Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @Shila, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@crazycells evet Ankara'da girecegim mulakata, bu durumda ben cok az belge atiyorum, evli de degilim askere de gitmedim, sadece Passport, Birth Certificate, Police Records. Tecil belgesini her ihtimale karsi atsam mi ki?

siz bilirsiniz :) fazla belge gondermek bir sorun teskil etmiyor :)

• ⭐⭐⭐

@tmermertas Vizeniz hayırlı olsun :) Sancılı bir süreci en güzel şekilde noktaladığınız için tebrik ederim.

Ayrıca bu detaylı deneyim yazınızın sizden sonraki arkadaşlarımıza büyük fayda sağlayacağı aşikar, bunun için de çok teşekkürler :)

Yeni hayatınızın siz ve eşinize bol mutluluk getirmesi dileğiyle...

• @tmermertas Hayırlı olsun. :)

• @tmermertas

(sn. @crazycells ilgili ileti mükerrerdir. uygun başlıkta ileti sahibi tarafından tekrardan yazılmıştır. bilginize)

• Merhaba arkadaşlar, forum da araştırdım ama tam net olarak bulamadım. Banka hesabımızda göstereceğimiz tutar sadece USD cinsinden mi olabiliyor. TL olarak gösterebilir miyiz? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@ucrk Herhangi bir para biriminde, nakit para dışında farklı varlıklarda (hisse senedi, tahvil, kira sertifikası vb) olabilir. Ama genelde cogunluk konsolosa kolaylık sağlamak icin dolar gösteriyor.

• @Sono Bilgi için çok teşekkür ederim.

• Merhaba. Ben Almanya da doğdum. Ve 5 yaşında Türkiye ye geldim. Türkiye Vatandaşıyım. Tek vatandaşlık. Evrakları göndermeyi düşünüyorum 2300 den CN düşük olduğu için.
    1-Benim e devletten aldığım (Nüfus Aile seçili) vukuatlı nüfus kağıdında kocamm ve 2 kızım yazıyor. Kocamın kağıdında ise babası annesi ben (eşi) 2 kızımın bilgileri yazıyor. Bu şekilde hazırlayabildim. Normal mi? Yoksa nüfus dairesinden yarın alırsam babam ve annemin de ekli olduğu bir vukuatlı nüfus belgesimi verecekler?
    2-Almanya doğumlu olduğum için doğum kağıdımın aslı var. Bunun ingilizce çevirisinin pdf sini şimdi ([email protected]) adresine mi yoksa mülakata mı götürmem gerekiyor?
    3-Kocamın askerlik yaptığına ait kağıdı da ([email protected]) adresine göndermem gerekiyor mu?
    4-Eski pasaport ve yeni pasaportumun ve açıklamanın pdf lerini hazırladım. Kocam ve kızlarımın da pasaportları hazır. DV başvurusu yaptığımda ailemdeki bireylerin pasaport bilgilerini girdiğimi hatırlayamadım. O yüzden onların eski pasaport pdf sni göndermiyorum.
    5-2018 de aldığım 2028 yılına kadar geçerli olan Abd visa belgesini pdf sini göndermem gerekir mi?

Bu konu ile ilgili açıklamaları okudum ama bunlar biraz kafama tam oturmadı. Biraz uzun oldu ama bir yanlışlık yapmamak adına cevaplayabilirmisiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

• @AYSY33 merhaba,

1- bu normal, eşinizinki ile sizinki farklı çıkacaktır. bu şekilde alabilirsiniz sorun olmaz.
    2- hem kcc'ye gönderecek hem de mülakata götüreceksiniz.
    3- elzem değil ama gönderebilirsiniz.
    4- sadece asıl talihlinin eski pasaportunu gönderebilirsiniz. diğer bireyler için gerek yok.
    5- hayır gerek yok, DS260'da belirttiniz onu.

• Merhabalar, ben asıl talihliyim. Eşim ile çekilişi kazandıktan sonra, evlilik planımız dahilinde 4 Haziran 2021 tarihinde evlendik. DS-260 forumlarımızı, 18 Haziran 2021 tarihinde submit ettik. Eşimin daha önce bir evliliği olmuştu, o evlilikte kullandığı soyadını ve bekarlık soyadını DS-260 forumunda "Other Name Used" kısmında belirttik. Ayrıca "Previous Spouse" kısmına eski eşi, evlilik ve boşanma tarihlerini de belirttik.

Öğrenmek istediğim, eşim için KCC'ye evrak gönderirken forumda tarif edildiği şekilde;
    Nüfus aile > eski eşi listele > vukuatlı
    seçiyoruz, ancak eski eşle ilgili hiçbir bilgi gelmiyor. Bu noktada hatalı işlem mi yapıyoruz?

Bir de KCC'ye evrak gönderirken, kesinleşmiş boşanma kararının yeminli tercümesini gönderiyor olacağız. Bunlar dışında boşanma süreci ile ilgili yapmamız gereken bir işlem var mıdır?

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederiz.

• @POLARBEAR25 ilgili bilginin çıkmaması sorun olmaz, o şekilde alabilirsiniz evrağı.
    ve boşanma ile ilgili KCC'ye göndereceğiniz başka bir evrak yok.
    bol şans dilerim.

• @gucarslan çok teşekkür ederim..Almanya doğumluyum demiştim.Oradan da Police certificate talep ettim. KCc ye göndermek için Onu beklersem geç kalmış olurum.. o yüzden onu da artık mülakata götürmeyi düşünüyorum.

• @AYSY33 böyle bi' şey kesinlikle yapmayın. birth certificate olmadan evrak onayı alamaz ve mülakat alamazsınız. bu yüzden gerekli evrağı bekleyip o şekilde gönderin. sizin durumunuz bu yüzden farklılık ihtiva ediyor.

• evrakları kcc'ye bugün yolladım,ama şubatın sonuna kadar polonyada olacağım,mülakat tarihini marttan sonraki bir tarihe almam gerekiyor bu tarihi kendim belirlemem ya da belirlenmiş olsa bile değiştirmem mümkün müdür.

• @EveryThing-HS zaten büyük ihtimalle o tarihten sonraya mülakat alırsınız. Biz kendimiz tarihi seçemiyoruz ama evrakları geç göndererek genelde bu işi çözüyorlar.

• @EveryThing-HS mülakat tarihiniz geldiğinde eğer buna engel bir durum varsa konsolosluk ile iletişime geçip bunun revize edilmesini talep edebilirsiniz.

ancak; bu konsolosluktaki boş slotlara, yoğunluklara, konsolosluğun bunu istemesine vb etkenlere bağlı. özellikle son 2 yıldır yaşananlardan sonra böyle bir talebi kesinlikle revize etmenizi tavsiye etmem. yine de karar sizin..

• Kcc evrak maili istemeden ben göndereceğim
    Askerlik yapamdim evli de değilim sadece pasaport nüfus kaydi ve adli sicil kaydı göndermem yeterlimi mi ?

• @Yusuf-Üstünbaş bu başlığın ilk iletisini dikkatlice okuyun lütfen.
    belirttiğiniz durumdaysanız evet, 3 evrak yollayacaksınız.

• @gucarslan tamamdır teşekkürler

• 1-Pasaport'un ilk sayfasını illaki taratmakmı gerekli ? Yoksa anlaşılır şekilde fotoğrafını çekip yapsakta olurmu ?

2-Dogum Belgesi'nde, Nüfus Kayıt Örneği Tipi olarak "Kişi" seçmem gerekli sanırım değilmi ? Ayrıca "Eski Eş Listele" (Hiç evlenmedim) ve "Vukuatlı Belge (Olayları Göster)" Seçenekleri mevcut, bunları Evet olarakmı yapmam gerekli ?

3-Hiç askere gitmediğim için "Askerlik Kaydi" belgesi göndermeme gerek yok sanırım değilmi ?

4-Polis Belgesi alırken "Belgenin Nereye Verileceği" soruluyor, buraya "Ankara, Amerika Konsolosluğu" diyemi girmem gerekli ?

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    780
    1
    10 Oy
    780 İleti
    90k Bakış
    O
    Bir sorum daha var. Bilgisi olanlardan rica: Çocuğum ortaokulu bitirdi bu haziranda. Liseye yeni okula kayıt yaptıracaz. mülakatımız eylülün ilk haftası. Çocuğun eğitim durumunu gösterir belge olarak ne götürmeliyim? Bitirdiği okulundan mayısta aldığımız öğrenci belgesi var. Ya da okulundan gidip mezun olduğuna dair belge alabilirim. Yoksa yeni okula kayıt yaptırıp oradan bir öğrenci belgesi mi alayım eğer kayıt sırasında verirlerse tabi. Zira mülakatımız okul açılmadan olacağı için evrağı da eylülün hemen başında almamız şart. BU durumda öğrenci begesi verirler mi? Bir de şu var: DS 260 formunu 24 temmuzda submit ettiğimiz için orada mevcut eğitim durumuna yeni okulunu yazamadık. Çünkü daha kayıt yaptırmadık ve de amerikada devam etmek niyetimizin olduğunu yazdık ds260 formuna. BU durumda benim mülakata götürmem gereken öğrenci evrağı ne olmalı?
  • 52 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    839 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k