Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @hulyaek Cevabınız için çok teşekkürler. Bizim vizemiz Texas service centarda işleniyor şua an. Service center'ların şu anda hangi tarihteki başvurulara baktığını nasıl görebilirim acaba? Bir araştırma yaptım fakat nasıl öğreneceğimi göremedim?


  • @ecom Cevabınız için çok teşekkürler. Evet ne yazık ki çok zorlu bir süreç hepimiz için ama en kısa sürede güzel bir sonuç alırız inşallah. Hepimiz için biraz sabır dilemekten başka seçeneğimiz yok gördüğüm kadarıyla




  • Merhaba. Ben IR5 kategorisinden Green Card aldiktan sonra esim icin de Green Card basvurusunu dun yaptim. Nebraska merkezine yonlendirildi ve USCIS suresi maksimum 7 ay gorunuyor. I-130 formunu online olarak doldurduktan sonra PDF seklinde ciktisini alip, 9. sayfadaki imza ve tarih atmam gereken yerleri el yazisi ile doldurduktan sonra sayfa 9'u tum forma ekleyip USCIS sayfasinda other yazan kisma ekledim. Daha once benim basvurumda islak imzali I-130 formunu yuklemedigimiz icin UCSSIC mesaj yollamisti ve basvurunun onaylanmasi 1 ay daha gecikmisti. Bu durumla tekrar karsilasmak istemedim. USCIS'e odemeyi yaptiktan sonra sisteme otomatik olarak yuklenen PDF dosyasini incelerken cok buyuk bir hatayi farkettim. Benim ve esimin 2. evliliklerimiz oldugu icin formlarda su anki esleri ve hemen altina da onceki esleri ve bosanma tarihlerini yazdim. Ancak eski eslerin kisminda yazdigim bosanma tarihlerinin su anki eslerin bosanma tarihi olarak otomatik sekilde eklenmis. Yani Part 2, 21. maddede evli olarak isim yaziyor ama hemen alt satirda eski esten bosanma tarihi eklenmis. Part 4, 22. maddede de ayni sekilde su an evli olan esin ad ve soyadi var ama hemen asagisinda onceki es icin yazilan bosanma tarihi otomatik olarak eklenmis. Su an evli gorunuyoruz ama ayni zamanda bir alt satirda bosanma tarihi yaziyor. PDF dosyalarinda bazi yerler dolduruldugunda otomatik olarak bu bilgiler ilgili baska satirlara da ekleniyor. Bu sekilde bir hata oldugunu dusunuyorum. USCIS'e bu durumu bildiren bir yazi yollayip duzetmelerini istedim. Acaba bu durum I-130 formunu online olarak dolduran baskalarinda da oldu mu?


  • Bu ileti silindi!

  • @alibilen bende de benzer bi durum oldu. eşler evli olmasına ragmen inatla boşandıkları tarihi yazmamı istiyor :) sistemsel bir hata olmalı.


  • Bugün her günkü gibi sistemi kontrol ettiğimde aşağıdaki bilgi yazıyor. Daha önce dosyanın hangi servis merkezinde olduğu belliydi. Artık görünmüyor.

    Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent
    On August 5, 2020, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOExxxxxxx, and sent you a receipt notice or acceptance notice. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address


  • Gercekten bizim surec ilerlemiyor gibi duruyor . Bu durum hakkında NVC ye veya ankaraya mesaj atıp mantıklı bir cevap alan var mı? Çünkü aramızda mart dq ler var ve halen bekleyiş içindeyiz ki konsoloslukta hareketlenme var ancak bizi yok sayıyorlar galiba ne vatandaşız ne de geçici vize istiyoruz böyle olunca sıkıntı icerisindeyiz


  • Herkese merhabalar,

    Böyle bir forum olduğunu bilmiyordum daha önce yazmak isterdim.

    Hepiniz gibi biz de interview için tarih bekliyorduk. Biliyorsunuz facebook grupları var ben orayı takip ediyordum. Baktim ki insanlar benden daha geç DQ tarihleriyle randevu almaya başladilar 2 ay kadar önce. Ben de sordum expedite mi ettiniz falan diye. Bir kişi DM ile bana Türk vatandaşı olup olmadigini ve ya Türkiye'de oturum iznimin olup olmadigini sordu. Biliyorsunuz Turkiye yalnizca Turk vatandaslarina ve oturum izni olanlara hizmet veriyor. Ben de Turk vatandasiyim fakat birsey gondermedigimi soyledim(zaten onlarin bunun farkinda oldugunu dusundugum icin boyle birsey yapmamistim) Bu elciligin websitesinde yaziyor.

    "Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, as of February 4, 2021, the U.S. Embassy in Ankara is only providing immigrant visa services to Turkish Citizens and Turkish residents. For Third Country Nationals (“TCNs”) who have Turkish resident permits, please email [email protected] with the front and back of your Turkish resident permit so we can discuss the next steps. "

    https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/

    Neyse bu arkadaşın dediğini yapip Case numberi ve kategoriyi mesaj bolumune yazdim ve Turk vatandasi oldugumu ekte de pasaportumun on sayfasini gonderdim.([email protected] adresine)

    2 gun sonra basvurumu aldiklarini caseimi
    NVC'den talep edeceklerini soylediler.

    Ayni gun NVC'den " Your case is expedited" seklinde bir mail aldim ve CEAC'e girdigimde de mesajlarda "your case is expedited" mesajini gordum. Yani elcilik bu yontemle dosyalari NVC'den cekiyor. Case status hemen ayni gun " In Transit" oldu yaklasik 5 hafta oyle kaldi 3 hafta elcilik kapaliydi zaten son korona kapanmasinfsn dolayi. Sonra da "Ready" oldu. Velhasil 1 ay sonra da interview mektubunu aldim ve interview'a girdim.

    Gordugum kadariyla benden cok once DQ olan arkadaslar var( mart 2020 falan gordum sanirim) . Lutfen benim yaptigimi yapin eger yapmadiysaniz. Basit bir mail ile Turk vatandasi oldugunuzu case numberinizi ve pasaportunuzu verdigim mail adresine gonderin hala yapmayip benim gibi beklediyseniz. ( Sonra dua edersiniz:) )

    Takip etmeye calisacagim basligi. Belki birilerinin isine yarar diye yaziyorum. Hepinize bol sans insallah en kisa zamanda sevdiklerinize kavusursunuz.


  • @Ömer-Günay tabi ki yok mantıklı bir cevap alan…beklemekten başka yapabilecek hiçbir sey yok maalesef, kimse hak etmiyor bu kadar belirsizliği ama el kol bağlı bekliyoruz


  • @Ömer-Günay temmuzun da yarısı bayram tatil, o da öyle gecer gider. Ağustosa kaldı bence umutlar, 2.doz yoğun aşılamalardan sonra tam kapasite çalışmaya başlarsa konsolosluk hızlanabilir belki biraz


  • @Ahmet-Krykevic Sizin çifte vatandaşlığınız olduğu için mi böyle bir tereddüt yaşandığını düşünüyorsunuz? Çünkü mesela ben sadece TC vatandaşıyım, TR den başvuruyorum, yani TC vatandaşıyım ben ey konsolosluk demek bir işe yarayacak mı bilemedim, yani zaten bilmiyorlar mı? ama deneyelim bakalım :) Denemiş, bir daha yenilmiş oluruz en kötü - hatta aşılarımı da oldum yazayım bakim -


  • @hulyaek Ben de boyle dusunup aylarca mail atmadim ve bosuna esimle ayri kaldik. Siz ismime takildiniz saniyorum cifte vatandas derken ama zaten basvuruyu yapan esim. Ismi Soyismi öz be öz Turkce. Zaten NVC ya da konsolosluk isme gore muamele yapmiyor. Benim de cifte vatandasligim yok. Turk vatandasiyim. Konuyla ilgili Sizinle ayni seyleri dusunuyordum TC vatandasiyim Turkiye'den basvuruyorum. Yapacaginiz sadece bir mail atmak. Hicbirsey kaybetmezsiniz. Sizin DQ tarihiniz görece yeni ama 2020 eylul DQ tarihiyle vize alan insanlar var.


  • @Ahmet-Krykevic bilgilendirme icin tesekkurler. dosyanizin icerigine dair herhangi bir bilgi verdiniz mi? ya da aciliyet belirttiniz mi acaba?


  • @Ahmet-Krykevic Evet, soyadınızdan dolayı acaba başka bir ülke vatandaşınız ama TR de yaşıyorsunuz da bu kargaşayı konsoloslukta düzeltmeniz mi gerekti diye düşündüm açıkçası. Verdiğiniz bilgi ve yaşadığınız tecrübe çok ilginç gerçekten. Sizin adınıza sevindim, dediğiniz gibi mail attım, belki okuyan benden daha önce DQ almış arkadaşlar da atarlar, belki en azından birimiz de daha işe yarar. :)


  • @crazycells

    Hayir expedite/hizlandirma aciliyet vs belirtmedim.


  • @hulyaek

    Bundan sonra dosyanizi NVC'den istediklerine dair mail alacaksiniz.

    Lutfen bilgilendirin.


  • @Ahmet-Krykevic @hulyaek ben de dün okudum ve mail attım, eğer işe yararsa çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız nasıl teşekkür edeceğimi bilemeyeceğim herhalde 😊


  • Ben de mail gönderdim teşekkürler umarım hepimize randevu verirler.


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 43 Oy
    7k İleti
    562k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum