Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Oscar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, formu tamamladim ve onaya ileteceğim ancak bir noktada soru işaretim mevcuttur, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Onay sonrası, is sebebi ile Amerika'ya giris cikis yapma ihtimalim var, sizce formu açtırıp bilgileri guncelletmem gerekli midir? Teşekkürler.

    Hayır, gerek yok.

  • ⭐⭐

    @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar Greencard ile gider gitmez mühendislik yapabilir miyim öncesinde başka işlerde çalışmak mı gerekir?

    Hangi mühendislik olduğuna bağlı. Alanınız için ayrıca bir lisans, izin vs gerekiyor mu öğrenmeye çalışın. Bir de tabi mühendis olarak iş bulabilmeniz ne kadar sürecek bu da ayrı bir soru.

  • ⭐⭐

    @Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Dediklerinize sürekli ters gibi konuşuyorum lakin önemli bir konu olduğu için iyice öğrenmek istiyorum. Dediğiniz gibi fayans ustalığı gibi benimde meslek lisesinden aldığım Elektrikçi ustalık belgesi var. Bu durumda yazmam gerekmiyor mu?

    Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok. Size nasıl doğru geliyorsa öyle yazabilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar. "Visa Number " kısmına elimizdeki önceki amerikan vizesindeki hangi numarayı yazmamız gerekiyor?


  • @FUAT-ARI Kırmızı yazı ile yazan olması gerekiyor Fuat Bey


  • @goblis Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Dediklerinize sürekli ters gibi konuşuyorum lakin önemli bir konu olduğu için iyice öğrenmek istiyorum. Dediğiniz gibi fayans ustalığı gibi benimde meslek lisesinden aldığım Elektrikçi ustalık belgesi var. Bu durumda yazmam gerekmiyor mu?

    dilerseniz yazabilirsiniz. bol şans..


  • @gucarslan Öncelikle cevap içim teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak.
    1- Nikah işlemleri KCC nin evrak talebinden önce mi olmalı yoksa Ankaradaki mülakatlardan önce mi olmalı?
    2- KCC evrak talebinden sonra nikah gerçekleşirse bu durumda DS 260 formunda bekar görünmüş olacağım ancak mülakat sırasında evli olmuş olacağım. Bu durumda en kötü senaryoyu düşünecek olursak mülakatlarda Memur bu evliliğin anlaşmalı bir evlilik olduğuna kanaat getirirse bu durumda sadece Müstakbel eşimin mi başvurusu kabul edilmemiş olacak yoksa benim de green kartım iptal olacak?
    3- Nikah işlemlerini greenkart aldıktan sonra yapacak olursak müstakbel eşimin oraya geliş süresi ortalama ne kadarlık bir zamanı bulur ve çocuğumuz olursa bu durum süreyi kısaltır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @beyc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar , DS-260 formunu açtırma talebinde bulunup ta açtırabilen varmı?

    henüz açtırabilen olmadı.


  • @gucarslan Tamamdır. Birde şöyle bir sorum var;ben 3 okul okudum meslek lisesi 2sinifta açıköğretime geçtim. Lise diplomasını aldım. Şuan üniversite 1.sinif bitti. Bu forumdaki okul kısmıni ben nasıl dolduracağım? İlk başa ilk gittiğim okulu mu yazacağım?


  • @knnrn Çok teşekkürler cavabınız için peki şuan kanadadayım ama ds formunu doldururken türkiye konsolosluğunu seçip ilerleyen zamanlarda duruma göre ikametimden dolayı görüşmeyi kanadadaki amerikan konsolosluğuna aldırma gibi bir hakkım var değil mi?


  • @sanaldeniz biz 3 ay ve daha uzun süre kaldığımız tüm adresleri girdik, 18 adres yazdık. Doğru bilgi vermek esas olduğu için, hatırladığımız kadarıyla tüm adresleri ekledik. Size de tavsiyem bu yönde olur.


  • @gucarslan ettim fakat işte soruda belirtilen son 5 yıl içinde değilde 8 yıl içinde olmuş oldu. Sorun olur mu sizce? 5 yıl ifadesi gözden kaçırdım.


  • @salih25 Youtube'da Ecem ve Ömür kanalında Ömür Bey'in mühendislik iş başvuruları, görüşmeleriyle ilgili detaylı bir videosu var. Çok fikir veriyor. Hemen bulabilirsiniz demek biraz beklenti yükseltmek olur. Ama eninde sonunda bulup işinizi yaparsınız diye düşünüyorum. DS-260 formunu da göndermişsiniz, ne güzel. Hafta sonu ben de artık bitirip göndermeyi umut ediyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erhan314, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan ettim fakat işte soruda belirtilen son 5 yıl içinde değilde 8 yıl içinde olmuş oldu. Sorun olur mu sizce? 5 yıl ifadesi gözden kaçırdım.

    olmaz, merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Tamamdır. Birde şöyle bir sorum var;ben 3 okul okudum meslek lisesi 2sinifta açıköğretime geçtim. Lise diplomasını aldım. Şuan üniversite 1.sinif bitti. Bu forumdaki okul kısmıni ben nasıl dolduracağım? İlk başa ilk gittiğim okulu mu yazacağım?

    kronolojik sırayla yazabilirsiniz.


  • @Burak-Çalışkan teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba, ds260 formunu tamamen doldurdum kafama takılan yerler için sizlere bir kaç sorum olacak .

    1)Daha önceden Fatih üniversitesinde okumaya başlamıştım ancak malum okul 15 temmuz ile beraber khk ile kapatıldı ve bahçeşehir üniversitesine geçiş yaptım hazırlık ve 1. sınıfı fatih üni. de, geri kalan süreyi de bahçeşehirde tamamladım . Okuduğum okullar kısmına fatih üni olarak 2 sene yazmalımıyım yoksa diploma aldığım okulu yazsam yeterli mi ?

    1. Kırıkkale üniversitesi meslek yüksek okulunu okumuştum . Okul adını nasıl yazmalıyım . Kırıkkale üniversitesi olarak mı ? Kırıkkale meslek yüksek okulu olarak mı?

    3)12 yıl önce work and travel yapmak için pasaport çıkartmıştım ancak hiç bir başvuru yapmadan vazgeçmiştim .Eski pasaportumla hiç yurtdışına çıkmadım ve yeni pasaport aldım . Eski pasaportumu delik açıp geri vermişlerdi . Bir süre sonra kayboldu ve E devlette gözükmüyor . Görüşmeye gittiğimde bununla ilgili bir sıkıntı olur mu ?
    4) Şuan libya da elektrik mühendisi olarak çalışıyorum . Çalıştığım firma 90 günlük seyehat vizesi ile beni buraya getirdi . Kaçak durumuna düşmemek için bu süre dolmadan Türkiye'ye dönüş yapacağım .Sizce riske girip bir kaç daha çalışmaya değer mi ? (Burada kazandığım parayı amerikada yaşam kurmak için kullanacağım.)

    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın soruları toplayıp tek seferde sormak istedim . Yardımcı olursanız çok sevinirim . Teşekkürler


  • Meraba arkadaşlar KCC numarası nerden alabilirim green card başvurduğum numarayla sisteme giriyorum case numarasını da giriyorum ancak kabul etmiyor ?


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @xbens evet. cünkü DS260 ile vize basılan pass uyuşmayacak.

    Yeni pasaport başvurusu için randevu aldım sizin belirttiğiniz gibi bir yol izlemek daha mantıklı olacaktır .Yeni pass alıncada ds260 açtırıp güncelleme yapacağım . Sormak istediğim soru yeni pass alırken eskisini bazı yerler deliyor vs buna önlem olarak ne yapabilirim yani eski pass tarayıp kopyasını saklamak yada fotokopisini almak vs ?

    eski pasaportunuzu simdiden tarayabilirsiniz.

    peki güncelleme için d260 formunu açtırmak mülakat sürecini ve evrak onayı sürecini olumsuz yönde etkisi olur mu ?

    şuan için hiçbir sıkıntı olmaz, merak etmeyin.
    süreciniz henüz başlamadı.

    Merhaba Ben Ds260 Unlock için mail attım şimdi Kcc ye , sormak istediğim mail içinde adımızı soyadımızı yazarken türkçe karakter kullanmıyoruz öyle değil mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum