kasım günü hala cevap alamayınca sırayla aramaya karar verdim ve MCS Lojistik ile başladım. Telefona cevap veriyorlar hemen. Biraz üslubu rahatsız edici de olsa bir hanım mail atmam gerektiğini söyledi. Ben form doldurduğumu söyleyince "Çakma MCS Lojistik çıkmış [benzer 3 harfli isim] diye bir de onunla uğraşıyoruz." vs. gibi saçma sapan bir bahane ile mail attırttı. Böyle olunca BAFA Lojistik'i aramadım, mail atmayı denemek için.

Bunun üstüne MCS Lojistik ve BAFA Lojistik'e [email protected] adreslerine mail attım. 3. firma hakkında kötü şeyler okuduğum için onlara atmadım, vaz geçtim. Bu sırada (sabah saatleri) Asya Lojistikten cevap geldi ve görüşmeye başladık ama detayları aşağıda yazacağım. MCS Lojistik mailime hemen, BAFA Lojistik ise geceye doğru döndü.

Asya Lojistik:
    İlk maillerinde eşya miktarı ve şehir istediler (sadece eyalet yazmışım). Aynı gün akşam cevap verebildim. Ertesi gün sabah dönüş yapacağız dediler. Birkaç saat sonra mail ile eşya resmi ve tam liste istediler. Şehiri de tekrar istediler iletmeme rağmen. Resimleri attım, tam listeyi henüz bilemediğimi söyledim çünkü yüzlerca parça olacak muhtemelen toplam. Perşembe günü idi bu ve henüz dönüş alamadım.

MCS Lojistik:
    İlk mailleri dönüş yapacağız oldu sadece ama yarım saat sonra yetkili fotoğraf ve detay istedi, ilettim. Kısa süre sonraki maillerinde dönüş yapacağız dediler. Gümrükte sıkıntı olabilir sormam lazım da dediler. Bu görüşme Çarşamba günü idi ve hala dönüş alamadım.

BAFA Lojistik:
    İlk maillerinde pdf sunum gönderdiler ve iletişim numarası ve saat tercihi istediler. Ertesi gün öğleye doğru cevap verdim, birkaç saat sonra şu saat aralığında arayacağım diye dönüş aldım. Denildiği saatte arandım, durumumu detaylıca anlattım. Konuştuğum kişi oldukça profesyonelce davranıyordu. Her soruma uzun uzun üşenmeden cevap verdi. Pazartesi günü ekspertiz için karar verdik. Pazartesi günü konuştuğumuz saatlerde geldi, yerinde resim çekti ve kabaca bir liste yaptı (tam liste değil). En kısa sürede döneceğini söyledi. Tablet ekranına bir imza aldı ve sorularımı cevapladı yine uzun uzun. Gümrükte sorun olabiliceğinden o da bahsetti ve o da danışacakmış. Yaklaşık m3 hesabı olarak da 5 m3 hesapladı. Eşyalar ahşap büyük bir kutu ile depolanacakmış adres netleşene kadar. Daha bugün ertesi gün o yüzden dönüş olmaması normal ama yine de belirteyim, henüz teklif gelmedi.

Yakın zamanda MCS lojistik ve Asya Lojistik'e mail atacağım durumu sormak için. Şu zamana kadar dönmeleri gerekirdi. Az eşya diye ilgilenmiyorlar sanırım. Şu süreçte üç firma da ilk aşamada iletişim konusunda sınıfta kalsa da sonraki süreçte açıkçası BAFA Lojistik daha pozitif bir izlenim yarattı. Tabi ki teklifleri ve sonraki süreci bilemiyorum henüz. (BAFA daha pahalı diye duymuştum) Asya Lojistik'in ise gümrük olayını hiç belirtmemiş olması ve maillere daha uzun sürede cevap vermesi dikkatimi çekiyor.

Merak edenler için, eşyalar normal mobilya vs ev eşyası değil. Bendekiler zaten İkea orada yenisini almak daha ekonomik olur. Yıllarca uzun uğraş ve yatırım ile biriktirdiğim onca elektronik ekipman, alet, ve kendim topladığım 3D yazıcılarım var. Bu kadar emek ve yatırımı geride bırakamam ve bu yüzden de pahalı da olsa taşımaya çalışıyorum. Bunlar tamamen hobi amaçlı olsa da tabi ki normal eşya olmadığı için gümrük sorusunu anlıyorum, umarım sorun olmaz.

• @isik Umarım uygun fiyata ve güvenle taşıyan bir firma ile anlaşırsınız.

3d yazıcılardan bahsettiğiniz için yazmak istedim. Benim de 3 tane, biri epey uğraşlarla kendim topladığım diğer ikisi de Anycubic DLP printer olmak üzere 3 yazıcım var. Ancak güncel yazıcı fiyatlarına bakınca hem daha stabil çalışan ve daha detaylı çıktı veren modeller benim topladığım ve satın aldığım fiyatların çok altında satılıyor amazon ve benzeri sitelerde. Dolayısıyla ben büyük ihtimalle ya satacağım ya da arkadaşlarıma hediye edeceğim olur da vizeyi almak nasip olursa.

Tabii sizin bu şekilde yerine koyamayacağınız (manevi değeri olan) veya koymanız bütçeyi sarsacak elektronik eşyalarınız varsa onların yanında printerları da götürmek kadar normal bir şey yok.

• @eynar benim yazıcılarım ağır modifiyeli voron v0.1, v2.4 doom ve Tiny-m. 3ü de hala iyi baskı alan yazıcılar. Bunların dışında da lehileme aletleri, wera bosch knipex aletler vs de var yenisini almayı daha pahalı yapacak.

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    333 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Turkiye'den Amerika'ya Mobilya Tasimak

Kilitli Taşındı Yolculuk konteyner
    3
    0 Oy
    3 İleti
    702 Bakış
    crazycellsC
    Yukarida sayin @gucarslan 'in verdigi basligi kullanabilirsiniz. Orada da yazmistim, direkt Turamcolines'dan Esra Hanim'a ulasip yesilkart forumdan yonlendirildiginizi belirtirseniz sizinle ayrica ilgilenecektir: [email protected] bol sanslar.
  • Türkiye'den Amerika'ya Tahliye Uçuşları

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    280 Bakış
    crazycellsC
    Suradan konuyu takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3298/türk-vatandaşların-abd-den-tahliyesi
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k