Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• merhabalar,

bizim de 13 Ağustos 10:15 de mülakatımız vardı. Süreç forumda diğer yazılanlar ile aynı şekilde ilerledi. Covid formu doldurma, evrak teslim para yatırma ve mülakat şeklinde.

İlave olarak belirteceğim yanımda 3,5 yaşında ABD vatandaşı kızım vardı, acaba girişte sıkıntı olur mu diye düşünmüştüm konsolosluğa mail bile yazmıştım boşuna tasalanmışım. Sadece girişte pasaporta barkod yapıştırırken kızım için US vatandaşımı diye sordular evet pasaportu da yanımda dedim o kadar.

Bir diğer konu da ilk başvuru esnasında doğum tarihimi yanlış yazmışım. Başvuru yaparken sistem çok hata vermişti, gün doğru ancak yıl olarak otomatik doldurma da sanırım eşimin d. tarihi kalmıştı. Kcc ye durum anlatan birkaç mail yazmıştım ama buna ancak görüşmede karar verileceğini belirtmişlerdi. araştırmalarıma göre de bu önemli bir veri hatası değildi ama yine de hep aklımın bir tarafında bu şüphe ile bekliyordum.

Mülakatı ingilizce olarak yaptık siyahi bir bey ile. Sanırım heyecandan sorularını anlamakta zorlandım arada eşim destek oldu.
    sorular nerede yaşıyorsunuz(istanbul), ne mezunusun ne iş yapıyorsun(işletme,muhasebe md.) nereye gideceksin (nashville) tanıdığın varmı (ablam ve arkadaşlarım) şeklindeydi. son olarak iş teklifi var mı diye sordu. Hayır yok ama çalıştığım firmanın Amerika da da kardeş firmasının olduğunu tüm işlemler bittikten sonra firma ile görüşüp oraya transfer olabileceğimi söyledim.

Daha sonra vizemizin onaylandığını 3-4 günde pasaportun elimizde olacağını söyledi çok güzel bir andı Allahım bu anı bekleyen herkese nasip etsin en içten diliyorum.
    büyük kızımın turist vizesi eski pasaportundaydı oradaki vizeyi iptal edip, pasaportu bize verdi.

Ancak daha sonra check visa status e baktığımda administrative processing yazıyordu. Tabiki bu durum çok endişelendirdi neden neden neden deli sorular.

Bu iletiyi yazarken benzer durumda olan var mı diye soracaktım son bir kontrol yaparken issued olduğunu gördüm:))
    Forumda emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ederim bu kadar faydalı ve doğru bilginin yer aldığı platformda katkısı olan herkesten başta @gucarslan ve @crazycells den Allah razı olsun.
    Şuanda umutla bekleyen herkesin bir an önce hayallerine kavuşmasını dilerim.

• @godzilla1923 Kızınız kaç yaşındaydı, benim oğlumdan da parmak izi almadılar. Oğlum yaklaşık 7 yaşında bu arada.

• Merhaba herkese, greencard onaylanan herkese hayirli olsun. Ben birsey sormak istiyorum. Muayene de genelde 2-3 asidan bahsedilmis ama asi karti goturdunuz mu? Ve asi karti varsa ingilizce mi olmasi gerekiyor? Asi kartinin ornegi var mi Yoksa farketmiyor mu?

• @genchariaci

1,5 yasında cocukların yerine biz veriyoruz parmak izini..sizin mulakatınız ne zamandı?

• @godzilla1923 Cuma günüydü, bugün konsolosluktan vizemizin basıldığını bildiren mail geldi. Sanırım sorun yok. Benden parmak izi iki defa alınmıştı.

• @genchariaci

ozaman problem yok..MESHUR ASYALI HANIMEFENDİ benden 1 kere aldı bundan kaynaklı tekrar yarın gidip parmak izi vermem gerekeçek...cok tebrik ederim saygılar..

• @godzilla1923 tebrikler, yolunuz bahtınız açık olsun

• @Ghost teşekkürler

• @gucarslan Çok teşekkürler Gürcan hocam. Darısı bekleyen tüm arkadaşlarımızın başına. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde mülakatlarını alırlar ve hayallerine yürürler. Kendi adıma vizeyi aldım artık ardıma bakmam değil, elimden geldiğince burada yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Selamlar.

• @crazycells Merhaba 5 Ağustosta mulakata girdim ve eksik evrak istendi. Onu pasaportla birlikte yolladim fakat mulakat sirasinda verilen eksik evrak formunuda birlikte yollamam gerekiyormuş. Onu bilmedigimden yollamadim. Şuan ne yapmalıyım? Mail ile aciklama yazarak tarayıp gondersem o formu veya aisten eksik evrak kaydı oluşturup ptt ile gondersem veya ikisini birliktemi yapsam ne yapsam bilememedim. Benzer tecrubesi olan varsa fikir verirseniz çok menun olurum.

• ⭐⭐⭐

@genchariaci Vizeniz hayırlı olsun, en güzel şekilde hem oğlunuz hem de kendiniz için neticelendirdiniz süreci.

Yeni hayatınız size huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@Nilena Tebrikler, vizeleriniz tüm ailenize hayırlı olsun. İnşallah yeni hayatınızda size, eşinize ve çocuğunuza bol şans dilerim.

Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.

• Mulakat sirasinda odenen $330i bir amerikan bankasinin debit cardi ile odeyebilir miyiz?

• ⭐⭐⭐

@stafilokok Götüren de var, götürmeyen de. Ancak aşılarda son karar Unganlar'ın. Kendileri aşı kartında olsa da emin olmak adına aşıları tekrardan yapabiliyorlar. Yalnızca bebeklerde aşı kartını daha fazla önemsiyorlar.

• @ahmetcpaos kartla cekimlerde sorun yasayanlar olmus. Siz yine de her ihtimale karsi nakit de goturun, karttan cekemezlerse nakit verirsiniz.

• @keysnambır Tesekkurler cevap icin, o sekilde yapayim ben de o halde.

• Unganlar'da ve düzen laboratuvarında nakit dolar ile ödeme yapılabiliyor mu acaba? yoksa TL mi olmalı?

• Vize alan herkesi tebrik ederim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @Sono amin inşallah bekleyen herkes vizesini alsın. Dilekleriniz için de teşekkür ederim.

• @Sono tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k