Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @MehmetArikan university degree dogrudur.

• @eynar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar.

2008 Eskişehir Anadolu Açık Öğretim Fakültesi mezunuyum. Sonrasında Kültür Üniversitesinde yüksek lisansa başlamıştım ancak yarıda bırakmak durumunda kaldım.
    Evde evrakları taradığımda sadece üzerinde Aslı Gibidir damgası bulunan Eskişehir Anadolu AÖF'ün verdiği kopyası var.

Diplomayı almış mıydım, yoksa sadece aslı gibidir kopyalarını mı almıştım hatırlamıyorum bile. Aldıysam, Yüksek Lisans başvurumda vermişimdir Kültür Üniversitesi'ne.

Öncelikle Kültür, ardından Eskişehir AÖF'e soracağım ama bunca zaman geçtiği için bulunur mu diye içime bir korku düştü. Olur da iki üniversiteden de olumsuz yanıt alırsam, diplomanın aslı elimde olmayacağı için bu mülakaatta red almam anlamına mı gelir?

Eger bulamazsaniz yenisini cikartabiliyorsunuz.

e-devletten osym kayitlarini kontrol edin isterseniz, eger mezuniyet bilgisini oradan teyit edebilirlerse, diplomanin orijinali olmadan da sorun yasamamaniz lazim.

• @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Randevu ile ilgili sıralamanın nasıl verildiğini bilen varmıdır acaba? Numaram 3000 lerde dolayısıyla bana randevu tarihinin ne zaman verileceğine dair fikri olan varmıdır?

Sakin bir kafayla ilk iletileri birkac defa okumanizi tavsiye ederim.

Eger ilk okuyusta karmasik gelirse ve anlamazsaniz, bilin ki sorun sizde degil... Konsolosluk islemlerine asina olmayan birinin tum sureci tek seferde anlamasi zaten mumkun degil.

• @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhaba bende lise diplomamı kaybettim fakat şuan aktif olarak üniversite öğrencisiyim. Üniversiteden okuyor belgesi alsam olur mu

eger aktif olarak universite ogrencisiyseniz lise diplomanizin orijinalini universiteye kayit yaparken vermis olmaniz lazim.

Lise diplomanizi geri almak veya orijinalini tekrar cikarttirmak pek mumkun degil, o nedenle universite ogrencisi oldugunuzu belgelemeniz yeterli olacak.

• @starpt, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar
    esim amazonda hesap yonetiyor. isini freelance yazip adrese de ev adresini mi yazmaliyim? Amerikaya gidince de devam edecegi icin business isaretledim. dogru mudur?

adresleri dediginiz sekilde yazabilirsiniz. business secenegi de uygundur.

• @knnrn, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@FUAT-ARI Yanlışınız var, Türkiye'de adres bildirimi zorunlu, hatta cezası bile var. Ancak yasa katı bir şekilde uygulanmadığı için zorunlu değil algısı oluşmuş.

https://www.nvi.gov.tr/sss-adres-hizmetleri

"Adres bildirimi bir yükümlülüktür. Bildirimin kim tarafından, nereye, nasıl ve ne zaman yapılacağı 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50’nci maddesiyle düzenlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yetişkin birey, ister yurt dışında yaşasın ister yurt içinde yaşasın, kendisinin ve varsa velayeti altında bulunan çocukların, varsa vesayeti altında bulunan kısıtlının, yerleşim yeri adresini bildirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülük, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan yabancılar için de geçerlidir.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50’nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır."

bilgilendirme icin tesekkurler sayin @knnrn , bu konu ayri bir basligi hakediyor diye dusunuyorum :)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4504/türkiye-de-adres-yerleşim-yeri-değişikliği-bildirimi-yapmak

• @crazycells çok teşekkür ederim üniversite öğrencisi olduğunu transkript ve öğrenci belgesiyle kanitlayabilir miyim. Üniversiteye kayıt olurken de diplomam yoktu liseyi okuduğum okula dilekçe verip mezun olduğuma dair bir belge almıştım

• Merhaba,
    Özel bir şirkette Satınalma ve İthalat Uzmanı olarak çalışıyorum, aşağıdaki soruya Yes deyip açıklama yapmalı mıyım? Yoksa Teknik meslek grupları için mi geçerli bu soru?

Did this job require at least 2 years of training or experience?

• @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Özel bir şirkette Satınalma ve İthalat Uzmanı olarak çalışıyorum, aşağıdaki soruya Yes deyip açıklama yapmalı mıyım? Yoksa Teknik meslek grupları için mi geçerli bu soru?

Did this job require at least 2 years of training or experience?

YES de geç. Türkiye'de ağırlıklı olarak bu pozisyonlarda ünivesite mezunları istihdam edilir.

• Çok özür dileyerek 2 adet daha soru sormak istiyorum;

1. Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States? bu soruya hayır diyeceğiz değil mi (36 yaşında gideceğim, vatandaşlık 5 yıl, 41 yaşından sonra kamuya giremem sanırım)
      2.Family bölümünde Father için istenen Current Address bölümüne Do Not Know işaretlemem sorun çıkarır mı ( annemle babam çok uzun yıllar önce boşandılar, ben de yaklaşık 30 yıldır görüşmüyorum babamla) adresini bilmiyorum
  • ⭐⭐

@MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Çok özür dileyerek 2 adet daha soru sormak istiyorum;

1. Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States? bu soruya hayır diyeceğiz değil mi (36 yaşında gideceğim, vatandaşlık 5 yıl, 41 yaşından sonra kamuya giremem sanırım)
      2.Family bölümünde Father için istenen Current Address bölümüne Do Not Know işaretlemem sorun çıkarır mı ( annemle babam çok uzun yıllar önce boşandılar, ben de yaklaşık 30 yıldır görüşmüyorum babamla) adresini bilmiyorum

1- Soru kamu görevi değil kamuya yük olmayla ilgili. Hayır demelisiniz.
    2- Bilmiyorsanız, bilmiyorum diyebilirsiniz, sorun olmaz.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eynar ilgili diplomanızı tekrar demin etme ihtimaliniz vardır, tekrar kontrol edebilirsiniz.
    sizden beklenen, lise ve üstü mezuniyetinize ait diplomanızın ibrazı, bunu sağlamaya çalışın lütfen.

@gucarslan çok teşekkür ederim.

• @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eynar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar.

2008 Eskişehir Anadolu Açık Öğretim Fakültesi mezunuyum. Sonrasında Kültür Üniversitesinde yüksek lisansa başlamıştım ancak yarıda bırakmak durumunda kaldım.
    Evde evrakları taradığımda sadece üzerinde Aslı Gibidir damgası bulunan Eskişehir Anadolu AÖF'ün verdiği kopyası var.

Diplomayı almış mıydım, yoksa sadece aslı gibidir kopyalarını mı almıştım hatırlamıyorum bile. Aldıysam, Yüksek Lisans başvurumda vermişimdir Kültür Üniversitesi'ne.

Öncelikle Kültür, ardından Eskişehir AÖF'e soracağım ama bunca zaman geçtiği için bulunur mu diye içime bir korku düştü. Olur da iki üniversiteden de olumsuz yanıt alırsam, diplomanın aslı elimde olmayacağı için bu mülakaatta red almam anlamına mı gelir?

Eger bulamazsaniz yenisini cikartabiliyorsunuz.

e-devletten osym kayitlarini kontrol edin isterseniz, eger mezuniyet bilgisini oradan teyit edebilirlerse, diplomanin orijinali olmadan da sorun yasamamaniz lazim.

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• Merhaba Chicago gidecek varmı acaba

• Merhabalar arkadaşlar . Burada bu forumdan edindiğim yardım ve bilgiler sayesinde DV260 formunu doldurmayı neredeyse tamamladım .
    Ancak son kontrolleri yapken bir husus kafama takıldı ?
    2.5 yaşındaki kızımın pasaportu yok Dolayısıyla (Provide the following information on your travel documentation:) sorusuna other travel document diye cevapladım.
    Mülakata kadar pasaport çıkarmaya gerek var mı bu durum sorun teşkil eder mi yoksa en kısa zamanda kızımıza da pasaport çıkaralım mı tavsiyeniz nedir ?
    Bir diğer husus teminat gösterme ile ilgili . Benim nakitim yanı sıra görece değeri yüksek olan bir otomobilim var yani taşıt gibi menkul mallar da teminat yerine geçiyor mu yoksa satıp nakite çevirmek ve bu şekilde güvence göstermek mi gerekli ?
    Ve artık ben dv260 formunu gönderme aşamasına geldim . Önceki mesajlarda dv260 formunu gönderdikten sonra artık bekleyeceğimiz ve e-mail adresimize tarafımızdan istenilen belgelerin neler olduğu e-maili gelecek onu bekleyeceğiz doğru anladım değil mi ? Açıkçası süreç çok uzun ve karışık bende ingilizce yok google çeviri sayesinde işleri halletmeye çalışıyorum eksik veya hatalı bir şey yapmak istemiyorum . Teşekkür ederim .

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@UzakyolSurucu hayırlı olsun DS260 için aşağıdaki forumun doldurma videosundan yardım alabilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=h8-8tjaYDK0

Araç yada tapu gibi demirbaşları satmadan değerini gösteren evraklar da geçerlidir. Aracın için aşağıdaki linkten araç değerini listeledikten sonra 2. resimde ki evrağı herhangi bir yetkili acenteye imzalatıp kaşe yaptırabilirsin. Kimde yapmazsan ben sana imza kaşe yapıp gönderirim
    https://www.tsb.org.tr/tr/kasko-deger-listesi
    ss.jpg

• @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells çok teşekkür ederim üniversite öğrencisi olduğunu transkript ve öğrenci belgesiyle kanitlayabilir miyim. Üniversiteye kayıt olurken de diplomam yoktu liseyi okuduğum okula dilekçe verip mezun olduğuma dair bir belge almıştım

Evet, genelde ogrenci belgesi tek basina yetiyor ama transcript'i de goturun... :thumbs_up:

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@UzakyolSurucu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar arkadaşlar . Burada bu forumdan edindiğim yardım ve bilgiler sayesinde DV260 formunu doldurmayı neredeyse tamamladım .
    Ancak son kontrolleri yapken bir husus kafama takıldı ?
    2.5 yaşındaki kızımın pasaportu yok Dolayısıyla (Provide the following information on your travel documentation:) sorusuna other travel document diye cevapladım.
    Mülakata kadar pasaport çıkarmaya gerek var mı bu durum sorun teşkil eder mi yoksa en kısa zamanda kızımıza da pasaport çıkaralım mı tavsiyeniz nedir ?
    Bir diğer husus teminat gösterme ile ilgili . Benim nakitim yanı sıra görece değeri yüksek olan bir otomobilim var yani taşıt gibi menkul mallar da teminat yerine geçiyor mu yoksa satıp nakite çevirmek ve bu şekilde güvence göstermek mi gerekli ?
    Ve artık ben dv260 formunu gönderme aşamasına geldim . Önceki mesajlarda dv260 formunu gönderdikten sonra artık bekleyeceğimiz ve e-mail adresimize tarafımızdan istenilen belgelerin neler olduğu e-maili gelecek onu bekleyeceğiz doğru anladım değil mi ? Açıkçası süreç çok uzun ve karışık bende ingilizce yok google çeviri sayesinde işleri halletmeye çalışıyorum eksik veya hatalı bir şey yapmak istemiyorum . Teşekkür ederim .

Evrak istegi geldikten sonra pasaport cikartip formlari guncelleyebilirsiniz.

Ayrica formun turkce aciklamalarini imzamdaki sayfadaki pakette bulabilirsiniz. Surecin resmi sayfalardan daha anlasilir ve turkce aciklamalari ise bu basligin ilk iletisinde mevcut.

• Merhaba arkadaslar bu soruyu aradigim kadariyla daha once kimse sormamis. Hesapta gosterilmesi gereken paranin bir miktarini altin olarak gosterebilir miyiz? Ornegin kuyumcudan yada bankadan alacagimiz 80 gram altin bugunun kuruyla 5000 dolara denk geldigine dair kaseli yazi..

• @cem1 ben grami ornek olarak verdim, bir kac hatirasi olan bilezik var onlari bozdurmak istemiyoruz ilk etapta..

Benzer Başlıklar

• 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k