K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-prioritization.html Yeni bir duyuru yayınlamışlar. Mevcut sürecin uzunluğunun farkında olduklarından ve kategorilerden bahsediyorlar. Nişanlılık vizesi 2. kademede. Aslında güncel olarak değişen bir şey yok son güncellemeden bu yana... Tek fark sağlık çalışanları için; eğer sağlık çalışanıysanız ve ABD'de sağlık alanında çalışabilirseniz acele vize başvurusu yapabilirsiniz diyorlar.
-
Merhaba arkadaşlar bana vergi borçu çıkmış ve hacizlik olmuş bunu odemezsem vize almamı etkilermi acaba
-
@Güven-Carmen-Tek Sizin ekonomik durumunuzla değil ABD vatandaşı olan nişanlınızın ekonomik durumuyla ilgileniyorlar. Bir sorun olmaz.
-
Herkese merhaba,
Belki bir çoğunuz biliyordur fakat ben yeni keşfettiğim bir bilgiyi, belki başka bilmeyen arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim:
Geçtiğimiz günlerde VisaJourney sitesi üzerinden bazı excel tabloları paylaşan arkadaşlar oldu, özellikle Ocak ayının bilgilerini 2 günde 1 tablo ile güncel olarak paylaşıyorlar sitede. Sanırım herkes bu bekleyiş sürecinde fazlasıyla sıkılıyor. :) Bu bilgilere nasıl ulaştıklarını başta anlamadım, çünkü WAC# NUMBER diye verilen numaranın tamamen gizli (özel) bir şey olduğunu sanıyordum. Fakat pek de öyle değilmiş.
Android ve İos üzerinde "Uscis Case Tracker" / "Uscis Tracker" ismiyle geçen bazı uygulamalar mevcutmuş ve burada şimdiye kadar görebildiğim kadarıyla tek seferde 100 dosyanın durumuna bakabiliyorsunuz. WAC21900***** diye başlayan numaranın son 5 hanesinde değişiklikler yaparak kendi I-129F formunuzu yolladığınız zamana yakın insanların durumunu görebilmek mümkün oluyor. Böylece sıranızın ne kadar yaklaştığıyla ilgili biraz fikriniz olabiliyor...Bir de tam emin olmamakla beraber şöyle bir şey dikkatimi çekti; eğer yolladığınız dosya ücreti çekildikten sonra 2 ay içerisinde herhangi bir red görmediyseniz aslında bu biraz olumlu bir süreç gibi duruyor. Çünkü Haziran ayında I-129F yollamış olmama rağmen bu uygulamalardaki bilgilere baktığımda "imzasız form yollama" , "form ücreti eksik yollama / yollamama" , " Yetersiz kanıt" gibi sebeplerle RED almış dosyalar görebiliyorum. Yani dosyalar bir ön elemeye tabii tutuluyor gibi görünüyor. Belki bazı önceliklere göre sınıflabdırıyor olabilirler de... Tabi, bu konu hakkında kesin ve net bir bilgim yok ama yine de bana olumlu bir durum gibi geldi.
Herkese bu uzun bekleyişte bol sabır diliyorum. -
@Jossie cavabiniz için teşekkür ederim
-
@redwine, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhabalar k1 başvuru için 2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
- k1 için başvuru yapacağız yıllık gelir vergisini başvuru yaparken mi göstermemiz gerekiyor yoksa ileri tarihlerde mi?
- Örneğin 2021 yıllık gelir vergisi ne zaman çıkıyor?
Merhaba Abd' deki nişanlınız başvururken mali kanıtları göstermiyor. Dosyanız Ankaraya geldikten sonra nişanlınız size sponsor olmalı eğer şartları sağlayamıyorsa ek olarak co-sponsorunda hazırladığı ve size gönderdiği belgeleri mülakata hazırlayıp siz götürüyorsunuz.
Geliri ve varlıkları ile ilgili bilgiyi kanıtlamak üzere kefil, aşağıda belirtilenlerden iki veya daha fazla belgeyi sponsorluk sözleşmesine eklemelidir:
- Son federal gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
- Son W2 formunun fotokopisi,
- Ücretini ve çalıştığı işin devamlılığını gösteren, işvereninin vereceği bir beyan,
- Banka hesabı, hesabın açılış tarihi ve şimdiki bakiyesini gösteren, banka yetkilisinden alınacak bir belge,
- Belirsiz bir süre devam edebilecek olan ve başvuru sahibine karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirebileceğini gösteren diğer kanıtlar.
-
@Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhaba arkadaşlar bana vergi borçu çıkmış ve hacizlik olmuş bunu odemezsem vize almamı etkilermi acaba
Turkiye'deki bu tur durumlar vize surecinizi etkilemiyor.
-
@hasbelkader, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Bir konuda daha dusuncenizi ifade ederseniz sevinirim. Evlilik karari alinirsa, sizce ingilizce egitimi icin ogrenci vizesi alarak buraya gelmesi surecin daha hizli olmasi icin bir avantaj saglar mi? Sonucta yasaya karsi bir durum olusmayacak.
Eger ayni zamanda ogrenci olma amaciniz da varsa once ogrenci vizenizi alabilirsiniz. Ama bunu K1 vizesi basvurusundan once yapin.
ABD'de ogrenci iken nisanlilik sureci devam edebilir, fakat nisanlilik sureci devam ederken ogrenci statunuzu uzatma basvurusu yapmamalisiniz.
Ama ogrenci iken ABD'de evlenecekseniz bunu ABD'ye giristen sonraki ilk 90 gunde yapmamanizi tavsiye ederim. Yoksa ogrenci vizesi alirkenki gercek amaciniz sorgulanabilir... Eger ABD'de evlenirseniz o durumda nisanli vizesi almak yerine su basliktan devam etmelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
merhaba arkadaşlar ufak bir sorum olacak. Benim bir arkadaşım var oda 3 Mayıs'ta noa1 aldı. Kendisi Türkiye'de doktor sorum şu ki kendisi sağlık çalışanı olduğu için k1 vizesi için hızlandırma talebinde bulunabilir mi ? Bu durum onu kapsıyor mu acaba? Crazycells ve diğer arkadaşlarım yanıtlarsa mutlu olurum
-
@emirgenco arkadaşınız USMLE steplerini geçmiş mi yoksa yeni mi başlıyor çalışmaya USMLE için?
-
@carefreething usmle sitepleri ne demek oluyor acaba? Şuan 1 yıllık doktor aile hekimi herangibi belli bir bölümü yok
-
@emirgenco Ben de yeni atanacağım dr olarak ama orada doktor olarak çalışabilmemiz için USMLE steplerini geçmemiz gerekiyor. bunun k1 vizesiyle bir ilgisi vardır diye düşünüyorum
-
@emirgenco, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
merhaba arkadaşlar ufak bir sorum olacak. Benim bir arkadaşım var oda 3 Mayıs'ta noa1 aldı. Kendisi Türkiye'de doktor sorum şu ki kendisi sağlık çalışanı olduğu için k1 vizesi için hızlandırma talebinde bulunabilir mi ? Bu durum onu kapsıyor mu acaba? Crazycells ve diğer arkadaşlarım yanıtlarsa mutlu olurum
hayir, sadece ABD'de saglik calisani olanlar icin gecerli bu durum. Eger bir hastaneden is teklifi aldiysa ve pandemi konusunda ulkeye yardimci olacaksa ancak o zaman bu konuda hizlandirma talep edebilir.
Sadece saglik calisani olmak hizlandirma talebi icin yeterli degil maalesef.
-
@crazycells Teşekkür ederim üstadım değerli bilgilerini paylaştiğın için
-
@carefreething teşekkür ederim güzel kardeşim bilgilerinden dolayı
-
Arkadaşlar Ocak ayından noa2 alan var mı acaba. 227 gün oldu hala ses yok.
-
Merhaba arkadaşlar hafta ortası güncellemesi
son birkaç gün oldukça yavaş, Bir sonraki güncelleme hafta sonu geliyor.
Ayrıca, birinin merak etmesi durumunda, biri temelde 500 blok WAC Numarası olan tarihlere dayanan iki öğe ekli

-

-
Arkadaşlar iyi geceler 25 ocakta aldığım noa1 im tam 229 gün sonra 10 Eylül'de. Noa2 im onaylandı
Allah tüm noa 1 bekleyen noa2 bekleyen green card mülakatı bekleyen arkadaşlara sabır ve mutlu sonuçlar almayı nasip etsin -
Sayın crazycells. Ve bilen arkadaşlar Az önce noa2 aldım bundan sonraki süreçte ne yapmam gerekiyor acaba nvc ile ilgili. Yardimci olabilir misiniz saygılar 🤗
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum