Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Merhabalar

    • Formda ev adresi kısmını dolduracağım. E devlette göründüğü şekilde mi yazmamız lazım adresi? Ben çekilişe başvururken cadde ismini de yazmıştım adreste ama e devlet ikamet belgesinde cadde yazmıyor. Ayrıca No: xx Daire xx şeklinde yazıyorum her yerde ve çekilişte de böyle yazmıştım. İkamet bilgisinde ise blok no xx iç kapı no xx olarak yazılmış. Bildiğim şekilde adresi forma girsem bu ufak farklılıklar mülakatta bir sorun yaratır mı ?
    • Vereceğimiz mail adresini [email protected] (büyük ı harfiyle) mi girmeliyiz? küçük harfle @gmail olarak yazsak sistem otomatik olarak büyük harfe dönüştürür ise büyük İ harfinden dolayı sorun çıkar mı?

    Bunlar aşırı ayrıntı olabilir ama ufak bir hata yapmamak için soruyorum

  • ⭐⭐

    @clutchshot

    • Fark etmez. Bildiğiniz, ulaşılabilir ya da resmi haliyle de yazabilirsiniz.
    • gmail.com yazabilirsiniz. Kaydedip geri dönerek kontrol ettiğinizde sistem bunu büyük harfe İ olarak dönüştürürse düzeltirsiniz. Ya da GMAIL.COM şeklinde doğrudan büyük I girebilirsiniz.

  • Telegram grubu kuruldu mu arkadaşlar ? Ben ilgili formları gerekli şekilde doldurdum, ancak gruba ekleme olmadı. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ?


  • @gucarslan çok teşekkürler ederim dilekçemi verdim kaldırılması için çevirisini de yaptırıp mail geldiğinde göndereceğim sabıka kaydına ek olarak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @06adm38 muhtemelen eksik ya da hatalı doldurdunuz. suan dahil olan 300 kisiden bir eksiginiz muhtemelen vardır.

    lütfen ilgili iletiyi dikkatlice bir kere daha okuyun ve bana özel mesajla ulaşın

    https://yesilkartforum.com/forum/post/201412


  • @crazycells @gucarslan cevap için teşekkür ederim bir sorum daha var vaccinations sorusunda hangisini seçmeliyim yes mi no mu?


  • Mülakat öncesi covid aşısı gerekiyormu gerekiyorsa hangi marka ve kaç doz yaptırmak lazım bilen varmı


  • @Kenan-Horasan hayır gerekmiyor. muayenede aşı olup almamanız dikkate alınmıyor.


  • Selamlar,

    Formun;
    Getting Started
    Personal
    Address and Phone

    kısımlarını doldurdum henüz. Amerika'da henüz verebileceğim bir adres yok. Mülakatta değiştirebilmeniz mümkün yazılmış, bu adresi o zaman soracaklar değil mi ? Unutulması gibi bir şey söz konusu olmaz sanıyorum.


  • @lilith666 eğer güncel bir aşı kartınız varsa yes, yoksa no seçin.


  • Herkese Selam ;
    Benim pasaportumun süresi 2022 Temmuzda bitiyor ve sene bitmeden yenilemeyi düşünüyorum . Ben şuan ki mevcut pasaportumla ds260 doldurdum ve submit ettim . Sorum şu şekilde yeni pasaport aldığımda ds260 formunu açtırıp yeni pasaportumu kaydettirmem gerekir mi ? Kcc evrak talebinde evrak onayı almamız için pasaportumuzun süresi en az kaç ay yada yıl olmalı ?


  • @Stiff, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar,

    Formun;
    Getting Started
    Personal
    Address and Phone

    kısımlarını doldurdum henüz. Amerika'da henüz verebileceğim bir adres yok. Mülakatta değiştirebilmeniz mümkün yazılmış, bu adresi o zaman soracaklar değil mi ? Unutulması gibi bir şey söz konusu olmaz sanıyorum.

    siz mülakata kadar bir adres bulmak zorundasınız.
    sizden beklenen abd'de bir adres göstermeniz. evet, mulakatta ve abd'ye girerken bir adres bildirebilirsiniz ama siz yine de o güne bırakmamaya gayret gösterin. daha önümüzde uzun bir süre var çünkü..


  • @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Selam ;
    Benim pasaportumun süresi 2022 Temmuzda bitiyor ve sene bitmeden yenilemeyi düşünüyorum . Ben şuan ki mevcut pasaportumla ds260 doldurdum ve submit ettim . Sorum şu şekilde yeni pasaport aldığımda ds260 formunu açtırıp yeni pasaportumu kaydettirmem gerekir mi ? Kcc evrak talebinde evrak onayı almamız için pasaportumuzun süresi en az kaç ay yada yıl olmalı ?

    kcc evraklarinizi kontrol ederken eger 1 gun bile olsa süresi onaylar evraklarınızı. sadece süresi dolduğunda onaylanmaz evraklariniz. siz yeni pasaport çıkarttığınizda evrak talebiniz gelince eski + yeni pasaportu onlara gönderin ve formunuzu guncelleyin.


  • @gucarslan peki Türkiyeden çıkıştada mı gerek miyormu


  • @gucarslan aşı kartım var ancak bende değil doğduğum şehirdeki hastanededi mülakata gitmeden önce sağlık müayinesinden geçtiğimizde USA standartlarına uygun kart verilecek? yani iki cevapta doğru? kartım olduğu halde no yazsam ve ya olmadığı halde yes yazsam bir sorun olur mu?



  • @gucarslan yani bunun için ds260 formumu açtırmama gerek yok değil mi ? Mevcut pasaportumun süresinin bitmesine 1 yıl var sizce bu süre kcc evrak onayı almam için yeterli olur mu ? yani evrak onayı aldıktan sonra yeni pasaport çıkarsam diye düşündüm . Sizce nasıl ilerlemeliyim ?


  • @lilith666, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan aşı kartım var ancak bende değil doğduğum şehirdeki hastanededi mülakata gitmeden önce sağlık müayinesinden geçtiğimizde USA standartlarına uygun kart verilecek? yani iki cevapta doğru? kartım olduğu halde no yazsam ve ya olmadığı halde yes yazsam bir sorun olur mu?

    size bir aşı kartı verilmeyecek muayenede. eger bir aşı kartınız varsa -ki olsa da yine onlar istediği aşıyı yapacak size- götürün. eger hekim kabul ederse kullanırsınız, etmezse zaten aşılari yapacaklar. istediğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz.


  • @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan yani bunun için ds260 formumu açtırmama gerek yok değil mi ? Mevcut pasaportumun süresinin bitmesine 1 yıl var sizce bu süre kcc evrak onayı almam için yeterli olur mu ? yani evrak onayı aldıktan sonra yeni pasaport çıkarsam diye düşündüm . Sizce nasıl ilerlemeliyim ?

    DV2022 için bişey diyemem ne yazik ki, yetip yetmemesi sizin surecinizin ilerleyişine bağlı. DV2021'de hiçbir şekilde yetmedi mesela..
    eğer yeni pass alacaksanız evrak onayı öncesinde formunuzu da guncelleyin. sonrasında bununla uğraşmak zorunda kalmazsınız.


  • Herkese Merhaba,

    Bir kaç soru soracağım sizlere bu soruların bazılarını ilgili sayfalarda aradım bulamadım, bazılarına da aldığım cevaplar tatmin edici değildi bu yüzden soruyorum :)

    1. DS-260 formunu doldurup submit ettikten sonra tahmini ne kadarlık bir sürede KCC'den evrak talebiyle ilgili maili geliyor ?
    2. Konsolosluktaki görüşmenin randevusunu biz mi alıyoruz yoksa onlar mı bir tarih veriyor. Daha önce work and travel için görüşmeye gittiğimde randevuyu kendim almıştım ama green card ile ilgili olan mülakatlar için hep şu ibareyi görüyorum "konsolosluğun size verdiği mülakat tarihi" falan gibi...
    3. Okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla DS-260 formundan sonraki süreçten mülakat sürecine kadar pasaport hariç bir masrafımız olmuyor gibi. Sağlık raporu ve vize ücreti haricinde vize almadan önce yapacağım/yapmam gereken, gözümden kaçan başka masraf var mı ? Vizeyi aldıktan sonra kart ücreti vs. onları saymıyorum alana kadar ki süreçten bahsediyorum. Olur da red yersem kaç param yanmış olur diye...
    4. Evrak toplama sürecinde arşiv kayıtlı adli sicil belgesini "e-devlet" üzerinden almam yeterli midir ? Yoksa mühürlü imzalı olsun diye adliyeden mi almam gerekiyor ?
    5. Sizce mülakatı ingilizce mi gerçekleştirmeliyim türkçe mi ? İngilizce mülakatın bir avantajı var mı ?
    6. Bankada göstereceğimiz para için hesap dökümü gibi bir evrak mı alıyoruz ? Bununla ilgili konsolosluğun kabul ettiği format nedir ? ıslak imza vs. gerekiyor mu yoksa mobil bankacılıktan çıktı alarak işimi halledebilir miyim ?

Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    787k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    833 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum