Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Güven-Carmen-Tek NOA2 yi abd de bulunan nişanlınız alacagından kesinlikle etkiler. USCIS sitesinden dava dosyanızı kontrol ettiğiniz kısımda adres degişikliği ile ilgili yönlendirme linki mevcut oradan güncelleyebilirsiniz.


  • @runaslan yani Addres değişikliği yaptığımızda sürecimiz biraz daha uzayacak digimi


  • @Güven-Carmen-Tek Hayır, adres değişikliği yapmazsanız süreciniz uzayabilir.


  • @runaslan cevaplarin için teşekkür ederim kardeşim eyvallah


  • @emirgenco tesekkurler cevap icin. Sponsorlukta sorunum yok. Diger kanitlarin olmasi icin bulusmanin gerceklesmesi gerekiyor. Bakalim hayirlisi.


  • Merhabalar k1 başvuru için 2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

    1. k1 için başvuru yapacağız yıllık gelir vergisini başvuru yaparken mi göstermemiz gerekiyor yoksa ileri tarihlerde mi?
    2. Örneğin 2021 yıllık gelir vergisi ne zaman çıkıyor?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells cevap icin tesekkurler. Kiz, kucuk bir uzakdogu ulkesi vatandasi ve orada yasiyor. Buradaki arkadasi vasitasi ile tanistik. Son 4 aydir internetten gorusuyoruz. Bu sene sonu Turkiye de bulusma ve beraber tatil yapma teklifimi kabul etti. Covid tehlikesine ragmen bunu yapacagiz gibi gorunuyor. Bu bulusmadan sonra K1 vizesinin kosulunu saglamis olur muyuz? Ya da evlilik karari alip gelecek yaz bunu gerceklestirsek nasil olur? ya da kizin bir japon sirketinde calismasini avantaj olarak kullanip turist ya da ogrenci vizesi seklinde bir option denesem nasil olur? Biliyorum forumda ilgili yerde tum bunlarin aciklamasi var ama ben en kisa yoldan nasil bu isi halledebilirim, ona bakiyorum. Son guncel bilgiler sizlerde.

    Sizin planlariniza hangisi yasal olarak uyuyorsa o yolu kullanmaniz gerekiyor. Maalesef en kisa yol diye bir secenek yok 🙂 Her surecin avantaji ve dezavantaji var. Tanistiktan sonra evlilik dusuncelerinize gore en uygun yolu secmeniz daha iyi olur diye dusunuyorum. Eger hizli bir evlilik karari alirsaniz IR1/CR1 surecine baslayabilirsiniz, eger evlilik icin erken olacagini dusunuyorsaniz K-1 islemlerine baslayabilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @runaslan yani Addres değişikliği yaptığımızda sürecimiz biraz daha uzayacak digimi

    AR-11 ile adres degisikligi yaptiginiz surece bir sorun olmaz. Ilgili basvuru bilgilerini de USCIS'e bildirmeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-değişikliği-yapmak-uscis-ar-11-form

  • ⭐⭐

    1690023778_ScreenShot2021-08-27at11_39_14PM.png.d0f0bbf7f032e4e2cdd16a56c4f045a9.png Allah tüm k1 noa2 bekleyenlere sabır ve hayırlı sonuçlar versin


  • @crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Bir konuda daha dusuncenizi ifade ederseniz sevinirim. Evlilik karari alinirsa, sizce ingilizce egitimi icin ogrenci vizesi alarak buraya gelmesi surecin daha hizli olmasi icin bir avantaj saglar mi? Sonucta yasaya karsi bir durum olusmayacak.


  • https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-prioritization.html Yeni bir duyuru yayınlamışlar. Mevcut sürecin uzunluğunun farkında olduklarından ve kategorilerden bahsediyorlar. Nişanlılık vizesi 2. kademede. Aslında güncel olarak değişen bir şey yok son güncellemeden bu yana... Tek fark sağlık çalışanları için; eğer sağlık çalışanıysanız ve ABD'de sağlık alanında çalışabilirseniz acele vize başvurusu yapabilirsiniz diyorlar.


  • Merhaba arkadaşlar bana vergi borçu çıkmış ve hacizlik olmuş bunu odemezsem vize almamı etkilermi acaba


  • @Güven-Carmen-Tek Sizin ekonomik durumunuzla değil ABD vatandaşı olan nişanlınızın ekonomik durumuyla ilgileniyorlar. Bir sorun olmaz.


  • Herkese merhaba,
    Belki bir çoğunuz biliyordur fakat ben yeni keşfettiğim bir bilgiyi, belki başka bilmeyen arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim:
    Geçtiğimiz günlerde VisaJourney sitesi üzerinden bazı excel tabloları paylaşan arkadaşlar oldu, özellikle Ocak ayının bilgilerini 2 günde 1 tablo ile güncel olarak paylaşıyorlar sitede. Sanırım herkes bu bekleyiş sürecinde fazlasıyla sıkılıyor. 🙂 Bu bilgilere nasıl ulaştıklarını başta anlamadım, çünkü WAC# NUMBER diye verilen numaranın tamamen gizli (özel) bir şey olduğunu sanıyordum. Fakat pek de öyle değilmiş.
    Android ve İos üzerinde "Uscis Case Tracker" / "Uscis Tracker" ismiyle geçen bazı uygulamalar mevcutmuş ve burada şimdiye kadar görebildiğim kadarıyla tek seferde 100 dosyanın durumuna bakabiliyorsunuz. WAC21900***** diye başlayan numaranın son 5 hanesinde değişiklikler yaparak kendi I-129F formunuzu yolladığınız zamana yakın insanların durumunu görebilmek mümkün oluyor. Böylece sıranızın ne kadar yaklaştığıyla ilgili biraz fikriniz olabiliyor...

    Bir de tam emin olmamakla beraber şöyle bir şey dikkatimi çekti; eğer yolladığınız dosya ücreti çekildikten sonra 2 ay içerisinde herhangi bir red görmediyseniz aslında bu biraz olumlu bir süreç gibi duruyor. Çünkü Haziran ayında I-129F yollamış olmama rağmen bu uygulamalardaki bilgilere baktığımda "imzasız form yollama" , "form ücreti eksik yollama / yollamama" , " Yetersiz kanıt" gibi sebeplerle RED almış dosyalar görebiliyorum. Yani dosyalar bir ön elemeye tabii tutuluyor gibi görünüyor. Belki bazı önceliklere göre sınıflabdırıyor olabilirler de... Tabi, bu konu hakkında kesin ve net bir bilgim yok ama yine de bana olumlu bir durum gibi geldi.
    Herkese bu uzun bekleyişte bol sabır diliyorum.


  • @Jossie cavabiniz için teşekkür ederim


  • @redwine, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhabalar k1 başvuru için 2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

    1. k1 için başvuru yapacağız yıllık gelir vergisini başvuru yaparken mi göstermemiz gerekiyor yoksa ileri tarihlerde mi?
    2. Örneğin 2021 yıllık gelir vergisi ne zaman çıkıyor?

    Merhaba Abd' deki nişanlınız başvururken mali kanıtları göstermiyor. Dosyanız Ankaraya geldikten sonra nişanlınız size sponsor olmalı eğer şartları sağlayamıyorsa ek olarak co-sponsorunda hazırladığı ve size gönderdiği belgeleri mülakata hazırlayıp siz götürüyorsunuz.

    Geliri ve varlıkları ile ilgili bilgiyi kanıtlamak üzere kefil, aşağıda belirtilenlerden iki veya daha fazla belgeyi sponsorluk sözleşmesine eklemelidir:

    1. Son federal gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    2. Son W2 formunun fotokopisi,
    3. Ücretini ve çalıştığı işin devamlılığını gösteren, işvereninin vereceği bir beyan,
    4. Banka hesabı, hesabın açılış tarihi ve şimdiki bakiyesini gösteren, banka yetkilisinden alınacak bir belge,
    5. Belirsiz bir süre devam edebilecek olan ve başvuru sahibine karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirebileceğini gösteren diğer kanıtlar.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba arkadaşlar bana vergi borçu çıkmış ve hacizlik olmuş bunu odemezsem vize almamı etkilermi acaba

    Turkiye'deki bu tur durumlar vize surecinizi etkilemiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Bir konuda daha dusuncenizi ifade ederseniz sevinirim. Evlilik karari alinirsa, sizce ingilizce egitimi icin ogrenci vizesi alarak buraya gelmesi surecin daha hizli olmasi icin bir avantaj saglar mi? Sonucta yasaya karsi bir durum olusmayacak.

    Eger ayni zamanda ogrenci olma amaciniz da varsa once ogrenci vizenizi alabilirsiniz. Ama bunu K1 vizesi basvurusundan once yapin.

    ABD'de ogrenci iken nisanlilik sureci devam edebilir, fakat nisanlilik sureci devam ederken ogrenci statunuzu uzatma basvurusu yapmamalisiniz.

    Ama ogrenci iken ABD'de evlenecekseniz bunu ABD'ye giristen sonraki ilk 90 gunde yapmamanizi tavsiye ederim. Yoksa ogrenci vizesi alirkenki gercek amaciniz sorgulanabilir... Eger ABD'de evlenirseniz o durumda nisanli vizesi almak yerine su basliktan devam etmelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak

  • ⭐⭐

    merhaba arkadaşlar ufak bir sorum olacak. Benim bir arkadaşım var oda 3 Mayıs'ta noa1 aldı. Kendisi Türkiye'de doktor sorum şu ki kendisi sağlık çalışanı olduğu için k1 vizesi için hızlandırma talebinde bulunabilir mi ? Bu durum onu kapsıyor mu acaba? Crazycells ve diğer arkadaşlarım yanıtlarsa mutlu olurum


  • @emirgenco arkadaşınız USMLE steplerini geçmiş mi yoksa yeni mi başlıyor çalışmaya USMLE için?


Benzer Başlıklar

  • 10450
  • 57
  • 116
  • 114
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

61
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum