[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bu ileti silindi! -
merhaba bu seneki başvurumuzda bizede çıktı bir konuda takıldım ev araba ve banka hesabı bende var fakat talihli olan eşim mülakat sırasında bu durum sıkıntı çıkarırmı siz nasıl çözdünüz görüşme sırasında benim üzeride olanları sunarsam olurmu case number 18000 bu arada
-
@Kenan-Horasan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba bu seneki başvurumuzda bizede çıktı bir konuda takıldım ev araba ve banka hesabı bende var fakat talihli olan eşim mülakat sırasında bu durum sıkıntı çıkarırmı siz nasıl çözdünüz görüşme sırasında benim üzeride olanları sunarsam olurmu case number 18000 bu arada
Sn @Kenan-Horasan,
Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz sorularınız ve yardım taleplerinizde size daha hızlı ve verimli cevaplar gelir
https://bit.ly/3cIMFIwSorunuza gelirsek, siz de gidecekseniz, yani sadece eşiniz değil karı-koca ve varsa çocuklarla beraber bütün aile göç edecekseniz, ayrı ayrı mal varlıklarınız ve ayrı hesaplardaki paralarınız ailenin ortak varlığı olduğu için, kendi aranızda transfer yapmaya gerek yok. Olur da mülakat sırasında doğrudan eşinizin hesabında görmek isterlerse siz de mülkleri ve paraları eşinizin üzerinize geçirip bildirimi yaparsınız. Bu yüzden RED almazsınız. Sadece size yeterli miktarda para göstermek için biraz süre tanırlar.
-
Çok teşekkür ederim bilgilerndirme için
-
Sevgili arkadaşlar, İş mektubu olarak değilde potansiyel öneri veya referans mektubu (Cover letter) tarzı bir mektubu ABD'de yaşayan bireysel tanıdık ya da başka bir şirketi olan kişi tarafından ek olarak yazılsa bir yararı olur mu? Biliyorsunuz ki Türkiye ya da başka ülkelerde referans mektupları önemli ama green card mülakatı için götürsek bir avantaj veya artısı olur mu sizce? Daha önce yapan ya da yapmayı düşünen bulunuyor mu?
-
@Burak-Çalışkan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Öncelikle çok teşekkür ederim. Yani bir problem yok değil mi bir önem arz etmiyor aslında bu olay ?
Hayir, gocmenlik sureciniz icin bir problem yaratmaz.
-
@avatar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhabalar, ds260 formunda abdye gidince kalacagim adresi yazdim ve greencardimin da o adrese gonderilmesini istedim. Mulakatta baska bir adreste kalacagimi ve greencardin da o adrese gitmesini istedigimi soylemem mumkun mu, ya da bu adres degisikli sureci gereksiz yavaslatir mi? Cok da onemli degil hani ilk soyledigim adres de guvenilir ama akrabamin evine giderse cok daha rahat hissederim kendimi
Yapabilirsiniz, ama konsolos genelde orada bir adres yazdigi surece degistirmiyor bunu... O nedenle degistirmek istiyorsaniz mulakattan once konsolosluga email gonderip DS-260 formunu actirip, adresi kendinizin guncellemesini tavsiye ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@mesut-kutlu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells teşekkür ederim kardeş evet asıl talihli kendim sanada hayırlısı olur inşallah yani doldursam randevuya gitmeseler. Sıkıntı olurmu veya randevuyu çok ileri tarihe kendimden ayrı olarak alabilrmiyim bilgin varmı saygu
Eger esiniz ve cocuklariniz sizden sonra DV2022 sureci devam ederken vize alacaklarsa o durumda size tavsiyem herkes icin ayri ayri DS-260 formu doldurup KCC'ye herkes icin tum belgeleri gondermeniz. Bu sekilde herkesin dosyasi konsolosluga ulasmis olacak.
Mulakat gunu sadece siz islemlere devam edeceksiniz, bunda hicbir sorun yok. Vizeyi tek basiniza alip ABD'ye giris yapacaksiniz...
Eger daha sonra DV2022 sureci devam ederken aile uyelerinize de vize almak isterseniz, bu dedigim durumda konsolosluga email atmaniz yeterli olacak, cunku herkesin dosyasi ve bilgileri zaten konsoloslukta olacak. Eger KCC'den vize gelirse konsolos size mulakat tarihi verecek ve diger aile uyelerinize vize verecek.
Ama eger aile uyelerinize DV2022 sureci devam ederken vize almayacaksaniz o durumda yapmaniz gereken su olacak:
https://yesilkartforum.com/forum/category/78/aile-dayanaklı-göçmen-vizeler
-
@Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sevgili arkadaşlar, İş mektubu olarak değilde potansiyel öneri veya referans mektubu (Cover letter) tarzı bir mektubu ABD'de yaşayan bireysel tanıdık ya da başka bir şirketi olan kişi tarafından ek olarak yazılsa bir yararı olur mu? Biliyorsunuz ki Türkiye ya da başka ülkelerde referans mektupları önemli ama green card mülakatı için götürsek bir avantaj veya artısı olur mu sizce? Daha önce yapan ya da yapmayı düşünen bulunuyor mu?
Hicbir artisi olmaz. Zaten sartlari sagliyorsaniz DV vizesi alacaksiniz. Neden boyle bir mektubun gerekli oldugunu dusunuyorsunuz?
-
@Burak-Çalışkan forumu tekrar nasıl açtırdım kardeş bende düzetmem gereken bir kısım var rica etsem bana da yazabilir misiniz
-
@mcuks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Greencard kazananlara banka işleri için Örn: Hesapta para gösterme , Transfer vb hangi bankayı tavsiye edersiniz ? Nedenleriyle birlikte söylerseniz çok güzel olur. Teşekkürler

Hangi bankayla çalıştığınızın bir önemi yok.
Transfer konusu için: https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri?_=1624638492715
-
-
@mesut-kutlu ilgili başlığı inceleyin lütfen
-
@clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba
- ds 260 formunda yazılan abd'deki adres illa abd vatandaşına mı ait olmak zorunda? green card alıp abd'ye gitmiş ve orada bulunan ama vatandaş olmayan kişinin adresini yazabiliyoruz değil mi?
- ben bir turizm şirketinde çalışmıştım. çalışma dili ingilizce ve ispanyolcaydı. turizm ile ilgili bir lise veya üniversite bölümü mezunu değilim. bu durumda formdaki "bu iş 2 yıl egitim gerektiriyor mu?" sorusuna yes mi diyeyim no mu? şirket sadece dil bilenleri çalıştırıyordu. sizin fikriniz nedir?
-bir de 2 farklı lisede okudum ama forma sadece mezun oldugum liseyi yazsam problem yaratır mı? mülakata zaten üniversite diplomamı götüreceğim yani lise diplomasıyla alakalı bir işlem yapılmıyor bildigim kadarıyla.
1- abd vatandaşı olmasına gerek yok, güvenilir bir adres yazmaniz yeterli.
2- no demelisiniz.
3- sadece mezun olduğunuz liseyi yazın lütfen
-
@gucarslan çok teşekkür ediyorum
-
Herkese selamlar arkadaslar ben liseyi acik öğretimden bitirdim DS260 formunu nasil doldurcagim bilgisi olam var mi mesela acik ogretim normalde 4 til okusugum gözüküyor ama 2 senede acik ogretimi bitirdim komple.nasil doldurcagim bilgisi olan var mi ?
-
Merhabalar, Son zamanlarda Temmuz 2021 de mülakatların başlayacağına dair konuşmalar oluyor. Forumdan takip ettiğim ve internetten araştırdığım kadarıyla her ay yayınlanan vize bülteninde hangi numaraların mülakata gideceğini gösteren numaraları vize bülteninde yayınlıyorlar. En son Mayıs 2021 de Avrupada 18 000 kişiyi çağırmışlar tabi burada bu sayıların hangi ülkelerden olduğu yazmıyor. Haziran ve Temmuz bülteninde sadece "Current " yazıyor. Bu durumda mülakata çağırılma başladıysa Temmuz bülteninde Current yerine çağrılan kişilerin numaralarının yazması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi vize bültenini yanlış yorumluyorum?
-
Merhabalar şuan kanada'dayım ds-260 formunu hala doldrumadım ,kanadaya gelince kanada adresimle doldururum diye düşünüyordum burda mülkata girmek için fakat şuan 14 günlük zorunlu devlet karantinasındayım ve burdan sonraki kalacağım adres şuan kesin değil .aklımı karıştıran birkaç sorun var;
1-adresim kesnileştikden sonra mı formu doldurmalıyım?(ama öyle yaparsam bu süreç temmuz ortasını bulabilir formu doldurmak için çok mu geç kalırım?)
2-visa buletinden baktığım kadarıyla benim sıra numarım olduğu ay neredeyse benim buradaki kalış süremin bitdiği aya denk geliyor böyle bir durumda kanadadaki mülakatımı öne çekme gibi bir durum olabilir mi? kanadada greencard çekilişi olmadığından bir yoğunluk olmadığını düşünüyorum ama avrupa sıran neyse seni o ay mülakata almak zorundayız mı derler acaba?
3-daha fazla vakit kaybetmemek için ds-260 formunu türkiye adresimile doldurup sonra duruma göre kanada adresimle güncelleyebilir miyim? bunun bana zararı ne olur?
cevaparsanız çok sevinirim .
teşekkürler.. -
@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, Son zamanlarda Temmuz 2021 de mülakatların başlayacağına dair konuşmalar oluyor. Forumdan takip ettiğim ve internetten araştırdığım kadarıyla her ay yayınlanan vize bülteninde hangi numaraların mülakata gideceğini gösteren numaraları vize bülteninde yayınlıyorlar. En son Mayıs 2021 de Avrupada 18 000 kişiyi çağırmışlar tabi burada bu sayıların hangi ülkelerden olduğu yazmıyor. Haziran ve Temmuz bülteninde sadece "Current " yazıyor. Bu durumda mülakata çağırılma başladıysa Temmuz bülteninde Current yerine çağrılan kişilerin numaralarının yazması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi vize bültenini yanlış yorumluyorum?
İlgili DV süreci için tüm numaralar aktif olduğunda sadece current şeklinde yazar. Şu anda sürmekte olan DV-2021 için tüm numaralar aktif, yani teorik olarak herkes bir konsolosluk görüşmesi alabilir. Bültende randevu alanların numarası hiçbir zaman yazmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.