Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    selamlar arkadaşlar,çocukların ds260 formunu doldururken kararsız kaldığım üç konu var,
    1.çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
    2.çocuğun aşı karnesi sorusunda ne diyeceğim,bizim çocukların aşı karnesi var ve tüm aşıları yapıldı.ama amerika kanunlarına göre aşı karnesi ne demek onu anlamadım?
    3.sosyal güvenlik numarası kartı almak istiyor musun sorusuna ne diyeceğiz,çocuklar için de evet mi seçelim?

    1- Eşinizin kızlık soyadı
    2- Aşı karnesi varsa bile NO işaretleyin ve açılan kutuya "I DO NOT HAVE DOCUMENTATION AT THE MOMENT BUT I WILL PRESENT IT AT THE TIME OF VISA INTERVIEW AT THE CONSULATE" yazın. Sağlık muayenesine giderken aşı karnelerini götürün. O karneye göre çocuklara hangi aşıların vurulmasına orada karar verirler
    3- SSN sorusuna çocuklar için de YES işaretleyin. ABD'de doğumdan itibaren SSN almak çocukların ve ebeveynlerin menfaatinedir. Ayrıca ödenecek vergi konusunda indirimler (tax return) sağlarsınız çocuklar için yaptığınız masraflarda.

    Doğumdan itibaren bebeklere ve çocuklara SSN alınmasının önemi hakkında:


  • @smartcells verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.2. ve 3. cevap ikna oldum ama 1. soruyu bir de @crazycells ve @gucarslan cevaplarsa içim rahat olacak.
    1.çocukların ds 260 formunu doldururken çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
    saygılarımla

  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr
    Annenin "kendi" doğduğundaki, ailesinden aldığı soyadı, yani kızlık soyadı.


  • @smartcells anladım,teşekkürler.benim eşim çifte vatandaş,türk vatandaşlığını sonradan almış ve doğumdaki soyadıyla türkiyedeki kızlık soyadı farklı,bu sebeple sadece doğumdaki kızlık soyadını mı yazacağım yoksa iki ülkedeki kızlık soyadını da yazalım mı?

  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells anladım,teşekkürler.benim eşim çifte vatandaş,türk vatandaşlığını sonradan almış ve doğumdaki soyadıyla türkiyedeki kızlık soyadı farklı,bu sebeple sadece doğumdaki kızlık soyadını mı yazacağım yoksa iki ülkedeki kızlık soyadını da yazalım mı?

    Türkiye'de sonradan vatandaşlıkla ve bekarken aldığı soyadı doğumla gelen soyadı değildir. İnsan doğduğu zaman aldığı ilk soyadı "surname at birth" dür ve o bir daha hiç değişmez 🙂 Ülke de değişseniz, yeni vatandaşlıklar da alsanız, ad-soyad da değişseniz o ilk soyadı hiç değişmez.


  • @smartcells çok çok teşekkür ederim.son olarak birşey daha sormak istiyorum.çocukların aşı karneleri var ve aşıları tam yapılmışken neden no deyip açıklama yapıyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells çok çok teşekkür ederim.son olarak birşey daha sormak istiyorum.çocukların aşı karneleri var ve aşıları tam yapılmışken neden no deyip açıklama yapıyoruz.

    "Simplicity" diyoruz buna 🙂
    Süreçleri ne kadar sade, basit tutarsan o kadar rahat ve sorunsuz ilerlersin.

    Birincisi, sağlık muayenesine girmeden ve oradaki yetkili doktorun uygun göreceği aşıları vurmadan vize alman mümkün değil. Aşı ile ilgili elinde ne belge olursa olsun, şimdiye kadar hangi aşıları olmuş olursanız olun farketmiyor.

    İkincisi, elinizdeki aşı kartlarının soruda belirtildiği gibi ABD kanunlarına uygun olup olmadığını bilmiyoruz (vaccinations in accordance with U.S. law)

    O zaman NO de geç.
    Ama aşı kartlarınızı mutlaka sağlık muayenesine götürün. Bazı aşıları gereksiz yere yeniden olmak zorunda kalmaktan kurtulabilirsiniz o kartlar sayesinde.


  • Merhabalar!Telegram grubu henüz aktif değil sanırım.Yaklaşık bir ay önce foruma kayıt oluşturdum,lakin eklenmediğimi düşünüyorum.Telegramdaki grubun ismi nedir acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar!Telegram grubu henüz aktif değil sanırım.Yaklaşık bir ay önce foruma kayıt oluşturdum,lakin eklenmediğimi düşünüyorum.Telegramdaki grubun ismi nedir acaba?

    Bu konu başlığının ilk sayfasında üçüncü mesajda telegram grubuna nasıl katılınacağı anlatılıyor.
    ilk 3 iletiyi baştan sona anlayarak okuyun.


  • @crazycells Hocam şu anda benim için çok stres yaratan bir konuyu size danışmak istiyorum. Ben 2015 yazında Work and Travel yaptım ve ülkeme döndükten sonra askere gittim. Askerde olduğum sırada bana W-2 belgesi mail olarak geldi ama arada kaynadı ve ben vergi iadesi işlemlerini yapmadım ve böylelikle vergi beyanında bulunmamış oldum. Şu anda bu geçmişe dönük işlemi nasıl yapabilirim bunu araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım. Bu durum sürecime nasıl bir etki eder sizce?


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells cevabınız için teşekkürler..Evet kızım ünv.de 4 sınıf okuyacak.21 yaş sorunu da var. CN 1xxx lerde.Abd ye gider gitmez (ağustos) dv260 formunu gönderecem o zaman. Geç kalmış olmam heralde.mülakata çağırırlarken hep beraber çağıracaklarından. Ayrı ayrı göndermem sorun teşkil etmez diye umuyorum.Ama aynı durum bir sonraki ocak ayında da gel git durumunda oluşacak.Net nasıl bir yol izlemeliyim siz olsanız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar!Telegram grubu henüz aktif değil sanırım.Yaklaşık bir ay önce foruma kayıt oluşturdum,lakin eklenmediğimi düşünüyorum.Telegramdaki grubun ismi nedir acaba?

    büyük ihtimalle formu doldururken eksik bilgi ile doldurdunuz. lütfen bana ozel mesajla ulaşın.

  • ⭐⭐⭐

    @Aİ Belgenizi Konsolosluktaki mülakata götürmeniz yeterli. İlk sorunuzla ilgili olarak da vereceğiniz belgenin sahte bir belge olmadığını gösterecek ek belgeler yeterli olur.!

    Ekleme:

    Konsolosluk, yönergesinde iş teklifiyle ilgili şu bilgilere yer vermiş:

    İŞ

    Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü yerine getirmek için önceden ayarlanmış bir iş teklifine dayanan bir başvuru sahibi, müstakbel işvereninden, işyerinin antetli kağıdına yazılmış noter tasdikli bir yazı göndermesini istemelidir. Bu yazı:
    1. Kesin iş teklifini içermeli;
    2. Başvuru sahibine teklif edilen işin mahiyeti ve başvuru sahibinin bu kadroda çalışmasına
    olanak sağlayacak yeteneklerinı belirtmeli;
    3. Ödenecek ücret ve varsa ücret şeklinde yapılacak diğer ödemeler ile ilgili bilgileri
    belirtmelidir;
    4. Teklif edilen işin yeri, tipi ve süresi (mevsimlik mi, geçici mi yoksa belirsiz mi olduğu)
    belirtmeli, ve
    5. Başvuru sahibinin Birleşik Devletler’e gelir gelmez işinin hazır olup olmayacağını
    belirtmelidir.


  • Bu ileti silindi!

  • merhabalar eşime greencard çıktı ds260 formunun doldurduk benim şöyle bir sorum olacak açık liseye devam ediyor ve 15 kredisi kaldı 2005 den beri çeşitli işlerde çalıştı resmi sigortalı olarak fakat biz lise diploması üzerinden gitmek istiyoruz ve mülakat zamanına kadar da mezun olmuş olacak nasipse. mülakata gitmeden ds260 formunu nasıl güncelleyebiliyoruz yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim . ( ds 260 formunda hem çalışıyor hem de okuyor diye yazdık ilgili bölüme )


  • @bozer340 sizin cn de başka aile bireyleri varmıydı? Vardı ise for all family members gibi bir ifade yazdınız mı? Yada sadece kendi ad soyadınızı ve cn i yazınca tüm aile bireylerinin de form’ları açıldı mı?

    Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @yasbirq, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar eşime greencard çıktı ds260 formunun doldurduk benim şöyle bir sorum olacak açık liseye devam ediyor ve 15 kredisi kaldı 2005 den beri çeşitli işlerde çalıştı resmi sigortalı olarak fakat biz lise diploması üzerinden gitmek istiyoruz ve mülakat zamanına kadar da mezun olmuş olacak nasipse. mülakata gitmeden ds260 formunu nasıl güncelleyebiliyoruz yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim . ( ds 260 formunda hem çalışıyor hem de okuyor diye yazdık ilgili bölüme )

    Diploma ile devam etmenizi öneririm, deneyim için sigortalı olması yetmiyor, özel koşullar var.

    Nasıl ilerleyeceğiniz ne zaman mezun olacağınıza bağlı. Eğer evrak onay ve current olduktan sonra olursa muhtemelen KCC form açmayacak ve diplomanızla doğrudan mülakata gireceksiniz. Öncesinde olursa, KCC’ye email göndererek ds260 açtıracaksınız.

  • ⭐⭐

    @radiuse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @bozer340 sizin cn de başka aile bireyleri varmıydı? Vardı ise for all family members gibi bir ifade yazdınız mı? Yada sadece kendi ad soyadınızı ve cn i yazınca tüm aile bireylerinin de form’ları açıldı mı?

    Teşekkürler

    Talebinizi alan kişiye bağlı. Garanti olması için hangi formları açtırmak istediğinizi detaylı yazın.

    Can you unlock below listed forms as I’d like to make changes:
    Ad Soyad
    Ad Soyad
    ...
    gibi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum