Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • Bu ileti silindi!

  • @sakaryalı93 Selam hemşerim Sakaryalı yazısını görünce selam vereyim dedim Adapazarı merkez 😅🤜🏿🤛🏿


  • Tolstoy şöyle diyor:
    "Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar :
    ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.."

    Herkese merhaba, sözlerime bu süreçte bize hep yardım eden @crazycells @gucarslan @Muhtaradana beye telegramda ve forumda pozitif desteğini ileten herkese teşekkür ediyorum.
    BAŞLANGIÇ
    19 ağustos perşembe günü olan mülakatım için öncelikle pazar gecesi İstanbul'da olan üniversiteme 900 kilometrelik bir yol katederek Pazartesi sabah 10 da olmak üzere İstanbul'a vardım ve okuldan diplomamı aldım.(2020 yılında mezun olmuştum) (Diploma demişken e devletten barkodlu çıktıları götürmeyi unutmayın lütfen.) daha sonra saat 13.30 da olan Ankara otobüsüne adeta otobüs hareket ederken atladim :)) akşam 9 da Kızılaydaki otele vardim. Bu arada salı sabahında ise 17 ağustosta Unganlar randevum vardı erkenden uyandim ve 9.20 de olan randevuma taksi ile sabah 9'da gittim. İçeride çalışanlar gayet kibar insanlardı. labavatuvar'da Dv2021’ den iki beyefendi ile tanıştım gerçekten değerli insanlardı üniversite bölümümü sordu ve sonra Amerikada çok başarılı olucaksın dedi bana, ne yalan söyleyeyim çok iyi hissettim öyle deyince. Buradan sizlere selam olsun😇 Bende o sanat ruhlu insanların orada çok güzel bir hayatı olacağına eminim. Düzendeki İşlemleri bildiğiniz için direk Mehmet Bey ile olan konuşmamızı yazıyorum önce önlüğü giydim ve biraz bekledikten sonra kendisi geldi ve uzanmamı istedi tansiyonumu ölçtü kalbimi dinledi ve daha önce bir hastalığım olup olmadığını sordu bende geçmişte alerjik astım olduğumu kullandığım bir ilacın çok iyi geldiğini ve uzun süredir sorun yaşamadığımı belirttim. O esnada aşıları vurdu ve Amerikaya gittinmi ? diye sordu bende yok hocam dedim. Sonra çıkarken pencere kapalıydı pencereyi açtı ama sonra istersen kapatayım dedi bende sorun yok hocam nasıl isterseniz dedim ve burada sağlık muayenem bitti. Hızlı geçti doğrusu. Ertesi gün unganlarda tanıştığım Dv2021 den arkadaşım ile gidip saat 16 da raporlarımızı aldık. Zarfı kesinlikle açmıyorsunuz sadece zımbalı kağıtları alıyorsunuz oradan üstünde yazanları iyi okuyunuz.
    BÖLÜM 2
    Vee büyük gün mülakat günü geldi sabah 8 civarı olan mülakatıma erkenden gittim çok güzel bir ortam vardı açıkcası numaralar sesli ve net bir şekilde yanıyor rahatça görebiliyorsunuz ilk aşamada sola doğru dönülen bankoda numaram yandı ve dosyalarımı tek tek teslim ettim aynı zamanda Amerikada kartımın gideceği adreside teslim ettim veznedeki Türk abi dikkatli bir şekilde tek tek adresi işledi oldukça dikkatliydi bilgisayara yazarken, yanlış yazmamak için sanırım. Belgelerimide burada teslim ettim. Daha sonra ikinci aşamada 330 dolar ödememi yaptım ve en çok bu aşamada rahatladim çünkü yanimda sadece 330 dolar vardı ve en ufak bir sorunda başka para isteseler hemen bulamayabilirdim bankalar zor veriyor malum (ziraat için diyorum) :( Ama Dv2021 deki arkadaşlarım bana boşuna stres yaptığımı öyle bir şey olsaydı zaten direk vericeklerini söylediler sanırım gerçek dost edindim o an içimden öyle dedim. (Yazar burada yanınızda her ihtimale karşı fazladan yedek bir kaç yüz dolar tutun diyor)

    BÖLÜM SON (MUTLULUK)
    (Bu esnada birden bir gece öncesinde dinlediğim Tom Odell’in Another Love şarkısı çalmaya başladı açıkçası bana uğurlu geldi ve beni rahatlattığını düşünüyorum) (Normalde iş mülakatlarında bile heyecanlanan hatta eli tir tir titreyen biriyimdir ama içerde inanın pamuk gibiydim.)

    Eveett şimdi geldik mülakata, bu arada bir numara veriyorlar ve bütün aşamalarda bu numara geçerli o yüzden numaranızı unutmayın sakın, benim için numarası yanan veznede Afro-American tatlı konsolosluk görevlisine denk geldim kendisi bana ben Türkçe bilmiyor dedi. Bende ona bende İngilizce çok az biliyorum dedim güldü ve tercümanı çağırdı arkasını döndü biraz bekledik, o esnada bir an bakıştık sonra bana pardon bekletiyorum gibisinden bir şey söyledi çok kibardı gerçekten bende oldukça rahat bir şekilde sorun değil dedim. Sonra tercümanı çağırmak için arka tarafa gitti ve beraber döndüler tercüman benden yemin etmemi istedi bende uzun bir cümleydi duyar duymaz o anki adrenalinde yardımıyla unutmadan bana söylediklerinin aynısını sağ elimi kaldırarak söyledim. Sonra parmak izi verdim ve bana ilk olarak hangi bölümden mezun olduğumu daha sonra çalışıp çalışmadığımı sordu daha sonra Amerikada nereye gideceğimi ve bunun sebebini sordu sonra kimin yanına gideceğimi sordu ve onun ne iş yaptığını sordu. Sonra onun evli olup olmadığını sordu. Sonra kalacak yer ile ilgili nerede kalacaksın diye sordu. Sonrada vizemi onayladııı ve beş gün içinde vereceklerini söyledi diplomamı ve ruhsatımı iade etti. Bende Ona büyük bir sevinçle thank you very much sir and have a nice day sir dedim. Ve adeta ceylan gibi sekerek oradan ayrıldııım.
    -SON-
    Birazda para konuşalım dediğinizi duyar gibiyim
    51 tl Ais-Ptt için para ödedim.
    Düzene kartla ödedim 995 ₺ - 117.5 dolar
    Unganlar kartla ödedim 2125 ₺ - 250 dolar
    Konsolosluk 330 $(Nakit dolar götürmeniz tavsiye ediliyor)
    Bu arada merak edenler için 15.500 civarı dolar ve 150 bin tl lik aracımın sahibindenden benzer ilan örneklerini ve sahibinden araç değerini a4 kağıdına çıkartmıştım.

    (Beş yıl önce buradaki mülakat deneyimlerini büyük heyecanla okuyordum bir gün buralara böyle bir anımı bırakacağım aklıma gelmezdi teşekkür ederim forum ailesi ve elbette bana özgüvenimi yeniden veren Birleşik Devletler 🇺🇸 )
    Evet benim hikayem burada bitiyor uzun olduysa affola şimdi ise yeni hikayem başlıyor, yolu sevgiden ve iyilikten geçen herkesle Amerikada karşılaşmak dileğiyle hepinize esenlikler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @miguldu sonra da şöyle devam eder;
    her şey gitmekle başlar ve her şey yolculuktan gelir..

    vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    bahtınız da yolunuz da açık olsun. bol şanslar..
    beklediğinizden daha güzel bir maceraya kavuşursunuz umarım.

    şehre gelen yabancıya selamlarimizla!


  • Bugün vize alan herkesi tebrik ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Nehir-Siyamm Hayırlı olsun. Tebrik ederim. Darısı sizin gibi bekleyen diğer arkadaşlara. Talihli olup da işlerin ters gitmesi gerçekten çok üzücü bir durum. Ayrıca yıpratıcı bir durum.


  • @miguldu Sevgili laboratuvar arkadaşımız Miguldu 😊 Biz laboratuvarda beklerken yanında bulunan iki sıra arkadaşınız. Bugün yolda seni konuştuk aramızda. 'Acaba kazasız belasız vizesini aldı mı?' diye merak ettik. Bu yazdıklarını okumak çok sevindirici ve mutluluk verici. Çok tebrik ederiz. Mülakatta bir gün arayla aynı görevliye düşmüşüz. Bizim de vizemiz onaylandı. Bundan sonra pasaportlarımızı bekliyoruz. Mülakat deneyimimizi gelecek hafta ayrıntılarıyla yazacağım. Lütfen bizimle irtibata geç. Amerika'da Washington DC'de kuracağımız evimize her zaman bekliyoruz seni. Bu dünyanın senin, sizler gibi aydınlık ve pırıl pırıl insanlara ihtiyacı var. Mail adresim [email protected] Amerika'da görüşmek dileğiyle....

  • ⭐⭐⭐

    @miguldu Vizeniz hayırlı ve uğurlu olsun; yeni hayatınızda mutluluklar dilerim :)

    Darısı tüm bekleyen DV talihlilerinin başına inşallah...

  • ⭐⭐⭐

    @Nehir-Siyamm tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda mutlu huzurlu sağlıklı günler dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @Rekticus tebrik ederim hayırlı olsun yeni hayatınızda mutlu huzurlu sağlıklı günler dilerim
    Yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐

    @miguldu Yolunuz açık olsun herşey gönlünüzce olsun

    Tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar başarılar dilerim


  • @CoinLocker hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @sakaryalı93 tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar. :thumbs_up:


  • @cadiber hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • @ucakci, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @srhnkskn 6 Agustostaki randevumuzda esim icin bosanma mahkeme evraki istendi. Evragi 10 agustosta ptt ile gonderdik. 12 Ağustos gunu , case son güncelleme geldi ama vize halen basılmadı. Bu hafta başına kadar bekleyip email gönderdim. Gelen yanıtta covid bahane edilerek , sıra olduğu ve konsolosluk görevlisinin dosyayı 2 haftaya kadar inceleyeceğini söylediler. Şu an bir haftayı geçti ve halen eşimin viZe durumu : refused görünüyor. Bekliyoruz.

    Merak etmeyin, yakin zamanda incelenecektir.


  • @ugr2021 tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar :thumbs_up:


  • @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar dün mülakatım olumlu sonuçlanmıştı bir sorun yoktu ama bu gün mail olarak benden e-devlet den alacağım mezuniyet belgemi tekrar göndermemi istediler gelen maile ve büyükelçilik mailine gönderdim farklı bir şey yapmama gerek var mı ve bu durum bir AP mi.

    elektronik olarak mi gondermenizi istediler? gonderdikleri email'de tam olarak nasil istediler?


  • @muratisik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba,

    Mülakatım bugün (20 Ağustos) 8:15 de idi.

    Mülakat adımları herkesinki gibi işledi. Siyahi beyefendi özel bir soru sormadı. Ne iş yapıyorsun? Tanıdığın var mı? Orada ne iş yapmak istiyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun? gibi rutin sorular sırdu.

    Sonrada AP verdi.

    Özellikle sordum evraklarda bir sorun var mı diye yok herşey tamam dedi.

    Tek kişiyim. Evlilik, eski eş, çocuk, sabıka hiçbiri yok. Başka br ülkede yaşamışlığım vs. yok. 59K+ dolar para gösterdim. Ama yine de AP.

    Moral bozucu bir durum.

    Artık elçilikten email bekleyeceğim sanırım.

    Bol sabirli beklemeler, pasaport kendilerinde mi kaldi?


  • @muratisik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @dolcepts Pasaportu geri verdi. Size email atacağız sonra PTT ile bize yollayacaksınız dedi.

    Su basligi yakindan takip edin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4490/fy2021-fy2022-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-işlem/

    Eylul'un son haftasina dogru pek cok DV dosyasi hizlica aklaniyor, o nedenle vize sansini kacirmamak icin sureci yakindan takip etmeniz onemli.


  • @muratisik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @dolcepts Bir facebook hesabım var. Yıllar önce açtım, birkaç asker arkadaşım kayıtlı ama hiç kullanmadım. Hiç post yazmadım, hiç like falan atmadım. En son ne zaman girdiğimi bile hatırlamıyorum.

    Bir de Youtube hesabım var kanallara abone olabilmek için.

    Bu ikisini DS-260 da paylaşmıştım. Başka bir hesabım yok. Sosyal medya kullanan biri değilim.

    Sizinle direkt alakali degil bence... sistemde isminiz gorundugu icin dosyanizin NVC tarafindan aklanmasi lazim diye dusunuyorum. Zaten boyle durumlarda konsolosun yapacak herhangi bir seyi yok, sistem izin vermiyorsa vize basamaz.

    Daha once ABD vizesine basvuru yapmis miydiniz?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    762
    1
    10 Oy
    762 İleti
    89k Bakış
    Gizem GülerG
    19 Tem 2026 20:10 Arkadaşlar selamlar, Ben mülakata girdim ancak sağlık raporunu almadan gitmiştim. Şimdi sağlık raporunu alıp konsolosluğa göndermem gerekiyor. 1)Sabah randevum var. Raporu aynı gün öğleden sonra alabilir miyim? 2)Raporu aldıktan sonra konsolosluğa posta ile mi göndermem gerekiyor, yoksa farklı bir işlem mi yapılıyor? Tecrubesi olan arkadaslar yardimci olabilir mi? Teşekkür ederim.
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    204k Bakış
    Emirhan 1E
    Merhabalar 1)Bankadan alınan hesap dökümüm e imzalı kaşeli imzalı vermiyrorlar mülakatta bir srun yaşar miyım? 2)Alınan imza sirküleri türkçe olarak verildi diyelim bir problem yaşar mıyım hnk mülakatımda yoksa cevirmek gerekli mi ?
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum