Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

• I 134 FORMUNU İNDİRDİĞİMDE EXPIRE TARİHİNDE ŞUBAT 28 2021 YAZIYOR, BUNUN ANLAMI GEÇTİMİ DEMEK OLUYOR. BEN ŞİMDİ AMERİKADA Kİ ARKADAŞIMA BUNU DOLDURTUP MÜLAKAT ESNASINDA GÖTÜREMEZ MİYİM ? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BİLGİLERİNİ BENİMLE PAYLAŞIRSA ÇOK MEMNUN OLURUM.

• @Hande-Dulger, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

I 134 FORMUNU İNDİRDİĞİMDE EXPIRE TARİHİNDE ŞUBAT 28 2021 YAZIYOR, BUNUN ANLAMI GEÇTİMİ DEMEK OLUYOR. BEN ŞİMDİ AMERİKADA Kİ ARKADAŞIMA BUNU DOLDURTUP MÜLAKAT ESNASINDA GÖTÜREMEZ MİYİM ? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BİLGİLERİNİ BENİMLE PAYLAŞIRSA ÇOK MEMNUN OLURUM.

forumda yazarken kucuk harf kullanin.

USCIS, formun yenisini cikarana kadar var olani kullanabilirsiniz, hicbir problem yasamazsiniz. Guncel formu su sayfadan indirdiginize emin olun:

https://www.uscis.gov/i-134

• Herkese Merhaba ,

3 kişilik bir aile ( 1 bebek ) bankada yaklaşık 25K USD bedel göstereceğiz + sponsor + iş teklifi mektubu koyacağım dosyaya. Sorun çıkar mı ?
    I-134 formu doldurulduktan sonra nasıl bir işlem yapılıyor? nereye gönderiliyor yada yükleniyor ? bize mi gönderilecek. Formu dolduranın formu doldurduktan sonra ne yapması gerektiğini bilen biri açıklayabilir mi ? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@barlas Merhaba,

Gayet yeterli hepsi. Zaten daha fazlasını yapabileceğiniz bir yol kalmıyor :)

• @barlas, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Herkese Merhaba ,

3 kişilik bir aile ( 1 bebek ) bankada yaklaşık 25K USD bedel göstereceğiz + sponsor + iş teklifi mektubu koyacağım dosyaya. Sorun çıkar mı ?
    I-134 formu doldurulduktan sonra nasıl bir işlem yapılıyor? nereye gönderiliyor yada yükleniyor ? bize mi gönderilecek. Formu dolduranın formu doldurduktan sonra ne yapması gerektiğini bilen biri açıklayabilir mi ? Teşekkürler.

Bence de yeterli gorunuyor...

I-134 formunu ve destekleyici dokumanlari (vergi formu, maas bordrolari vs.) mulakata gotureceksiniz. Ilk iletileri incelemenizi tavsiye ederim.

• Merhabalar,

ABD vatandaşıyım. Uzun süredir Türkiye'de yaşıyordum. Birkaç ay önce eşim için Yeşil Kart başvurusu yaptım. Türkiye'de iyi yıl önce evlendik. Mayıs 2021'den beri ABD'de yaşamaya başladım. Aynı tarihlerde iş de buldum. İkametimi taşıdım. NVC sürecine geçtik. Size Sponsorluk Formu hakkında danışmak istiyorum. Deneyimlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:

• 2020 Tax Return geç yapıldığı için henüz transcript gelmedi. Muhasebecim ''Foreign Earned Income'' ı toplam gelirimden düştüğü için ''Adjusted Gross Income'' çok düşük gözüküyor. İki kişilik ailenin elde etmesi gelir seviyesinden çok uzağız.
    • Artık ABD'de çalışmaya başladığım için 2021 Current Income olarak hiçbir problem yok. İşyerimden bordro ve çalışıyor belgeleri de alabilirim.
    1. Foreign Earned Income'ın etkisine rağmen finansal sponsorluk için gerekli şartları sağlıyor muyum?
    2. Eğer sağlamıyorsam 2020 gelirimden eksik kalan tutarın üç katı meblayı ABD Banka Hesabımda gösterirsem sorun ortadan kalkar mı?
    3. Gelirimin yeterli olup olmadığına NVC mi karar veriyor yoksa Türkiye'deki konsolosluk çalışanları mı? Eğer konsolosluk karar veriyorsa 2021 tax return yapıp tax transcript alma imkanım da olacaktır.
    4. Eğer NVC karar veriyorsa ve gelirimi eksik bulurlarsa (ek bir sponsor bulmak dışında) elimde başka bir seçenek var mı?
    5. Tax Transcript yerine tax return yüklemek sürecimi yavaşlatır mı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, sevgiler.

• @Jetson85, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhabalar,

ABD vatandaşıyım. Uzun süredir Türkiye'de yaşıyordum. Birkaç ay önce eşim için Yeşil Kart başvurusu yaptım. Türkiye'de iyi yıl önce evlendik. Mayıs 2021'den beri ABD'de yaşamaya başladım. Aynı tarihlerde iş de buldum. İkametimi taşıdım. NVC sürecine geçtik. Size Sponsorluk Formu hakkında danışmak istiyorum. Deneyimlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:

• 2020 Tax Return geç yapıldığı için henüz transcript gelmedi. Muhasebecim ''Foreign Earned Income'' ı toplam gelirimden düştüğü için ''Adjusted Gross Income'' çok düşük gözüküyor. İki kişilik ailenin elde etmesi gelir seviyesinden çok uzağız.
    • Artık ABD'de çalışmaya başladığım için 2021 Current Income olarak hiçbir problem yok. İşyerimden bordro ve çalışıyor belgeleri de alabilirim.
    1. Foreign Earned Income'ın etkisine rağmen finansal sponsorluk için gerekli şartları sağlıyor muyum?
    2. Eğer sağlamıyorsam 2020 gelirimden eksik kalan tutarın üç katı meblayı ABD Banka Hesabımda gösterirsem sorun ortadan kalkar mı?
    3. Gelirimin yeterli olup olmadığına NVC mi karar veriyor yoksa Türkiye'deki konsolosluk çalışanları mı? Eğer konsolosluk karar veriyorsa 2021 tax return yapıp tax transcript alma imkanım da olacaktır.
    4. Eğer NVC karar veriyorsa ve gelirimi eksik bulurlarsa (ek bir sponsor bulmak dışında) elimde başka bir seçenek var mı?
    5. Tax Transcript yerine tax return yüklemek sürecimi yavaşlatır mı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, sevgiler.

1. Eger 2021 icin yeteri kadar kazaniyorsaniz ve bunu belgelerle gosterebilirseniz eski yillara bakmayacaklardir. Onceki yillar icin vergi transcriptine bakacaklardir...

2. Bunu deneyebilirsiniz, son karar konsolosa ait ama genelde gelirin seviyesini degerlendiriyorlar.

3. Konsolosluk karar veriyor ama NVC onceden belgeler tam mi diye kontrol ediyor, eger mal varligi varsa onlari da eklerseniz belgelere bu durumda NVC fiyat bicemeyecegi icin dosyalari tamamen konsolosa birakacaktir, eger sadece gelir seviyesini gosterirseniz ve federal poverty line'in altindaysa NVC eksik oldugunu goreceginden sizden sponsor da bulmanizi isteyecektir.

4. 2022'nin basinda hemen 2021 yili icin vergi odemesi yapip bu belgeleri NVC'ye gonderebilirsiniz. En guncel halde sartlari sagladiginiz icin sponsor bulmanizi istemezler artik.

5. Emin degilim ama sanmiyorum, ozellikle 2021 yili icin tax return de yeter diye dusunuyorum. siz zaten elinizdeki tum belgeleri yukleyin, eger eksik gorurse NVC size haber verir.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim @crazycells birkaç takip sorusu daha sormak isterim. Fırsat bulup cevaplayabilirseniz çok memnun olurum:

1. NVC herhangi bir belgeyi eksik görürse size haber verir demişsiniz. Acaba böyle bir durumda ne kadar süre kaybetmem söz konusu olur?
    2. Ayrıca NOA2'den sonra (eksik evrak çıkmazsa) ortalama ne kadar sürede eşim mülakat tarihi alır?
    3. Mal varlığı için evimizin tapusunu yüklemeyi düşünüyorum. Tercüme ettirmem gerekiyor mu bu belgeyi?
    4. Tapuyu ekleyip, ''değerleme uzmanından'' evin değerini de belgeleyin tarzından bir yazı okudum. Bu gerçekten gerekli mi ve gerekliyse bunu Türkiye'de hangi kuruluş yapıyor?

Sevgiler

• @Jetson85, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Cevaplar için çok teşekkür ederim @crazycells birkaç takip sorusu daha sormak isterim. Fırsat bulup cevaplayabilirseniz çok memnun olurum:

1. NVC herhangi bir belgeyi eksik görürse size haber verir demişsiniz. Acaba böyle bir durumda ne kadar süre kaybetmem söz konusu olur?
    2. Ayrıca NOA2'den sonra (eksik evrak çıkmazsa) ortalama ne kadar sürede eşim mülakat tarihi alır?
    3. Mal varlığı için evimizin tapusunu yüklemeyi düşünüyorum. Tercüme ettirmem gerekiyor mu bu belgeyi?
    4. Tapuyu ekleyip, ''değerleme uzmanından'' evin değerini de belgeleyin tarzından bir yazı okudum. Bu gerçekten gerekli mi ve gerekliyse bunu Türkiye'de hangi kuruluş yapıyor?

Sevgiler

1. Eger eksik belgeyi hemen gonderirseniz sanirim toplamda 4-5 hafta kaybetmis oluyorsunuz.

2. Isterseniz direkt basliktan takip edin sureci, maalesef konsolosluklarin calisma hizina gore degisecek beklemek zamaniniz...

3/4. NVC'ye gidecegi icin evin degerini gosteren belgeler Turkce de olabilir, daha once forumda evin degerini tahmin edebilecek bir emlakcidan bu belgeyi alanlar vardi diye hatirliyorum. Fakat bir standarti yok sanirim, yani bu deger tahminini siz yapmadiginiz ve bilirkisi yaptigi surece sorun olmaz :)

• Merhabalar, belgelerimi tamamladim. kafami kurcalayan su var esimin geliri tek basina 30.000 dolari gecmekte. yine de biz bu formlari greencard application paketine doldurup koymali miyiz ? yoksa i130a formunu online doldurmustuk orada esimin calistigi yerin bilgileri yer aliyordu. devlet kendisi bu bilgilere erisecek midir ? biz belgelerimize 3.4. bir sponsor eklemeyecegiz ozetle. ne yapacagimi anlamis degilim. bir de i130 ve i130a belgelerini online doldurduk fotograflarimizi ekledik. kalan belgeleri elle doldurduk gonderecegiz. ekstra vesikalik yazdirip eklememize gerek var mi ? simdiden cevap ve alakaniz icin cok tesekkur ederim.

• @mazk2104 sponsorluk ve finansal evraklar, i-130 onaylandıktan ve NVC aşamasına geçildikten sonra talep edilecek

• @hulyaek merhaba tekrar cevabiniz icin tesekkur ederim. biz amerika icerisinden basvuru yapiyoruz. bizimki zannedersem nvc ye gitmiyor direkt burada devam ediyor diye biliyorum eger yanlis degilsem. bu durumda da doldurmamiz veya sonradan mi doldurmamiz gerekiyor ?

• @mazk2104, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@hulyaek merhaba tekrar cevabiniz icin tesekkur ederim. biz amerika icerisinden basvuru yapiyoruz. bizimki zannedersem nvc ye gitmiyor direkt burada devam ediyor diye biliyorum eger yanlis degilsem. bu durumda da doldurmamiz veya sonradan mi doldurmamiz gerekiyor ?

Evet, hazirlayip mulakata gotureceksiniz. Sizin geliriniz yeterli oldugu icin sponsorluk belgelerini siz doldurabilirsiniz, baskasini bulmaniz gerekmeyecek.

Su basligi incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• Merhaba
    Abd de yasayan kuzenim var bana sponsor olmak istiyor.vize gorusmesinde I-134 formunu sunmam yeterli mi ve bu formu el yazisiyla mi doldurmasi gerekiyor yoksa abd de bir konsolosluga gidip muraacat mi etmesi gerekli ? Kuzenim icin islem nasil gerceklesecek ve ben nasil bir surec izleyecegim.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.Bu arada gosterebilecegim mal varligi oldukca kisitli yani burdaki sureci ucak biletini ve ordaki 2-3 ayimi karsilayabilecek kadar butcem mevcut ortalama 6.000$ var.konsolosa bu miktari gostermem sorun olur mu ?

• @invisibleman, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba
    Abd de yasayan kuzenim var bana sponsor olmak istiyor.vize gorusmesinde I-134 formunu sunmam yeterli mi ve bu formu el yazisiyla mi doldurmasi gerekiyor yoksa abd de bir konsolosluga gidip muraacat mi etmesi gerekli ? Kuzenim icin islem nasil gerceklesecek ve ben nasil bir surec izleyecegim.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.Bu arada gosterebilecegim mal varligi oldukca kisitli yani burdaki sureci ucak biletini ve ordaki 2-3 ayimi karsilayabilecek kadar butcem mevcut ortalama 6.000$ var.konsolosa bu miktari gostermem sorun olur mu ?

I-134 formunu bilgisayar ortamında kuzeniniz doldurabilir çok basit bir form konsolosluğa gitmenize gerek yok zaten bu konuda size yardımcı olmazlar veya bir avukat aracılığıyla bu formu doludrabilirsiniz.Form haricinde konsolosluğa size sponsor olan kişinin w2,taxreturn,gc yada amerikan pasaportunun fotokobisi ve amerikada yaşadığını kanıtlayan adres beyanı götüreceksiniz.Detaylı bilgileri bu iletinin ilk sayfasından takip edebilirsiniz.

Konsolosluğa sunacağınız bütün mal varlıklarınız(ev araba döviz vs)kabul edilir.Belirtiğiniz miktar tamamen kons görevlisinin insiyatifine kalmış.2021 Mülakat deneyimlerinde para konusunun bahsi geçmedi.Siz yinede elinizdeki birikimleri ve mal varlıklarınızı olabildiğince yüksek tutun.

• @28Bjk1903 cevabiniz icin cok tesekkur ederim.I-134 formunu nereden dolduracagiz peki bu konuyu detaylica anlatilan bi yer mevcutmu form da ? Yada youtube videosu olarak birsey bulamadim cunku :(

• @invisibleman, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@28Bjk1903 cevabiniz icin cok tesekkur ederim.I-134 formunu nereden dolduracagiz peki bu konuyu detaylica anlatilan bi yer mevcutmu form da ? Yada youtube videosu olarak birsey bulamadim cunku :(

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-134.pdf I-134 formu.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864/2?_=1630421551946&page=1 buda ilgili başlık.

• @invisibleman yukaridaki linkteki formu ya bilgisayardan doldurup ciktisini alabilirsiniz, ya da direkt ciktisini alip elle doldurabilirsiniz. Daha sonrasinda sponsorunuz bu formu imzalamayi unutmasin.

Zaten sponsorunuz olacagi icin bankada gostereceginiz miktar onemli olmayacak, o nedenle tum mal varliginizi gostermenizde bir sakinca yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k