Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Ai123 Bahsedilen belgeler süreç icin yeterli. Ancak mülakatı yapacağınız konsolosluğun State.Gov’daki sayfasında yer alan belgelere de bir göz atmanızda fayda var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff aldiginiz diplomanin veya derecenin unvanini yani ismini soruyorlar; not ortalamanizi degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Merhaba,
    Bende okulların tamamının Diplama, Degree bölümüne not ortalamalırını yazdım, (2,66... gibi) bir sorun olur mu?

    o sorularda not ortalamanizi sormuyorlar. Zaten formu inceleyen biri, not ortalamasi yazan kisinin diploma sahibi oldugunu tahmin edebilir; ama baska bir nedenle DS-260 formunu actirirsaniz o durumda bu cevaplari da degistirirsiniz.

    DS-260 formundaki sorularin turkceleri icin imzamdaki sayfada bulunan paketi incelemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells Üstad peki başka bir nedenden ötürü formu açtırmam gerekmezse, o bölüm bu haliyle sorun oluşturur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Üstad peki başka bir nedenden ötürü formu açtırmam gerekmezse, o bölüm bu haliyle sorun oluşturur mu?

    hayir, sorun olmaz. onemli olan gercek hayatta egitim/diploma sartini saglayip saglamadiginiz 🙂


  • Merhaba sn@crazycells
    16 yaşından itibaren kaldığımız adresleri yazarken ingilizce mantikla cevirilmiş kavramlari kullanmalimiyiz(district, street gibi) ?
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @mechta22 Türkçe karakter kullanmadan, Türkçe kelimelerle ifade edebilirsiniz.


  • Arkadaslar merhaba, ben almanya dogumluyum ve istanbulda yasiyorum. Dogum belgesi lazim oldugu icin evde aradik taradik ama dogum belgesine ulasamadik. Daha sonra dogum belgesi almak icin alman konsoloslugu ile iletisime gectim ve onlarin yonlendirmesi dogrultusunda dogum belgesi almanyadan geldi. Uygulamaniz gereken adimlar, dogdugunuz bolgenin standesamti ile iletisime gecmeniz gerekiyor. Dogdugunuz ilce standesamti ile telefon veya e mail yolu ile iletisime gecin. Onlar size birkac soru soruyor anne adi, soyadi dogum tarihiniz sonra evraginiza ulastim diyor ve bir hesap numarasi vererek 10.5 Euro odemenizi talep ediyor. Siz odemeyi gerceklestirdikten sonra ev adresinize turkiyeye postalaniyor. Bize 1 haftada geldi.


  • @crazycells lise diplomasını kaybetttim. Diploma kayıp belgesi. E devletten alınan diploma bilgisini içeren belge yeterli olur mu


  • Sn@crazycells
    1.eğitim kısmında erasmus 4.5 -5 aylık eğitimi nasıl belirtebilirim?
    2. Erasmus donemini ise adres kısmında 6 aydan az olsa belirtsem olurmu? ( Eğitim kısmında bahsettiğim icin)
    Teşekkürler,


  • @Sono Teşekkürler, son olarak şunları merak ediyorum. E-Devletten adli sicil kaydı dışında ingilizce başka dosya inmiyor sanıyorum. Bu diğer çıktıların hepsini Londra mülakatım için ingilizceye çevirtmek gerekiyor mu? Çevrilecekse yeminli tercüme tarzı mı olması gerekir? Saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba sn@crazycells
    16 yaşından itibaren kaldığımız adresleri yazarken ingilizce mantikla cevirilmiş kavramlari kullanmalimiyiz(district, street gibi) ?
    Teşekkürler

    cevirmeden yazmaniz daha iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaslar merhaba, ben almanya dogumluyum ve istanbulda yasiyorum. Dogum belgesi lazim oldugu icin evde aradik taradik ama dogum belgesine ulasamadik. Daha sonra dogum belgesi almak icin alman konsoloslugu ile iletisime gectim ve onlarin yonlendirmesi dogrultusunda dogum belgesi almanyadan geldi. Uygulamaniz gereken adimlar, dogdugunuz bolgenin standesamti ile iletisime gecmeniz gerekiyor. Dogdugunuz ilce standesamti ile telefon veya e mail yolu ile iletisime gecin. Onlar size birkac soru soruyor anne adi, soyadi dogum tarihiniz sonra evraginiza ulastim diyor ve bir hesap numarasi vererek 10.5 Euro odemenizi talep ediyor. Siz odemeyi gerceklestirdikten sonra ev adresinize turkiyeye postalaniyor. Bize 1 haftada geldi.

    bilgilendirme icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mikail-Yıldızhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells lise diplomasını kaybetttim. Diploma kayıp belgesi. E devletten alınan diploma bilgisini içeren belge yeterli olur mu

    liseden sonra okumaya devam ettiyseniz, o universite veya yuksekokula diplomayi vermis olabilirsiniz, bilginize.

    Eger liseden sonra devam etmediyseniz oncelikle mezun oldugunuz liseye gidip yeni bir diploma cikartmanizi tavsiye ederim, daha dogrusu yeni bir diploma cikartmayacaklar ama orada lise ogrencisi oldugunuzu ve mezun oldugunuzu belirten bir yazi verecekler.

    O belgeyi ve sonra da e-devletten alinmis belgeleri mulakata goturebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sono Teşekkürler, son olarak şunları merak ediyorum. E-Devletten adli sicil kaydı dışında ingilizce başka dosya inmiyor sanıyorum. Bu diğer çıktıların hepsini Londra mülakatım için ingilizceye çevirtmek gerekiyor mu? Çevrilecekse yeminli tercüme tarzı mı olması gerekir? Saygılar.

    Evet, dili Ingilizce olmayan belgeleri yeminli tercuman cevirisi ile Ingilizceye cevirtmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sn@crazycells
    1.eğitim kısmında erasmus 4.5 -5 aylık eğitimi nasıl belirtebilirim?
    2. Erasmus donemini ise adres kısmında 6 aydan az olsa belirtsem olurmu? ( Eğitim kısmında bahsettiğim icin)
    Teşekkürler,

    1. okul ismini ve tarihlerini ayri bir madde olarak yazip, diploma/degree kismini bos birakin (ya da NONE yazin).
    2. tabii tabii, sorun olmaz, belirtebilirsiniz.

  • Merhabalar,şuan ds-260 formunda daha önce çalışdığım yerleri dolduruyorum ama e devletden ''SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi'' bölümünden baltığım kadarıyla daha önce kısa süreli çalıştığım bazı yerlerin ya giriş tarihi yada çıkış tarihi yazmıyor bu çalıştığım yerleri eklemesem sorun olur mu? ne yapmalıyım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,şuan ds-260 formunda daha önce çalışdığım yerleri dolduruyorum ama e devletden ''SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi'' bölümünden baltığım kadarıyla daha önce kısa süreli çalıştığım bazı yerlerin ya giriş tarihi yada çıkış tarihi yazmıyor bu çalıştığım yerleri eklemesem sorun olur mu? ne yapmalıyım

    Sorun olmaz. Cok kisa sureli calistiginiz yerleri veya sizin icin oneminin olmadigi is deneyimlerini yazmaniza gerek yok.


  • @crazycells teşekkürler,peki bölümümüzü ,üniversitemizi falan hep ingilizce yazacağız değil mi? bir de lise ve üniversitenin başlangıç tarihi olarak kayıt tarihini mi yoksa ders başlangıç tarihini mi yazmalıyız?


  • Merhaba arkadaslar, soracagim soru galiba bu baslikla ilgili degil, ilgili basliga da yonlendirirseniz memnun olurum. Arkadasin esi hemsire, esi turist olarak Amerikaya giderse orada is bulma sansi var mi? Is vizesi ya da is uzerinden greencard alma sansi olacak mi? Greencard aldiginda esini cocuklarini yanina goturebilecek mi(ayni statu)? Bu konuyla ilgili tavsiye edeceginiz eyalet var mi? Konuyla ilgili yardimci olabilecek arkadas var mi bu forumda? Tesekkurler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum