Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaslar, soracagim soru galiba bu baslikla ilgili degil, ilgili basliga da yonlendirirseniz memnun olurum. Arkadasin esi hemsire, esi turist olarak Amerikaya giderse orada is bulma sansi var mi? Is vizesi ya da is uzerinden greencard alma sansi olacak mi? Greencard aldiginda esini cocuklarini yanina goturebilecek mi(ayni statu)? Bu konuyla ilgili tavsiye edeceginiz eyalet var mi? Konuyla ilgili yardimci olabilecek arkadas var mi bu forumda? Tesekkurler.

    Şöyle bir konumuz var: https://yesilkartforum.com/forum/topic/112/amerika-da-hemşirelik?page=1

    Ayrıca benim blogumdan ve Youtube kanalımdan da yararlanabilirsiniz. Sorularınız olursa yukarıda paylaştığım konuya yorum olarak yazabilir veya bana Instagram'dan mesaj atabilirsiniz.


  • @knnrn takip ettim tesekkurler


  • Herkese merhaba, ds260 formunu gönderdim ancak geçmiş iş tecrübelerime Work and Travel'da çalıştığım yeri yazmadım herhangi bir sorun teşkil eder mi?


  • dv2022 talihlilerinden ds formunu gönderipte kccden mail alan var mı arkadaşlar mailler tahmini ne zaman gelmeye başlar


  • Merhaba arkadaşlar, daha önce dil okulu için gitmek istediğimde reddedilmiştim ama gerekçe belirtmediler. ben bunu gerekçeyi bilmiyorum ama red verdiler diye mi yazayım.


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Konsolosluktan randevu mailinin başlığı nasıl olacak nasıl bir konu başlığı ile mail gelecek arkadaşlar. Yaşayanlar mailin "konu " kısmında ne yazdığını yazabilirler mi.

    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI merhaba randevu mailinden önce size daha 2 mail gelecek. Ondan dolayı hemen randevu maili beklemeyin. Önce siz DS260 formunu doldurup gönderdiniz. Daha sonra bu formda yazığınız tüm bilgiler gerçek mi kafadan attınız diye teyit edecekleri evrak talep maili gelecek. Bu talep edilecek belgeleri ilk ileti de bulunmaktadır. Ondan sonra siz belgeleri gönderdiniz. İkinci mail evet biz belgeleri aldık işleme koyuyoruz diye ikinci mail gelecek. Daha sonra asıl sıkıntılı bekleyiş kısmı yani sizin numaranız eylül ayından başlayıp 2022 eylül ayına kadar sürecek olan yaklaşık her ayın 15-20 arasında açıklanan bülten yani mülakata gidecek numaraların belirlendiği bir bültendir. İşte bu bültenin hangisinde sizin numaranız kapsarsa işte ozaman ancak randevu maili gelecek size. Randevu maili geldikten sonra da ungan sağlık kuruluşundan randevu alacaksınız.


  • Merhaba

    Ds 260 formunda doldurduğum pasaportun süresi bitiyor , mülakata çağrıldığımda elimde yenilenmiş pasaportum olucak , bu durum sorun teşkil eder mi? Yeni alacağım pasaportu kentucki ye belirtmem gerek mi ?

    Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells teşekkürler,peki bölümümüzü ,üniversitemizi falan hep ingilizce yazacağız değil mi? bir de lise ve üniversitenin başlangıç tarihi olarak kayıt tarihini mi yoksa ders başlangıç tarihini mi yazmalıyız?

    evet, ingilizce olarak yazabilirsiniz.

    Derslerin basladigi tarihi baz alin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alegria, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, ds260 formunu gönderdim ancak geçmiş iş tecrübelerime Work and Travel'da çalıştığım yeri yazmadım herhangi bir sorun teşkil eder mi?

    problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Aydemir, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar, daha önce dil okulu için gitmek istediğimde reddedilmiştim ama gerekçe belirtmediler. ben bunu gerekçeyi bilmiyorum ama red verdiler diye mi yazayım.

    size mulakat sonrasi verilen kagitta hangi gerekce ile reddedildiginiz yaziyor. Onu bulabilirseniz ogrenebilirsiniz... Genelde 214(b) ile reddediyorlar. Eger bulamazsaniz da cok sorun degil, bilmediginizi yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba Arkadaşlar,

    Konsolosluktan randevu mailinin başlığı nasıl olacak nasıl bir konu başlığı ile mail gelecek arkadaşlar. Yaşayanlar mailin "konu " kısmında ne yazdığını yazabilirler mi.

    Selamlar

    Su basligin ilk iletisini incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sudegül-bayram, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    dv2022 talihlilerinden ds formunu gönderipte kccden mail alan var mı arkadaşlar mailler tahmini ne zaman gelmeye başlar

    Sadece beklemeniz yeterli... zaten bu emailler gelmeye baslayinca foruma aktarilacaktir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azizreyhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba

    Ds 260 formunda doldurduğum pasaportun süresi bitiyor , mülakata çağrıldığımda elimde yenilenmiş pasaportum olucak , bu durum sorun teşkil eder mi? Yeni alacağım pasaportu kentucki ye belirtmem gerek mi ?

    Teşekkür ederim

    Yeni pasaport bilgilerinizi KCC'ye de gonderin.

    Imzanizi guncellemeyi unutmayin.


  • @crazycells o kağıtta bütün ihtimaller yazıyordu ama doğru değildi belgelerim tamdı ve gerek yok deyip bakmamıştı. üstelik acenta pasaporta bakıp red mühürü göremeyince çok şaşırmıştı ama teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Aydemir, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells o kağıtta bütün ihtimaller yazıyordu ama doğru değildi belgelerim tamdı ve gerek yok deyip bakmamıştı. üstelik acenta pasaporta bakıp red mühürü göremeyince çok şaşırmıştı ama teşekkür ederim.

    o halde bilmediginizi cevapta belirtebilirsiniz.


  • Merhaba, birkaç sorum olacaktı:

    1. DS-260'ı doldururken, City yerine Şehrimi yazmıştım. Hatta Los Angeles da bir City olarak geçiyor ve 4 milyon nüfuslu bir şehirden ilçe olursa da garip olur. Ancak, herkes City kısmına ilçe yazılması gerektiğini söylemiş. City de Province de şehire karşılık geliyor olması Türkiye'de aslında, ama yanlışsam neden yanlış olduğunu öğrenmeyi çok isterim. Neden ilçe yazılması gerektiğine dair güvenilir bir bilgi paylaşabilir misiniz?
      <br>

    2. City kısmına şehrimi yazdım diye bir sorun çıkar mı? Kilidi açtırmama gerek yoktur umarım
      <br>

    3. Mülakat tarihim ne zaman belli olur? Çünkü, iş başvuruları yapmaya başlamak üzereyim. Ancak, her iş başvurusunda "En erken ne zaman başlayabilirsiniz?" sorusu soruluyor. Ben de bu soruya sorun çıkarmayacak bir cevap vermek istiyorum

  • ⭐⭐⭐

    @recentibus

    1-Çünkü Türkiye'nin idari birimleriyle ABD'ninki birebir aynı değil. Bu yüzden City = İlçe, State / Province = İl şeklinde eşleşiyor.

    2- Hangi alan için böyle belirttiniz? Okul, iş adresi gibi yerlerde sorun olmayabilir ama pasaportunuzla ilgili bilgi alanıysa ve pasaportunuzda City of Birth olarak ilçe yazıyorsa güncellemekte fayda olacaktır.

    3- Daha evrak talep süreciniz başlayacak, akabinde onay bekleyeceksiniz ve mülakat tarihi alacaksınız. Süreç böyle ilerleyecek. Ne zaman belli olur sorusuna maalesef bizlerin cevap vermesi mümkün değil, bunu KCC ve konsolosluklar biliyor. Ancak mülakat tarihiniz yaklaşık 1,5 ay önceden netleşmiş olur.


  • Benzer bir soru soruldu mu bilmiyorum acikcasi ama, yurtdisinda yasiyorum. Agustosta Turkiyeye tatile gelme durumum var. Henuz KCCden bir mail gelmedi, zaten yirmi binlerdeyim. Acaba bu belgeleri benden istemeden simdiden toplasam bir problem olur mu? Ayrica 6 ay yasadigim her ulkeden police certificate almami istiyorlarmis sanirim onu da ayni sekilde buyukelciliklerden toplamam icin cok mu erken?


  • @crazycells Çok teşekkürler,son sorum:telefon numarasını girerken 00902320000000 şeklinde mi yoksa 902320000000 şeklinde mi girmemiz gerekir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum