Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mcuks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard kazananlara banka işleri için Örn: Hesapta para gösterme , Transfer vb hangi bankayı tavsiye edersiniz ? Nedenleriyle birlikte söylerseniz çok güzel olur. Teşekkürler 🙂

    Hangi bankayla çalıştığınızın bir önemi yok.

    Transfer konusu için: https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri?_=1624638492715



  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesut-kutlu ilgili başlığı inceleyin lütfen

    https://yesilkartforum.com/forum/post/215666

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba

    • ds 260 formunda yazılan abd'deki adres illa abd vatandaşına mı ait olmak zorunda? green card alıp abd'ye gitmiş ve orada bulunan ama vatandaş olmayan kişinin adresini yazabiliyoruz değil mi?
    • ben bir turizm şirketinde çalışmıştım. çalışma dili ingilizce ve ispanyolcaydı. turizm ile ilgili bir lise veya üniversite bölümü mezunu değilim. bu durumda formdaki "bu iş 2 yıl egitim gerektiriyor mu?" sorusuna yes mi diyeyim no mu? şirket sadece dil bilenleri çalıştırıyordu. sizin fikriniz nedir?
      -bir de 2 farklı lisede okudum ama forma sadece mezun oldugum liseyi yazsam problem yaratır mı? mülakata zaten üniversite diplomamı götüreceğim yani lise diplomasıyla alakalı bir işlem yapılmıyor bildigim kadarıyla.

    1- abd vatandaşı olmasına gerek yok, güvenilir bir adres yazmaniz yeterli.

    2- no demelisiniz.

    3- sadece mezun olduğunuz liseyi yazın lütfen


  • @gucarslan çok teşekkür ediyorum


  • Herkese selamlar arkadaslar ben liseyi acik öğretimden bitirdim DS260 formunu nasil doldurcagim bilgisi olam var mi mesela acik ogretim normalde 4 til okusugum gözüküyor ama 2 senede acik ogretimi bitirdim komple.nasil doldurcagim bilgisi olan var mi ?


  • Merhabalar, Son zamanlarda Temmuz 2021 de mülakatların başlayacağına dair konuşmalar oluyor. Forumdan takip ettiğim ve internetten araştırdığım kadarıyla her ay yayınlanan vize bülteninde hangi numaraların mülakata gideceğini gösteren numaraları vize bülteninde yayınlıyorlar. En son Mayıs 2021 de Avrupada 18 000 kişiyi çağırmışlar tabi burada bu sayıların hangi ülkelerden olduğu yazmıyor. Haziran ve Temmuz bülteninde sadece "Current " yazıyor. Bu durumda mülakata çağırılma başladıysa Temmuz bülteninde Current yerine çağrılan kişilerin numaralarının yazması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi vize bültenini yanlış yorumluyorum?


  • Merhabalar şuan kanada'dayım ds-260 formunu hala doldrumadım ,kanadaya gelince kanada adresimle doldururum diye düşünüyordum burda mülkata girmek için fakat şuan 14 günlük zorunlu devlet karantinasındayım ve burdan sonraki kalacağım adres şuan kesin değil .aklımı karıştıran birkaç sorun var;
    1-adresim kesnileştikden sonra mı formu doldurmalıyım?(ama öyle yaparsam bu süreç temmuz ortasını bulabilir formu doldurmak için çok mu geç kalırım?)
    2-visa buletinden baktığım kadarıyla benim sıra numarım olduğu ay neredeyse benim buradaki kalış süremin bitdiği aya denk geliyor böyle bir durumda kanadadaki mülakatımı öne çekme gibi bir durum olabilir mi? kanadada greencard çekilişi olmadığından bir yoğunluk olmadığını düşünüyorum ama avrupa sıran neyse seni o ay mülakata almak zorundayız mı derler acaba?
    3-daha fazla vakit kaybetmemek için ds-260 formunu türkiye adresimile doldurup sonra duruma göre kanada adresimle güncelleyebilir miyim? bunun bana zararı ne olur?
    cevaparsanız çok sevinirim .
    teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, Son zamanlarda Temmuz 2021 de mülakatların başlayacağına dair konuşmalar oluyor. Forumdan takip ettiğim ve internetten araştırdığım kadarıyla her ay yayınlanan vize bülteninde hangi numaraların mülakata gideceğini gösteren numaraları vize bülteninde yayınlıyorlar. En son Mayıs 2021 de Avrupada 18 000 kişiyi çağırmışlar tabi burada bu sayıların hangi ülkelerden olduğu yazmıyor. Haziran ve Temmuz bülteninde sadece "Current " yazıyor. Bu durumda mülakata çağırılma başladıysa Temmuz bülteninde Current yerine çağrılan kişilerin numaralarının yazması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi vize bültenini yanlış yorumluyorum?

    İlgili DV süreci için tüm numaralar aktif olduğunda sadece current şeklinde yazar. Şu anda sürmekte olan DV-2021 için tüm numaralar aktif, yani teorik olarak herkes bir konsolosluk görüşmesi alabilir. Bültende randevu alanların numarası hiçbir zaman yazmaz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/580/vize-bulteni-aktif-current-olan-ve-mulakat-tarihi-verilecek-dosya-case-numaralari?_=1624654679423

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar şuan kanada'dayım ds-260 formunu hala doldrumadım ,kanadaya gelince kanada adresimle doldururum diye düşünüyordum burda mülkata girmek için fakat şuan 14 günlük zorunlu devlet karantinasındayım ve burdan sonraki kalacağım adres şuan kesin değil .aklımı karıştıran birkaç sorun var;
    1-adresim kesnileştikden sonra mı formu doldurmalıyım?(ama öyle yaparsam bu süreç temmuz ortasını bulabilir formu doldurmak için çok mu geç kalırım?)
    2-visa buletinden baktığım kadarıyla benim sıra numarım olduğu ay neredeyse benim buradaki kalış süremin bitdiği aya denk geliyor böyle bir durumda kanadadaki mülakatımı öne çekme gibi bir durum olabilir mi? kanadada greencard çekilişi olmadığından bir yoğunluk olmadığını düşünüyorum ama avrupa sıran neyse seni o ay mülakata almak zorundayız mı derler acaba?
    3-daha fazla vakit kaybetmemek için ds-260 formunu türkiye adresimile doldurup sonra duruma göre kanada adresimle güncelleyebilir miyim? bunun bana zararı ne olur?
    cevaparsanız çok sevinirim .
    teşekkürler..

    Öncelikle, doğru yanıtları alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1620487789023

    1- Birkaç hafta sonra formu göndermekte bir sakınca yok, sürecinizi olumsuz etkilemez.
    2- Case no current olmadan hiçbir şekilde görüşme randevusu alamazsınız, öne çekme gibi bir şey söz konusu olamaz. Case numaranızda EU yazıyorsa EU için olan bültene bakacaksınız. Hangi ülkede olduğunuzun önemi yok. Her yılın süreçleri farklı işliyor, geçmiş yıllara bakarak çıkarımda bulunmak çok doğru değil. Ayrıca Kanada'da yoğunluk olmadığını düşünmeniz de bence bir anlam ifade etmiyor, Kanada'daki konsolosluğun DV işlemlerini nasıl yaptığını biliyor musunuz?
    3- Bu durumda konsolosluk değiştirmek için (sürecin hangi aşamasında olduğunuza bağlı olarak) her iki konsolosluğun da onayını almak gerekebiliyor, ancak sizin göçmen vize sürecinize bir zararı olmaz.


  • Herkese merhaba! Ben ve eşim F1 ve F2 vizesiyle ABD'de yaşıyoruz. Green kart çekilişinin sonucunu öğrenir öğrenmez DS260 formunu doldurduk ve submit ettik. Fakat sonradan öğrendim ki bu formu doldurduktan sonra ABD dışına çıkıp tekrar geri gelmek sorun olabiliyormuş. Bizde bu haberi almadan çok önce yaz için Türkiye biletimizi almıştık. Henüz 2022 için işlemlere başlamadıkları için acaba Ekim'den önce Türkiye'ye gidip geri dönme şansımız olur mu? Girişte bize sorun çıkarırlar mı? Yoksa hiç riske atmamak mı gerekir? Bu arada formda başvuruyu AOP olarak seçtik, bunun bir etkisi olur mu?


  • Merhaba bizde 2022 green kart talihlerindeniz henuz DS260 formunu doldurmadik baslangic asamasindayiz bu bizim mulakat siramizi etkiler mi ? bunun belli bir tarihi var midir acaba kesin bu tarihten once doldurulmasi gerekiyor diye.

    Tesekkurler

    Dosya Numarasi: 2022EU6XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy


  • merhabalar ds 260 formunu mayıs 18 de doldurdum. sonrasında kentucky Consular Center'den yanıt bekleyin denmişti buradam. Henüz erken mi yanıt için. Geri dönüş alan oldu mu? Ne zaman nasıl bir yanıt gelecek. Teşekkür ederim


  • @crazycells Selamlar, İngiltere için bu tarz mektuplar çok yararlı oluyordu ve oldu. Acaba burası için bir faydası olur mu diye merak etmiştim. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan sizin kazandığınız numara kaç idi acaba. Cevap olarak eğer numaranız küçük ise ekim ayında başlayacak mülakatlar için sizlerden DS260 doldurduğunuz bilgilerin doğruluğunu ispat edecek belgeleri göndermenizi isteyecek. İşte bu belgelerin istediği mail size ilk gelecek. Bu mailden bahsediyorlar. Yazdığın mail adresin sadece gelen kutusuna bakma aynı zamanda önemsizler kutusuna da bakmalısın. Daha sonra gelen evrak talep mailine sen mail attın evrakları gönderdin. Sonra ikinci bir mail daha gelecek EVET biz evrakları aldık işleme koyuyoruz diye. Daha sonra hangi numaraların mülakata girecek olan listeye biz bülten deriz. İlk bülten eylül ayında açıklanacak. Bu bültene visa bulletin diye yazarsan da ulaşırsın kaldı ki burası bülten zamanı yıkılıyor. Eylül ayında ki bülten ekim ayında girecek numaraları yazacak işte senin numaran hangi ayda ki bülten de açıklanırsa sana bir ay sonra senin hangi tarihte mülakata gireceğin maili gelecek. Kısacası sana toplam da 3 adet mail gelecek. Bu bülten eylül 2021 başlayacak ağustos 2022 tarihinde son bulacak. Bu tarihler arasında 55.000 vizeyi paylaştıracaklar.


  • arkadaşlar 2022talihlilerinden daha henüz kimseye kentuckydeki merkezden ds260formunun dönütü gelmedi dimi şuan konsolosluklar 2021talihlileri için görüşme vermee başladı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yareb-boz DV2022 için zaten mülakatlar ekim 2021 başladığı için konsoloslukla şu anda bir işiniz yok zaten

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hpeker982, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese selamlar arkadaslar ben liseyi acik öğretimden bitirdim DS260 formunu nasil doldurcagim bilgisi olam var mi mesela acik ogretim normalde 4 til okusugum gözüküyor ama 2 senede acik ogretimi bitirdim komple.nasil doldurcagim bilgisi olan var mi ?

    gercek tarihlere gore doldurun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharn, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba! Ben ve eşim F1 ve F2 vizesiyle ABD'de yaşıyoruz. Green kart çekilişinin sonucunu öğrenir öğrenmez DS260 formunu doldurduk ve submit ettik. Fakat sonradan öğrendim ki bu formu doldurduktan sonra ABD dışına çıkıp tekrar geri gelmek sorun olabiliyormuş. Bizde bu haberi almadan çok önce yaz için Türkiye biletimizi almıştık. Henüz 2022 için işlemlere başlamadıkları için acaba Ekim'den önce Türkiye'ye gidip geri dönme şansımız olur mu? Girişte bize sorun çıkarırlar mı? Yoksa hiç riske atmamak mı gerekir? Bu arada formda başvuruyu AOP olarak seçtik, bunun bir etkisi olur mu?

    AOS sureciniz bitene kadar ABD disina cikmamanizi tavsiye ederim. Ozellikle de F vizesiyle. F vizesi gocmen olmayan bir vize ve gocmenlik amaci guderken bu vizeyi giris icin kullanmaniz basinizi agritabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LA1907, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bizde 2022 green kart talihlerindeniz henuz DS260 formunu doldurmadik baslangic asamasindayiz bu bizim mulakat siramizi etkiler mi ? bunun belli bir tarihi var midir acaba kesin bu tarihten once doldurulmasi gerekiyor diye.

    Tesekkurler

    Dosya Numarasi: 2022EU6XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

    2021 yili bitmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim. Form icin son bir gonderim tarihi yok ama tum surec icin bitis tarihi 30 Eylul 2022.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

69
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum