Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @hadi-BE ben eşim için bunu yapacağız. Yani eşim 2 sene ücretsiz izin alacak. 2 sene içinde olmazsa geri döner eşim kaldığı yerden devam eder olur da tutunursak eşim posta yolu ile istifa dilekçesi gönderecek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama zaten hepimiz gerginiz ziyadesiyle buraya rahatlamak, hayal kurmak ve azıcıkta olsa güzel zaman geçirmek için geliyoruz. Gerçekleri bizler zaten üç aşağı beş yukarı biliyoruz sadece muhabbet sohbet etmek için geliyoruz. Koca koca insanlara şunu deme bunu de diye ikaz etmek bizlere yakışmaz. Varsa bi probleminiz lütfen az ötede halledin. Teşekkürler.


  • herkese gunaydın dostlar buralar neden gerildi böyle yahu 🙂 3 gunluk dünya kalp kırmaya değmez...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 taktik maktik yok bam bam bam sustu 6 aylık olacak video çekmiyor. Emrah ateş

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 inşallah başına bişey gelmemiştir. Böyle insanlar bi anda ortadan kaybolunca korkuyorum genelde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 new jersey - new york arası takılıyor şimdilik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertevl bu tur girisimler yasak maalesef, eger kisiler sizden ozel mesaj almak istemiyorsa gondermemelisiniz.

    Talihli olan herkesin gittigi yillar da hala aklimizda, o nedenle son birkac yila dayanarak gelecege dair o kadar kesin yorumlarda bulunmak dogru degil bence. Ayrica DOS'un cekilis sistemini duzeltmeye calistigina da sahit oluyoruz, bunu gormezden gelmemek lazim. Biden doneminde gocmenlik yasalarinda degisiklik olmasi da cok olasi. O nedenle her yilin cekilis programini o yilin verilerine gore degerlendirmek gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 bunu şöyle düzeltiyorum. Ücretsiz izni 1 sene alacağız. Azami 1 sene alabiliyormuş sonrasında burada istifa dilekçesi bırakacağız. 1 senenin sonunda geri dönmezsek istifa edecek eşim. Eğer ki istifa ettikten sonra geri dönmek istersek eşim istifadan itibaren 1 sene içinde başlayabiliyor. İnşallah bunlara gerek kalmadan yerleşir ve geri dönmeyiz.

  • ⭐⭐⭐

    Günaydın forum ailem. Vazgeçmedik burdayız her yolu deneyeceğiz çocuklarımız ve daha iyi bir gelecek için bu süreci hep beraber atlatacağız. Elbet bir gün o topraklardan günaydın demek bize de nasip olacak 🙏 (Böyle motive olmak istiyorum)

  • ⭐⭐

    @Hyller ben yine fal baktırdım bir yıl sonrasına göç var dedi birbirimize komşu oluruz artık 🙏🏼 🕺🏼 🙋🏼♂

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    alt metni
    Şu tabelanın önünde fotoğraf çekilmek nasip olurmu be..

  • ⭐⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    @Hyller ben yine fal baktırdım bir yıl sonrasına göç var dedi birbirimize komşu oluruz artık 🙏🏼 🕺🏼 🙋🏼♂

    @gariban valla ne güzel olur bu kadar isteyip de gidememek çok üzücü ama napalım. Deseler ki şu kadar sene bekle biz seni alcaz valla daha kolay olacak 🥺


  • @Erkand Yaş 19 ise mutlaka olur 🙂 Keşke ben de Green Card'ı o yaşlarda hayal edebilseydim.

  • ⭐⭐

    @Stiff 19 da hayal etmeye başlamadım 16 yaşımdan bellidir hayal ediyorum kısmet olursa bu sene başvuruyorum.


  • alt metni
    🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻


  • @micmeha Bu yazının altına imzamı atarım. Gidip gören bilir, hak verecektir ki bizim burada yaşadığımız şey hayat değil. Ayağını yerden kesecek bir araba almak, iyi bir telefon almak, iyi bir evde oturmak, ihtiyaç olan elektronik aletlere sahip olmak, bir tiyatroya gidebilmek, içi dolu bir kitaplığa sahip olmak, harcamaktan korkmadan çıkıp bir yemek yemek veya çay kahve içebilmek ve bunun gibi niceleri aslında lüks değildir. Yaşamak asıl bunlardır. Sırf nefes almak yaşamak değildir.

    Hele ki hak, hukuk, adalet kavramlarını kaybetmiş ve artık bu kavramlara önem vermeyen bir toplumun içinde bulunmak gerçekten insanı her yönden karamsarlığa sürükler. Psikolojik olarak bir enkaz halindeyiz. Bilinçli kaç kişi yaşadığı bu toplumdan memnun? Kaç kişi mutlu olabilir bu psikolojide? Aynı zamanda psikoloji insan sağlığını etkileyen şeylerin de başında gelir, mutsuzluk, sağlam olmayan psikoloji insanın bağışıklık sistemine büyük zararlar verir.

    Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, zamanda çalışıp çabaladığınız, hak ettiğiniz değeri de burada asla göremeyecek olmaktan daha kötü bir durum yoktur. İnsan olarak saygı ve değer görmek gerekliliğine hiç değinmiyorum bile. Bu sektörün içinden biri olarak şunu çok üzülerek söyleyebilirim ki adaletin gücü değil, güçlünün adaletine esir olmuş durumdayız.

    Yanlış anlaşılmasın bu 2 sene sonra değişmeyecek. Bu saydığımız ne varsa yönetime başka biri geldiğinde de düzelmeyecek. Kendimizi kandırmayalım. Değişmek istemeyen toplumları değiştiremezsiniz. İçinde bulunduğumuz durum dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Daha iyiydi, daha kötü oldu, yarın biraz daha iyi olur ben bunu tartışmıyorum. Bugün mevcut yönetimden şikayet edecek çoğu kişinin yarın devran döndüğünde başka isimlerle yeni kervana katılıp aynı adaletsizlikleri zevkle destekleyeceklerinden hiç şüphem yok. Çünkü güç bizim insanımızı yozlaştırıyor. Bugün ezilen, azınlık olan kişiler yarın gücü eline aldığında ezmekten çekinmeyeceklerdir. Bu her zaman böyle oldu, korkarım ki her zaman da böyle olacak. Korkarım ki Mustafa Kemal Atatürk'ün "size sesleniyorum, unutmayın ki; en büyük savaş, cehalete karşı yapılan savaştır." şeklinde vurguladığı cehalete karşı olan savaşımızı kaybettik. Üstelik bu yeni de değil.
    Bugün bu saatte hiç hatasız en iyi yönetecek olan bile başa geçse, içinde bulunduğumuz durum en az 20 yıl devam edecek.

    Demem o ki, yalnızca çocuklarınız adına değil, kendiniz adına da isteyin bunu. Gençsiniz, insan hayatının en verimli dönemlerini 30-50 yaş arası yaşar. İnşallah başarabiliriz, inşallah her şey gönlümüzce olur.

  • ⭐⭐

    alt metni
    Akşam Miami'nin renkli sokaklarında dolaşmak vardı..

  • ⭐⭐⭐

    Bizim resimci kayboldu ya. @kotpantelon iyisindir umarım. Fotoğraflarla beslenmemiz lazım ara ara 😁


  • @TughanTug

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Ülkenin genel sorunları hakkında yazdıklarımıza katılıyorum. Bende sizin gibi düşünüyorum. Yani sorun insanımızın eğitim ve kültür yapısında, devran kimin elinde ise bal tutan parmağını yalar mantığına bürünüyor. O yüzden kısa-orta vadede sosyal ve ekonomik yönden ülkem adına ciddi endişe hissediyorum. Buraya uzun uzun yazmak isterim diğer sorunları da ama az çok herkes farkında ve bu sebeple bu forumda fikir alışverişinde bulunuyoruz.

    O yüzden önce çocuklarım ve ardından tabii ki eşim ve kendim için daha huzurlu, sakin, kendi halinde, “hayal kurarak” ve bu hayalleri imkanlar ölçüsünde gerçeğe dönüştürerek yaşamak istiyorum.

    Şu an için tek endişe duyduğum husus, daha önce ki yazımda da belirttiğim gibi Türkiye de eşim ile birlikte kazandığımız para, bu topraklar üzerinde rahatça geçinmemiz için ideal bir miktar. Ancak benim kaygılarım maddi kazançtan öte, ülkem adına endişe duyduğum diğer hususlar. Acaba çocuklarım daha iyi eğitim alsın, daha iyi hukuk ve ekonomik yapıda yaşayalım diye Amerika ya gittiğimde çocuklarıma-eşime mahçup olmadan, keşke cümlesini kurmadan yaşamaya başarabilecek miyim? Bunun cevabını kimse net bir şekilde veremez biliyorum. O yüzden forumda, greencard kazanmış ve Amerika da yaşayan insanların yazdıklarını okuyarak kafamda birşeyler tasarlamaya çalışıyorum.

    Umarım bir gün herkes hayallerini gönlünce ve özgürce yaşamayı başarır.

    Huzurlu günler diliyorum herkese.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum