Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@alibilen bende de benzer bi durum oldu. eşler evli olmasına ragmen inatla boşandıkları tarihi yazmamı istiyor
sistemsel bir hata olmalı.
Bugün her günkü gibi sistemi kontrol ettiğimde aşağıdaki bilgi yazıyor. Daha önce dosyanın hangi servis merkezinde olduğu belliydi. Artık görünmüyor.
Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent
On August 5, 2020, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOExxxxxxx, and sent you a receipt notice or acceptance notice. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address
Gercekten bizim surec ilerlemiyor gibi duruyor . Bu durum hakkında NVC ye veya ankaraya mesaj atıp mantıklı bir cevap alan var mı? Çünkü aramızda mart dq ler var ve halen bekleyiş içindeyiz ki konsoloslukta hareketlenme var ancak bizi yok sayıyorlar galiba ne vatandaşız ne de geçici vize istiyoruz böyle olunca sıkıntı icerisindeyiz
Herkese merhabalar,
Böyle bir forum olduğunu bilmiyordum daha önce yazmak isterdim.
Hepiniz gibi biz de interview için tarih bekliyorduk. Biliyorsunuz facebook grupları var ben orayı takip ediyordum. Baktim ki insanlar benden daha geç DQ tarihleriyle randevu almaya başladilar 2 ay kadar önce. Ben de sordum expedite mi ettiniz falan diye. Bir kişi DM ile bana Türk vatandaşı olup olmadigini ve ya Türkiye'de oturum iznimin olup olmadigini sordu. Biliyorsunuz Turkiye yalnizca Turk vatandaslarina ve oturum izni olanlara hizmet veriyor. Ben de Turk vatandasiyim fakat birsey gondermedigimi soyledim(zaten onlarin bunun farkinda oldugunu dusundugum icin boyle birsey yapmamistim) Bu elciligin websitesinde yaziyor.
"Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, as of February 4, 2021, the U.S. Embassy in Ankara is only providing immigrant visa services to Turkish Citizens and Turkish residents. For Third Country Nationals (“TCNs”) who have Turkish resident permits, please email [email protected] with the front and back of your Turkish resident permit so we can discuss the next steps. "
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/
Neyse bu arkadaşın dediğini yapip Case numberi ve kategoriyi mesaj bolumune yazdim ve Turk vatandasi oldugumu ekte de pasaportumun on sayfasini gonderdim.([email protected] adresine)
2 gun sonra basvurumu aldiklarini caseimi
NVC'den talep edeceklerini soylediler.
Ayni gun NVC'den " Your case is expedited" seklinde bir mail aldim ve CEAC'e girdigimde de mesajlarda "your case is expedited" mesajini gordum. Yani elcilik bu yontemle dosyalari NVC'den cekiyor. Case status hemen ayni gun " In Transit" oldu yaklasik 5 hafta oyle kaldi 3 hafta elcilik kapaliydi zaten son korona kapanmasinfsn dolayi. Sonra da "Ready" oldu. Velhasil 1 ay sonra da interview mektubunu aldim ve interview'a girdim.
Gordugum kadariyla benden cok once DQ olan arkadaslar var( mart 2020 falan gordum sanirim) . Lutfen benim yaptigimi yapin eger yapmadiysaniz. Basit bir mail ile Turk vatandasi oldugunuzu case numberinizi ve pasaportunuzu verdigim mail adresine gonderin hala yapmayip benim gibi beklediyseniz. ( Sonra dua edersiniz:) )
Takip etmeye calisacagim basligi. Belki birilerinin isine yarar diye yaziyorum. Hepinize bol sans insallah en kisa zamanda sevdiklerinize kavusursunuz.
@Ömer-Günay tabi ki yok mantıklı bir cevap alan…beklemekten başka yapabilecek hiçbir sey yok maalesef, kimse hak etmiyor bu kadar belirsizliği ama el kol bağlı bekliyoruz
@Ömer-Günay temmuzun da yarısı bayram tatil, o da öyle gecer gider. Ağustosa kaldı bence umutlar, 2.doz yoğun aşılamalardan sonra tam kapasite çalışmaya başlarsa konsolosluk hızlanabilir belki biraz
@Ahmet-Krykevic Sizin çifte vatandaşlığınız olduğu için mi böyle bir tereddüt yaşandığını düşünüyorsunuz? Çünkü mesela ben sadece TC vatandaşıyım, TR den başvuruyorum, yani TC vatandaşıyım ben ey konsolosluk demek bir işe yarayacak mı bilemedim, yani zaten bilmiyorlar mı? ama deneyelim bakalım
Denemiş, bir daha yenilmiş oluruz en kötü - hatta aşılarımı da oldum yazayım bakim -
@hulyaek Ben de boyle dusunup aylarca mail atmadim ve bosuna esimle ayri kaldik. Siz ismime takildiniz saniyorum cifte vatandas derken ama zaten basvuruyu yapan esim. Ismi Soyismi öz be öz Turkce. Zaten NVC ya da konsolosluk isme gore muamele yapmiyor. Benim de cifte vatandasligim yok. Turk vatandasiyim. Konuyla ilgili Sizinle ayni seyleri dusunuyordum TC vatandasiyim Turkiye'den basvuruyorum. Yapacaginiz sadece bir mail atmak. Hicbirsey kaybetmezsiniz. Sizin DQ tarihiniz görece yeni ama 2020 eylul DQ tarihiyle vize alan insanlar var.
@Ahmet-Krykevic bilgilendirme icin tesekkurler. dosyanizin icerigine dair herhangi bir bilgi verdiniz mi? ya da aciliyet belirttiniz mi acaba?
@Ahmet-Krykevic Evet, soyadınızdan dolayı acaba başka bir ülke vatandaşınız ama TR de yaşıyorsunuz da bu kargaşayı konsoloslukta düzeltmeniz mi gerekti diye düşündüm açıkçası. Verdiğiniz bilgi ve yaşadığınız tecrübe çok ilginç gerçekten. Sizin adınıza sevindim, dediğiniz gibi mail attım, belki okuyan benden daha önce DQ almış arkadaşlar da atarlar, belki en azından birimiz de daha işe yarar. 
Hayir expedite/hizlandirma aciliyet vs belirtmedim.
@Ahmet-Krykevic @hulyaek ben de dün okudum ve mail attım, eğer işe yararsa çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız nasıl teşekkür edeceğimi bilemeyeceğim herhalde 
Ben de mail gönderdim teşekkürler umarım hepimize randevu verirler.
@Ali-Veli-Ahmet @cnskck Hayırlı olsun. Keşke daha önce haberim olsaydi boyle bir yerin varligindan da haber verseydim.
Lütfen gelişmelerden haberdar edin.
selamlar herkese:) i-130 formu doldurdum f2b icin, online olarak. fee'yi ödeyip submit ettim. bundan sonra bana ulaşmalarını mı bekleyeceğim süreç nasıl işleyecek? online formlarda dönüşleri posta yoluyla mı yoksa maille mi yapıyorlar? veya uscis uzerinen sürekli takip etmem mi gerekiyor acaba?
@martymcfly bundan sonrası beklemek
kolay gelsin.
@martymcfly, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
selamlar herkese:) i-130 formu doldurdum f2b icin, online olarak. fee'yi ödeyip submit ettim. bundan sonra bana ulaşmalarını mı bekleyeceğim süreç nasıl işleyecek? online formlarda dönüşleri posta yoluyla mı yoksa maille mi yapıyorlar? veya uscis uzerinen sürekli takip etmem mi gerekiyor acaba?
Hem posta ile gonderiyorlar, hem de USCIS hesabiniza mektubun kopyasini yukluyorlar.
Bende deneyeyim bakalm kaybedecek birşeyimiz yok. Ama sonuçta bir yandan da mantıklı gelmiyor. Sonuçta ukrayna konsolosluğj değil ki maille hatırlatalım.
Arkadaşlar DM atıyorsunuz sorun yok ama, sorunuz varsa buradan sorarsanız başkaları da okur herkesin işine yarar.
Bir noktayı vurgulamak istiyorum ben mail attığımda Documentarily Qualified durumdaydık. DQ almamış arkadaşlar için işe yarayacağını düşünmüyorum.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum