[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan şimdi kazandığım numara ile sisteme giriş yapıyorum ds260 formuna yönlendiriyor orada vaka numarası aldım giriş yaptıktan sonra sisteme öz geçmişimi doldurdum en son aşamada bana ds180 ile alaka bı PDF veriyor ve onun altında KCC vaka numarası pasaport numarası girin diyor giriyorum onayla seçeneği var tıklıyorum ancak hata veriyor
-
@gucarslan kazandığım numarayı giriyorum ordan vaka numarası alıyorum ordan ds260 form doldurmaya başladım öz geçmişimi bitirdikten sonra en son onay için son aşamaya geliyorum bana ds180 form PDF olarak indirmem için link veriyor altında ise KCC vaka numarası ve pasaport numarası istiyor orayı da dolduruyorum ve onayla diyorum hata veriyor acaba ds180 form imzalamadigim için mi böyle oluyor
-
@isa-seyhan CN'ı 0'lar olmadan girmeyi deneyin.
-
@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Çok teşekkürler cavabınız için peki şuan kanadadayım ama ds formunu doldururken türkiye konsolosluğunu seçip ilerleyen zamanlarda duruma göre ikametimden dolayı görüşmeyi kanadadaki amerikan konsolosluğuna aldırma gibi bir hakkım var değil mi?
Evet, tasindiginiz ulkede gorusmeye girebilirsiniz.
-
@Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells merhaba hocam peki bankada gösterilen meblanin düşük olması, harf hatası ( örneğin Balkız caddesi yerine Belkız veya belhıs diye ) veya iş tecrübesinin sıfır olması gibi nedenlerden reddedilme oluyor mu
Eger maddi yeterliliginizi gosteremezseniz o durumda 30 Eylul tarihine kadar dosyaniz acik tutulur, sizin de bu surecte bir sponsor bulmaniz gerekir. Eger 30 Eylul'e yani programin bitis suresine kadar sponsor bulamazsaniz (veya maddi yeterliliginizi gosteremezseniz) o durumda dosyaniz reddedilir.
Fakat diger durumlar genelde bir red sebebi degil.
-
@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar. 2022 talihlisiyim. Kız arkadaşımla Ocak ayında tanıştık. Mayıs ayında greencard açıklandı ve talihlilerinden biriyim. Kız arkadaşım yabancı uyruklu ve eski eşinden birde çocuğu var. DS 260 formuna medeni durumumu bekar olarak yazdım. Mülakatlar 2021 Ekimde başlayacak ve 2022 Eylülde sonlanacak. Bu udumda mülakatlardan önce evlenmem bir dezavantaj oluşturur mu. Yani bunun bir anlaşmalı bir evlilik olduğunu mu düşünürler. Yoksa greencartı aldıktan sonra mı ( Umarım sorunsuz bir şekilde alabiliriz) evlenmem daha doğru olur?
Ben de ilk firsatta evlenip, esinizi ve cocugunu dosyaniza katmanizi tavsiye ederim.
-
@erhan314, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba ds260 formunda son 5 yıl içerisinde seyahat ettiğiniz ülkeler sorusundaki 5 yıl ifadesini gözden kaçırdığım için 2012 de gittiğim ispanya yı yazdım. Bunun için form açtırmaya gerek olmaz diye düşünüyorum. Fikriniz nedir? Teşekkür ederim.
Formlari doldururken "fazla bilgi goz cikarmaz" felsefesiyle olaya yaklasiyoruz. O nedenle boyle bir degisiklik yapmaniza gerek yok.
sanirim sayin @gucarslan sorunuzu ters anlamis (eksik bilgi girdiginizi dusunmus).
-
@Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,ds260 formunu dolduruyorum. Mesleki açıköğretim mezunuyum bunu forumda nasıl belirtmeliyim? Aynı zamanda adresi ne yazmalıyım? Okula kendi sehrinde gittim ama diplomada mesleki açıköğretim olduğu için Ankara'ya bağlı o adresi mi yazmalıyım? Bu durumda olanlar varsa yardımcı olabilir mi?
Evet, acikogretim durumunda merkez adresi yazabilirsiniz.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@erhan314 bir ülkeye seyahat ettiyseniz ve bunu formda belirttiyseniz elbette açtırıp silmeyin.
zaten sorun cozulmus sanirim, konusmanin devami sonraki sayfalarda oldugu icin cevap verirken gozden kacirmisim.
-
@sanaldeniz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba ben de ds260 da hatalar yapmışım. Ds260 formunu açtırmak için nereye mail atmalıyım. Mail atarken dikkat etmem gerekenler neler. Hangi bilgileri yazmalıyım. Mailin konu kısmına ne yazmalıyım. Cevap verirseniz sevinirim saygılar.
Su iletiyi inceleyebilirsiniz:
-
@salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar Greencard ile gider gitmez mühendislik yapabilir miyim öncesinde başka işlerde çalışmak mı gerekir?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik
-
@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@knnrn Çok teşekkürler cavabınız için peki şuan kanadadayım ama ds formunu doldururken türkiye konsolosluğunu seçip ilerleyen zamanlarda duruma göre ikametimden dolayı görüşmeyi kanadadaki amerikan konsolosluğuna aldırma gibi bir hakkım var değil mi?
evet, aldirabilirsiniz.
-
@Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Tamamdır. Birde şöyle bir sorum var;ben 3 okul okudum meslek lisesi 2sinifta açıköğretime geçtim. Lise diplomasını aldım. Şuan üniversite 1.sinif bitti. Bu forumdaki okul kısmıni ben nasıl dolduracağım? İlk başa ilk gittiğim okulu mu yazacağım?
gunumuzden geriye dogru gidebilirsiniz.
-
@burakk90, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba, ds260 formunu tamamen doldurdum kafama takılan yerler için sizlere bir kaç sorum olacak .
1)Daha önceden Fatih üniversitesinde okumaya başlamıştım ancak malum okul 15 temmuz ile beraber khk ile kapatıldı ve bahçeşehir üniversitesine geçiş yaptım hazırlık ve 1. sınıfı fatih üni. de, geri kalan süreyi de bahçeşehirde tamamladım . Okuduğum okullar kısmına fatih üni olarak 2 sene yazmalımıyım yoksa diploma aldığım okulu yazsam yeterli mi ?
- Kırıkkale üniversitesi meslek yüksek okulunu okumuştum . Okul adını nasıl yazmalıyım . Kırıkkale üniversitesi olarak mı ? Kırıkkale meslek yüksek okulu olarak mı?
3)12 yıl önce work and travel yapmak için pasaport çıkartmıştım ancak hiç bir başvuru yapmadan vazgeçmiştim .Eski pasaportumla hiç yurtdışına çıkmadım ve yeni pasaport aldım . Eski pasaportumu delik açıp geri vermişlerdi . Bir süre sonra kayboldu ve E devlette gözükmüyor . Görüşmeye gittiğimde bununla ilgili bir sıkıntı olur mu ?
4) Şuan libya da elektrik mühendisi olarak çalışıyorum . Çalıştığım firma 90 günlük seyehat vizesi ile beni buraya getirdi . Kaçak durumuna düşmemek için bu süre dolmadan Türkiye'ye dönüş yapacağım .Sizce riske girip bir kaç daha çalışmaya değer mi ? (Burada kazandığım parayı amerikada yaşam kurmak için kullanacağım.)Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın soruları toplayıp tek seferde sormak istedim . Yardımcı olursanız çok sevinirim . Teşekkürler
-
Tum okullari, adlari ve tarihleriyle yazin. Sadece diplomayi aldiginiz okulun bilgisine diploma aldiginizi ekleyin.
-
Kirikkale University Vocational Schoololarak yazabilirsiniz. -
Onemli olan pasaport, cekilise basvuru yaptiginiz pasaport...
-
Libya'daki statunuz ABD gocmenlik surecine direkt etki etmeyecek. Dolayisiyla bu sureci disarda tutarak karar verebilirsiniz.
-
@isa-seyhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar ds260 form doldurduktan sonra vaka numarasını giriyorum en son işlemde imzala kısmına gelirken ds180 form ancak hata veriyor yani sol kırmızı işareti veriyor (👈) neden böyle oluyor ds 180 formu imzalamadigim için mi
DS-1810 formunu acip indirin, sonra formu gonderebilirsiniz.
SSS ve DS-1810 konusunda ayrintili bilgi icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system
-
@isa-seyhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan kazandığım numarayı giriyorum ordan vaka numarası alıyorum ordan ds260 form doldurmaya başladım öz geçmişimi bitirdikten sonra en son onay için son aşamaya geliyorum bana ds180 form PDF olarak indirmem için link veriyor altında ise KCC vaka numarası ve pasaport numarası istiyor orayı da dolduruyorum ve onayla diyorum hata veriyor acaba ds180 form imzalamadigim için mi böyle oluyor
DS-1810'u imzalayip mulakata gotureceksiniz, online olarak gondermenize gerek yok.
-
@crazycells Teşekkürler
-
@crazycells Teşekkür ederim .
-
@crazycells Hocam şöyle bir ayrıntı var birde. Ben lise 2 den sonra açık öğretime geçtim. Sonradan mesleki açıköğretime geçtim. Bunu da eklemem gerekir mi? Yani toplam 4 okul olarak mi eklemeliyim üniversite dahil yoksa 3 olarak mi?
-
Merhaba Arkadaşlar,
DS 260 formumu ailemin bilgileri de dahil olmak üzere doldurdum. Bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor. Bu formun submit edilip gönderilmesi aşamaları kısaca nasıl oluyor değerli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum