IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@F3lamur Anladim. Konsoloslugun sitesine tekrar baktım da e-devlet uzerinden alinan belgedeki barkod numarasından check edebiliyorlarmış.
Simdi bana tekrardan belge listesi yolladılar da, orada police sertifikasının yanında Turkey yazınca tereddüte düştüm o yüzden foruma sorayım dedim. -
Merak ettigim için soruyorum Unganlar Tr'de hizmet veren bir işletme neden $ ile ucretlendirilme yapılıyor ek olarak muayne - aşı ücretleri neden bu kadar yüksek , daha makul fiyatlandirmalar yapilamaz mi?
-
@F3lamur, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar ben de bu arada 5 Ağustos günü sağlık muayenemi tamamlamış bulunuyorum. Saat 11.20 de randevum vardı herkesin dediği gibi ilk önce 4. Kata Mehmet Ungan yazan kapıya gidiyorsunuz. Ben zamanında gittim ama sanırım zamanından önce gitseydim de alırlardı. Çünkü sadece işlem başlatmak için ilk adım orası. İki tane çok tatlı hanımefendi yönlendiriyorlar zaten sizi. Pasaport ve dosya numaranızın bulunduğu bir belge istiyor. Sonrasında fotoğrafınızı çekiyor ve bir çıktıyla birlikte pasaportunuzu geri veriyor sizi 3. Kattaki labaratuvara yönlendiriyor. Aşağı indiğimizde bankoya elinizdekileri veriyorsunuz ve bekliyorsunuz çağırmalarını. Akabinde çağırdıklarında bi ücret ödüyorsunuz tahliller için. Benden 117,5 $ aldılar. Sonrasında zaten adınız okunuyor hemşireler tarafından yönlendiriliyorsunuz. İşlemler bittiğinde 4. Kata çıkıyorsunuz ve belgelerinizi teslim ediyorsunuz. Saat 12 olmuştu işim bittiğinde. Bana dediler ki saat 2 de burda olun doktorla görüşmeniz olacak. Saat 2de yine 4. Katta biraz bekledikten sonra görüşmeye alındım. Kilo boy ölçümünden sonra kıyafetleri çıkarıp verdikleri şeyi giydim. Doktor hanım 3-4 dakika sonra geldi. Gelir gelmez hızlıca geçirdiğim bi hastalığım olup olmadığını sordu. Teker teker saydı hastalıkları bu sırada da muayene etmeye başladı. Sırtımı göğsümü dinledi. Alkol sigara kullanıyor musunuz diye sordu. Gözlük kullanıyor musunuz dedi. Doğum lekeniz var mı dedi. Sonra da hızlıca aşı kısmına geçtik. Sağ koluma iki tane sol koluma da bir tane aşı yaptı. Ama konuyu anlamıyorsunuz bile o kadar hızlı geçti. Hatta ben aşı yapmadı diye düşündüm. Sadece elinize iğne batmış gibi bir his. Dışarı çıktığımda görevli hanım beni çağırdı ve aşı ücreti olarak 250 $ aldı. Bir sıkıntı olursa yarın öğlen saatine kadar aramış oluruz aramadıysak hiç bir sıkıntı yoktur dedi. Konsolosluğa yarın aktarılmış olur dedi. Bu şekilde gelişti. İnşallah sizlere de yardımcı olur 🌸
Hayırlı olsun. İnşAllah en güzel şekilde sonuçlanır. :blossom:
-
@AE123 www.doctorun.com sitesinde fiyatların konsolosluk tarafından belirlendiği bilgisi yer alıyor.

-
@MYusuf teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🌸
-
Arkadaslar Merhaba,
Bugun itibariyle 2 yıl sonunda vize görüşmemi tamamlayıp vize onayımı almış bulunmaktayım.
Zorlu bir süreç oldu ama mutlu sonla bittiği icin sevinçliyim. :)
Kısaca deneyimlerimi de sizinle paylaşmak isterim;
Randevum 08:45'de idi. Ben 08:40'da konsolosluğa girişimi yaptım. Girerken Covid-19 ile alakalı formu doldurup teslim ettim. Ardından iceriye girişimi yaptım.
Girdikten sonra hemen girişteki bankodan pasaportum ile girişimi yaptılar ve sıra numarası verdiler. 5 dk. bekledikten sonra cagirildim ve Pasaportum, 1 adet fotograf, evlilik cüzdanım, Nüfus kayıt ornegi, IRS formu ve Adli sicil kaydım istendi ve ardindan beklemeye geçtim. Yaklaşık bir 10dk. sonra konsolos tarafından cagirildim ve bilgilerin doğruluğuna yemin ettikten sonra parmak izlerim alindi. Sonrasında konsolos, esimle nerede ne zaman tanistigim, çocuğumun nerede doğduğu, suan nerede yasadigimiz ve amerikada nerede yasamak istediğimizi sordu. Bunları cevaplandıktan sonra vizemin onaylandigini ve 5 is günü içersinde pasaportumun postalanacagini söyledi ve konsolosluktan ayrıldım.
Acikcasi bu kadar kısa geçeceğini tahmin etmiyordum. Toplamda 25-30 dakika belki sürmüştür.Şimdiden mülakata girecek arkadaslara ya da bu yolun henüz başındaki arkadaslara başarılar diliyorum. Hersey gönlünüzce olsun.
-
@cafer-mokar hayırlı olsun, vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun..
sonraki süreçte bol şans diliyorum. -
@gucarslan Tesekkur ederim güzel dilekleriniz icin.
-
@cafer-mokar tebrikler hayırlı olsun vizeniz
-
@cafer-mokar Gözünüz aydın, hayırlı olsun :)
-
@cafer-mokar Tebrikler hayırlı olsun. 👏
-
@cafer-mokar
Hayırlı olsun inşAllah. -
@cafer-mokar hayırlı olsun darısı bizim ve tüm bekleyenlerin başına 🙏🏻
-
@cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaslar Merhaba,
Bugun itibariyle 2 yıl sonunda vize görüşmemi tamamlayıp vize onayımı almış bulunmaktayım.
Zorlu bir süreç oldu ama mutlu sonla bittiği icin sevinçliyim. :)
Kısaca deneyimlerimi de sizinle paylaşmak isterim;
Randevum 08:45'de idi. Ben 08:40'da konsolosluğa girişimi yaptım. Girerken Covid-19 ile alakalı formu doldurup teslim ettim. Ardından iceriye girişimi yaptım.
Girdikten sonra hemen girişteki bankodan pasaportum ile girişimi yaptılar ve sıra numarası verdiler. 5 dk. bekledikten sonra cagirildim ve Pasaportum, 1 adet fotograf, evlilik cüzdanım, Nüfus kayıt ornegi, IRS formu ve Adli sicil kaydım istendi ve ardindan beklemeye geçtim. Yaklaşık bir 10dk. sonra konsolos tarafından cagirildim ve bilgilerin doğruluğuna yemin ettikten sonra parmak izlerim alindi. Sonrasında konsolos, esimle nerede ne zaman tanistigim, çocuğumun nerede doğduğu, suan nerede yasadigimiz ve amerikada nerede yasamak istediğimizi sordu. Bunları cevaplandıktan sonra vizemin onaylandigini ve 5 is günü içersinde pasaportumun postalanacagini söyledi ve konsolosluktan ayrıldım.
Acikcasi bu kadar kısa geçeceğini tahmin etmiyordum. Toplamda 25-30 dakika belki sürmüştür.Şimdiden mülakata girecek arkadaslara ya da bu yolun henüz başındaki arkadaslara başarılar diliyorum. Hersey gönlünüzce olsun.
harika haber, tebrikler; bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
Tebrik eden herkese çok teşekkürler.
Bu süreç boyunca başta @crazycells olmak üzere kafama takılan sorulara yardımcı olan herkese ayrıca minnettarım. Varolun. -
@cafer-mokar tebrik ederim her şey gönlünüzce olsun 🌸
-
Merhaba 🌸,
Dün saat 8:15 te benim de mülakatım vardı. Çok şükür uzun bir süreçten sonra gün geldi ve vize onayımı aldım.
Süreç şöyle gelişti; ilk önce güvenlik görevlisi covid formu doldurmam için beni yönlendirdi. İçeride soldaki bankoya pasaportumu verdim ve sıra numarası verip beklemek için salona doğru ilerledim. 1 dakika içerisinde numaram yandı. Görevli hanım benden teker teker evraklarımı istedi.
Evraklar şöyle;
Pasaport
Evlilik cüzdanı
Adli sicil kaydı
Nüfus kayıt örneği
1 adet fotoğraf
Ardından da ilişkiyi kanıtlayıcı nitelikte 5 adet aile fotoğrafı ve eşimle konuşmalarımızın olduğu çıktıları istedi. Bir de annemin evlenmeden önceki soyadını sordu. Görüşmemi hangi dilde gerçekleştireceğimi sordu. Sonrasında bekleme salonuna geçtim tekrar verilen numaranın yanmasını bekledim. Takribi 10-15 dakika arasında beklemişimdir. Ardından numaram yandı ve ilgili bankoya gittim. Karşımda tatlı konuşmasıyla bir beyefendi selamladı beni. Yüzümü görmek istedi ve yemin ettirdi doğruları söyleyeceğime dair sağ elimi kaldırarak. Parmak izi taraması da yaptık. Ardından 2-3 dakika bilgisayarıyla ilgilendi. Evlilik cüzdanımı istedi. Sorular sormaya başladı. Sorular şöyleydi:
Eşinizle ne zaman tanıştınız?
Nerede tanıştınız?
Evlenmeden önce eşinizi ne kadar tanıdınız?
Eşiniz tanıştığınızdan beri kaç kere ziyarete geldi?
Yaşadığım yerden dolayı Lazca biliyor musun dedi 🙂 Eşimle bir fotoğrafımız vardı yayladan inerken onu gösterip burası neresi dedi. Hatta lazca “seni seviyorum” diyip anlamını biliyor musun dedi 🙂 yaşadığım yere kendi de geldiğini çok güzel olduğunu söyledi. Tatlı bir sohbet geçti aramızda. Sonrasında da gidip bir broşür getirdi ve bu broşürde sizin haklarınız yazılı dedi. Vizenizi onaylıyorum dedi. Toplamda yarım saat sürmemiştir.
Bugün de PTT den mesaj aldım. ABD konsolosluğundan adınıza gönderi kabul edilmiştir diye. 🌸
Öncelikle bekleyen arkadaşlar için bir tavsiye vermek istiyorum. Lütfen kendinizi sıkmayın. Cevabını veremeyeceğiniz bir soru soracaklarını düşünmüyorum. Herkes çok yardımcı oluyor size.
Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. İnşallah kısa sürede beklediğiniz her şeye kolaylıkla ulaşırsınız 🌸 -
@F3lamur
Çok sevindim. Hayırlı olsun inşAllah.:blossom: -
@cafer-mokar tebrikler yolunuz açık olsun🌺
-
Değerli yeşilkartforum ailesi an itibariyle randevu tarihim belli oldu. Ankara konsolosluğu için 17 Eylül tarihine görüşme verdiler. 😄
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum