Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    akalanip ulk

    Teşekkür ederim hocam.

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk Merhaba,

    Evrak talebi icin KCC’nin farklı uygulamaları oluyor. Bu yüzden net bir tarih söylemek zor.

    Örnek olması açısından, Her şeyin normal gittigi dönem olan DV2019’a göre dosya numaranız nisan ayında current olarak mülakata uygun hale gelmiş.


  • @smartcells Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Çifte vatandaşım. Türkiye kontejanından kazandım. Bulgaristan pasaportuyla başvurdum. Bir de şeyi sormak istiyorum, bizden hesapta 15 bin dolar istiyorlar ben mesela üstüme araba göstersem 15 bin dolar değerinde bu da kabul olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ggulduk Merhaba,

    Evrak talebi icin KCC’nin farklı uygulamaları oluyor. Bu yüzden net bir tarih söylemek zor.

    Örnek olması açısından, Her şeyin normal gittigi dönem olan DV2019’a göre dosya numaranız nisan ayında current olarak mülakata uygun hale gelmiş.

    Aslinda dv2019, normal bir donem olarak ornek gosterilmeye uygun olmayabilir. Cunku evraklarin onceden eposta ile KCC’ye onay icin gonderilmesi durumu bu donemin ortasinda geldi. Yine de son yillarin en “normal” donemi dv2019du.


  • Merhababalar! DS260 tekrardan açılması için hala bekliyoruz, iki ay oldu. Bilenler varsa, KCC hiç dönmeme olması mümkün mü? Ya da evrak isteyene kadar dönmezse evrak istediğinde açmasını tekrar istemek mümkün olabilir mi acaba? Ya da olayı çok büyütüyoruz ve sadece sakin sakin oturup stres yapmayıp cevabı ve açılmasını beklemek mi lazım? 🙂
    Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Çifte vatandaşım. Türkiye kontejanından kazandım. Bulgaristan pasaportuyla başvurdum. Bir de şeyi sormak istiyorum, bizden hesapta 15 bin dolar istiyorlar ben mesela üstüme araba göstersem 15 bin dolar değerinde bu da kabul olur mu?

    Gösterilecek para miktarı, mülakat sırasında beyan edeceğiniz, yerleşmek istediğiniz eyalet ve kaç vize talebinde bulunduğunuza göre değişir.

    Eğer yaşam giderlerinin yüksek olduğu California şehirleri, New York City, Seattle, Boston, Chicago, Miami bir yere gideceğinizi söylerseniz 15 bin doları yeterli bulamayabilirler.

    Geçinme maliyetlerinin görece daha düşük olduğu bir eyalete gideceğinizi söylerseniz (Mississippi, Alabama, Texas, Georgia, Nebraska, Iowa vs) 15 bin dolar başlangıç için yeterli olur. Tabii bu rakam tek kişi gideceğinizi varsayarsak. Sizinle beraber gelecek her kişi için (eş, çocuklar), ayrı ayrı olarak, en az 5 bin dolar daha eklemeniz gerekir.

    Nakitiniz 15 bin dolarsa araba, ev gibi şeyleri kabul ediyorlar. Fakat düşük nakit + araba sıkıntı yaratabiliyor.

    Benim tavsiyem Los Angeles, NYC, Miami gibi bir hedefiniz olsa da siz Texas gibi bir eyalete yerleşeceğinizi beyan edin. Vizeniz bir defa basıldıktan sonra ABD'ye istediğiniz eyaletten giriş yapıp istediğiniz eyalete yerleşip yaşama hakkına sahipsiniz. Dilediğiniz gibi hayallerinizin peşinde koşabilirsiniz. Kimse size "Sen Texas'a yerleşeceğim demişsin ama kalkıp San Fransisco'ya geldin" diye hesap sormayacak. Bakacakları tek şey geçerli bir DV vizeniz var mı yok mu. DV vizenizi alabilmeniz için de doğru hareket etmelisiniz. Yani köprüyü geçene kadar biraz akıllıca davranmak gerekiyor 🙂

    Bunun dışında CN numaralarımız aynı aralıkta. Eğer süreç normal işlerse, muhtemelen aynı ay içinde mülakata gireceğiz sizinle. Benim tahminim 2022'nin ilk aylarından birinde (Ocak-Şubat gibi) gireriz, eğer 2021 gibi Covid yüzünden ters bir şeyler olmazsa (Türkiye'nin kapanmaya geçmesi, konsolosloğun kapanması vs gibi).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leylaaltun, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhababalar! DS260 tekrardan açılması için hala bekliyoruz, iki ay oldu. Bilenler varsa, KCC hiç dönmeme olması mümkün mü? Ya da evrak isteyene kadar dönmezse evrak istediğinde açmasını tekrar istemek mümkün olabilir mi acaba? Ya da olayı çok büyütüyoruz ve sadece sakin sakin oturup stres yapmayıp cevabı ve açılmasını beklemek mi lazım? 🙂
    Çok teşekkür ederim.

    son şık ✅ 🙂
    KCC taleplerinize her türlü dönecek, bu konuda endişe etmeyin.
    süreciniz resmi olarak 1 ekim'de başlıyor. bu yüzden sakin kalıp sürecin keyfini çıkarın.. daha önünüzde uzun bir yol var çünkü..

    bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkür ederiz, iyi ki burada yardım ediyorsunuz 🙏🏻


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Eşimle Ankara anlaşması ile İngiltere'ye gelmiş bulunuyoruz. Mart 2021 den beri. Ankara anlaşması eşimin üzerine. İngiltere'de mülakata girmek için mülakat yerini Londra seçtik. Sorum şu; İngiltere'de mülakata giren ve benim statümde mülakata giren oldu mu? Bizim burada olmamızdan dolayı memurlar bu konu hakkında bir soru soruyor mu? Yada Londra da nasıl sorular soruluyor. Deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    Saygılarımla

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI fuat bey, daha önce size bu konuda bilgi verdim. ağustos ayında bir arkadaşımız yine sizin gibi ankara anlaşması ile giriş yaptı ve mulakatini yapacak. lütfen bekleyin ve DV2021 Mülakat Deneyimleri başlığını takip edin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erdpin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Merhaba, ben de AOS yapacagim, Facebook ve Telegram gruplarına katilmak istiyorum, adreslere nereden ulaşabilirim? Teşekkürler!

    AOS ile ilgili baslik surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Facebook grubumuz surada:

    Telegram grubu icin ise su iletiyi inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/201412

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba Arkadaşlar,

    Eşimle Ankara anlaşması ile İngiltere'ye gelmiş bulunuyoruz. Mart 2021 den beri. Ankara anlaşması eşimin üzerine. İngiltere'de mülakata girmek için mülakat yerini Londra seçtik. Sorum şu; İngiltere'de mülakata giren ve benim statümde mülakata giren oldu mu? Bizim burada olmamızdan dolayı memurlar bu konu hakkında bir soru soruyor mu? Yada Londra da nasıl sorular soruluyor. Deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    Saygılarımla

    Konsolosluk gorevlilerinin ilgilendigi tek sey sizin ABD'ye yerlesmek isteyip istemediginiz... Ingiltere'deki statunuz zaten yasal, o nedenle telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok.


  • @smartcells Ben de "Teksas gibi bir eyalete yerleşeceğinizi beyan edin." demenize istinaden sorayım. Bu gideceğimiz adresi belirtmemiz gerekiyor ya; mülakatta Teksas'tan bir adres belirttim diyelim. Gitmeme yakın şartlar değişti, bambaşka bir eyalete gitmeye karar verdim. Girişte sorun yaşar mıyım ?

    Teşekkürler.


  • @Stiff Vizeyi aldıktan sonra kimse sizin nereye gittiğinize bakmıyor demişlerdi yukarda bir yerlerde.O yüzden vizeyi alabilirseniz (umarım alabiliriz hepimiz) nereye gideceğiniz sadece sizi ilgilendirir.


  • @gucarslan teşekkür ederim. Israrla sormamı maruz görün lütfen. Binlerce kişi içinden sıyrılmış olmak ve numaramızın küçük olması bizleri ve ailemi heyecanlandırıyor. Yıllardır yapmak istediğimiz ama yapamadığımız bir şeydi. İnsan her detayı öğrenmek istiyor.


  • @crazycells teşekkür ederim. Bu cevap beni rahatlattı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Ben de "Teksas gibi bir eyalete yerleşeceğinizi beyan edin." demenize istinaden sorayım. Bu gideceğimiz adresi belirtmemiz gerekiyor ya; mülakatta Teksas'tan bir adres belirttim diyelim. Gitmeme yakın şartlar değişti, bambaşka bir eyalete gitmeye karar verdim. Girişte sorun yaşar mıyım ?

    Teşekkürler.

    Sorun yasamazsiniz, ama Green Card'iniz ve SSN'niz vereceginiz adrese gonderilecek, bilginize. Eger adres degisikligini bildirmekte gecikirseniz evraklar onceki adrese gidebilir.


  • @crazycells Teşekkür ederim, ben iki farklı adres vereceğiz diye algılamıştım hep. O zaman tek adres vereceğim.


  • Merhabalar ds-260 formunu doldurdum bu konuda yardımı olan herkese başta crayzcells'e teşekkür ederim.şu konumda bir sonrakki adım sanırm KCC'den mail beklemek formu göndereli 1 hafta oldu ve kcc'den bir mail gelmedi .Genelde KCC'den mail ne zaman geliyor?

  • ⭐⭐⭐

    @muratcan ds260 formunu doldurduktan sonra cikan sayfada siz isterseniz kendinize email gonderilmesini saglayabiliyorsunuz. Otomatik gelmiyor. Onun disinda su an evrak talebi emaili bekleyeceksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum