ABD Yolunda Evlilik
-
@Nil, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba,
Öncelikle herkesin bayramını kutlar, sağlıklı, huzurlu güzel bir bayram dilerim. Bu konuda görüşlerinizi ve tecrübelerinizi rica ederim, özelikle @crazycells ve @gucarslan da destek olabilirse çok sevinirim.
@Kursaduo ile durumumuz benzer aslında;
Mülakat tarihim 5 Ağustos ve doktor randevum 3 Ağustos.
7 yıla yakın bir ilişkim söz konusu (tüm whatssap konuşmaları, seyahatlerimizin uçak bilgileri, fotoğraflar, hotel konaklamaları vs) mevcut. Uzun zamandır evliliği konuşuyorduk ve maalesef pandemiden dolayı hep erteledik ve açıkcası konsolosluktan artık mülakat tarihi gelmesini hiç beklemiyorduk, ümidimizi kesmiştik.Yaklaşık bir kaç hafta önce bana 5 Ağustos için mülakat tarihi verildiğini öğrendim ve 5 Ağustos mülakat tarihine kadar nikah yapmamız çok zor gönüyor; henüz nikah tarihi almadık. Evlenmek istiyoruz ama bir kaç haftaya ihtiyacımız var, evraklar vs için..
Sorularım şu yönde olacak;
- Mülakata bekar girip, vize onayını aldıktan sonra nikah yaparsak; ve evlendiğimi Konsolosluğa bildirirsem; eş adayım hala DV sürecinden faydalanabilir mi?;
2)Yoksa ben vizemi aldım diye DV sürecim tamamlanmış mı sayılıyor? (Yani artık DV yoluyla değil de diğer 2-3 sene uzunlukta olan yöntemle mi devam etmeliyiz? (Crazycells'in bir yerde mülakata bekar girip akabinde evlenip ve konsolosluğa 30 Eylül DV süreci bitmeden gerekli evlilik belgelerini iletip eşimizi DV sürecine dahil edebiliyoruz diye bir ileti okumuştum ya da buna benzer bir ileti)
-
Benim buradaki tek endişem, 5 Ağustos'ta vizemi alıp akabinde evlenip eşimi sürece dahil etmemelerinden korkuyorum. Böyle bir olasılık olabilir mi?
-
Üstte yazmış olduğum durumda, eş adayımı DV sürecine dahil ederlerse, bu durumda onun için süreç ayrı mı işletiliyor? Yoksa benim vizemi de iptal edip, ikimizede yeni bir mülakat tarihi vermeme olasılığı olabilir mi? (malum mülakat tarihleri için çok az bir zaman kaldı)
-
Ya da konsolosluk ile iletişime geçip, evleneceğim için mülakat tarihimi biraz daha ileri bir tarihe atmalarını rica mı etmeliyim? Bana farklı bir mülakat tarihi vermeme ihtimalleri olur mu?
-
5 Ağustos tarihindeki mülakata girdiğimde 7 senelik ilişkimden bahsedeyim mi? Ya da evleneceğimizi ama henüz nikah kıyamadığımız için onu DV sürecine ekletemediğimi söylemeli miyim?
Biraz fazla soru oldu kusura bakmayın (kafalar biraz karışık):( Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz benim ve aynı durumda olan başka arkadaşlar için de çok değerli.
Şimdiden çok çok teşekkür ederim zamanınız için.
Sevgiler,
Hemen yukaridaki cevabimi da okumayi unutmayin lutfen...
1 ve 2- Normalde faydalanabilir, fakat su aralar gocmen vize icin randevu almak kolay olmadigindan mulakata kadar evlilik islemlerini halledip mulakata evli olarak girmenizi tavsiye ederim. Yetisen evraklari mulakata goturursunuz, yetismeyenleri ise daha sonra posta ile gonderebilirsiniz. Fakat ikiniz mulakata katilmalisiniz ve ikiniz icin de bir DS-260 formu dolmus olmali.
3- Konsolosluk yogunluktan dolayi bu istegi yerine getiremeyebilir, bilginize. Ellerinden geleni yapacaklardir ama is yogunlugunun cok oldugu bir donemdeyiz. Bunu dikkate almalisiniz.
4- Sizin vizenizin de iptal edilip, yenisinin basilmasi gerekiyor. Yeni vizede evli goruneceksiniz, ayrica yeniden kendiniz icin vize ucreti odemeniz gerekiyor.
5- Siz bilirsiniz, ama DV surecindeki hickimseye yeni bir mulakat tarihi istemesini veya mulakata katilmamasini tavsiye etmem. Surecin bitmesine cok az zaman kaldi ve konsoloslugun cok kolay mulakat tarihi verebilecegi kesin degil. Ben yerinizde olsaydim bunu riske atmazdim ve mulakata katilirdim.
6- Eger mustakbel esiniz sizinle vize almiyorsa bundan bahsetmenize gerek yok, ama eger kendinize vize basilmasini istemiyorsaniz ve sonrasinda esinizle beraber vize almak isterseniz bundan konsoloslukta bahsedebilirsiniz. Eger surec bitmeden size ve esinize vize verebileceklerini dusunuyorlarsa, ona gore size yeni bir mulakat tarihi verebilirler veya yapmaniz gerekenler icin yonlendirebilirler (vize alacak herkesin mulakata katilmasi gerekiyor).
-
@crazycells haklısınız ben turist vizesi turist olarak almayı planlıyorum sonradan oraya gittiğimde eğlenmeyi düşünüyorum
-
@crazycells Tüm sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim, zahmet oldu. Söyledikleriniz çok doğru, zaman çok kısıtlı ve bizim için uygun olan en doğru kararı verip ilerlememiz gerekiyor. Tekrar çok teşekkür ederim.
-
@crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim. link verdiğiniz başlığı inceledim ancak daha sonrqdan evlenen çiftlerle alakalı bir kısım göremedim, ya da gözden kaçırdım. kız arkadaşım şu an hali hazırda j1 vizesini almış durumda ve eylül’de gidiyor. yılbaşında turist vize başvurularının açılmaması durumunda evlilik ihtimalini düşünüyoruz, ama önceden evlenmiş olmamız şart mıydı?
-
Herkese merhabalar,
DV2022 talihlisiyim. Nişanlımla üniversiteden beri süren 5 yıllık bir geçmişimiz var. Bu yaz nişanımızı yaptık, önümüzdeki sene de evlenmeyi düşünüyorduk. Yalnız green card sürecine dahil olmamızla beraber nikahımızı öne çekmek istiyoruz.
Nikah yapma sürecini uzatmak istememizin sebebi nişanlımın annesinin vefatından dolayı devletten aldığı bir maaşı var işinden ayrı olarak. Ayrı şehirlerde yaşadığımız için oradan gelen para onun için çok iyi oluyor. Sıralamamız 18k geçmişte her şey yolunda giderse 18k sıralamaya nisan-mayıs-haziran aylarında mülakat sırası geldiğini gördük. Bu durumda bizim nikahı kasım - aralık aylarında yapmamız sizce de uygun olur mu?
Şimdiden teşekkürler,
-
@Tarık-B, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim. link verdiğiniz başlığı inceledim ancak daha sonrqdan evlenen çiftlerle alakalı bir kısım göremedim, ya da gözden kaçırdım. kız arkadaşım şu an hali hazırda j1 vizesini almış durumda ve eylül’de gidiyor. yılbaşında turist vize başvurularının açılmaması durumunda evlilik ihtimalini düşünüyoruz, ama önceden evlenmiş olmamız şart mıydı?
Daha sonradan da evlilik yapmanizda bir sakinca yok, ama gocmen olmayan vize sahiplerinin esleri icin su basligi incelemeniz daha dogru olur:
-
@ekef, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Herkese merhabalar,
DV2022 talihlisiyim. Nişanlımla üniversiteden beri süren 5 yıllık bir geçmişimiz var. Bu yaz nişanımızı yaptık, önümüzdeki sene de evlenmeyi düşünüyorduk. Yalnız green card sürecine dahil olmamızla beraber nikahımızı öne çekmek istiyoruz.
Nikah yapma sürecini uzatmak istememizin sebebi nişanlımın annesinin vefatından dolayı devletten aldığı bir maaşı var işinden ayrı olarak. Ayrı şehirlerde yaşadığımız için oradan gelen para onun için çok iyi oluyor. Sıralamamız 18k geçmişte her şey yolunda giderse 18k sıralamaya nisan-mayıs-haziran aylarında mülakat sırası geldiğini gördük. Bu durumda bizim nikahı kasım - aralık aylarında yapmamız sizce de uygun olur mu?
Şimdiden teşekkürler,
Simdiden hayirli olsun.
Mumkun oldugu kadar kisa surede resmen evlenip, formlari da hemen ardindan guncellemenizi tavsiye ederim. 2021 yili bitmeden bunlari yapmaniz yerinde olur :thumbs_up:
-
Herkese merhaba tekrardan, Değişik yollardan geçiyor, değişik yollar kat ediyorum. Belki de forumda başka insanlara da yol göstermiş bir tecrübe sunmuş olacağım. Önce başımdan geçenleri sonra sorularımı yazmak istiyorum.
Mülakat tarihimde konsolosluğa gittim (13.08.2021) her şey yolunda gidiyor N.J'li arkadaş gayet olumlu ve pozitif yaklaşırken bir problemim olduğunu söyledim, 2 hafta içinde evleneceğimi ve eşime de vize alıp alamayacağımı sordum. Kendisi pasaportumu geri vererek işlemlerimi halledip Konsolosluğa mail atmamı istedi. hatta eşim direkt kendisi benim pasaportumu da alıp gelebileceğini belirtti. Benim işlemimin şuan ASKIYA alındığını söyledi. Buraya kadar olan kısım Tecrübe ettiğim kısım olup Şimdi sorularımı sorma kısmına geleyim sonra tekrardan tecrübe edeceğim şeyin paylaşımına devam ederim.
Bana konsolosluktayken mail atmamı söylediler Evlilik cüzdanı ve diğer belgeleri. O an heyecanla tamam atarım dedim ama.. diğer belgelerden kasıt ne kastettiğini anlamadığımın farkına yeni vardım :) Şimdi ben evlendim ve eşimin evlilik cüzdanı elinde olup yeni pasaportu ve kimliği de yarın eline geçiyor. İrtibat kuracağım link şurası https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Sorularım şunlar ;
1- Yukarıdaki linkteki konu seçimini ne yapmam gerekiyor ?
2- Nasıl bir yazı yazmam gerekiyor Eşimin adını soyadını mı yoksa olayın kısa özetini mi ?
3- İngilizce mi Türkçe mi yazmam lazım ?
4- Hangi belgeleri göndermem gerekiyor ?
5- Ds260 formuna eklemem gerekmiyor mu ? Eklemem gerekiyorsa nasıl ekleyeceğim ?
6- Bana kalkıp Yarın gel derlerse Doktor raporu nasıl alınacak eşim için ?
7- Ayrıca Eşimin CN numarası benim CN numarası mı oluyor yoksa onun bilgileri farklı mı olacak
8- Sormam gereken başka sorular varsa ve ben bilmiyorsam o soruların da cevabını verirseniz iyi olur. Konuya hakim olmadığım için başka ne sorulur emin değilim. -
@Kursaduo cok buyuk riske girmissiniz. Bol sans diliyorum. Kusura bakmayim hicbir fikrim yok ne yapmaniz konusunda Bence bir avukata danisin.
-
@Kursaduo size @crazycells yardımcı olabilir sanırım durumunuz biraz karışık yanlış bilgi dahada karışık hale getirir. Umarım kısa zamanda çözersiniz.
-
@Kursaduo merhaba, ilgili sorunuzu telegram grubunda da detaylı cevaplamıştım, buradan da cevaplamış olayım;
ilk olarak iletişim kuracağınız tek adres [email protected] mail adresidir.
1- 2021EU3XXX / Second Interview Request
2- ilk olarka sizin ad-soyad, cn, doğum tarihiniz ile birlikte olayın kısa özeti ile birlikte eşinizin bütün kişisel detaylarını belirtin ve ilgili konu için ikinci bir mülakat tarihi istediğinizi aktarın
3- mümkünse ingilizce yazın
4- evlilik ile alakalı bütün belgelerinizi, sizin ve eşinizin vukuatlı nüfus kayıt örneklerini, eşinizin arşiv kayıtlı adli sicil kaydını, yeni kimliğinin taranmış halini, yeni pasaportun taranmış halini maile pdf formatında ekleyin
5- evet. hem sizin formunuza eşinizi, hem de eşiniz için yeni bir DS260 doldurmanız gerekiyor. bunu da lütfen mailde belirtin ve formunuzu unlock etmelerini isteyin. bunu şuan sadece konsolosluk yapabilir.
6- yine kendinize aldığınız gibi randevu talep edip alacaksınız. ama önce konsolosluğun cevabını bekleyin.
7- evet, sizin CN numaranız oluyor.bunun dışında eğer konsolosluk size olumlu dönüş yaparsa ilişkinizi kanıtlamanızı isteyecektir. bu yüzden eskiye dönük bütün fotoğraf, bilet, varsa birlikte otel rezervasyonu, mail, yazışma vb. her şeyi toplamaya başlayın.
umarım konsolosluk en kısa sürede bir dönüş yapacaktır.
-

Bu şekilde attım maili beklemedeyim.
-
Tekrar selam aslında son 2 sayfaya bakılınca nasıl bir süreç yaşadığım sırasıyla görülecektir. Ama gene de yazayım..;
Konsolosluk mail attı 1.5 saat civarı evvel.. Yeni mülakat tarihini verdiler. Yeni mülakat tarihim 9 eylül 08:15 az evvel de unganlardan randevuyu aldım eşim için 06 Eylül 'e. 05 eylüle de Uçak biletlerini aldık..
Sırada Ds260 formuna ekleme yapmam gerekiyor ve Ais kaydı yapmam gerekiyor. Şuan bunları nasıl yapacağımı bilmiyorum onları da öğrenince tekrardan yazarım adımları en sonunda da sürecin başından sonuna kadar ayrıntısıyla yazarım.
-
@Kursaduo tebrikler. cok sevindim sizin adiniza. Sizin icin evham yapmistim dun cidden. :)
-
@yonca_2020 Teşekkür ederim. :baby_angel:
-
@Kursaduo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Tekrar selam aslında son 2 sayfaya bakılınca nasıl bir süreç yaşadığım sırasıyla görülecektir. Ama gene de yazayım..;
Konsolosluk mail attı 1.5 saat civarı evvel.. Yeni mülakat tarihini verdiler. Yeni mülakat tarihim 9 eylül 08:15 az evvel de unganlardan randevuyu aldım eşim için 06 Eylül 'e. 05 eylüle de Uçak biletlerini aldık..
Sırada Ds260 formuna ekleme yapmam gerekiyor ve Ais kaydı yapmam gerekiyor. Şuan bunları nasıl yapacağımı bilmiyorum onları da öğrenince tekrardan yazarım adımları en sonunda da sürecin başından sonuna kadar ayrıntısıyla yazarım.
Evliliginiz hayirli olsun.
Evli oldugunuzu gosteren guncel belgeleri mulakata goturmeyi unutmayin. Ayrica eger DS-260 formunu acmadilarsa veya siz ekleme yapamiyorsaniz (add applicant tusu ile) o durumda konsolosluga bir daha email gonderin ve esiniz icin de DS-260 formu doldurmak istediginizi ve kendi bilgilerinizi guncellemek istediginizi bildirin. En azindan mulakattan once bu kismi halletmis oluruz. Bol sanslar.
-
@Kursaduo Tebrik ederimmm!!! Çok sevindim sizin için:)
-
Kendi bilgimi değiştiremedim evli yapacaktım kendimi ds260'da ama olmadı.. Bu kısmı konsoloslukta değiştiririm. Ama eşimin ds260 formunu doldurduk sorunsuzca. Lakin AIS kaydını nasıl yapacağız bilemiyorum.. Genel kısma sormayı düşünüyorum bu gece..
Benim de tekrar aıs kaydı yapmam lazım mı ? Eşimi ekstra olarak nasıl ekleyeceğim. bunlar muamma ..
-
Merhaba herkese benim sorun green kart sahibi es nekadar süre ABD de bulunmali bir süresi varmi ona göre evlilik vizesi be basvuracagim da yardimci olurmusunuz
-
Merhaba ben ve erkek arkadaşım bir süredir online olarak tanışıyorduk (1 yıldır, ancak sildiğim için whatsap kayıtları yok) daha sonra Amerikadan Türkiyeye beni görmeye geldi. Şuan evlenmeyi düşünüyoruz ancak onun tekrar gelmesi işinden dolayı 1 sene sonra mümkün olabilir bu yüzden ben gitmeyi düşünüyorum. 2 yıl önce 10 yıllık turist vizesi almıştım, turist vizesiyle gidip evlensem daha sonra Türkiye’ye dönsem belli bir süre sonra green carda başvursam sıkıntı yaşar mıyım? Vize sahtekarlığı yapmıyorum çünkü orada kalmaya gitmedim erkek arkadaşımın iş durumu belirli değil belki o Türkiye’de yaşayabilir ancak eğer işi olmazsa benim gelmemi isteyecek bu durumda green card alabilir miyim? Bu arada bende Türkiye’ de mühendis olarak çalışıyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum